Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Opet ja :)

Ruski film ''Svoji'' (2004)

svoi2004_zps7fc458e1.jpg

Avgust 1941. godine. Nakon uspešno izvedene akcije, Nemci odvode grupu preživelih crvenoarmejaca u zarobljeništvo. Ali, tokom marša, trojica uspevaju da iskoriste nepažnju čuvara i da pobegnu u obližnju šumu, a potom i do rodnog sela jednog od njih. Tamo ih u štali krije njegov otac. Ali on ne voli Sovjetsku vlast, pa su begunci u strahu da li će ih predati ili ne. Kada lokalni komandir milicije uhapsi starčeve ćerke, situacija se dodatno komplikuje.

***

nije loše... za pogledati :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 660
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Fifty Shades of Grey Pred kraj sam počeo histerično da se smejem. Napišeš ženi set jednostavnih pravila, daš joj priliku da u njima promeni šta god želi, odeš van granica sopstvenog komfora da bi udov

Dnevnik košarkaša (The Basketball Diaries) Biografska drama, SAD, 1995 Ostala sam bez daha.. i vezano s'tim, bez texta. I ... tek dva sata posle odgledavanja filma, dođoh do daha, pa.. vez

Nisam kačila, a gledala sam dosta ruskih filmova, poslednji naslov je:    U sažvežđu bika (2003)   Maleno naselje Šiška, negde kod Staljingrada, polovinom novembra 1942. Većina malobrojnog muškog

Zakačene slike

Opet ja :)

Ruski film ''Ako bih te voleo'' (2010)

Eslibyjatebjaljubil2010poster_zps97d9ff7

Lakomisleni momak Paša, zaljubljuje se u prelepu Tomu, koja mašta da izgradi karijeru poznate estradne zvezde. Dok se sprema da je zaprosi, Paša slučajno, na psihijatrijskoj seansi, upoznaje povučenu devojku Tanju, koju u početku posmatra s podsmehom. Na zahtev psihoterapeuta Tanja recituje monolog na temu "Ako bih te volela ...", što kod Paše izaziva prve iskre.

***

jedan od pitkih filmova... za subotnje popodne :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Closed Circuit (Zatvoreni krug) 2013

O islamskom teroristi koji izvodi napad u Londonu, kom se sudi za taj zločin a svi dokazi moraju ostati tajni pred javnošću "u interesu nacionalne bezbednosti". Dvoje advokata bivaju uhvaćeni u igru mačke i miša sa pripadnicima službi bezbednosti koji imaju malo drugačiju agendu od one koja se na prvi pogled da naslutiti... nije loš film. Predvidiv u priličnoj meri, ali koji nije u poslednje vreme?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Gravity (Gravitacija) 2013

Odličan! Intenzivan, napet, u nekim trenucima sam se osećao kao da sam ja tamo i plutam svemirom vezan za svemirsku stanicu samo parčetom podugačkog kabla. Ako izuzmemo deo sa javljanjem mrtvog šefa misije sa savetom kako da se dalje postupa (:roll:), sasvim uverljiv film, nije mi žao što sam čekao kvalitetan snimak.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nakon odgledanog ''Hobita'' na velikom platnu u Areni

i kompletnog ugođaja :stid2:,

vratila sam se ruskim filmovima...

Na ivici stojim (2009)

Nakrajustoju2008poster_zpse44be1cd.jpg

Film je snimljen po istinitom događaju. U jednoj od bivših sovjetskih republika, na granici s Afganistanom, vojnik po ugovoru Andrej Stahov, otkriva veliku količinu narkotika. Kao nagradu dobija petodnevno odsustvo. Na putu ga presreće grupa bandita, otima ga i odvodi u nepoznatom pravcu. Za odmazdu, banditi ga sakate i bacaju u reku.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Još jedan ruski film sam odgledala:

''Izdaja'' (2012.)

Izmena2012poster_zps29cd820c.jpg

On je muškarac, pripadnik srednje klase, živi sa ženom i sinom. A ona je lekar kardiolog, živi s mužem bez dece. Saznanje da su im supružnici u ljubavnoj vezi, spojiće ove dve različite osobe. Vernost ili strast, bes ili praštanje? To su samo neka pitanja koja odzvanjaju u glavama naših heroja. Neprestano traže razlog za novi početak, ali to nije lako učiniti. Izdaja ima svoja pravila od kojih je teško odstupiti.

***

Moj komentar - mogla sam i bolje potrošiti 1.54 min :dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Escape Plan (Plan bekstva) (2013)

Stalone i Švarceneger u glavnim ulogama, svi znamo šta to znači. :kez: Stalone je profesionalni bežač iz zatvora da tako kažem, ispituje bezbednost zatvora tako što pokušava pobeći iz njih. Najnoviji zadatak je pobeći iz tajnog ilegalnog zatvora finansiranog iz privatnih fondova. Nakon što je ubačen unutra shvata da će ovaj zadatak biti znatno teži od ostalih i pronalazi novog najboljeg prijatelja koji će mu pomoći u pripremi plana za bekstvo (Švarci). Dobar je film, nije čista makljaža već ima i malo mozganja. Vredi pogledati.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

The Fifth Estate (2013)

Film o Džulijanu Asanžu i Vikiliksu. Dugo traje i predstavlja Asanža kao psihopatu koji je otišao predaleko u svojoj opsesiji i ugrozio ljudske živote suprotstavivši se dobronamernim saradnicima... ne znam koliko ima istine u tome, ali gorak okus u ustima mi govori da nema baš mnogo. U svakom slučaju, film nije ništa posebno, nije vredelo vremena.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Captain Phillips; IMDb rtg: 8.1

captain_phillips_ver2_xlrg.jpg

po istinitom dogadjaju, meni se jako svideo...

elem, Hobita upravo skidam...blu rej verzije...oba...i sutra cemo da ih pogledamo iz cuga...neka mi je Bog u pomoci...i to ne bih ni gledao, nego na nagovor...39'', 2 filma koji traju 2 male beskonacnosti, drustvo('ebo je Pedja D Boj di me natera) i udri...pa k'o ziv, k'o mrtav ili uspavan...:lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ender's Game (Enderova igra) 2013

Naučna fantastika, i to ne loša, bar ne onako loša kao što sam mislio da će biti pre nego što sam pogledao film. U dalekoj budućnosti Zemlja je napadnuta od strane insektoidne rase sa daleke planete i došla na ivicu katastrofe. Jedan hrabri vojnik je spasio Zemlju uništivši maticu neprijatelja. Ali, očekuje se novi napad, daleko većih razmera nego prvi. Da bi bili spremni, Zemljani formiraju vojsku sastavljenu od dece - jer ona imaju razvijenije instinkte. Ender je jedan od njih, po mišljenju admirala zaduženog za odabir predodređen za velike stvari...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

12 Years a Slave (2013)

Dobitnik Oskara. Šta znam, verovatno da u moru govana koja su izašla iz Holivuda u prethodnoj godini ovo i jest među boljim filmovima. Mada kontam da je tema veći razlog za Oskara od svih ostalih. Verno je prikazana patnja slobodnog crnca koji na prevaru biva odveden od svoje porodice i postaje rob u Džordžiji. Malo predugačak i na momente dosadan, ali vredi pogledati.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Ja po običaju ruski film ''Čelični leptir'' (2012)

Stalnayababochka2012poster_zps222a446f.j

Čuma predvodi maloletničku bandu besprizornika. Kada je policajci ponovo uhvate u krađi prisiljavaju je da bude mamac za brutalnog serijskog ubicu. Pogodna je, jer ako bi joj se nešto loše desilo, niko ne bi ni prometio da je nema. Manijak ima svoj prepoznatljivi krvavi rukopis, žrtve su slične devojke, a mesto zločina uvek isto - šuma na periferiji Moskve. Za inspektora Hanina, hvatanje ubice nije samo pitanje časti, nego i cena jedne epolete na uniformi više. Za Čumu je to cena slobode. Zajednički cilj ujediniće mladost i iskustvo...

***

Interesantan film za pogledati :ok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...