Jump to content

Srbija na svetskoj turističkoj mapi


Recommended Posts

PRKOSI PRIRODI: Kućica na Drini svetski hit!

Dejli mejl šaljivo je opisala brvnaru nasred reke, objasnivši da stanodavac bar nema problema sa komšijama

kucica-na-drini-foto-dejli-mejl-13628444

BAJINA BAŠTA - Brvnara sagrađena nasred Drine na jednoj maloj steni u blizini Bajine Bašte postala je hit u celom svetu. Fotografiju kućice na steni u avgustu je objavila Nacionalna geografija i tada je imala preko 150.000 lajkova, a današnji Dejli mejl ponovio je priču o čudesnom prkošenju prirode, koje traje duže od 40 godina.

Brvnara na steni simbol je istrajnosti čoveka u borbi sa rekom, koja ju je rušila šest puta, a zahvaljujući internetu stekla je svetsku popularnost, što je donelo slavu Bajinoj Bašti.

"Za ove 44 godine koliko sam ovde, shvatio sam da moram da se povinujem sili reke, jer je ne mogu nikad zaustaviti. Tako sam odlučio da ovu poslednju kućicu napravim tako što se i prednja i zadnja strana dižu nagore", objasnio je Milija Mandić iz Bajine Bašte.

Dejli mejl šaljivo je opisala brvnaru nasred reke, objasnivši da stanodavac bar nema problema sa komšijama.

Kurir

A fotku koju je objavio NG i proslavio na neki način NP Tara je uradila Irene Becker koja je nedavno imala i izložbu u Budimpešti gde su izlagane fotografije sa Tare. Evo i fotografije o kojoj je reč - House on the Drina River / Kućica na steni / Stenčica

Svaka čast :) Još fotografija Tare na photostreamu pomenute autorke - http://www.flickr.com/photos/35240543@N02/sets/72157627245760097/ Lepa reklama za Srbiju i NP Taru.

Link to post
Share on other sites
  • 6 years later...

Volim da putujem i upoznajem našu zemlju. Zaista imamo lepa i interesantna mesta, istorijske građevine i razne lokacije koje imaju svoju priču... a o prirodnim lepotama da i ne govorim.

Svakog leta obilazimo dečaci i ja neka mesta i upoznajemo nove gradove i sela, a saznamo i puno toga o našoj zaista bogatoj istoriji. Imam sreću da su deca, poput mene, avanturisti po opredeljenju, tako da se lako dogovorimo gde idemo i šta istražujemo :) 

Poslednji izlet sa mojim dečacima je bio put do Malog Zvornika, gde smo posetili Podzemni grad koji je građen kao tajno sklonište vojske Kraljevine Jugoslavije, koji je nosio šifrovano ime "Kamena devojka".

Ima mnogo interesantnih mesta za obilazak, a i ova kućica na sred Drine je još jedna lokacija koju planiramo da posetimo ovo leto :uredu:

 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...