vesticara 6,022 Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Ne da nisam ništa kuvala, nego nisam ništa jela od juče ... ...ujutro . ..dobra mi "dijeta"... Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted March 29, 2015 Report Share Posted March 29, 2015 Danas je bilo za svakog sinka ispunjena želja Jedan voli grašak i pirinač - dobio je tu kombinacijuDrugi voli slatki kupus sa kuvanim krompirom - dobio je tu kombinacijuPekla paprike za jednogDrugi smislio zelenu salatuJa se zadržala na grilovanom povrću i rotkvicamaNjima palačinke, a ja integralni keks... Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Kuvam upravo sada. Kuglice u paradajs sosu. ...po narudžbini neobarocco 1 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 sto ja volem kuglicee vesticara 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted March 30, 2015 Report Share Posted March 30, 2015 Ti sutra naiđi...pa uživaj Quote Link to post Share on other sites
Orion Lady 1,054 Posted March 31, 2015 Report Share Posted March 31, 2015 Mama porezala prst pa danas name bio red,da napravim krompirusu... za prste pojest, malcinisu ni primjetili, da nije mama pravila.. :valja :cool vojo, Smucalica, Adrijan and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted April 1, 2015 Report Share Posted April 1, 2015 Moje kuvanje za danas skoro gotovoo....Krem supa od karfiola Bećar paprikašRižoto sa povrćemGomila zelene salateJoš žu-žu da se ispeku i begam na posao vojo and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Ovo mu dođe "Misli u hodu" u paketu sa "Šta ste danas kuvali"...Starog kraja, onog mog tamo daleko gde mi se preci nesrećom svojom naseliše, se najčešće setim kroz hranu. Jugonostalgičaru dan mladosti ili radne akcije - poguziji hrana, tako to valjda ide, svakom svoje najmilije. Šalu na stranu, danas mi u misli dođe baka i davno zaboravljeni gost - prežgana juha. Ampreg, ajnpren, iliti izvorno "Einbrennsuppe", kako god ste navikli da je zovete.Baka, istini za volju, nikad nije bila neka naročita kuvarica. Nije joj ni trebalo, vrhunac kulinarskog iskustva tamo daleko je bilo ne staviti premalo mesa u neki od obroka, "da čeljad ne ostane gladna". Jednom čeljadetu je bilo lako ugoditi - ako nemaš baš nikakvu ideju skuvaj mu prežganu juhu. Ne znam šta je to bilo tako privlačno u glorifikovanoj zapršci, ali dan njenog spremanja je bio praznik za mene. I, ispostaviće se, još uvek jeste. Sat vremena sam jedva disao, jbm ti budalu. Smucalica, neobarocco, Adrijan and 1 other 4 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted April 5, 2015 Report Share Posted April 5, 2015 Ja ne kuvam do daljnjeg okaćila sam kecelju o klin i ne gledam je do Uskrsa danas sam samo bacila na gril malko povrća, da ne svisnem od gladi i to je to....nema kuvanjaaaa.... Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 sad cu da isecem usksnju kuvanu sunku na kocke, poprziti u ulju pa nabiti par jaja. bit ce to odlicna kajgana, napravim kupus salatu. za desert ima torte, jos za 5 dana! Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted April 8, 2015 Report Share Posted April 8, 2015 ..cuspajz od brokolija,fasirane.. Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 Danas, razne đakonije na trpezi dečaci doneli ocene, pa red je da ih počastim...Griz supa od brokolijaZapečene palačinke sa pica punjenjemPečena paprikaMlada, zelena salataPar slatkih palačinaka na restoranski načina do uveče će se ohladiti i opustiti moj Ledeni breg - po njihovom ukusu vesticara and neobarocco 2 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted June 24, 2015 Report Share Posted June 24, 2015 ...a do uveče će se ohladiti i opustiti moj Ledeni breg - po njihovom ukusu O'ma da turiš recepAt na KLIK. vesticara, neobarocco and Smucalica 3 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted June 25, 2015 Report Share Posted June 25, 2015 Ispunila želju mojim muškima....nasuvo sa krompirom..naravno to podrazumeva domeće testo i sve što ide uz to...što bi rekli- "kao što je kuvala moja mama" Adrijan and Smucalica 2 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 Supa,punjene paprike sa sirom,pecena piletina,paradjz salata..za veceru zelezapecene palacinke..e to ce da razmislimo,nesto me ova kisa smara.. Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 Supa na kineski način (ja je tako nazvala )palačinci zapečeni punjeni siromšopska salataruska salata (za Naučnika)prazni kroasanii za mene - tikvice sa roštilja ***tortu nisam ja pravila Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted June 26, 2015 Report Share Posted June 26, 2015 Paprike punjene krompirom Smucalica and Mia 2 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted July 25, 2015 Report Share Posted July 25, 2015 Izmedju ostalog,knedle sa sljivama..uglavnom smo rucak smandrljali pa opleli po njima,svi ih volimo Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted July 26, 2015 Report Share Posted July 26, 2015 Dobila jutros od komšinice šljive pa opalila po gombocama i šufnudlama. Mljaaaac..... Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted August 1, 2015 Report Share Posted August 1, 2015 Paradajz supa,krmenadle u sosu od mirodjije,baren krompir i salata..kolace nam donela kuma,koh od griza,nista posebno,ali svi ga volimo.. Smucalica and vesticara 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Danas sam spremila lagani ručkić Pileća prsa zapečena u bešamel sosui dobila sam pohvale za trud i sve ostalo... volim da ugađam... zaista volim... Adrijan and vesticara 2 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted August 4, 2015 Report Share Posted August 4, 2015 Danas sam ugodila sebi... Kada sam već sama da skuvam ono što volim i ono što mi se jede a niko osim mene to ne voli-špagete!Lovačke... lovila po frižideru..malo po zamrzu..malo po bašti i mjaaaaac...kako su dobre!! Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted August 5, 2015 Report Share Posted August 5, 2015 Krmenadle i pohovane tikvice Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted August 11, 2015 Report Share Posted August 11, 2015 Djuvec,piletina,zelena salata..samo samja jela djuvec,alliiiiiii,cekace ih sutra.. Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted August 12, 2015 Report Share Posted August 12, 2015 Ceka ih...dodala samo fasirane..ima da jeduuuu!!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts