Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Zadatak 2U1: Detaljno opiši 5 forumaša ili forumašica koji su na tebe ostavili pozitivan ili negativan utisak

Na Igri "Istina ili Izazov".. tražeći jednom Izazov, drugi put Istinu, dobih mogućnost da ih sjedinim.. i pretvorim u jedan divan i veoma ozbiljan zadatak.

Onima koji me znaju, poznato je već da ja sve okrećem na zezanje... na igru i na š(n)alu. Skoro sve.

I prepirku i svađu i revolveraški obračun i kafansku tuču.. pa čak i neka lakša peechKaranja i teža Qrobrecanja (izvini Veco)

Smeh je lekovit

kao OliGovit.

Obzirom da sam hipersenzibilna (to se ne vidi, ali ja znam.. što je sasvim dovoljno) svojim tananim antenama, prijemnicima najprigušenijih i najdaljih signala iz okruženja i vasione, ja jednostavno osetim kada treba stvar da se uozbilji i smehu da se kaže STOP!

Ozbiljnost mi je jako redak, ali izuzetno dragi gost.

Kada mislim i kada govorim o ljudima koje volim, šala uvek zanemi. I zna da joj za stolom tada mesta nema.

Trenutak Istine

- Utisci i Uticaji -

Kada mislim i kada govorim o ljudima koje volim, ne mogu da pričam o utiscima.

Utisci su mlaki, prazni, površni, neodređeni, neupečatljivi.

Utisci su dosadni, pa tako ne predstavljaju nešto što bi kod mene igralo i zaigralo na duže staze.

Utisci su kratki. Slični oborenoj svetlosti farova automobila koji mi u susret idu.. noću. Nalik treptajima plamičaka sveća i toj nekoj jedva vidljivoj prigušenoj, nejasnoj i mutnoj svetlosti koja mi pokazuje malo.. i ne kazuje skoro ništa. I ma koliko te svetlosti jake bile, one se samo pojave i nestaju.

Utisci su trenuci.

Kao insekti. Obične mušice, bubice, leptirići, pauci i komarci sa kojima ti se put ukrsti, sa kojima se uz malo sreće u vožnji mimoiđeš.. ili ti se oni manje srećni zalepe za šajbnu. I nestanu s’prvim mlazom vode uz samo jedan pokret brisača.

A ja volim životinje. Velike i male životinje koje će da me nateraju da prikočim, da stanem. Posebno volim one koji mi ne dozvole da projurim pored njih, one koje će da me zaustave makar i tako što će, ako ih odmah ne primetim, da mi slupaju i vetrobran i farove i oba krila i motor.. i celi auto. Da vidim da su tu. Da mi pokažu ko su.

Volim jake svetlosti i duge odbljeske. Koje ne prolaze tek tako, koji ne prestaju i ne nestaju,

Volim panoe. Velike i jasne slike.. i tačno prepoznatljive boje.. i tople i hladne.

Boje me pokreću, oko malog prsta okreću, pričaju, dižu me do neba i bacaju na dno. Boje me greju, mršte se i smeju, vrše na mene uticaje… i lepe i gadne.

I kako onda da pričam o utiscima.

Ti ljudi su moje boje, a moje boje - moja osećanja.

My "Human Bouquet"

Crna boja.

Najjača. Najluđa. Najdraža.

Na prvi, na drugi, na treći (i na svaki sledeći) pogled surova. Tajanstvena. Vreba, kao lovac. Prekriva sve i dominira Sa zadovoljstvom plaši. Ali ko je zna, zna! da je fokusirana samo na folirante, ljizge, ljudske pizde i kukavice. Crna je moćna, nemirna, otmena, svojeglava.. luda kao struja. Sve je tu, sve na broju, a baš sve u haosu. Crna je pravi buntovnik, svoju sopstvenu eleganciju za tren sama sruši. Reklo bi se , crna je pravi Raj!! za ludake, lopove, ubice i manijake.. ali,

istevremeno crna ume itekako da čuva. I za sve da se pobrine. Ona te na svoj način pazi.. i na svoj način miluje i mazi. U nju možeš da pobegneš, da se u njenom zagrljaju ušuškaš i sakriješ, da te spasi… I samo ona ume i samo u njoj možeš da slušaš najlepše bajke.

I da se smiriš, čim zaspiš.

Ogromna.. kao svemir, Opasna kao noć, Duboka. kao tunel, Čudesna kao san.Nedokučiva.. kao smrt. Kao tamni vilajet u koji treba dobro stisnuti petlju i ući, kroz njega sve puteve, stramputice i ćorsokake proći.. i do dobro sakrivenih zlatnih žila doći.

Ja došla.

Crna boja mi je Ludi Milojko.

A crna sam i ja.

Bela boja

Svetlost, Ravnoteža, Sklad,

Duša je bele boje. Nevinost, poštenje, ponos i čast čine je još blistavijom. I Duh je potpuno beo.. dobri sveti duh. Od beline proziran.

Bela je snažna, obasipa, gospodari, vlada. Na potpuno neobjašnjiv način čak i iz prikrajka blješti.. i dominira. Sa njom možeš do besvesti da se igraš, Ne možeš joj ništa. Ni da je potrošiš, ni da je polomiš, ni da je izgužvaš, ni da je prospeš. Uvek je ima. Bela je svoj sopstveni izvor. Bela je i rad i sklad i čistoća i red, ali bela je i led. Ledena kraljica rezervisanosti. Uvek tu i u dobru i u zlu, uvek sasvim blizu i uvek dovoljno daleko, Nikad nikom na dohvat ruku. Čuvajući sebe, čuva druge. Od sebe povredive, ranjive.. i osvetoljubive. Zbog samo jednog pogrešnog koraka, na samo jedan povišeni ton, može da se obruši kao snežna lavina sa najviših planina. Sve da ti sruši i zatrpa.. i pride da te polije vodom i zaledi, tako da se nikad ne razlediš.

Bela nije boja.. a boja je. Sve su boje tu, a ni jedna ne remeti drugu. I sve je uvek na svom mestu. Bela je savršeni sklad i potpuni mir.

A kada bi samo htela, samo poželela, mogla bi ona šta god hoće, Sa trunčicom plave da se izgubi, da u tom prostranstvu nestane i ona.. i sve, mogla bi sa najmanjom kapi crne da pomuti pamet, sa tek kapljicom žute da sprži ceo svet, uz samo mrvicu crvene da vrišti.. do Boga.

Zna to ona. Ali neće.

Bela boja mi je Goga

Crvena boja

Radost, Život, Ljubav..

Crvena je kraljica dvojnosti. Ima naivnost deteta i raskoš žene. To je i nevina devojka i neukrotiva ljubavnica. Crvene su i istina i laž i lepota vernosti i prevare draž.

Crvena je i kazna i greh, ali crven je i oproštaj. I smeh.

Crvena se ne vodi, ne vezuje, ne zaklinje i ne obavezuje. Ne priznaje silu, do sebe same.

Ona je ta, sila koja pokreće i okreće svet. Na koju god hoće stranu.

Samo naizgled dostupna i naizgled uhvaćena, ona zna, da… i kad je sa svima ona nije ničija.

Crvena je karma, prokletstvo nošenja krune obožavanja na glavi i oko vrata upletenog bodljikavog venca neutoljive žeđi i samoće. Kao omče.

Do crvene se ne može doći. Ako se i dođe, ona će ubrzo otići, pa je opet nećeš moći stići.

Crvena je tajna. Čak i samoj sebi.

Crvena je mudra. I odlučna.

Vrela, kao krv. Oštra kao britva. Uleće u oko kao koplje.. Pogađa cilj.. kao strela.Ne možeš da je ne vidiš.

A kad ti u oko tako uleti, ne možeš da je ne osetiš. I da tako raščerečenih zenica ne shvatiš.koliko je pogubna.. i koliko lepa.

I dok ispuštaš dušu, čak i tako slep.. ne možeš da ne uživaš u njoj i da ne ukapiraš kako je život mio i lep. A naročito ne možeš da ne poželiš da te stalno pogađa, da te opet iznova topi

i na kraju, ako baš mora (a mora) da ti te tvoje totalno razjebane oči (svojom negovanom rukom) sklopi.

Crvena mi je Boginja

Plava boja

Širina/Visina/Dubina, Sloboda

S’njom možeš da biraš..volja ti da putuješ, da plivaš, da roniš, da letiš. U plavoj nema granica, nema stanica, nema zidova, nema lanaca I nema katanaca. Baš u ni jednoj nijansi. Sve ti je na dohvat ruke… i sve pod nogama.

U njoj sve priče prestaju, sve brige nestaju, sve tajne padaju u vodu, svi problem ti se kao baloni na sve strane razlete … i postaješ dete. Samo sa plavom možeš da ćutiš, da ne kažeš ništa, a da si i rekao i čuo sve. I da se nikada ne uplašiš što si skočio previsoko, otišao predaleko.. zagazio preduboko. U plavu možeš da toneš, a da se ne udaviš jer si ostao bez vazduha. Plava je vazduh.

Njenim talasima možeš da se prepustiš kao nemirnom moru, čudno uzburkanom jezeru, divljoj planinskoj reci. Da nemaš pojma gde će te odneti, ali da znaš da će te sačuvati.I da ćeš do kraja ostati u njenom totalno izmaštanom koritu. S’plavom možeš da lutaš, da se šetaš, kao po nebu, da pogledom obiđeš celu planetu, da obiđeš i razgledaš celu vasionu, da vidiš šta ima novo u galaksiji. I da se ne izgubiš. Plava te nosi, ali te i vraća.

Plava je moj Adrijan

Ljubičasta boja

Strast, Fantazija, Enigma

Ljubičasta je mašta, svemoćna, svemoguća, sveznajuća. Vrtlog koji te uvuče u sebe, pa te vrti kao ringišpil iz koga lepo vidiš da si svuda, a da nisi nigde. Da nisi ni na nebu ni na zemlji. I ne poželiš da sa te vrteške ikad siđeš. I ne pomišljaš da iz tog začaranog kruga izađeš. I nikada nisi načisto, ni kako si tačno ušao, ni kako ćeš izaći.. I nije te briga.

Jer ti je tako dobro tu, u njegovom sedištu. U samom središtu ljubičaste.

I čuješ muziku. Najčudniju. Koju niko nikada pre tebe nije čuo. Muziku koja je samo tvoja. Samo tad i više nikad.

Slušaš melodiju koja nema note, nisi siguran ni odakle se čuje, ni ko je izvođač Samo moliš Boga da ne prestane. Bez daha pevušiš pesmu iako ne znaš ni na kom su reči jeziku, ni koji te instrumenti uveseljavaju i prate. Uživaš.

I trudiš se da kako god znaš i umeš i koliko god možeš da izdržiš uspeš da ne trepneš, ili da otvoriš oči. Jer jedino to ne smeš. Ljubičasta će tog trenutka nestati.

Posle možeš da trepćeš koliko god oćeš, ako ne umeš da skopivši oči sklopiš sve kružiće, sve trokutiće, sve romboide i sve kockice.. na pravi način,

veliko je pitanje kada će ti... i da li će ti ikada ponovo doći.

Ljubičasta mi je Ela

Zelena boja

Čuda prirode, Dinamika, Obnavljanje, Snaga,

Nema većeg čarobnjaka, a ni veće tajne od nje.. Prirode. Kao bilo koje drvo, recimo breza. I dok raste i dok lista i dok cveta i dok joj se grane pod težinom kiše i snega savijaju i lome, dok joj koren čupaju , dok joj kora stabla puca.. ona je uvek uspravna. I trpi.

Zelena je tiha žrtva.. izrazito požrtvovana. Dok svoju muku ćuti, druge rado smiruje.

Vešta kao kameleon, preobraziće se koliko god treba puta, sve podneti, sve izdržati i vrlo brzo regenerisati baš sve. U ime života svake svoje grančice, svakog pupoljka i svakog svog zelenog listića.

Elegantna kao ballerina, okretaće se pri svakom naletu vetra i plesati sa njim, da ublaži njegovu snagu, da je ne polomi i ne pokida njene cvetiće. Okretna kao čigra i kad joj je možda najteže, poželeće da se igra.

Nepregledna kao polja, slatka kao lubenica, zdrava kao kivi, živahna i vesela kao žaba, jedinstvena kao detelina.. sa četri lista, ona drugima donosi i daje sreću.

