Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • Odgovori 498
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Nije baš "kuvanje", ali je moja večerašnja radinost. Podsetio me grešan pre neki dan i nisam odoleo. 

Preksinoć palačinke, juče mesio testo i razvlačio pice, a večeras ću da započnem, a sutra da privršim pasulj po JNA recepturi.

Juče mi kumovi odoše preko grane, ono, lagani špacirung po radnjama. Povedoše i moju hanumu. I šta ću, pristavim ja lonac, ma šta lonac, lončinu, skoro ki kazan, pasulja. Da imaju da prezalogaje kada

Zakačene slike

Pileca corba, musaka od tikvica (praziluk, meso, pirinac, tikvice, pa sve preliveno bogato pavlakom i jajima, pa peceno u zemljanoj tepsiji uffffff), zelena salata...za dezert puding sa vocem i slagom..

Za veceru umesila kiflice sa sunkom i sirom..

Kazali da mora dobro da se rucka na ovim minusima i snegovima..a ja jedva docekala..:uzbud:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Obozavam kad usred zime odem na godisnji odmor, pa imam vremena da kuvam onako da mi bude zadovoljstvo..volim ja da kuvam uvek, ali me nervira kad moram na juris kad dodjem s posla, a moji vicu ja sam gladan, ja sam gladan..a ja to volim natenane..

Juce nedeljni rucak..govedja supa sa domacim rezancima, rinflajs i sos od belog luka..pa onda pohovana piletina, restovan krompir i neki cuspajz od praziluka i sargarepe..i strudla s makom..

Danas paradajz corbica sa flekicama, skusa onako u komadu, zacinjena specijalnim zacinima, pa pecena u rerni..uz to salata od barenog krompira u ljusci, praziluka i barene suve crvene paprike, ljutkaste..to se fino sve ugnjeci drvenim tuckom..znaci ubila sam se koliko je salata bila dobra..za veceru proja..

Do kraja zime imacemo svi po sto kila..:lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Juče mi kumovi odoše preko grane, ono, lagani špacirung po radnjama. Povedoše i moju hanumu. I šta ću, pristavim ja lonac, ma šta lonac, lončinu, skoro ki kazan, pasulja. Da imaju da prezalogaje kada se vrnu. Nedavno sam nabavio knjigu u PDF-u "Recepture za pripremanje jela u JNA", dopunjeno izdanje iz 1983. godine, pa nisam odoleo da ne isprobam. U stvari, probao sam recept još pre desetak dana u nešto manjem loncu koji je mera za dva dana, al' puko je još isto veče. Zaista je bio fantastičan pasulj. Strava! No, ovaj jučerašnji, moram da priznam, nije baš ispao kako valja. Ma, pojeo se, nije da nije. Svi su barem po dva puta sipali. I deca. Nego, primio se malo za dno šerpe, pa se malo "čuo", naročito kad su, uprkos upozorenju, zagrebali po dnu šerpe. A za sve je kriva Aiko!

Da, Aiko. Da nije bilo njezinog recepta za Somborsku štrudlu, oko koje sam se zaigrao, pa zaboravio da mi se pasulj krčka, ne bi bilo ni dodatne zaprške. Ipak, svi su se preždrnuli i pasulja i mlake pite. Jedva se disalo. Dobro sam se setio, tek na kraju, da je slikujem. Nije baš umetničko delo, al' poslužiće. Još jedna napomena, koj se bude upušto u pravljenje, mnogo je, u stvarui još bolje je kada se štrudla dobro ohladi. Ostalo jedno parče do ujutro, pa sam probao.

fotografija2674800.jpg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...
  • 1 mesec kasnije...
  • 4 sedmica kasnije...

Petak je moj rostilj...kao i obivno...s tim sto sada mora vani pa i ako bude kisa padala...imamo goste...ceri se slavi vecerasnji odlazak na ekskurziju u Spaniju a i tamo ce slaviti svoj 18 rodjendan...pa da se malo i mi proveselimo...a onda veceras Cola na trgu...:ok:

Nego trebao bih nesto veceras izmisliti za rostilj sto nije bas uobicajeno...pa ako neko ima neku ideju neka je stavi...:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Punila sam tikvice ... Inace, ja sam verovatno izrod, jer nisam ljubitelj punjenih paprika (al' sarmu volEm, to je faKat ... :mikrofon: ), pa mleveno meso radije filujem u kis. kupus, zelje, blitvu, vin. lozu, ili tikvice :strikeraj: Lm, punjene tikvice ne idu bez pavlake ili kiselog mleka (za normalne ... a za 'nenormalne' se kuva i mirodjija sos :uzdise:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...