Idi na sadržaj

Kako se udati za milionera?


Preporučene poruke

Direktor JP Morgana odgovara na pitanje lepe devojke koja traži bogatog muža. Mlada i lepa dama postavila je ovo na popularnom forumu: Šta treba da uradim da bih se udala za bogatog momka?

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Biću iskrena o tome šta ću ovde reći. Imam 25 godina. Vrlo sam lepa, imam stila i dobrog ukusa. Želim da se udam za momka sa $ 500.000 godišnje zarade ili više. Možda ćete reći da sam pohlepna, ali godišnja zarada od $ 1.000,000 se smatra zaradom srednje klase u Njujorku.

Moj zahtev nije visok. Postoji li neko na ovom forumu ko ima prihod od $ 500.000 godišnje? Jeste li svi oženjeni? Htela sam da pitam: šta treba da uradim da se udam za bogatu osobu poput vas?

Među onima sa kojima sam izlazila, najbogatiji je imao $ 250.000 godišnjeg prihoda, a čini se da je ovo moja gornja granica. Ako se neko preseli u preskupi stan na zapadu Njujork Gardena, godišnji prihod od $250.000 nije dovoljan.

Ovde prvenstveno želim da postavim nekoliko pitanja:

1) Gde većina bogatih neženja izlazi? (Navedite dole imena i adrese barova, restorana, teretana)

2) Koju starosnu grupu treba da ciljam?

3) Zašto većina supruga bogatih samo su prosečnog izgleda? Upoznala sam nekoliko devojaka koje ne izgledaju baš lepo i nisu interesantne, ali uspevaju da se udaju za bogataše.

4) Kako odlučujete ko će biti vaša žena, a ko može da bude samo vaša devojka?

Gospođica Lepa

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Usledio je filozofski odgovor direktora JP Morgana:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Poštovana gospođice,

Pročitao sam Vaš post sa velikim interesovanjem. Izgleda da postoji mnogo devojaka koje imaju slična pitanja kao što su Vaša. Molim vas dozvolite mi da analiziram vašu situaciju kao profesionalni investitor.

Moj godišnji prihod je više od $ 500.000, koji zadovoljava vaše zahteve, pa se nadam svi veruju da ja ne gubim vreme ovde.

Sa stanovišta poslovne osobe mogu zaključiti da je loša odluka oženiti se Vama. Odgovor je veoma jednostavan, tako da ću sada to razložiti. Stavite na stranu detalje. Ono što pokušavate da uradite jeste razmena lepote i novca: osoba „A“ daje lepotu i osoba „B“ plaća za to – fer i pošteno.

Međutim, tu je veliki problem ovde: = Vaša lepota će izbledeti, ali moj novac neće nestati bez ikakvog valjanog razloga. Činjenica je, moj prihod se može povećati iz godine u godinu, ali Vi ne možete biti lepši iz godine u godinu. Otuda, sa stanovišta ekonomije, moja vrednost apresira, a Vaša depresira. To je čak ekponencijalna stopa amortizacije vrednosti. Ako je to Vaša jedina imovina, Vaša vrednost će biti mnogo gora 10 godina kasnije.

Po uslovima koje koristimo na Volstritu, svaka razmena ima poziciju, izlazak sa vama predstavlja punu poziciju. Ako trgovinska vrednost robe pada mi ćemo je prodati jer nije dobra ideja da je zadržimo za dugoročni period. Isto važi i za brak koji ste želeli. Bilo bi okrutno da kažem ovo, ali mudrija je odluka da sva imovina sa velikom stopom amortizacije bude prodata ili data na zakup.

Svako sa preko $ 500.000 godišnjeg prihoda nije budala, samo bi izlazio sa Vama, ali Vas ne bi oženio. Ja bih savetovao da zaboravite na potragu za bilo kakvim načinima da se udate za bogatog momka. A uzgred, mogli bi sami da postane bogata osoba sa $ 500.000 godišnjeg prihoda. Ova opcija ima više izgleda za uspeh nego pronalaženje bogate budale.

Nadam se da će Vam ovaj odgovor biti od pomoći.

Gospodin Direktor

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Izvor: lidertravel.rs

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...