Idi na sadržaj

[VATERPOLO] Reprezentacija Srbije


Preporučene poruke

25. januar 2011. | 22:05 | Izvor: B92

Vaterpolisti na završnom turniru SL

Vaterpolo reprezentacija Srbije obezbedila je plasman na završni turnir Svetske lige koji se održava u Firenci.

Srbija je u trećem kolu A grupe pobedila Španiju u Barseloni sa 12:4 (4:0, 3:1, 2:2, 3:1), i tako zabeležila i treću pobedu u grupi.

Tim Dejana Udovičića je protiv finaliste Svetskog prvenstva iz Rima odigrao sjajno na početku meča, i praktično već posle prve dve četvrtine rešio pitanje pobednika (7:1).

Međutim, naš nacionalni tim je i u nastavku odigrao veoma dobro, što je na kraju rezultiralo pobedom od osam golova razlike.

Najefikasniji u sastavu Srbije bio je Filip Filipović koji je postigao tri gola. Duško Pjetlović i Andrija Prlainović postigli su po dva gola, a po jedan su dali Gocić, Udovičić, Nikić, Rađen i Mitrović.

ŠPANIJA: Agilar, Malarah 1, Marsal, Širanji, Molina 2, Mingel, Galjego, Espanjol, Guterez, Esteljer, Perez 1, Garsija, Lopez. Selektor :Agilar.

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 1, Vapenski, D.Pijetlović 2, Nikić 1, Aleksić, Rađen 1, Filipović 3, Prlainović 2, S.Mitrović 1,G.Pijetlović. Selektor:Udovičić.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

Vaterpolisti ubedljivi na startu

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je startovala na završnom turniru Svetske lige u Firenci pobedivši Kinu sa 13:2 ( 3:1, 5:0, 3:0, 2:1).

Naši vaterpolisti su u prvom kolu grupe A lako izašli na kraj sa relno najlakšim protivnikom, a znatno teže mečeve imaće u preostala dva kola.

U drugom kolu u sredu protivnik našiim vaterpolistima je Italija (19.30h), a u poslednjem kolu u četvrtak tim Dejana Udovičića igra protiv selekcije SAD (17.30h).

U duelu sa Kinom najefikasniji je bio Aleksić sa tri gola, po dva su postigli Pjetlović, Nikić i Filipović, a po jedan Gocić, Udovičić i Prlainović.

Očekivan start. Ozbiljna igra, posebno u odbrani donela je ubedljiv trijumf protiv tima koji nije u vrhu svetskog vaterpola. Posebno dobru igrau tim Dejana Udovičića pružio je u drugoj i trećoj četvrtini kada nije primio nijedan gol.

“Početak je sve rešio.Odigrali smo ozbiljno, bez opuštanja.Kina je znala da nas nekada natera na veći napor. Sada je bilo sve kako smo želeli.Očekuju nas sada Italijani i neće biti lako”, rekao je Živko Gocić.

Stefan Mitrović je odigrao kvalitetnu utakmicu iako je u jednom momentu bio van igre zbog lakše povrede:

“Dobro za start na turniru. Odbrana je bila sigurna mada realno Kinezi nisu tim sa kojim može da se meri forma. U mislima su nam sada Italijani za koje se vidi da su izuzetno motivisani da nas pobede.”

Udovičić je podelio minutažu golmanima, na tribinama su bili Vapenski i Ćuk koji će najverovatnije u drugom kolu dobiti šansu.

Srbija - Kina 13:2 ( 3:1, 5:0, 3:0, 2:1)

Bazen Paolo Kostoli. Gledalaca 200. Sudije: Flehajv (Australija), Terpenka (Kanada). Igrač više: Srbija 6 (3), Kina 9 (1).Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 1, Petković 1, D.Pijetlović 2, Nikić 2, Aleksić 3, Rađen, Filipović 2, Prlainović 1, Mitrović, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.

KINA: Ge, Tan, Liang, Ju, Guo, Pan 1, Li, Vang, Ksie 1, Li, Zang, Dong, Vu. Selektor: Čai.

izvor: b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Srbija lako protiv Kine na startu

Izvor: B92

Vaterpolo reprezentacija Srbije počela je odbranu titule na Svetskom prvenstvu ubedljivom pobedom protiv selekcije Kine.

Ekipa Dejana Udovičića je savladala domaćina šampionata sa 17:5 (5:1, 3:0, 2:2, 7:2), u prvom kolu B grupe.

