Glisha 3,487 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 kuVala sam preparaturu ... pa, kad se oLadi... ako neko voli, mož' da dođe da ga preMažem :lol: Quote Link to post Share on other sites
Jeca 454 Posted February 8, 2012 Report Share Posted February 8, 2012 Žuta supa,španać,pljeske.. Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Ostalo da zakuvam supu, ima svega od juče. Tamanimo salate za medalju. Glisha and vojo 2 Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted February 9, 2012 Report Share Posted February 9, 2012 Kao i obicno...:kez: Mia and Glisha 2 Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Crvena corbica od junetine i povrca, svinjska rebra, krompir i praziluk peceno u kesi i zelena salata..za uzinu proja sa sirom i kajmakom.. Mia and Glisha 2 Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Bravo Aiko...pa kod mene izbacili iz jelovnika citav obrok...a kamoli da imamo uzinu...:kez: Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted February 11, 2012 Author Report Share Posted February 11, 2012 Naruceno (i isporuceno) krompir testo ...u kompletu sa krompir corbom (ko je to jos razdvajao? ). Desert od juce, a ima ga bome, i za sutra - zito. Orahe nisam zalila, ni secera, ali ce sutra da ga jedemo bez slaga, jer nemaaa vise. (neko je nocas mesecario, oca mu lopovskog) :strikeraj: Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted February 11, 2012 Report Share Posted February 11, 2012 Pileca corba, musaka od tikvica (praziluk, meso, pirinac, tikvice, pa sve preliveno bogato pavlakom i jajima, pa peceno u zemljanoj tepsiji uffffff), zelena salata...za dezert puding sa vocem i slagom.. Za veceru umesila kiflice sa sunkom i sirom.. Kazali da mora dobro da se rucka na ovim minusima i snegovima..a ja jedva docekala..:uzbud: Duga 12 and Glisha 2 Quote Link to post Share on other sites
Aiko 1,794 Posted February 13, 2012 Report Share Posted February 13, 2012 Obozavam kad usred zime odem na godisnji odmor, pa imam vremena da kuvam onako da mi bude zadovoljstvo..volim ja da kuvam uvek, ali me nervira kad moram na juris kad dodjem s posla, a moji vicu ja sam gladan, ja sam gladan..a ja to volim natenane.. Juce nedeljni rucak..govedja supa sa domacim rezancima, rinflajs i sos od belog luka..pa onda pohovana piletina, restovan krompir i neki cuspajz od praziluka i sargarepe..i strudla s makom.. Danas paradajz corbica sa flekicama, skusa onako u komadu, zacinjena specijalnim zacinima, pa pecena u rerni..uz to salata od barenog krompira u ljusci, praziluka i barene suve crvene paprike, ljutkaste..to se fino sve ugnjeci drvenim tuckom..znaci ubila sam se koliko je salata bila dobra..za veceru proja.. Do kraja zime imacemo svi po sto kila..:lol: Glisha and ELA 2 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted February 17, 2012 Report Share Posted February 17, 2012 Juče mi kumovi odoše preko grane, ono, lagani špacirung po radnjama. Povedoše i moju hanumu. I šta ću, pristavim ja lonac, ma šta lonac, lončinu, skoro ki kazan, pasulja. Da imaju da prezalogaje kada se vrnu. Nedavno sam nabavio knjigu u PDF-u "Recepture za pripremanje jela u JNA", dopunjeno izdanje iz 1983. godine, pa nisam odoleo da ne isprobam. U stvari, probao sam recept još pre desetak dana u nešto manjem loncu koji je mera za dva dana, al' puko je još isto veče. Zaista je bio fantastičan pasulj. Strava! No, ovaj jučerašnji, moram da priznam, nije baš ispao kako valja. Ma, pojeo se, nije da nije. Svi su barem po dva puta sipali. I deca. Nego, primio se malo za dno šerpe, pa se malo "čuo", naročito kad su, uprkos upozorenju, zagrebali po dnu šerpe. A za sve je kriva Aiko! Da, Aiko. Da nije bilo njezinog recepta za Somborsku štrudlu, oko koje sam se zaigrao, pa zaboravio da mi se pasulj krčka, ne bi bilo ni dodatne zaprške. Ipak, svi su se preždrnuli i pasulja i mlake pite. Jedva se disalo. Dobro sam se setio, tek na kraju, da je slikujem. Nije baš umetničko delo, al' poslužiće. Još jedna napomena, koj se bude upušto u pravljenje, mnogo je, u stvarui još bolje je kada se štrudla dobro ohladi. Ostalo jedno parče do ujutro, pa sam probao. ELA, Glisha, Aiko and 2 others 5 Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted March 20, 2012 Author Report Share Posted March 20, 2012 SpanaaaaaC ...sa jajima, i slaninicom, i pavlakom ..........ocigledno ga odavno nisam kuvala. Jbg, sad otvaram prolecnu sezonu :lol: Quote Link to post Share on other sites
