Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • Odgovori 660
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Fifty Shades of Grey Pred kraj sam počeo histerično da se smejem. Napišeš ženi set jednostavnih pravila, daš joj priliku da u njima promeni šta god želi, odeš van granica sopstvenog komfora da bi udov

Dnevnik košarkaša (The Basketball Diaries) Biografska drama, SAD, 1995 Ostala sam bez daha.. i vezano s'tim, bez texta. I ... tek dva sata posle odgledavanja filma, dođoh do daha, pa.. vez

Nisam kačila, a gledala sam dosta ruskih filmova, poslednji naslov je:    U sažvežđu bika (2003)   Maleno naselje Šiška, negde kod Staljingrada, polovinom novembra 1942. Većina malobrojnog muškog

Zakačene slike

Danas popodne sam odgledala još jedan ruski film:

Dnevnik njegove žene (2000)

dnevniknjegove17E0ene_zps7fc2cc65.png

Tragična priča o ljubavi i usamljenosti ... o malo poznatom delu života velikog ruskog pisca Ivana Bunjina. Zamršena ljubavna priča u čijem središtu se nalazi sam Bunjin, njegova žena Vera, mlada pesnikinja Galina Plotnjikova, operska pjevačica Marga Kovtun i pisac Leonid Gurov.

***

Odličan film :uredu:

nisam znala ove činjenice o Bunjinu...

malko frik lik, živeo čudnim načinom života :huh:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

The Internship (2013)

A-a. :jok: Dobar pokušaj i interesantna tema, ali prilično loša realizacija. Priča je totalno neverovatna, pola sam "premotao". Dva sredovečna lika, maheri za prodaju od vrata do vrata i da se pričom izvuku iz sranja, ali bez ikakvih drugih talenata, ostaju bez posla i jednom od njih padne na pamet da bi mogli da se zaposle ni manje ni više nego u Guglu. :roll: Odlaze na probni rad u Guglpleks zajedno sa još stotinjak duplo mlađih kandidata punih znanja i daleko pametnijih i kvalifikovanijih kandidata. Ostatak priče vrlo lako i vi meni možete ispričati.

I pored te nakaradne priče mogao je to biti sasvim lep film, šteta.

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I noćas sam imala jedan ruski na repertoaru :)

''Kraj'' (2010.)

kraj_zpsc0259adc.png

U daleko selo u Sibiru, pod nazivom Kraj, avgusta 1945. godine stiže Ignjat, bivši ratnik, veliki zaljubljenik u parne lokomotive. Jednog dana saznaje da je na malom ostrvu, nakon rušenja mosta, ostavljena nemačka parna lokovmotiva, pa odlučuje da popravi most i vrati lokomotivu nazad u bazu. Tamo sreće Elzu, devojku nemačkog inženjera, zarobljenog početkom rata.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Elysium (2013)

Nije na mene ostavio nikakav poseban utisak. Nit' smrdi nit' miriše. Ima svoje dobre elemente, ali ostatak je po mom mišljenju sasvim prosečan. Godina je 2154. i iznad Zemlje kruži ogromna svemirska stanica, naseobina najbogatijih sa svim tehnološkim novotarijama od kojih je najbitnija kapsula za regeneraciju organizma. Dole, na Zemlji, žive siromašni i obespravljeni kojima je često jedina životna želja da dospeju "gore". Dugo nisam video Džodi Foster u filmu, u ovom je odlična u ulozi podle pokvarene beskrupulozne kučke.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ovo mi je peti film po redu

iz ruske kinematografije i

moram vam reći da me je ovaj film do sada

najviše me pogodio...

Savršen film i ko god želi da odgleda film bez

holivudskih lepotana i lepotica, skupe produkcije,

jednu životnu, istorijsku priču,

u kojoj se govori o stvarnim ljudskim vrednostima

i događajima, kako se voli i brani svoja vera i svoja ubeđenja...

od srca preporučujem :uredu:

Poslednjih 30-tak minuta sam otplakala...

ali film je odličan :uredu:

Pop (2009)

Pop_zpsff750358.png

Drugi svetski rat. Pskovska pravoslavna misija. Jedna od najmanje poznatih priča Velikog Otadžbinskog rata. Od avgusta 1941. do februara 1944. godine, sveštenici-misionari iz pribaltičkih oblasti, obnovili su verski rad i crkveni život na okupiranim područjima Severo-zapadne Rusije. Posle oslobođenja tih područja i dolaska sovjetske armije, mnogi članovi Pskovske misije bivaju poslati u zatvoreničke logore.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Opet ja :)

Ruski film ''Lopov'' (1997)

lopov_zps9bbbc352.png

Jesen 1952. godine. Mlada majka putuje sa svojim šestogodišnjim sinom. U vozu upoznaje Toljana. Toljan je visok, lep, obučen u uniforumu kapetana armije i ona se odmah zaljubljuje u njega. Dolaze u malo mesto gdje iznajmljuju sobu u zajedničkom stanu. Jedne večeri Toljan poziva sve ukućane u cirkus. Odlaze na predstavu, ali Toljan iznenada napušta svoje sedište i odlazi kući. Kaća ga prati, sumnja da je u pitanju neverstvo, stigavši ​​u stan saznaje neugodnu istinu.

