Idi na sadržaj

Pitanja i problemi u vezi s forumom


Preporučene poruke

Nemamo SSL sertifikat pa te Chrome upozorava da nismo "bezbedan sajt". Pokušavam da nađem besplatan i pouzdan SSL sertifikat, bar za prvo vreme.

U međuvremenu, možeš da pokušaš ovako. Odeš u Chrome podešavanja, klikneš na Show advanced settings (Prikaži napredna podešavanja) i ispod Network (Mreža) klikneš na Change proxy settings (Promeni podešavanja proksija) 

Zatim klikni na Security (Bezbednost) ->

Trusted sites (Bezbedni/provereni sajtovi) ->

Sites (Sajtovi) ->

tu uneseš adresu http://nsportal.info i klikneš na Add (Dodaj) ->

Kad završiš klikni na Close (Zatvori) i zatim na OK.

Javi da li ovo radi

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 683
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

a koje je boje "spektakularna aura"? i ko je izmišljao to? i zašto mi ne dajete repute-baš se trudim? jeste-ovde ćem da ciganim repute..'oću da imam još spektakularniju auru!:hahaha:

U narednih nekoliko dana u nekom trenutku će doći do transfera našeg sajta na server u Srbiji (neknamjebogupomoći). Sajt će biti nedostupan određeni period vremena. Ukoliko već niste, lajkujte našu fa

preko "veze" Idi pitaj Maru.. dobar si s'njom samo kucni i udŽi

Zakačene slike

Ja ne znam da li ostali imaju probleme i treba li da predjem na mozillu ,recimo,jel ovo radi samo chrome ili svi?Posto ja ne mogu  prosto skoro nigde da se logujem,kod svih stoji pored linka znak uzvika i upozorenje da je sajt nebezbedan.I evo sad me pusti na forum,sinoc tri puta nije hteo..i vise izludeh,sta uopste da radim? :nempojma:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Čekaj, on tebi izbaci potpuno novu stranicu i na sredini ispiše da ne može da obezbedi vezu? Kako izgleda ta stranica? Crvena? Opiši malo.

Čudno mi je, jer sam danas isprobao i Vivaldi i Chrome i Firefox i Operu i Operu Neon... svi u statusnoj traci (gore gde pišeš adresu) napišu da je veza nebezbedna, ali nijedan me ne sprečava da se prijavim niti izbacuje bilo kakvo dodatno obaveštenje. Da nije slučajno taj adblock odgovoran? Isključi adblock samo za ovaj sajt, na njemu ionako nema nijedne reklame pa ti za njega nije potreban. Jesi čekirala "Remember me" prilikom prijave?

Goga je sinoć isprobala, evo i Orion Lady se prijavila bez frke... 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Bledo plava.ima ono kao kad se ne otvori slika,slicno kartici za telefon i pise -error ova veza nije bezbedna kontaktiraj ssl protokol-....kad ubacim u novi tab ime foruma link je gore zelen sa katancem i pocinje sa htrtps,onda mi otvori i forum,pise no secure i znak uzvika,ali mogu da udjem,kao sad. E desi se kad isto to uradim da je naziv gore samo http i onda odmah,i bez da se ulogujem nece da otvori forum.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mozilla Firefox je, to je puno ime. :lol: Probaj njome. 

U Chrome-u: Ako imaš stavku Advanced ispod toga, klikneš na advanced i onda continue to nsportal.info...

Pokušaj ovde da prepoznaš kako tačno izgleda ta poruka pa javi: https://www.google.rs/search?q=error+connection+not+secure+chrome&safe=off&client=safari&rls=en&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjbvpW1xurSAhVCAxoKHQ5jCG4Q_AUICSgC&biw=1510&bih=716#q=error+connection+not+secure+chrome&safe=off&tbm=isch&tbas=0&*

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kad tu klikneš na More (još, više) trebalo bi da dobiješ opciju da nastaviš dalje ka sajtu. Continue to blabla ili Proceed to blabla (Nastavi ka, idi dalje ka ili nešto slično)

Da li imaš MORE ili ADVANCED opciju? Ako imaš i ako posle klika na nju nema opcije za nastavak dalje, onda mora da imaš neku oznaku ERR_CERT_NEŠTO, prepiši/prekopiraj tu oznaku da bismo znali sa čim se u stvari "koljemo" :) 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nisam kliktala na to -more-,ne umem ja to i pozaboravljam sva ova uputstva!Evo me sad neko vreme ne dira.Vidim da  na spisku,kad ubacim zeljenu destinaciju,postoje sajtovi koji su yeleno otkaceni i oni koji imaju siv znak pitanja pored,kao ovaj nas,a ima i crvenih sa  X..zakljucih da smo mi u nekoj sivoj zoni  i verujem da ce se to normalizovati.Nisam ja osoba za preturanje po kompu,bre Morfe ja jedva utrefih da li imam Mozillu ili Firefox :hhh::stid2:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nema tu mnogo. Za naredni put:

Ako ima More ili Advanced klikni na to -> Ako onda nudi Continue ili Proceed klikni na to, ako ne nudi prekopiraj sve što ima na stranici da vidim šta piše pošto očigledno ne možemo da definišemo šta tu tačno piše

Ako nema More ili Advanced -> Prekopiraj sve što ima na stranici

Problem je što sajt nema SSL sertifikat koji Chrome prepoznaje kao bezbedan, ali to ne sme da te spreči da se prijaviš, pa moramo da identifikujemo šta tačno piše od slova do slova u toj tvojoj grešci

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...

U narednih nekoliko dana u nekom trenutku će doći do transfera našeg sajta na server u Srbiji (neknamjebogupomoći). Sajt će biti nedostupan određeni period vremena. Ukoliko već niste, lajkujte našu facebook stranicu, gde će biti okačena obaveštenja vezana za period nedostupnosti i eventualna ostala obaveštenja. Sve ukupno ne bi trebalo da traje dugo.

Stranica: https://www.facebook.com/nsportal021/

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Sve se svodi na to da softver automatski "dovlači" sadržaj sa sajta sa kog podeliš link, to je sve. Preduslov je

(1) da link bude sam u svojoj liniji teksta (neki tekst - ENTER - link - ENTER - neki tekst) i

(ponekad, ako standardni link ne radi) da bude nalepljen kao čist tekst (Ctrl+Shift+V ili "Zalepi kao čist tekst" ili kod nas ikonica sa slovom T odnosno "Zalepi kao čist tekst")

Sad sam isprobao, Youtube radi, Vimeo radi, Soundcloud radi, Dailymotion se buni i prikazuje samo link... u većini slučajeva radi. Samo link u novi red i nalepi kao čist tekst i to je to. Ponekad ne uspe i daje samo link, ali tu ne možemo ništa da uradimo. :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...