Idi na sadržaj

Preporučene poruke

U životu sam se toliko često selio da mi je pakovanje odeće, obuće, knjiga, posuđa i svega što uz to ide postalo rutinska radnja, nešto što mi više uopšte ne predstavlja napor preneti na drugu lokaciju. Pa, osim nameštaja, naravno. :lol: Prebiram malo po sećanju i mogu izdvojiti najmanje deset različitih lokacija koje sam nazivao domom, u tri različite države. I smeši mi ih se još, nadam se ne uskoro.

Kako ste vi prošli? Jeste li se često selili? Jeste li se uopšte selili? Koliko vam teško pada pakovanje i raspakivanje? Sanjate li o jednom mestu na kom ćete se skrasiti, ili ga već imate?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kao i ti, selila sam se cesto, doduse, nisam menjala drzave ali jesam gradove, naselja, ulice. Stekne se rutina u pakovanju (u nabavci kartonskih kutija, te pazljivom slaganju, pa obelezavanju sadrzaja markerom, jer nije na odmet znati sta je u kojoj kada stigne na novu lokaciju). Selidba koju cu da pamtim je ona - kojoj nisam prisustvovala. Lezala sam u bolnici kada su se moji iselili (naravno, oni nisu hteli da mi kazu da se ne potresam, a ja nisam njima da znam, da ne brinu ... klasika). I tako, tada sam po drugi put put promenila grad, a strasna me tuga hvatala sto nisam ja pakovala stvari iz svoje sobe ...na neki nacin se nisam 'oprostila' sa tim mestom, jer, neke selidbe su fizicko premestanje stvari iz tacke A u tacku B, ali su neke 'nesto vise' ...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jedna od tezih rabota...tesko mi je padalo i kad sam se selio u studenjaku iz sobe u sobu...pa cak i iz zemunice u zemunicu u ratu...pa onda iz rodjene kuce...pa sad kao podstanar...cerka mi je do drugog polugodista tri skole promjenila...strasno...strasno...:(

Ali evo vec 8-9 godina ne mrdam vise zbog djece da ne mjenjaju ni skole ni drustvo...a uskoro bih trebao ovde u blizini...ako bog da...poceti izgradnju sopstvenog doma...tako da...:uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Selila sam se x puta. Ne znam tacan broj. Valjda je to neminovnost podstanara...

Ne volim pakovanja, tada uvek iskopam neke sakrivene sitnice koje mi je tesko da bacim, a jos teze da ih ubacim u novo prebivaliste. One kutije, slaganje stvari, obelezavanje...sve mi je to mucno. Ne volim da se takve stvari rade bez mene, volim da drzim sve konce u rukama.

Ova poslednja selidba (za sada) je bila najteza za mene. Odlazili smo iz stana gde smo ziveli 10 godina, gde sam znala svaki delic stana i osecala ga da je nas.

Ne volim ta navikavanja na nov prostor, novo okruzenje i komsiluk...uopste, ne volim selidbe, mada sam ih sve uspesno obavila u ovih poslednjih 20 godina. :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Ne smem ni da navedem cifru koliko puta sam se selila. Suprug i ja smo odlučili da od početka do kraja živimo sami. Tako smo iznajmljivali stanove na raznim lokacijama Beograda ali, kada su se deca rodila, gledali smo da to bude jedno mesto jer smo bili vezani za jaslice, obdanište, školu.

Sada bi neko pomislio kako smo bili loši stanari ali ne, mi smo bili divni a gazde katastrofalne. Možete i zamisliti. (prvom prilikom ću skenirati poruku jednog od gazda). Uvek je to bio stan gde smo živeli sami što nam je bilo najvažnije.

Teži deo posla je bio pakovanje, dok raspakivanje skoro da mi je pričinjavalo zadovoljstvo jer sam probrala šta je za baciti i tako se olakšala. Zatim novi raspored što mi je takođe prijalo.

Gore od toga je situacija koja je prethodila u poslednje tri godine. Puno sam putovala na više meseci i više destinacija. Kako sam svaki puta zahvatala po min. dva godišnja doba (u jednoj zemlji i u danu sva četiri), veliki problem mi je bilo šta poneti. Ipak, to sam lako rešila sa nekoliko farmerki, cipela, patika, veša. Na ista mesta sam se vraćala, po nešto sam zaticala tek da me čeka kada se vratim.

Kod kuće sam bila u haosu. Ako hoću haljinu uz koju mi pristaju samo i jedino sandale koje su ostale tamo negde daleko, osećala sam se glupavo pa je haljina u toj sezoni ostala nenošena. Slično je i sa ostalim kombinacijama.

Ni danas ne znam gde mi je bela spavaćica, plave japanke, jakna i još puno sitnica. Prilično nezgodna situacija bez obzira što se može i bez toga.

Ponovo krećem jednom od pređenih staza u kojoj me čeka jedna papuča (drugu sam vratila), kreme za ruke, najbolja češka za kosu i još koješta.

U tom ludilu shvatila sam da čovek mora pojednostaviti svoj život tako što če se osloboditi viška, što ovih dana i radim. Sve sam svela na minimum, pa tako ću narednu selidbu podneti skoro lagodno.

Izmenjeno od strane člana GlorijaTreca
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Selila sam se 2x u životu.

Prvi put kada sam se udala, mada to i nije neka prava selidba.

Drugi put u naš stan.

Nismo hteli da "bacamo pare u vodu", i nekom gazdi kupimo novi stan.

Ustvari ja sam bila ta, koja je pristala da živi u zajednici neko vreme, dok ne rešimo pitanje stana.

Potrajalo je..ali se isplatilo.

Zanimljivo je da kada smo preselili, stvari koje je nas četovoro imalo spakovano u jedan plakar nisam mogla da razmestim u tri plakara!!

Slovenački plakar koji smo imali tamo je bio sjajan.

Svaki milimetar je bio ispunjen.

Novi, koje smo kupili za 3 sobe ni blizu nisu bili toliko funkcionalni.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Au pa ja se bas selih... s obzirom koliko bas nisam ljubitelj ne same selidbe vec pakovanja. Ne kaze se dzabe: ko se seli taj se ne veseli.

Prva selidba bese posle osnovne skole. Tacka A bese Sr. Mitrovica a tacka B Novi Sad.

Druga: ako svi spominjete udaju onda od poslednje autobuske stanice na Limanu ka pretposlednjoh. :lol:

Treca: Prodao se taj stan, ajd' na Grbavicu kao podstanari dok ne bude gotov stancic.

Cetvrta: iz podstanarskog stana u nas kjubik

Peta: iz kjubika via Canada :smeh:

Sesta: iz Canada via kjubik.. only me.

I to je to.. za sada. Mislim, ne planiram vise da se selim al' nikad se ne zna kud ce ovaj zivot da te nosi i odnese... otvorena sam za sve. :kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...