Idi na sadržaj

Preporučene poruke

@vesticara - ovo je za mene jedan od najlepših filmova koje sam pogledala... sadrži sve što volim- istoriju, Klimt i pravda biva zadovoljena, makar malo :ok: a pored toga, istinit je događaj, pa ga svakako preporučujem. I Helen Miren - nenadmašna u ovakvim ulogama.... :uredu: 

 

Ja sam odgledala ruski film 9.četa, snimljen po događaju iz 1988/89 u Afganistanu... ko voli ovakvu tematiku, moja preporuka :uredu: 

9. чета (филм) — Википедија

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 660
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Fifty Shades of Grey Pred kraj sam počeo histerično da se smejem. Napišeš ženi set jednostavnih pravila, daš joj priliku da u njima promeni šta god želi, odeš van granica sopstvenog komfora da bi udov

Dnevnik košarkaša (The Basketball Diaries) Biografska drama, SAD, 1995 Ostala sam bez daha.. i vezano s'tim, bez texta. I ... tek dva sata posle odgledavanja filma, dođoh do daha, pa.. vez

Nisam kačila, a gledala sam dosta ruskih filmova, poslednji naslov je:    U sažvežđu bika (2003)   Maleno naselje Šiška, negde kod Staljingrada, polovinom novembra 1942. Većina malobrojnog muškog

Zakačene slike

The Quiet Place (Tiho mesto) 2021

Portparol Holivuda ovde. :lol:  ovo je... varijacija na temu Osmog putnika, ali na Zemlji. Vanzemaljska bića su, nejasno kad i kako, dospela na Zemlju. Izuzetno su agresivni. Nemaju oči, njihovo primarno čulo je sluh, pa su retki preostali ljudi u potpunosti ograničili ispuštanje bilo kakvih zvukova da ne bi privukli predatore. Čak je i šapat preglasan. Sve dok jedna gluva devojčica sasvim slučajno ne otkrije njihovu najveću slabost.

Film je ...iznenađujuće ok.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Riders of Justice (Nemam pojma... vozači pravde) 2020

Danski film... moram da priznam da počinje da mi se dopada njihova kinematografija. Ima taj neki holivudski šmek, ali sa dozom normalnosti koja nedostaje prekookeanskim filmadžijama. Film je o suočavanju sa bolom posle gubitka voljene osobe, kako se pomiriti sa gubitkom, kako napraviti red u haosu. Pomalo je Tarantinovski, haotičan.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Beyond the Dream (Dalje od sna) 2019

Korejski film o pacijentu obolelom od psihotičnog poremećaja ličnosti koji se zaljubljuje u devojku koja, igrom slučaja, postaje njegov psiholog. Kako vreme odmiče, linija između profesionalnog i privatnog odnosa između njih dvoje postaje sve mutnija. Uspostavljaju konekciju koja prevazilazi i san i javu. Treba biti u raspoloženju za ovakav film, ali je zaista dobar.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Infinitum: Subject Unknown (2021) (Infinitum: Subjekat nepoznat)

Nemojte. :jok:  Ja volim zapetljane filmove u kojima treba u nešto da se pronikne, ali ovo je nivo iznad - i meni treba objašnjenje šta sam gledao. Film istražuje... uh, alternativne svemire, pretpostavljam. Teoriju u kojoj svaki događaj i svaka odluka stvaraju nov univerzum. Jedna žena je subjekat eksperimenta u kom njene odluke stvaraju alternativne univerzume, ali se ona uvek vraća u onaj početni - njeno vreme biva resetovano natrag i ona mora iznova i iznova da prolazi kroz iste situacije i donosi sitno drugačije odluke kako bi se ispetljala iz začaranog kruga. Izdržao sam do kraja filma jer me kopkala tema, ali... previše je.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

The Midnight Sky (Ponoćno nebo) 2020

Ričard Gir u glavnoj ulozi. On je naučnik na Arktiku. Kompletna posada njegove stanice je evakuisana zbog nepoznate pretnje. On ostaje, bolestan je i nema mu leka, pratiće signale iz svemira. Tamo, brod sa 5 članova posade se vraća na Zemlju nakon uspešne misije na Jupiterov mesec K23. Njihov komunikacioni sistem je oštećen i oni ne znaju šta se dogodilo na Zemlji u njihovom odsustvu. Nije loš film, ima par iznenađujućih začkoljica. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Stillwater (2021)

Odličan! Met Dejmon u ulozi oca, redneka iz neke zabiti iz Oklahome (Stilvotera) koji odlazi u Francusku da poseti ćerku koja je u zatvoru zbog ubistva arapske studentkinje s kojom je bila u vezi. Volim filmove s ovoliko slojeva priče! Malo je podugačak, preko dva sata, ali vredan gledanja! :uredu: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 meseci kasnije...

Matrix: Resurrections (2021)

Znate koliko mi ovaj film znači. MORAO sam da pogledam prvi dan kad se pojavio u bioskopu. Utisak je... nisu ga upropastili koliko sam mislio. Fokus je više na ljubavnom delu priče između Nea i Triniti. Malo mi je ukaljana uspomena na Morpheusa, koji je po okončanju rata opisan kao nespreman lider koji je mislio da je mirom sve postignuto. Ok kao nastavak, sasvim gledljivo sa mnogo podsećanja na ranije događaje i ljude iz njih, ali čini mi se da je radnja nedovršena - ima prostora za Matrix 5.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...