Zelena je samouverena, jer zna koliko je snažna. I koliko važna.

Zelena je bol. Konstantne promene, konstantni usponi i konstantni padovi. Da nije takva kakva jeste, da je nešto slabija odavno bi izgubila mnoge bitke. Ali, zelena je snažna. Toliko snažna, da može da ponese titulu neuništiva.

Otporna kao trava, koju mogu da gaze i pregaze, da ne paze, da seku i da pale, ona će se iz svog sopštvenog pepela kao Ibis dići.. i opet iznova nići.

Igrom slučaja, baš u zemlji izlazećeg sunca.. zelena je symbol večnog života.

Zelena boja mi je Aiko

Žuta boja

Toplota, Dobrota, Raskoš

Žuta je ideja, a Sunce sa idejom je sunce i po’. Najtoplija boja, može sama a uspešno se meša sa svima, koliko ih god oko nje ima. Na tople ne utiče značajno, ali hladn baš zagreje.Žuta zrači čudno čulnim magnetizmom i kada s’ nekom plavom plače i kad se sa crvenom smeje. Ume da prede kao mačka, koja s’vremena na vreme dobija i tri para vilica troglave ažBahe. Naročito zimi. Ponekad ko mačeve isuče i pokaže kandže Bengalskog il’ nekog manjeg tigra. Ima apetit anakonde.. i cug Dambo slonića.. što se tiče pića.

Žuta je slatka kao krempita, ali žut je i limun, pa se sa u prisustvu njega i ona zakiseli. Žućkasto i bespomočno je tek rođeno mače, ali žuti su i predatori, lavica i lav, i leopard i ris. Žuta sa sobom uvek nosi kofere i torbe, pune sreće i lakoće.. i neseser samoće..

Bespomoćna kao lovina ili narogušena kao hanter, samim tim što se prostire duž celog neba I

i zemlje, žuta je pravičan vladar. Okovan u zlato.

Žuta je pametna boja, jasna kao dan, sa njom se uvek tačno zna i ko je ko i šta je šta. A naročito se zna koliko je dva i dva. I dok traje svet, to kod žute nikada neće biti pet.

Žuta boja mi je SunFlower

Narandžasta boja

Igra, Optimizam, Drugarstvo

To je boja ptice. Kao veštom i preciznom rukom umetnika, savršeno obojenog perja.. I paperja. Sami koren svakog pera, gde sve druge boje iz nje izlaze, s’njom se prelivaju i uranjaju u nju. Narandžastu.

To je boja magme, lave.. i boja vatre. A vatra k’o vatra, može biti u boji zagasitog, upornog, dugotrajnog i istrajnog žara, u svetlim tonovima mirnog, uspavljujućeg plamena koji se smeje dok me greje, a može lako prerasti i u stihijski požar. I progutati i mene i nju i njega i tebe i sebe.. i sve oko sebe. Nikad ne znaš i nikad nisi načisto.

Narandžasta je boja jesenjeg lišća, poluopalog.Boja efekta. Ona nije ni minus ni plus. Ne štrči i ne odudara.To je alarm boja koja se sama iznijansira, pa ti se učini da se izgubila. A nije. Jer ona zna svoje mesto i uvek je tu negde,

Ipak, želiš da je uvek tu… i, ako je na paleti i na slici dugo nema, trčiš da je nabaviš, da napraviš zalihe.. jer narandžaste nikad dovoljno.

Narandžasta mi je Veštičara

Siva boja

Pečat razuma, Disciplina, Ozbiljnosti, Autoritet

Siva je posebna priča.

Moja dvojnost me je dovela dotle, da funkcionišem kao podeljena ličnost. Potpuno naslonjena na svojeručno pobodenu zastavu neograničenih sloboda, anarhije i bunta, samom pojavom sive, momentalno uzimam i bacam.. i zastavu i koplje u trnje, oblačim uniformu i pretvaram se u poslušnog, disciplinovanog i dobrog vojnika Švejka. Pritom se uopšte ne pretvaram da se pretvaram, stvarno se pretvorim. Siva je injekcija hrabrosti, pokreće na junaštva, ne trpi nered a ni prazsm hod. Siva kao asvalt popunjava sve praznine i neravnine na putu, i dok ih ravna odmah postavlja znakove, da ne bude nikakve zabune. Ona je konvoj vatrogasnih kola koji gasi druge boje i budi razum. Izaziva i testira poverenje, uverenja, svest i pripadnost.Siva će i najokoreliju lenčugu naterati da napravi plan.. i da ga se pridržava,

Siva je i svoja i svačija suprotnost.. predstavlja izvaganost, pravu meru i zrači jedinstvom suprotnosti. Ni malo nije mistična, potpuno stabilna i postojana boja, a ipak neko čudo drema tu u njoj. Kada I da li će se probuditi to ni ona ne zna.

Siva je horizont. Od svih drugih boja podjednako je udaljena i svima podjednako nejasna. I I podjednako daleka.

Ipak, i tako daleka, crnoj je najbliža.

Jer siva je na sasvim logičan, a ipak neki nedokučiv način proizašla iz crne

A crna sam ja.

Siva boja mi je Morph

Sveobuhvatna Lepeza Duginih boja

Bezgrešnost, Blagost, Detinjstvo, Spokoj, Mir

Tajna svih čuda, svih lepota i svih čula, zajedno. Otkrivena u samo deliću trenutka, na jednom jedinom mestu.

Šarena a čista. Blista. Kao sjajna i uglancana mermerna bista. A nedodirljiva. Neuhvatljiva i izmagličasta kao priviđenje, kao duh. Kao odbljesak suze na ivici oka. Kao cela paleta, na vrh trepavice.

Retko se pojavljuje, ali u trenutku kada se pojavi mogu da je vide i da u njoj uživaju baš svi koji su se tu zatekli. Svi normalni i svi nenormalni. svi pametni i svi blesavi, svi zdravi i svi bolesni, svi koji dobro čuju, a i oni koji ne čuju uopšte, svi koji vide, pa čak i svi slepci mogu da je dožive tako što će da osete da je tu. Mogu da je vide i svi ubogi i svi jadnici i svi bednici i baš svi ružni, svi prljavi i svi zli.

Ne mogu ni da je vide, a ni da je osete jedino kretenoidi. Oni i ne znaju šta je to. Jer njima se nikada ne pojavljuje, a i ne javlja.

Duga mi je Duga12

Braon boja

Postojanost, Prisutnost, Neutralnost

Ispod žita, trave, korova, drveta, reke, cveta.. ispod zgrade. mosta, uličnog betona.. svuda je ona. Zemlja.

Ne skreće mi pažnju, a tu je. Sve se dešava na njoj i oko nje, a ne vidim je. Znam koliko je važna, ali ništa mi ne znači. Viđamo se, ali ne zapamtim je i ne mogu je se kasnije ni po čemu setiti. Ne znam joj miris.

Kada slikam, koristim je, ali je nekako uvek prekriju druge boje.

Braon boja je boja okruženja, svakodnevice, rutine, obaveze, navike..

Braon boje su mi usputni znakovi, usputni prolaznici i sve nevažne usputne stanice.

Oker boja

Ne volim ništa što je u ovoj boji. Mrzim je. Gadi mi se. To je boja smrada. Boja bolesti, rane.. gnoja.

Boja izmeta, blata, kaljuge. Boja buđi i dna. Boja ilovače i raspadanja. To je boja groba, boja gadosti, boja svih mojih užasa, boja svih znanih mi i neznanih strahota i grozota.

Oker je boja truleži, zagađenja i pokvarenosti.

Oker je boja ljudske zlobe.

U okeru su mi zlikovci i nedobronamernici, svi zlotvori i svi neprijatelji.

Ne crna.. oker je boja zla.

A najprljaviji oker je boja samog đavola.

Ljudi koje vidim u toj boji, nisu vredni pominjanja.

__________________________________________________________

Dakle, pitanje glasi:

A… kako ti stojiš s’bojama?

U kojim je bojama tvoj svet, tvoj život, tvoje srce.. i u njemu tvoj Human Bouquet?

Ne, stvarno..

Sedi malo, sipaj sebi neko piće, uzmi svoje boje.. i oboji iz tog svog buketa bar jedan “ljudski cvet”.

:sapat: Ako hoćeš možeš i više… niko ne sme reč da it kaže.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Lep izazov :)

CRVENA BOJA - GOGA

Bez preterivanja, mislim da sam ti to dala na znanje više puta,

ali nije zgoreg za napomenuti još jedared.

Goga je prva forumašica koja me je prihvatila

u ovom virtuelnom svetu, poželela dobrodošlicu,

sa kojom sam od prvog dana imala divan odnos

i ona zna da je moje :srce:

A srce je crvene boje...

PLAVA BOJA - TURK

E, sad, pošto sam ja poput dece i boje vezujem za određene stvari

i predmete oko sebe,

kolega Turk me asocira na plavu boju...

kao neki ozbiljni organ reda,

koji piše vesti, istoriju i politiku,

a malo vremena izdvaja da se opusti sa nama

u ovom virtuelnom svetu...

on je naš kolega plavi :)

ZELENA BOJA - MORF

Kada pitaš decu u vrtiću da nastave rečenicu ''zeleno kao...''

99% njih će reći trava :)

E, a pošto trava raste iz zemlje, a naš šef vrlo stabilno i čvrsto stoji na zemlji

sa obe noge i vrlo realno sagledava svet oko sebe,

ne sanjari i ne zanosi se u svet mašte,

za njega je zelena boja :)

ŽUTA BOJA - VOJO

Od kako se pojavio, Voja je skrenuo pažnju na sebe,

sa posebnim pisanjem, igranjem sa nama

i delenjem nekih doživljaja koji su mi mamili osmeh...

A onda me je jedan dan (i to (slučajno) baš na rođendan)

sasvim osvojio jednim lepim gestom

i tada sam se uverila da on jednostavno zrači

i obasjava, a i sasvim sam sigurna, mami osmeh deci svojim stihovima...

Tako da, njemu pripada žuta boja :)

BELA BOJA - ADRIJAN

Belo kao... deca bi rekla sneg :)

Pošto sam ja ljubitelj snega,

a znam da i kolega Adrijan voli skijanje

i uživa u belim sportovima,

njemu dodeljujem belu boju :)

NARANDŽASTA BOJA - PLESAČICA

Narandžasta boja me asocira na neke koktele, blesavi provod

i lepo društvance...

E, a pošto Plesačica ima nešto u sebi,

po čemu se poklapamo,

a asocira me na veselu i raspevanu atmosferu,

njoj dodeljujem narandžastu boju :)

CRNA BOJA - PINKERTON

Da me ne shvatite pogrešno,

moja omiljena boja uz belu je srna,

a zašto - pa to svi znate :uredu:

Pinkerton je neko ko navija za isti tim

i sa mnom održava ravnotežu ovde na forumu,

jer brate - sve oko nas su zvezdaši :lol:

Tako da, Pinkertonu ide crna boja :)

LJUBIČASTA BOJA - AIKO

AKo bi me pitali zašto, ne bi znala objasniti...

Jednostavno, šta god ko mislio o ovoj boji,

meni je ta boja čvrsta, temeljna, postojana

i sigurna u sebe, a svako ko je imao prilike da se druži

sa Aiko znaće da me upravo sve to asocira na nju :)

Tako da ljubičasta boja pripada njoj :)

ROZA BOJA - JA

Nepopravljivi sanjar i stalno rozle cvike držim na očima...

ne umem drugačije nego da verujem ljudima

i da verujem da su svi dobri

dok se ne dokaže suprotno...

Nekada me te rozle cvike koštaju mnogo nerava,

suza, neprospavanih noći, posla preko glave

i ko zna čega sve ne...

ali ja ih ne dam, volim da gledam svet kroz njih,

jer ko zna da li bi mi se istina svidela... :cvike:

SPEKTAR DUGINIH BOJA - DUGA

Posle Goge, Duga je druga osoba sa neta

koja me je prihvatila i uvela u virtuelni svet prijateljstva...

To je nešto što se ne zaboravlja.

Uvek mi je drago kada je vidim ovde,

kada okači neku pesmu,

napiše par redaka...

tada znam, da nas nije zaboravila :kiss:

I da, njeno samo ime kaže... ona je sadržana u svim bojama

i kad god ugledam dugu ja se setim nje :srce:

Eto, to bi bila moja priča o bojama i forumašima :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Znači ako sam dobro shvatila zadatak, treba 5 forumaša da “obojim”…Istina je da sam bila duuuugo odsutna pa sam malo zaboVavila ko je koje boje, no trudiću se da vas nekako omalUjem….

Da krenem…

Žuta

Ela…baš kao i sama boja, vedra su i optimistična. Osećajna, pune temperamenta i dobre volje i imaj sjajan smisao za humor.

Crvena…

Evilka vatrena, snažna i dinamična. Voli da uživaju u životu, ima jako mnogo energije i teško je pratiti. Strastvena i emocionalna, pa i od drugih ljudi očekuju dinamičan pristup životu. Čim padneš sa nijansom crvenog u sebi nećeš više biti u stanju da joj pratiš korak.

Ljubičasta

Neo…krativan, samostalan, mističan, jak duhom i poseduju veliku unutrašnju snagu.

Plava..

Plavi grešni ( a i dečko je….) odan, racionalan i uravnotežen. Stoje čvrsto na zemlji, smiren, staložen i uvek spreman da pomogne. Na njega uvek možeš da se osloniš i da mu poveriš tajne.

Zelena..

Zelena Goga je prirodne, vesele naravi, otvorena, optimistična i snažno pokazuju osećanja. Uživa u svemu što ima veze s prirodom i ceni karakter i ličnost više od materijalnih stvari.

Braon..

Braon, boja drveta i boja zemlje…asocira me na je Turkmenbashi koji stoje čvrsto na njoj. Racionalan, ne izlažu se rizicima. Pouzdan i sigurne, pa na njega uvek možeš osloniti. Zalaže se za svoje stavove i razmišljanja.

Crna..

Crna je boja individualaca. gOOzatEE mi je taj crni…Samostalan, vrlo inteligentni i čvrsto se drže svojih stavova, jasno poručujući da se njime ne može upravljati.

Sve boje duge..

U taj kolorit moram staviti Smucu i Adrijana..sinu, zabljesnu, očaraju i onda dugo ostane njihova prelepa slika u mislima…

Malo sam se zanela….pa ubacila i više od 5 forumaša…al’ krenulo me…u trenutku inspiracije.

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 6 meseci kasnije...

Ne bih smarala sa opisima boja, biću koncizna skroUz.

Crvena boja mi je boja za strast. Tu vidim Gogu i Glishu :srce:

Crna boja mi je boja za prikrivenost, nije sve u samoj boji nego u onome što ne vidiš na prvi pogled. Nešto za šta moraš da se potrudiš da bi video. Tu vidim Plesačicu i Voju.

Bela boja mi je boja za iskrenost i čistoću (srca). Tu vidim Smucu.

Žuta boja mi je boja za blesavost. Tu su Lenja, Pufta i Paparacica.

Plava boja mi je boja takođe za iskrenost, ali i za pravi put. Tu vidm Turka.

Zelena.. Eh zelena. Boja za ljude koje ne drži mesto. Tu vidim Vecu i Evilku.

Braon boja za mene simbolizuje kožu, hrabrost i srce na mestu. Tu su, za mene, Adrijan i Morf.

Narandžasta slično kao i žuta, samo sam joj dodala kreativnost. Tu je Neo. Skroz narandžast.

Tirkizna boja je prelaz između dve boje. Baš kao i Grešni.

Roza mi je vesela boja. Tu vidim Inkvizitora (iako, moram reći, nick ti uopšte ne ide uz pisanije).

Oker vidim kao neutralnu boju i tu je Faramir.

Ljubičasta boja je moja boja. U nju mogu sve da vas metnem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...
  • 9 meseci kasnije...

Veca,crveno   na  radost  ,kakko  kazu..

shumica-boja  trule  visnje,ume  da me  razvesseli,a  opet,ponekad malo mracnih   tonova izbija  iz  njega

Goga-plavo,definitivno.Asocira  me  na  bistro,direktno,jasno

Smuca-narandzasto,vedro i  vatreno..

Svi muskarci idu  u zutu   boju,turk malo  zagasitiju..

Morf-siva  ,ozbiljna   i  stamena..

Plesacica-roze..

Neo-bezh..nekako  mi  se  javi  ta  boja  kad  pomislim  na  njega..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...