U drugom kolu protivnik selekcije Srbije biće Rumunija koja je u prvom kolu izgubila od Australije sa 9:8. Taj meč na programu je u sredu u 3.30h nakon ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Na startu šampionata naša reprezentacija kao što se i očekivalo nije imala problema protiv domaćina Kine. Već posle prve četvrtine Srbija je vodila sa 5:1, a Kinezi su izjednačeni bili samo u trećem kvartalu koji je završen rezultatom 2:2.

Na startu meča selektor Srbije odlučio je da preko centra napadne Kineze, pa je prve tri akcije završavao Pjetlović. Prvi put nije bio uspešan, ali jeste u naredne dve situacije, pa je Srbija došla do očekivane prednosti.

Do kraja prve deonice golove za naš tim još su postigli Prlainović, Ćuk i Mitrović, a i Kinezi su se minut i po pre kraja upisali u strelce.

U drugoj četvrtini tim Dejana Udovičića nastavio je sa raznovrsnom igrom. Dva gola postigao je Aleksić, u strelce se upisao i Filip Filipović, pa je Srbija već na poluvremenu imala ubedljivih 8:1.

U trećoj deonici srpski vaterpolisti igrali su nešto opuštenije. Miloš Ćuk je posle minut i po postigao prvi gol, u strelce se upisao i kapiten Vanja Udovičić, ali su i Kinezi dva puta savladali Slobodana Sora, pa je posle tri deonice bilo 10:3 za našu selekciju.

Međutim, naša selekcija se u poslednjoj deonici ponovo uozbiljila što se i videlo na semaforu. Završeno je sa ubedljivih 17:5, uz nekoliko lepih akcija i golova naše reprezentacije.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Delfini lako i sa Rumunima

Izvor: B92 | ČŽ

Vaterpolo reprezentacija Srbije bila je ubedljiva i u drugom kolu grupne faze SP u Šangaju. Savladana je Rumunija sa 12:5 ( 3:1, 3:1, 3:1, 3:2).

Najraspoloženiji u našoj selekciji bili su Duško Pjetlović sa četiri gola, dok je kapiten Vanja Udovičić postigao jedan manje.

Dva gola postigao je Prlainović, a po jednom su se u strelce upisali Avramović, Ćuk i Nikić. Najefikasniji kod Rumuna bio je Radu sa dva gola. Čitav tok meča, a i ishod je određeni su u prvoj četvrtini.

Srbija je sjajno odigrala u odbrani o čemu govori činjenica, da su Rumuni šutirali samo tri puta, dd toga jedan udarac iz peterca, posle kojeg je Radu smanjio na 2:1.

Pre toga je gol postigao Nikić na sjajno dodavanje Udovičića, a zatim i kapiten na pas Filipovića.Krajem prvog dela šou je počeo Duško Pijelović.

Bio je strelac naredna tri pogotka, a tačku je u drugoj četvrtini posle bilijarske akcije stavio Marko Avramović.

U trećem delu se ništa nije promenilo. Srbi su spustili loptu, Rumuni se predali. Dva gola Prlainovića i još jedan Udovičića.

U poslednjih osam minuta rival je dva puta iskoristio igrača više. Do kraja su se u strelce upisali Ćuk, Pijetlović i u poslednjoj sekundi Udovičić.

U petak je na programu duel sa Australijom koji će rešiti pitanje prvog mesta u grupi. Reprezentacija u sredu neće trenirat, ali su u četvrtak na programu dva treninga i gledanje snimka.

"Uz korektan pristup i poštovanje dogovora ostvarili smo rezultat. Čestitam igračima na igri. Međutim ovaj meč je već prošlost. Još smo na početku dugog i teškog turnira. Imamo nedostataka, moramo da ih ispravimo i opuštanje je zabranjeno. Naš sledeći cilj je Australija", rekao je selektor Dejan Udovičić.

Bazen Natatorium. Gledalaca 400. Sudije: Stavridis (Grčka), Rošart (SAD).Igrač više: Srbija 8 (6), Rumunija 6 (4).Peterci: Rumunija 1 (1).

SRBIJA: Soro, Avramović 1, Gocić, Udovičić 3, Ćuk 1, D.Pijetlović 4, Nikić 1, Aleksić , Rađen, Filipović, Prlainović 2, Mitrović, G.Pijetlović. Selektor:Udovičić.