Karudijan 35 Posted March 20, 2012 Report Share Posted March 20, 2012 Grašak sa junetinom.Nisam ja kuvao.Ja sam samo podgrejao. :kez: Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted March 25, 2012 Author Report Share Posted March 25, 2012 Danas na meniju rostilj ........... Jubim ga u tuki sto me oslobodio kuhinjske nedeljne gnjavaze :roll: Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
slavkos 321 Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 smuđ orli, nisam ga ja spremao, spremalo ga je osoblje čarde Pikec:jok: Glisha, Aiko and Adrijan 3 Quote Link to post Share on other sites
Duga 12 1,083 Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 ...nešto sam lenja ovih dana,a malo i nisam stigla...al' sam zato ispekla proju za medalju :...to se naravno zalilo jogurtom,koji sam pila iz flaše......tako mi bilo slađe... ...nedostaje mi slika ovdi... Adrijan and Glisha 2 Quote Link to post Share on other sites
stiklica 339 Posted May 26, 2012 Report Share Posted May 26, 2012 Przim junecu dzigericu uz mladi luk i pire krompir:njam: Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted May 29, 2012 Author Report Share Posted May 29, 2012 Supica-taranica, dinstani batkovi (oni sto se lepe za prste), mirodjija sos & mladi krompirici ...... Za mene samo ovo poslednje ... mogla bih u vegeterijance (da mi nije prevelike ljubavi prema rostilju, cvarcima, slaninici, jelte) :andjeo: Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
Amia 41 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 pasulj,ako ne zaboravim da sam ga sinoc potopila pa mi proklija Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Moj ručak je već skuvan Pošto radim do zatvaranja, da dečaci imaju ručak pre škole, bila sam vredna... Punila sam papriku sa šampinjonima, povrtna supica i veeeelika porcija zelene salate Za slatkiš imaju bakine kolače... opet sam ih sinoć pravila :) Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted May 31, 2012 Author Report Share Posted May 31, 2012 Sto bi moji muski rekli, na meniju je cuveno japansko jelo ... mu-saki ........ Dobice i neku salatu (jos imam od kiselih krastavaca od zimnice, pa gre'ota da se ne iz'edu) :cica: Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Ručak gotov Upravo sam zapekla testo sa sirom i jogurtom, paradajz supica i krastavčići za salatu... Dečaci sada jedu sendviče sa rupičastim sirom, a ručak ih čeka pred polazak u školu.... :uredu: Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Petak je moj rostilj...kao i obivno...s tim sto sada mora vani pa i ako bude kisa padala...imamo goste...ceri se slavi vecerasnji odlazak na ekskurziju u Spaniju a i tamo ce slaviti svoj 18 rodjendan...pa da se malo i mi proveselimo...a onda veceras Cola na trgu... Nego trebao bih nesto veceras izmisliti za rostilj sto nije bas uobicajeno...pa ako neko ima neku ideju neka je stavi...:) Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Glisha 3,487 Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 danas je meniU ... n i š t a pohovano Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
ELA 1,400 Posted June 28, 2012 Author Report Share Posted June 28, 2012 Punila sam tikvice ... Inace, ja sam verovatno izrod, jer nisam ljubitelj punjenih paprika (al' sarmu volEm, to je faKat ... ), pa mleveno meso radije filujem u kis. kupus, zelje, blitvu, vin. lozu, ili tikvice :strikeraj: Lm, punjene tikvice ne idu bez pavlake ili kiselog mleka (za normalne ... a za 'nenormalne' se kuva i mirodjija sos ) Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Jajca...al sfoja...:( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.