Idi na sadržaj

Kup Radivoja Koraća 2012


Preporučene poruke

[h=1]Počinje završni turnir

IZVOR. B92[/h]

U četvrtak u Nišu počinje završni turnir Kupa Radivoja Koraća, a na programu su dve četvrtfinalne utakmice.

Od 18 časova branilac trofeja Partizan mt:s igra protiv Mega Vizure, dok se od 20.30h sastaju Radnički Kragujevac i Vojvodina Srbijagas.Dan kasnije u istim terminima igraju Crvena zvezda Diva - Radnički Beograd i Hemofarm Štada - Radnički FMP. U polufinalu u subotu će igrati pobednici prvog i drugog dana, dok je finalni meč na programu u nedelju.Trener košarkaša Partizana Vladimir Jovanović je pred početak finalnog turnira u 'Čairu' izjavio da želi i peti uzastopni trofej. Sa druge strane, plej i kapiten Radničkog Miljan Pavković najavio je visoke ambicije Kragujevčana u Nišu.

Takmičenje u nacionalnom Kupu igra se od 1959. godine, kada je na finalnom turniru u Beogradu trofej osvojila KK Ljubljana. Kup nije igran 1961. godine, kao i u periodu od 1963. do 1968. Najuspešnija ekipa u ovom takmičenju, u staroj Jugoslaviji, bila je zagrebačka Cibona, koja je do 1991. osvojila čak osam trofeja. U periodu SR Jugoslavije najuspešniji je bio Partizan, sa čak šest trofeja u 11 sezona. Od sezone 2002/2003. takmičenje nosi ime Radovoja Koraća i u poslednjih devet godina najuspešniji je bio Partizan sa četiri trofeja, FMP eleznik je osvojio tri pehara, dok je Crvena zvezda trofej osvajala dva puta.

Najuspešniji klub iz Srbije u domaćem Kup takmičenju (uključujući SFRJ, SRJ i Srbiju) je Partizan sa 12 trofeja (2 u SFRJ, 6 u SRJ i 4 u Kupu Koraća). Sledi Crvena zvezda sa 5 trofeja (3 u SFRJ, 2 u Kupu Koraća). FMP Železnik je osvojio 4 trofeja (jedan u SRJ i 3 u Kupu Koraća). OKK Beograd ima tri trofeja (2 u SFRJ i jedan u SRJ). Po jednom su Kup osvajali beogradski Radnički i IMT.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

KRK: Partizan - Zvezda (20.30h)

IZVOR. B92 | UŽ

U finalu Kupa Radivoja Koraća u nedelju od 20.30 časova sastaju se u niškoj hali "Čair" košarkaši Partizana mt:s i Crvene zvezde Diva.

Ova dva tima poslednji put su se sastala u finalu 2009. godine takođe u niškom "Čairu". Partizan je pobedom od 80:65 tada stigao do svog jubilatnog desetog trofeja u Kupu.I tada je trener Crvene zvezde bio Svetislav Pešić. "Crveno-beli" su kup osvajali 2004. i 2006. godine, predvođeni Goranom Jeretinom koji je oba puta proglašavan za najkorisnijeg igrača turnira.Partizan je osvojio poslednja četiri Kupa Radivoja Koraća, a u finalima 2010. i 2011. godine pobeđivao je ekipu FMP-a iz Železnika.

Do ovogodišnjeg finala Partizan je stigao pobedama nad Mega Vizurom u četvrtfinalu i nad kragujevačkim Radničkim u polufinalu (96:75).

Crvena zvezda je u četvrtfinalu bila bolja od BKK Radničkog (88:74), dok je u drugom polufinalnom mečupobedila Hemofarm sa 71:65.

Posle pobede nad Radničkim trener PartizanaVlade Jovanović rekao da njegov tim ne sme da se zadovolji plasmanom u finale, dok je Svetislav Pešić istakao da je su njegovi igrači u prvom poluvremenu utakmice sa Hemofarmom pružili najbolju partiju ove sezone i da je u finalu sve otvoreno.

Izmenjeno od strane člana Morpheus
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...