RUMUNIJA: Stojnesku, Radu 2, Negeranu, Đakonu, Josep, Busila, Ćovanu, Matei 1, Đoanta, Đorđesku, Giban 1, Kadar, Dragusin. Selektor: Kovač.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srbija u četvrfinalu SP

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu na šampionatu sveta trijumfom nad Australijom 12:9 po četvrtinama 5:3, 2:1, 3:2 i 2:3.

Naš tim je osvojio prvo mesto u grupi B i tako se direktno plasirao u četvrfinale. Srbija odmara do 26. jula, a protivnik će nam biti bolji iz meča Japan - Nemačka.

U polufinalu naša selekcija bi trebalo da igra protiv Mađarske. Najefikasniji u našem timu bio je Filipović sa pet golova, Pjetlović je postigao dva, Mitrović dva, Udovičić dva, Prlainović jedan.

Ako je i bilo neizvesnosti, bila je u prvoj četvrtini, koju su naši dobili sa 5:3. Taj deo igre naši su dobili sa 5:3. Sva tri gola primili smo iz igre, smo jednom nismo iskoristili igrača više u tom delu igre. Filipović je u prvom delu postigao tri gola, Udovičić i Pjetlović po jedan.

Mejland je postigao prvi gol u drugoj četvrtini, posle sjajno izgrađene akcije, i to je bio njihov četvrti iz igre. Na 6:4 povećao je Pjetlović, posle situacije sa igračem više. Zbog udaranja protivnika Leland je isključen do kraja meča, a peterac je iskoristio Filipović i povećao na 7:4. Do kraja četvrtine naši su imali igrača više, ali se rezultat nije menjao.

Treća četvrtina počela je pogotkom Andije Prlainovića za udvostručavanje vođstva na 8:4. Na 5,46 minuta do kraja treće četvrtine Australija je bila kompletna, ali je pre toga Stefan Mitrović povećao prednost Srbije na 9:4. Australijanci su prekinuli seriju od četiri gola Srbije i smanjili na 9:5, na četiri minuta do kraja trećeg dela igre. Sa igračem više Australijanci su smanjili na tri gola razlike, a onda su posle malog pada u igri našeg tima, naši momci aktivnije zaigrali u odbrani, ali u napadu i dalje nisu bili efikasni.

Na 30 sekundi pre kraja četvrtine Vanja Udovičić je prekinuo crnu seriju našeg tima i povećao na 10:6. Taj deo igre završen je 3:2 za naš tim.

Gocić je sredinom poslednje četvrtine zaradio treće isključenje, a odmah zatim na 10:7 smanjio je Kembl. Već u narednom napadu naši su preko Mitrovića povećali vođstvo na 11:7. Hauden je posle sjajne akcije smanjio prednost našeg tima na tri gola.

Na nešto više od 2,5 minuta do kraja Filipović je sjajnim lobom savladao golmana Australije za vođstvo Srbije od 12:8. Srbija je nastavila da prima golove iz igre, sa nekih desetak metara precizan je bio Kembl za konačnih 12:9 za Srbiju.

Pored našeg tima prva mesta u svojim grupama osvojile su Mađarska, Hrvatska i Italija.

izvor: B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

SP: Srbija u finalu posle drame!

Izvor: B92

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasira se u finale Svetskog prvenstva u Šangaju pošto su pobedili Mađarsku sa 15:14 posle produžetaka.

Srpski 'delfini' do prilike da brane titulu osvojenu pre dve godine u Rimu došli su posle fantastičnog preokreta pošto su pred poslednju četvrtinu gubili sa 12:9.

U borbi za novu titulu svetskog šampiona Srbija će se sastati sa pobednikom drugog polufinala, u kojem se od 15 časova sastaju Hrvatska i Italija.

Srbija je izborila prvi napad zahvaljujući Živku Gociću, ali to naši vaterpolisti nisu uspeli da iskoriste. Usledile su greške u napadu na obe strane, Duško Pijetlović je imao odličnu priliku u trećem minutu, ali je golman Mađara bio na pravom mestu. Ipak, već u sledećem napadu Andrija Prlainović je doveo Srbiju u sasvim zasluženo vođstvo.

