Idi na sadržaj

Gde kupujete knjige


Preporučene poruke

Pozdrav svima!

Znam da će mnogi reći da je knjige njabolje kupovati u knjižarama - prelistaš knjigu, pročitaš prikaz, pročitaš odlomak, "osetiš" knjigu pod rukom..itd.

Slažem se sa svima Vama koji tako mislite, ali u poslednjih 5-6 godina ja knjige kupujem preko mrežnih knjižara (internet knjižara). Bilo da je vruće ili hladno, kiša, vetar ili sneg, ja sedim u svojoj kući i mogu satima da "prelistavam" knjige i da biram. Kada izaberem, naručim knjige i dobijem ih za 2-3 dana na kućnu adresu.

Ja knjige kupujem u mrežnoj knjižari "Knjiga Knjiga" - www.knjigaknjiga.com - gde vi kupujete knjige?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

U knjižari :)

Par puta sam naručila neke naslove preko neta,

ali za mene je pravi doživljaj otići u knjižaru i listati knjige,

malo čitati, pa na kraju i kupiti :uredu:

Trenutno mi je omiljena knjižara na Bulevaru ''Bulevar books'',

tamo imam i fotelju, lepo se namestim i prelistam naslove koji me interesuju i

na kraju se odlučim šta uzimam.

Ponekad, u potrazi za starim naslovima idem do antikvarnice

i tamo se mogu muvati satima...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 meseci kasnije...

Na ulici sam kupila jednu od najboljih knjiga na svetu, Monterlanove "Devojke". Od daleke pedeset i neke izdanje se nije ponovilo, makar ja nemam podatak. Uporno sam je tražila kod antikvara, po knjižarama, malim gradovima, kontejnerima, podrumima ali avaj. Od istog autora, takođe na ulici kupila sam "Neženju".

Na zemunskoj pijaci sam kupila više od 10 knjiga koje još nisam donela od sestre pa sam već i zaboravila šta sam kupila ali se radujem da se ovih dana iznenadim. :kez:

Inače, imam običaj da retko izdanje uzmem u biblioteci,ne vratim je, ali odnesem tri-četiri kao naknadu. Za jednog Kishona (Evergrin) dala sam jednu Ćopićevu, dve zbirke pesnika anonimusa (dobra oprema, loš sadržaj) i Koelja koga ne podnosim, a dobila sam ga na poklon.

Jednom prilikom sam ispred stana moje drugarice videla gomilu knjiga koje su nameravali baciti jer im nisu bog zna šta. Odmah sam se latila preturanja kao neki po kontejnerima i odabrala Kapital (tri toma) i dve-tri knjige o špijunaži iz WW2 što me naročito zanima. :kez:

Iz Pariza sam donela četiri knjige koje je neko od stanara uredno ostavio u hodnik s namerom da ih neko uzme. Uzela ih i sada ih gledam pošto ne čitam francuski. Trebaće, knjiga je knjiga. kakokazes.gif Zbog njih sam izbacila cipele da ne pređu dozvoljenu kilažu.

Svojevremeno, nakon pada socijalizma, zgrada u kojoj sam radila renovirala se. U dnu zgrade našle su se, između ostalog, Titove slike, koliko kancelarija, tolik slika. Uzela sam jednu gde je bio najlepši. :lol: Posle sam ga obrnula i uramila jedan svoj akvarel jer je ram bio izuzetno kvalitetan. Pošto je sve bilo predviđeno za otpad, uz dozvolu odabrah par prelepih knjiga velikog formata, bogate opreme, sa posvetama, iz raznih gradova, regija, tako da imam divnu reportažu o Banja Luci, Kosovu, JAT-u, našim arhitektonskim rešenjima po belom svetu, bogata brošura o beogradskom metrou :hahaha: (na šta su bacali novac), jednu zbirku pesama posvećenu Titu i govori Tita sa raznih plenuma, poseta gradovima, fabrikama, govora radnicima, građanima, seljacima, studentima, novogodišnje zdravice itd. itd. To mi je vrlo interesantna knjiga, skoro humoreska. Neko me je zbog slične izjave prilično opleo ali marim ja. Ako mi je pri ruci, prekucaću deo mudrog Josipa.

Jako je interesantno što se na smetlištu našao veliki broj titovih bista. Kasno sam stigla da uzmem neku ali me je zato čekala prekrasna bista Moše Pijade. Uglancala sam je refleksom za visoki sjaj, stavila u policu za knjige da ih pridržava. Sećam se da su me neki gosti pitali ko je to a ja sam rekla da je moj deda. Ako su glupi pa nisu prepoznali odlično izvajanog Mošu Pijade, što se ne bih šalila. Jednog dana neko je zakačio "dedu" koji se raspršio u paramparčad. Još uvek sam tužna zbog toga.

Ostale knjige sam kupovala godinama, ali nikada na metar.

Izmenjeno od strane člana GlorijaTreca
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 meseci kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...