Idi na sadržaj

Kup Srbije 2012/2013


Preporučene poruke

Kup: CZ u Nišu, Proleter u Humskoj

Izvor. B92, Beta

U sredu se igraju utakmice šesnaestine finala fudbalskog Kupa Srbije, a u derbiju runde branilac trofeja Crvena zvezda gostuje u Nišu Radničkom.

Aktuelni šampion Srbije Partizan dočekuje Proleter iz Novog Sada od 18.00 časova. Rundu će otvoriti duel Kovačevca i kulskog Hajduka od 14 sati.

Svi ostali mečevi na programu su od 16 časova, u jednom od derbija Superligaša Vojvodina dočekuje Donji Srem, kragujevački Radnički igra kod Novog Sada, lider Prve lige Napredak gostuje Smederevu, a Rad ekipi Timoka.

Parovi šesnaestine finala Kupa:

14:00 Kovačevac – Hajduk 2:4 (0:3)

16:00 OFK Beograd – Sloga 5:0 (2:0)

16:00 Sloboda – Inđija 0:1 (0:1)

16:00 Borac – Kolubara 0:0 (0:0) penalima 5:4

16:00 Mladenovac – Spartak 0:1 (0:0)

16:00 Teleoptik – Javor 0:0 (0:0) penalima 7:8

16:00 Mladost – Novi Pazar 2:2 (1:1) penalima 2:4

16:00 Radnički Niš – Crvena Zvezda 1:2 (0:1)

16:00 Vojvodina – Donji Srem 1:0 (0:0)

16:00 Novi Sad – Radnički 1923 1:0 (0:0)

16:00 Timok – Rad 0:2 (0:2)

16:00 Bežanija – Jagodina 0:2 (0:0)

16:00 Dunav – Metalac 1:4 (1:1)

16:00 Čukarički – BSK 1:0 (1:0)

16:00 Smederevo – Napredak 0:0 (0:0) penalima 5:4

18:00 Partizan – Proleter Novi Sad 4:0 (4:0)

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Održan je žreb za osminu finala nacionalnog kupa. Novosadski timovi gostuju u susretima osmine finala, Vojvodina ide u Beograd na meč protiv Čukaričkog, dok Novi Sad putuje u Jagodinu na megdan Superligašu. Crvena Zvezda gostuje Hajduku, a partizan dočekuje Borac iz Čačka. U svim mečevima sastaju se:

Kup Srbije, osmina finala:

Ivanjica: Javor – Smederevo

Kula: Hajduk – Crvena zvezda

Subotica: Spartak ZV – Metalac

Inđija: Inđija – OFK Beograd

Novi Pazar: Novi Pazar – Rad

Jagodina: Jagodina – Novi Sad

Beograd: Čukarički – Vojvodina

Beograd: Partizan – Borac Čačak

Svi mečevi osmine finala Kupa igraće se 24. oktobra, osim duela Partizana i Borca koji će se sastati 31. oktobra. Razlog je nastup Partizana u Ligi Evrope jer će 25. oktobra gostovati Interu u Milanu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Bez iznenađenja u Kupu Srbije

IZVOR. B92 | MN

Odigrano je sedam mečeva osmine finala Kupa Srbije u kojima su favoriti bili sigurni.

Duel Partizana i Borca odložen za 31. oktobar zbog obaveza ’crno-belih’ u Ligi Evrope.

Crvena zvezda je u Kuli protiv Hajduka slavila sa 2:0, pobede minimalnim rezultatom ostvarili su Vojvodina, Jagodina i Rad, Javor je bio ubedljiv protiv Smedereva, a OFK Beograd je u neizvesno meču bio bolji od Inđije.

Pobednika u Subotici na meču između Spartaka i Metalca odlučili su jedanaesterci, jer posle 90 minuta nije bilo golova. Nakon izvođenja prve serije rezultat je bio 4:4. U nastavku su bili sigurni fudbaleri na obe strane. Pri rezultatu 7:7, golman Spartaka odbranio je udarac fudbalera Metalca, a nakon toga plasman u četvrtfinale Subotičanima doneo je Milivojević.