U narednom napadu Mađara Slobodan Soro je ponovo bio odličan na golu, ali je Adam Štajmec iskoristio prvu sledeću priliku za 1:1, da bi Balaš Haraj posle samo nekoliko minuta doneo Mađarima prednost. Milan Aleksić je imao odličnu priliku, ali je pogodio stativu, dok je Stefan Mitrović u narednom napadu šutirao pored gola sa male udaljenosti. Mađari su do kraja četvrtine imali još jednu šansu, ali je Soro bio siguran.

Na početku druge četvrtine Mađari su se izborili za prvi napad i odmah su preko Petera Baroša stigli do vođstva od 3:1. U sledećem napadu naši vaterpolisti su ponovo bili loši u napadu, što su njihovi rivali iskoristili i Norber Madaraš je savladao Sora, da bi posle nove greške Srbije, Mađari su već posle dva minuta vodili sa 5:1.

Situacija u bazenu naterala je selektora Dejana Udovičića da zatraži tajm-aut, ali to nije imalo uticaja pošto su naši vaterpolisti odmah napravili grešku. Ipak, Srbija je u sledećem napadu konačno postigla drugi gol, a strelac je bio Vanja Udovičić, ali su Mađari brzo poveli i sa 6:2 preko Ivšvana Martina Sivoša. Zaostatak je smanjio odmah u sledećem napadu golom Filipa Filipovića, ali su Mađari odmah vratili prednost od četiri gola preko Norberta Hosnijanskog.

Slobodan Nikić je bio strelac četvrtog gola za Srbiju pošto je lopta prešla liniju, ali su Mađari tvrdili da nije. Ipak, pošto se jasno videlo da je lopta bila u golu sudije su priznale gol, da bi se prednost Mađarske ponovo ubrzo uvećala golom Danijelan Rudolfa Varge. Mitrović je u narednom napadu postigao svoj prvii gol na meču i smanjio prednost rivala na 8:5.

Posle nekoliko trenutaka naši vaterpolisti su imali odličan kontanapad, ali su se pred golom spetljali, a Mađari su odmah poveli i sa 9:5 preko Madaraša. Ipak, tim rezultatom se nije otišlo na odmor pošto je u poslednjim sekundama Živko Gocić zatresao mrežu Mađara i smanjio zaostatak na tri gola.

Posle neiskorišćene izgledne prilike naših vaterpolista na početku treće četvrtine, Madaraš je po treći put bio siguran za prednost Mađarske od 10:6. Srbija je imala još jedan promašaj pre nego što je Miloš Ćuk zatresao mrežu Mađara, ali je Đerđeli Kiš potom lobovao Sora za 11:7. Srpski vaterpolisti su potom nastavili sa promašajima, a post je prekinuo Nikić minut pre kraja četvrtine. Haraj je pred sam kraj četvrtine povećao na 12:8, ali je Prlainović u poslednjim trenucima smanjio prednost Mađara na tri gola.

U prvom napadu u četvrtoj četvrtini Pijetlović je bio siguran za 12:10, ali je Madaraš četvrtim golom odmah vratio prednost od tri gola. Ipak, Prlainović i Filipović su fantastičnim golovima u naredna dva napada smanjili zaostatak na samo jedan gol pet minuta pre kraja, a potom je Aleksić prvi put bio precizan na meču i doveo je do izjednačenja.

Naši vaterpolisti su u narednim napadima uspevali su da se odbrane, ali ni oni nisu uspeli da zatresu mrežu Mađara. Posle brojnih promašaja na obe strane, Mađari su imali poslednji napad, ali su se naši igrači odbranili i meč je ušao u produžetke.

Filipović je izborio prvi napad za Srbiju u prvom produžetku, a Gocić je imao priliku, ali je golman Mađarske bio na pravom mestu. Ipak, samo nekoliko trenutaka kasnije Filipović je doneo prvo vođstvo Srbiji posle početnog na utakmici.

U prvom napadu u drugom produžetku Danijel Varga je doveo Mađare do izjednačenja, da bi Mitrović doneo prednost Srbiji i poslednjem minutu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kapa dole momcima.

A celu vladu, skupštinske poslanike, kao i one što nam kroje kapu, sve na čelu sa Dijamantom bi zatvorio u jedan bioskop i premotavao im snimak jedno dva i po dana, pa bi im ondak dao da piju vode, pa još dan i po da gledaju bez prestanka, da vide kako se "gine" i žrtvuje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srbija bez titule u Šangaju

Izvor: B92

Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena je u finalu Svetskog prvenstva u Šangaju od selekcije Italije sa 8:7 (1:0, 0:2, 4:1, 1:3, 2:1, 0:0).