***

Odličan! Za svaku preporuku :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Upravo sam odgledala

ruski film ''Car'' (2009)

car_zpsec33990d.png

1565. godina. Teška vremena. Državom upravlja car Ivan Grozni. Rusija je razorena bedom i ratom sa Livoncima. Caru se čini da je okružen sve samim izdajnicima. Njegove verne sluge, opričniki, prolivaju krv na sve strane. U svakom čoveku oni vide državnog neprijatelja. Za njih postoji samo jedan zakon: Car! Jedini koji ima snage da se suprotstavi carevoj zlovolji je njegov najbolji drug iz detinjstva, mitropolit Filip.

***

Film je dobar, vredi pogledati.

Govori o Ivanu Groznom, ali više o njegovoj psihi,

njegovim razmišljanjima, kolebanju, unutrašnjoj borbi

uticaju mitropolita Filipa na njegove odluke i dela...

ali kraj... tu bi trebalo snimiti još...

I da, glumac Mamonov, koji glumi cara je maestralan :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Smuca će s vama deliti dobre filmove, a ja ću ih onda pokopati besmislicama, to je deo našeg tajnog dogovora. :lol:

Collision Earth (2013)

Ne znam zašto, ali volem ove filmiće koje SyFy objavljuje. Nema tu ni glume ni normalne priče, i svi filmovi liče kao jaje jajetu, ali dobri su za potrošiti vreme kad nema ništa drugo da se gleda.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sinoć sam odgledala

ruski film ''Živ'' (2006)

ziv_zps6e04f59c.png

Vojnik Kir vraća se kući nakon čečenskog rata. U ratu je ostao bez noge, i bez svoja dva najbolja prijatelja. Oni su držali odstupnicu, dok se on povlačio. U selu Kira dočekuju majka i devojka koja ga je čekala dve godine. Iako se čini da je rat za njega završen, on nikako ne može ga istera iz svoje glave. Pokušava uspostaviti normalan život, ali neprestano oseća krivicu zbog svojih poginulih drugova. Priviđaju mu se, i prate ga gde god da krene. Šta da radi da bi konačno našao spokoja?

***

Odlična drama, interesantna radnja a i muzika je odlična :uredu:

Film za preporuku...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Danas sam provela popodne

gledajući ruski film ''Mame'' (2012)

Svake godine 8. marta ruske telefonske kompanije prenose milione poruka posvećene tom prazniku. Poruke, naravno, idu osobama koje su najvažnije svakom čoveku, mamama. Ali šta se dogodi kada zbog telefonskog kolapsa naše poruke ne stignu na ciljanu adresu? Tada naši heroji, kao u djetinjstvu, lično hitaju ka svojim mamama ne bi li im lično preneli praznične čestitke.

***

Film zbog kojeg ću danas još dugo imati osmeh na licu :)

lep film, dirljiv i nežan...

za sve majke :srce:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Smuca je načisto prosmucala sa svojim bačuškama i preporukama:smeh:

:lol:

Šta da radim :beyond:

veliki sam rusofil, od rođenja :uredu:

a filmovi im nisu napucani kao kod američke produkcije

a danas sam se uverila da ima i savremene tematike

iz njihove kinematografije, koja je kvalitetna,

tako da zaista do daljnjeg, neću menjati stil :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Odgledala sam dva ruska filma

''Jelka'' (2010)

jelka1_zpsacb6ee4a.jpg

Tokom pripreme za novogodišnju noć, devojčica Kljava saopštava svojim prijateljima kako je njen otac niko drugi do predsednik Ruske Federacije Dmitrij Medvedev. Da bi dokazala istinitost svojih reči, drugovi je nagovaraju da prenese "ocu" da tokom novogodišnjeg govora na televiziji javno izgovori rečenicu: Deda Mrazu se nadaj, ali se sam potrudi. U pomoć Kljavi priskače dečak Jura sa svojom teorijom "šest rukovanja" ...

i drugi deo ''Jelka 2'' (2011)

jelka2_zps7a2b42b9.jpg

I za ovaj doček Nove godine, naši junaci ponovno upadaju u romantične situacije: pilot Zemljakin svakog 31. decembra očekuje svoju Juliju ispred Sahat kule već 40 godina. Mala Nastja želi konačno upozna svog oca, Boris mora da spreči svoju ljubav da zauvek otputuje u Pariz. Timur i Aljona žele da se venčaju usprkos protivljenju svojih očeva, a Ženja mora pronaći 35.000 rublji za depozit kako bi obradovao ženu novim stanom.

***

Lepi filmovi, koji te podstiču da i dalje veruješ u čuda

i da ne skidaš rozle cvike :cvike:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Grown Ups 2 (2013)

Negde sam naleteo na jednu scenu iz tog filma koja me nasmejala do suza, pa poželeo da vidim i ostatak. Kao što sam obećao, posle Smucinog kvalitetnog ruskog na red dođe jedan nikakav američki. :lol: Msm, nije nikakav, ispunjava svrhu s kojom je snimljen - nasmejati publiku. Uspeva u tome u par navrata.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Morfe legendo...:uzbud: pa to je taj film...jeste sam sam se sjetio...malo krene ybrkano sa onim jelenom...pa autobus...i to...solidan ali nisam do kraja odgledao...hvala Morf ...koja slucajnost jbt...:)

:hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh: :hhh:

Dakle vojo ti zaista nisi normalan! E kad sad nisam umrla od smeha nikad neću...jbt ostala sam bez daha!!! Sunce ti žarko....oćeš da me satreš smehom!!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...