Idi na sadržaj

Da li redovno ažurirate softver?


Preporučene poruke

Skoro polovina ispitanih korisnika (40%) u Americi, Britaniji i Nemačkoj ne apgrejduje svoj softver, pokazuje izveštaj koji je objavio Skype.

Četvrtina korisnika kaže da to ne čini jer ne razume koje su prednosti nadogradnje softvera, a muškarci to češće čine od žena.

56 posto muškaraca reklo je da uvek ažurira svoj softver, dok to čini 49 posto žena.

"Iako u žene glavni kupci tehnologije i dalje se oslanjaju na muškarce da urade apdejt za njih", navodi se u saopštenju povodom ovog istraživanja.

Jedna četvrtina ispitanih rekla je i da obaveštenje o dostupnoj nadogradnji mora videti dva puta, pre nego što to i učini, a isto toliko njih kaže da ne znaju kako da provere da li njihovom softveru treba nadogradnja.

Oni kojima opcija upgrade nije strana, kažu da to čine kako bi se zaštitili o virusa i hakera, kako bi smanjili broj bagova i imali najnovije opcije koje određeni softver nudi.

Rezultati istraživanja koji pokazuju navike korisnika objavljeni su u sklopu Međunarodne nedelje tehnološke nadogradnje (International Technology Upgrade Week), inicijative koju su pokrenuli Skype, Symantec i TomTom.

Ažurirate li redovno softver na vašem računaru? Ili koristite stare dobre verzije dok god su u stanju da odrade posao? Ili vas jednostavno nije briga? :kez:

Ja sam od onih koji vole uvek imati najnoviju verziju svega, gotovo pa po svaku cenu. Svaki operativni sistem isprobavam i pre nego što izađe i gotovo sav softver je na režimu automatskog ažuriranja. Jedino mi Skajp nije na najnovijoj verziji jer ona navodno ne radi sa Windows 8, ne bih da reskiram pa da se ispostavi da ne radi.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 meseci kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...