stiklica 339 Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Trazeci nesto po net-u nadjoh da jedan najstariji tabua incest,zabrana seksualnih kontakata medju bliskim srodnicima. Imate li vi tabue? Koje su vase tabu teme? Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Tabu tema bi, po nekoj široj definiciji bilo nešto što se prećutkuje, o čemu se ne usuđujemo da govorimo javno. U tom smislu nemam apsolutno nijednu tabu temu. Ali najveći deo stanovništva ima mnogo tabu tema, pa sam jako retko u prilici da neke od njih raspravim. Nažalost, voleo bih da smo daleko otvoreniji kad su neke od tih stvari u pitanju. Bilo bi mnogo manje nerazumevanja i osuđivanja. Jer, sve te teme koje se zataškavaju kao tabui imaju sasvim racionalna objašnjenja i psihološke uzroke. U neku ruku, tabu je povezan sa socijalnom inteligencijom - tabu bi nestao kad bi naša želja da razumemo međusobne odnose i njihove uzroke i posledice bila na višem nivou. Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Tabu radnja i tabu tema nisu iste... Tabu radnja je definisana moralnim shvatanjem drustva i kao takve, obavezujuce su (u i po principu). Tabu tema je tema o kojem se ne prica. Interesantno je da pricati o tabu radnjama i ne spada u neke tabu teme. Bas nesto razmisljam ovih dana da nemam sa kim da podelim bas svaku temu bez izuzetka. Postojala je samo jedna osoba u mom zivotu koja je znala bas sve o meni i pricali smo bas o svemu. Sa drugima uvek postoji neka ograda. Intimne sfere se nikad ne stope potpuno, pa cak ni u vezi. Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted September 15, 2016 Report Share Posted September 15, 2016 Za moje prijateljice je tabu tema seks. Ne znam koji me djavolak danas uhvatio,pa ih spopadoh s takvom temom. I iznenadih se.Hajde da su to osobe s kojima se ne poznajem dobro,ali to su zene koje znam dugi niz godina,s kojima sam zajedno isla u skolu,izlazila,znamo s kim se koja zabavljala,koliko dugo,zajedno gurale,prolazile kroz majcinstvo i jos hiljadu stvari.I sad se totalno iznenadih komentarima u stilu 'o cemu ti to,znas li koliko godina imamo,kolika su nam deca' ...totalno kao da slusam njihove majke.Maltene ih uvredih,ja jedno nemoralno stvorenje. Mia, Adrijan and vojo 3 Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted September 16, 2016 Report Share Posted September 16, 2016 Nedaj se Lumi...do njih je...... luminica and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted September 17, 2016 Report Share Posted September 17, 2016 Ne postoje tabu teme ''u mene''.Postoje osobe sa kojima želim, ili ne želim da komuniciram o nekim pojavama, događajima, dogodovštinama.Razlog: ne potcenjujem nikoga i ništa, ali ne želim da neka svoja zapažanja, stavove iznosim, tačnije trošim reči, energiju. Da.. znam i ja da ćutim, ili okrenem temu na nešto tra - la - la, uz smeh, kao neophodan začin. Adrijan, vojo, vesticara and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites
gresan 1,851 Posted September 20, 2016 Report Share Posted September 20, 2016 Ne postoje tabu teme ''u mene''.Postoje osobe sa kojima želim, ili ne želim da komuniciram o nekim pojavama, događajima, dogodovštinama. Ajmo na tabu(re) pa da podelimo tabu(rence) vesticara and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts