Sign in to follow this  
Followers 0

Srbija na svetskoj turističkoj mapi

1 post in this topic

Posted · Report post

PRKOSI PRIRODI: Kućica na Drini svetski hit!

Dejli mejl šaljivo je opisala brvnaru nasred reke, objasnivši da stanodavac bar nema problema sa komšijama

kucica-na-drini-foto-dejli-mejl-13628444

BAJINA BAŠTA - Brvnara sagrađena nasred Drine na jednoj maloj steni u blizini Bajine Bašte postala je hit u celom svetu. Fotografiju kućice na steni u avgustu je objavila Nacionalna geografija i tada je imala preko 150.000 lajkova, a današnji Dejli mejl ponovio je priču o čudesnom prkošenju prirode, koje traje duže od 40 godina.

Brvnara na steni simbol je istrajnosti čoveka u borbi sa rekom, koja ju je rušila šest puta, a zahvaljujući internetu stekla je svetsku popularnost, što je donelo slavu Bajinoj Bašti.

"Za ove 44 godine koliko sam ovde, shvatio sam da moram da se povinujem sili reke, jer je ne mogu nikad zaustaviti. Tako sam odlučio da ovu poslednju kućicu napravim tako što se i prednja i zadnja strana dižu nagore", objasnio je Milija Mandić iz Bajine Bašte.

Dejli mejl šaljivo je opisala brvnaru nasred reke, objasnivši da stanodavac bar nema problema sa komšijama.

Kurir

A fotku koju je objavio NG i proslavio na neki način NP Tara je uradila Irene Becker koja je nedavno imala i izložbu u Budimpešti gde su izlagane fotografije sa Tare. Evo i fotografije o kojoj je reč - House on the Drina River / Kućica na steni / Stenčica

Svaka čast :) Još fotografija Tare na photostreamu pomenute autorke - http://www.flickr.com/photos/35240543@N02/sets/72157627245760097/ Lepa reklama za Srbiju i NP Taru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0