Ekipa Dejana Udovičića tako nije uspela da odbrani trofej osvojen pre dve godine u Rimu.

U finalnom duelu Srbija je odigrala sa puno grešaka u napadu, ali je i pored toga imala priliku da slavi na kraju. Titula je na kraju ipak otišla u ruke Italijana koji su odigrali taktički veoma dobro i koji su, mora se i to reći, imali pomoć sudija u finalu.

Tri gola za Srbiju postigao je Filipović, a po jedan Prlainović, Chuk, Udovičić i Pijetlović. Sa druge strane tri gola za Italiju postigao je Alkardi, Pešuti je dao dva, a Galo, Fijoli i Felugo po jedan.

Bio je ovo 11. duel Srbije i Italije u veterpolu i tek druga pobeda Italijana.

Posle neuspešnih napada na obe strane u prvom minutu, Italijani su bili ti koji su poveli preko Valentina Gala. Usledili su novi promašaji, kako naših, tako i italijanskih vaterpolista, pa je prva četvrtina završena sa 1:0 za Italijane.

Prvi gol u finalu Srbija je postigla tek nakon dva minut5a igre u drugoj četvrtini i to na veoma čudan način. Imali su naši vatrpolisti treći put igrača više, italijanska odbrana odlično je reagovala i presekla napad, ali je neopreznost Italijana sjajno iskoristio Prlainović za 1:1.

I pored postignutog gola naš tim nastavio je da pravi puno grešaka, pre svega u napadu, ali je i pored toga preokrenuo. Strelac drugog gola bio je Miloš Ćuk koji je veoma dobrim udarcem savladao protivničkog golmana.

Do kraja prvog poluvremena mogla je Srbija veoma lako da dođe i do dva gola viška, ali je propustila napad sa igračem više, baš kao i Italija, pa je posle 16 minuta ostalo 2:1.

Srbija je u kompletnom prvom poluvremenu primila samo jedan gol, a isto toliko je primila posle samo 24 sekunde drugog poluvremena. Strelac je bio Aikardi. Nastavila je naša selekcija da se muči u napadu, ali je nakon tri minuta nastavka Filip Filipović svojim prvim golom vratio prednost Srbiji.

Međutim, to je bio i jedini naš gol u trećoj deonici. Sa druge strane Italijani su imali malu pomoć sudija, postigli su tri gola i pred odlučujuću deonicu imali su velikih 5:3.

Već u prvom napadu u poslednjoj četvrtini imao je naš tim odličnu priliku da smanji, ali je golman Tempesti odbranio peterac Filipoviću. Prvim golom na utakmici na 5:4 smanjio je kapiten Vanja Udovičić, ali su Italijani već u narednom napadu vratili dva gola prednosti posle situacije sa igračem više.

Imali su Italijani naklonost sudija u finalu, pa je tokom poslednje deonice zbog prigovora isključenje zaradio Milan Aleksić. Četiri minuta pre kraja Srbija je ponovo prišla na gol minuta pošto je Pjetlović bio siguran u situaciji kada smo imali čoveka više u bazenu.

Minut i po kasnije Mitrović je bio sam u kontri, nije uspeo da savlada golmana Italije, ali je iznudio peterac koji je Filipović pretvorio u gol i izjednačenje (6:6). Do kraja meča Italijani su dva puta imali igrača više, Srbija jednom, ali nije bilo golova, pa se ušlo u produžetke.

Srbija je regularni deo utakmice završila sa igračem manje, pa je isto tako i počela produžetke jer su Italijani osvojili loptu na početku. Već posle 15-ak sekundi Aikardi je postigao treći gol i doneo svom timu prednost. Već u narednom napadu Nikić je izborio čoveka više, a treći gol postigao je i Filipović za 7:7.

Dva napada kasnije naš tim je dobio veliku priliku da povede, ali je golman Tempesti odbranio peterac Vanji Udovičiću. Već u sledećem napadu naš tim je kažnjen pa je Italija posle prvog produžetka imala gol viška (8:7). U drugom produžetku nije bilo golova. Imao je naš tim u poslednjem napadu igrača više i priliku da izbori peterce, ali se udarac odbio od stative i počelo je veliko slavlje Italijana.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...