Smucalica 5,972 Posted October 6, 2016 Report Share Posted October 6, 2016 Bacala pogled na fudbal i skuvala maune za sutraspremila punjenje, ujutru da ispečem papprike supicu ću dok se paprika zapeče i to je to S obzirom da je kraj nedelje, biće sutra i kolača... Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 10, 2016 Report Share Posted October 10, 2016 Nije baš "kuvanje", ali je moja večerašnja radinost. Podsetio me grešan pre neki dan i nisam odoleo. Smucalica, Adrijan, GlorijaTreca and 2 others 5 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted November 8, 2016 Report Share Posted November 8, 2016 Nudle s junetinom i sampinjonima,zelena salata.. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 Prebranac, prvi put, po nekom receptu sa interneta - i uopšte nije loše ispao. Adrijan, Smucalica, luminica and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Cureca prsa sa taljatelama ili sto bi kod nas rekli sirokim domacim rezancima i sosom od rena i mirodjije.Paradajz supa,zelena salata.. Morpheus and Smucalica 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted November 27, 2016 Report Share Posted November 27, 2016 Danas sam svašta nešto pravila po kuhinji,i mislila sam da sam završila za danas...Međutim, dečacima se najavio drugar da uče nemački za pismenii ja šta ću odlučila sam da isprobam nov recept sa netai eto... slatki venčići su tu Adrijan and luminica 2 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted December 13, 2016 Report Share Posted December 13, 2016 Cufte,crveni sos,bareni kromir,testo..za svakog po nesto.Ako preostane iskoristicu za veceru.. Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted January 11, 2017 Report Share Posted January 11, 2017 Juneca corbica,punjeni sampinjoni,cuspajz od boranije.. Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Mladi krompirici sa belim sosom sa mirodjijom ..meni drugo ne treba,za njih ima i snicli od juce.. Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Joj Luminice, samo da nije sos od mirođije, pozvao bih se na ručak. luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted April 3, 2017 Report Share Posted April 3, 2017 Tja,da sam svratila na vreme ,mogla sam ja i drugi sos pripremiti,..koji ti volis? Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted April 4, 2017 Report Share Posted April 4, 2017 U principu sve sosove (i ne samo sosove) volem, pa i od mirođije. Ali moja žena je jedno vreme preterivala sa mirođijom, dok nije shvatila da nam ju je zgadila. luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
GlorijaTreca 602 Posted July 10, 2017 Report Share Posted July 10, 2017 Predivnu čorbu sa mnoštvo krupno sečenog povrća. Bila je tako lepa. luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted September 26, 2019 Report Share Posted September 26, 2019 Najava zimskog repertoara,prva sarma .. Smucalica and Adrijan 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted February 14, 2020 Report Share Posted February 14, 2020 Izmislila sam nove integralne, zdrave mafine za moje dečake,pošto sam prestala da budem u ljubavi sa glutenom Prvo sam napamet stavljala sastojke dok mi se nije učinilo pod varjačom da je to ok smesai ispekla i sad pišem koliko je to u stvari čega stavljeno unutra... da bi mogla još koji put napraviti Adrijan and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted March 22, 2020 Report Share Posted March 22, 2020 Ne pitajte me šta kuvam, jer definitivno nisam normalna... kad sam ovako zatvorena, samo smišljam šta bi mogla spremiti dečacima od hrane,gledam šta imam, koliko se još mogu bahatiti sa brašnom i kvascem (da, imam ga! )i samo mesim... i motam... i pečem...Dečaci su rekli, ako ovo potraje, a ja se ne smirim, kotrljaću ih preko leta po kući Najbolja stvar je što ja od toga ništa ne jedem, pa po mene to nema posledice Inače, danas sam našla recept za neke kukuruzne uvrnute štapiće i super su ispali,sve se pojelo, bez obzira što su se