U Inđiji je OFK Beograd u 13. minutu poveo protiv domaće ekipe, koja sedam minuta kasnije preko Dimitrova, lepim golom sa 25 metara dolazi do izjednačenja. Inđija je u nastavku zaigrala bolje i golom Lukača u 40. minutu došla do preokreta. Goleada se nastavila, 'Romantičari' su izjednačili, a ubrzo nakon toga stigli i do novog vođstva i pobede sa 3:2.

Fudbaleri Crvene zvezde su golovima Mudrinskog i Dimitrijevića izborili plasman u četvrtfinale.

Javor je u Ivanjici poveo protiv Smedereva u 21. minutu preko Radivojevića, prednost je duplirao kapiten Milovan Milović u 38. Ivanjičani su do ubedljivih 3:0 stigli u 61. minutu, a strelac je ponovo bio Radivojević.

Čukarički je imao dve prilike na meču sa Vojvodinom. Prvo je sa 19 metara pokušao Trninić, a zatim je Mihajlovic oboren kaznenom prostoru, ali sudija nije pokazao na ’belu tačku’. Vovjodina je najbolju šansu imala u 42. minutu, ali je Katai šutirao pored gola.

Novosađani su dobro otvorili drugo poluvreme. Katai je imao priliku iz slobodnog udarca, ali je golman doaćih bio siguran. Ubrzo nakon toga gosti su izveli korner, a najbolji u šesnaestercu bio je Oumaru, koji je doneo pobedu gostima.

Rad je golom Ljubinkovića ostavrio minimalnu pobedu na gostovanju u Novom Pazaru.

Navijači Rada nisu mogli da otputuju na utakmicu, jer ih je policija sprečila u tome, rečeno je Beti u beogradskom klubu.

Prema navodima iz Rada, policija je zaustavila autobus, a komandir je rekao da je Novi Pazar zaključao tribinu za gostujuće navijače.

Posle verbalne rasprave, policija je navela da će pustiti navijače da odu dalje samo ako im uprava Rada kupi karte, ali rukovodstvo kluba sa Banjice nije organizovano vodilo navijače, tako da su oni ostali u Beogradu.

Pred sam kraj prvog poluvremena Jagodina je povela golom Mohameda el Monira protiv ekipe Novog Sada, a time postavio i konačan rezultat.

Rezultati osmine finala Kupa Srbije:

Javor – Smederevo 3:0

Hajduk – Crvena zvezda 0:2

Inđija – OFK Beograd 2:3

Novi Pazar – Rad 0:1

Spartak – Metalac 0:0 (penali 8:7)

Jagodina – Novi Sad 1:0

Čukarički – Vojvodina 0:1

Partizan – Borac odloženo

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

U poslednjem meču osmine finala ekipa Borca iz čačka je u gostima savladala Partizan rezultatom 2:1. Golove za tim iz čačka dali su maslać u 12. i Jevtović u 22. minutu, u ekipi domaćina bio je precizan Askovski u 31. minutu. Ranije su se u četvrtfinale plasirale ekipe Crvene Zvezde, Vojvodine, Jagodine, Rada, OFK Beograda, Spartaka i Javora.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kup: Zvezda – OFK, Voša u Subotici

IZVOR. B92 | AK

Izvučeni su parovi četvrtfinala Kupa Srbije, a branilac trofeja Crvena zvezda igraće protiv gradskog rivala OFK Beograda, na "Marakani". Ekipa koja je eliminasala šampiona, čačanski Borac dočekaće Javor, Spartak i Vojvodina igraće u Subotici u derbiju pokrajine, dok u derbiju runde Rad dočekuje Jagodinu.

Četvrtfinalne utakmice državnog kupa biće odigrane 21. novembra. Prvi polufinalni mečevi predviđeni su za 13. mart, revanši za 17. april, dok je borba za trofej zakazana za 8. maj 2013. godine. Žrebanje je obavljeno u prostorijama FSS-a u Staroj Pazovi, a parove četvrtfinala izvlačili su bivši reprezentativci Darko Kovačević i Mateja Kežman.

Kup Srbije, četvrtfinale:

Rad – Jagodina

Spartak – Vojvodina

Borac – Javor

Crvena Zvezda – OFK Beograd

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 meseci kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...