Idi na sadržaj

Superliga 2012


Preporučene poruke

ASL: Zvezda bolja od Hemofarma

NS Portal

U prvom meču prvog kola Agroživ Superlige Srbije u košarci, Crvena Zvezda je savladala ekipu Hemofarma rezultatom 73:60. Zvezda je dominirala tokom celog meča, imavši najveću prednost od 15 poena (60:45). Najbolji pojedinac u redovima Crvene Zvezde bio je Petar Popović sa 19 poena i 4 skoka. U drugom meču u Novom Sadu sastaju se Vojvdina i Radnički, taj meč je upravo u toku. Sutra se sastaju Partizan i Mega Vizura, te BKK i FMP.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

ASL: Radnički iščupao pobedu u NS

IZVOR. B92 | SO

Košarkaši Radničkog pobedili su Vojvodinu sa 88:86 u Novom Sadu u prvom kolu Agroživ Superlige Srbije.

Domaći tim tokom prvog poluvremena imao je i 13 poena prednosti, ali su Kragujevčani uspeli da preokrenu i trijumfuju u neizvesnoj završnici.

Najbolji kod pobednika bio je Stiven Marković sa 20 poena (6-10 iz igre, 5ast), Miljan Pavković takođe je dao 20 poena (5-14 iz igre, 2ast), Majkl Skot upisao je 14, a Stefan Birčević 10 poena.

Najefikasniji kod Vojvodine bio je Bunić sa 15 poena (10sk), Stojačić je postigao 12, a Marković i Milošević po 11.

Prvu osetniju prednost domaća ekipa stvorila je sredinom prve četvrtine, kada je posle pogotka Miloševića uz faul bilo 18:11. Kragujevčani su na kratko uspeli da uhvate priključak, ali je Vojvodina trojkama održavala prednost.

Posle koša Ivelje Voša je imala i +13 (46:33), ali je zahvaljujući trojci Pavkovića Radnički na poluvreme otišao sa podnošljivih -9 (50:41).

Domaći su vođstvo čuvali sve do sredine treće deonice, ali predvođeni Birčevićem i Pavkovićem gosti posle dugo vremena dolaze do prednosti (61:60).

Posle nove trojke Pavkovića Radnički je pred poslednji dvominutni odmor imao +2 (69:67). Međutim, Voša nije htela jeftino da proda kožu i gosti su sve do kraja strepeli za krajnji ishod.

Ipak, u završnici su Skot i Pavković pogodili kada je trebalo, dok Dunđerski, Ivelja i Bunić nisu bili precizni u momentima kada je Vojvodina mogla da ostvari preokret.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Al' sam ub'o sa Hemofarmom, svaka mi čast... :lol: Vojvodina mi ni na kraj pameti nije bila, a ona u vodećem četvercu. Nakon 6. kola situacija sledeća:

ASL, 6. kolo:

Hemofarm - Radnički KG 80:91

Crvena zvezda Diva - Radnički FMP 89:65

Vojvodina Srbijagas - Partizan mt:s 95:85

BKK Radnički - Mega Vizura 83:90

Tabela:

1. Partizan mt:s 4/2

2. Vojvodina Srbijagas 4/2

3. Crvena zvezda Diva 4/2

4. Radnički KG 4/2

5. BKK Radnički 3/3

6. Radnički FMP 3/3

7. Mega Vizura 1/5

8. Hemofarm 1/5

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

ASL: Voša i Radnički FMP za plej-of

IZVOR. B92 | SO

U sredu se igraju utakmice poslednjeg, 14. kola Agroživ Superlige Srbije u košarci, a jedina dilema je ko će biti četvrti i plasirati se u polufinale plej-ofa. Nju će u međusobnom okršaju razrešiti Vojvodina i Radnički FMP, koji se od 20 sati sastaju u Novom Sadu. Crvena zvezda dočekuje Radnički iz Kragujevca, Partizan gostuje ekipi BKK Radnički, a Mega Vizura gostuje Hemofarmu u Vršcu.

Iako ima skor 5-8, isto kao Radnički FMP i pobedu manje od Vojvodine, Mega Vizura nema šanse da se plasira u plej-of jer protiv sa obe ekipe ima negativnu koš-razliku – sa Vošom -3, a sa Radničkim FMP -1.

ASL, 14. kolo, sreda:

18h Hemofarm – Mega Vizura

18h BKK Radnički – Partizan

19h Crvena zvezda – Radnički (KG)

20h Vojvodina – Radnički FMP

Tabela:

1. Partizan 11-2

2. Radnički (KG) 10/3

3. Crvena zvezda 8-5

4. Vojvodina 6-7

5. Mega Vizura 5-8

6. Radnički FMP 5-8

7. BKK Radnički 4-9

8. Hemofarm 3-10

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Finale ASL-a: Crvena Zvezda - Partizan

NS Portal

U finalnoj seriji ASL-a sastaće se beogradski večiti rivali Crvena Zvezda i Partizan. Crvena Zvezda je nakon velike drame pobedila Radnički u gostima 76:71 i tako u prvoj sezoni nakon transformacije obezbedila učešće u finalu. Ranije je Partizan savladao Vojvodinu u dva meča. Finalna serija počinje u utorak, 5. juna, a igraće se na tri dobijena meča. Prednost u prvom suretu imaće ekipa Partizana jer je bila bolje plasirana u regularnom delu prvenstva.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

ASL: Meč lopta Partizanu

NS Portal | 12.06.2012.

U trećem meču finalne serije Agroživ Superlige Srbije, Partizan je odneo pobedu rezultatom 78:72 i tako došao na korak od titule šampiona Srbije u košarci. Partizan je tokom najvećeg dela meča imao prednost od 5-15 poena razlike, da bi Crvena Zvezda pripretila tek pred kraj meča kada je imala šansu da prelomi susret u svoju korist. Međutim, igrači Partizana su pribrano priveli meč kraju i slavili. Naredni meč se igra za tri dana u hali Crvene Zvezde u Železniku.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Partizan je osvoji titulu prvaka Srbije u košarci. Do uspeha su košarkaši Partizana došli nakon pobede od 3:1 nad Crvenom Zvezdom u finalnoj seriji Agroživ Superlige Srbije. U četvrtom meču u hali Crvene Zvezde u Železniku, crno-beli su slavili sa 76:72.

Ovo je zaista lep post, jedino nedostaje cestitka igracima i navijacima Partizana od Morfa. :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Naravno da im čestitam, ovo je jedna od retkih (možda čak i prva) pošteno osvojenih titula košarkaške sekcije JSD Partizan u prethodnih desetak godina. Lepo je videti jedno osvajanje titule bez kidnapovanja sudija, bez koševa datih izvan granica terena, bez 40 faulova za protivnika u prvom poluvremenu, bez pet tehničkih grešaka rivala i sličnih malih i velikih budženja rezultata. Najveći mučenik finalnih utakmica protiv JSD je bivši FMP, kojem su naočigled javnosti maznute najmanje dve titule.

Ovo je lepo osveženje, čestitam. :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...