bunili kad su me videli sa privezanom keceljom.... Adrijan and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 Svaki dan dečaci smišljaju kulinarski izazov za mene...Pre neki dan, Naučnik je rekao da mu od sve škole, nedostaju mantije na velikom odmoru dooobrooo... hajde da ih probamo napraviti...Pronađem recept, razvučem testo kao prava i eto - mantije sa sirom - skoro pa kao one iz pekare kraj njihove škole...Juče su hteli da napravim moj omiljen kolač iz detinjstva i ja se setih bakinih krancli i to sam ispunila e, danas slušam i gledam Grka Zorbu, a oni se setili plaže, i lokumadesa, grčkih krofnica sa medom...potražila sam recept i to sam u pauzi dva čina ispekla, zalila medom i eto...Kaže moj sinak - mama, ja uživam u ovom karantinu... nema šta nisam jeo ovih danasamo da dete nije gladno... Adrijan and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted April 27, 2020 Report Share Posted April 27, 2020 Pod hitno mi treba zabraniti ulazak u kuhinju!Postaje opasno za moje momke... zaokružili su se Na mlade krompiriće, grašak i punjene tikvice, smislila sam čokoladne mafine sa nekim prelivom i ispalo je- wooow...Nije da se hvalim, ali komentar je ''Mama, da se maneš vrtića, otvaramo pekaru sa poslastičarnicom!'' Mia and Adrijan 2 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted December 18, 2020 Report Share Posted December 18, 2020 Pileća krilca i krompirići ništa specijalno, rerna odradila svoje, ali sam se slatko najeo... dugo nisam ništa spremao, razmazile me dostave. Smucalica and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Bravo šefe, pa ti svašta nešto umeš Kod mene danas druga priča od svakodnevne... Misliš da kad dođeš sa slave i doneseš pečenje, onda samo skuvaš prilog i supicu i to je to Eeee.... nije to- to! Dečaci kažu: e, onda prvo supica, pa pire, pa maune, pa pogača, pa spanać (jer ne vole iste stvari ), pa... nešto slatko?!? ne mogu više Adrijan and Morpheus 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted December 21, 2020 Report Share Posted December 21, 2020 Pre 15 sati, Smucalica said: ne mogu više A da ih naučiš da kuvaju? Ili barem da odrade deo posla, ono, gulenje krompira, pasiranje... Pa na smenu, danas jedan, sutra drugi (čisto da se ne sudaraju). A snajkama će se to svideti jednog dana. Mia and Smucalica 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted December 21, 2020 Report Share Posted December 21, 2020 7 hours ago, Adrijan said: A snajkama će se to svideti jednog dana. E, o tim devojčicama ne mogu da razmišljam, trenutno... jeste da su to momci, ali... priznajem, maaaaalko (samo malčice) sam ih razmazila i ne umem drugačije Kad se dogovorimo, mogu oni da uskoče i pomognu, ali... jedna je majka A kad dođu snajke, ući će oni u kujnu i sami se ponuditi da se ''čisto sudaraju'' sa njima Adrijan and Mia 1 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted January 4, 2021 Report Share Posted January 4, 2021 Da se pohvalim, postala sam majstor improvizacije u kuhinji Sinoć je po onako ružnom vremenu dečake mrzelo da idu do pekare po hleb i sine im ideja da umesim somune za roštilj - Majko, ti to sigurno znaš! - Nisam nikad pravila, šta vam je? - Pa, probaj... i ja šta ću (sad će komšija da me kritikuje ) kecelju oko struka i da probam... Pošto ne umem sa merama da pravim, uvek nešto zeznem, ja sam fino metodom zvana odokativno merenje umesila testo i kažu dečaci - nikad lepši, a još topli, naprosto milina.... (znam, znam... snajke će me obožavati... ) Adrijan and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted January 4, 2021 Report Share Posted January 4, 2021 - Mama, može li opet onako lepinja da bude, al' kao komplet znaš onaj zlatiborski fazon da li sam rekla da treptanje onim šarenim okama pali... ali baš uvek?!? Samo da se zna- kajmak sa Zlatibora, pršuta iz Sivca, a lepinja by Sofy kako sam izdržala da ne jedem... bolje me ne pitajte Adrijan and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts