Idi na sadržaj

Zastita dece na facebook-u


Preporučene poruke

Namamio devojčicu (15) na Fejsbuku, pa je silovao i ucenjivao snimkom

Marjan P. (20) iz Beograda uhapšen je u akciji inspektora Trećeg odeljenja beogradske policije zbog sumnje da je silovao maloletnicu, koju je namamio preko Fejsbuka, a zatim i snimio prisilni seksualni odnos, i video-snimkom ucenjivao devojčicu.

Osumnjičeni je u kontakt sa 15-godišnjom devojčicom stupio predstavljajući se na Fejsbuku kao DJ Toni, a zatim joj je posle četovanja predložio da se upoznaju.

- Devojčica je prihvatila predlog i oni su se sastali, nakon čega je Marjan P. maloletnicu odveo u svoj stan, gde joj je predložio seksualni odnos. Devojčica je odbila njegov predlog, ali ju je osumnjičeni Marjan P. uprkos tome napao i silovao. Ceo prisilni seksualni odnos snimio je svojim mobilnim telefonom - kaže za “Blic” izvor iz beogradske policije.

Maloletnica je o onome što se desilo u stanu Marjana P. ćutala nekoliko dana, i nije se poverila nikome. Policiji se obratila tek kada ju je Marjan P. ponovo pozvao, insistirajući da ponovo dođe kod njega da vode ljubav, preteći da će ukoliko odbije, snimak sa mobilnog telefona pokazati njenim roditeljima i staviti na Fejsbuk.

izvor/blic

Procitah ovo i najezih se.

Moja devojcica je tinejdzer ,ima profil,dopisuje se,lajkuje.S vremena na vreme pregledam sta radi ko joj pise,ko joj je prijatelj.

Smatram da nije lepo citati tudju postu,ali opet imam obavezu da je zastitim.

Skoro smo imali jedan mali *incident* sa nekim za koga mi se ucinilo da je stariji nego sto je napisao da jeste.

Zahtevala sam da ga blokira.

Stalno pricam da mora da bude obazriva.

Da li je to dovoljno?

Kako vi stitite decu od manijaka,pedofila i ko zna ko jos vreba?

Izmenjeno od strane člana stiklica
izvor/blic
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nemam dece pa još uvek nemam briga ove vrste, ali mislim da je praćenje šta deca rade na netu i 'špijuniranje' sasvim normalno i poželjno u današnje vreme. Problem je uglavnom kada se deca jako dobro snalaze na računaru a roditelji se baš i ne snalaze što je uglavnom najčešće i slučaj kod nas. Devojčica je mogla upoznati ovakvo đubre bilo gde ne samo na internetu, on nije ni mnogo stariji od nje i devojčicama u tim godinama su stariji momci sigurno interesantni i ne pomišljaju da im se ovako nešto može dogoditi. Dakle, nisam roditelj da mogu nešto puno da pametujem ali kapiram da svako ko poznaje svoju decu ume da ima takta i da ume da ih prati na način da to ne narušava njihov integritet u nekoj velikoj meri. Najgore je kada deca kriju takve stvari od roditelja sa kime kontaktiraju, upoznaju se i viđaju se u tim godinama kada se ne mogu smatrati odraslim osobama.

Ovo može biti od koristi roditeljima:

http://www.mup.rs/cms_cir/saveti.nsf/saveti-zastitimo-decu-od-pedofilije-na-Internetu.h

i

http://www.kliknibezbedno.rs/

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne da spijuniram, nego sve zvoni. Svakodnevno se logujem na njihove profile i pregledam liste prijatelja, grupe, stranice, lajkove...sve! Ne mogu oni na fejsbuku da rade sta im volja i to jos bez mog znanja i nadgledanja. Ali moram priznati da ipak oni koji imaju zensku decu malo vise strahuju i malo vise moraju da vode racuna, jer su devojcice cesce zrtve takvih manijaka.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pre par godina, kada je klinac otvorio nalog na MSN-u, kontaktira ga neka zenska. Pitam ga da li je poznaje, on kaze da nema pojma. Ja za kompom, on pored mene, a ona cim je videla da je online, krene da ga startuje...(kao, zezanje!?!) Ja je presecem u startu, i kazem da sam mu mama, ali kretenka ne poveruje i nastavi sa lupetanjem. Pitam je za godine, a kad napisa 4O, kad sa stolice nisam pala. Pocne da salje i poziv za spiku, ali, jbg, nisam imala slusalice (sto joj i odgovorim, ali budaletina ne veruje). I tako, pise ona kao da se obraca njemu, ja joj odgovaram kao mama ...a sinu pored drzim lekciju kakvih manijaka ima na net-u ... nista bolje od ociglednog primera! :roll:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Moji dečaci još uvek nisu zainteresovani za fb :jok:

Pitali su me o tome, šta je to, šta se tamo radi jer su čuli od drugova u školi i ja sam ih pustila na moj profil da pogledaju o čemu se radi.

Inače, imam ceo spisak dece iz MK na listi prijatelja kojima sam nina (strina) pošto čičko nema svoj profil i onda sam im ja kontakt osoba. Kada se požele da se dopisuju sa braćom i sestrama, ja ih pustim da se isporukaju sa njima i to je to. Za sada im je dovoljno. Ne vole igrice na netu, tako da nemam problem ni sa tim.

Kada posećuju youtube ja posle idem u istoriju, da vidim šta su gledali, a oni gledaju samo navijačke pesme Partizana, najbolje poteze u fudbalu ili košarci i Štrumpfove :lol: I onda se opustim i shvatim da su još uvek prava deca i molim Boga da tako što duže ostane.

No, bez obzira na to, mislim da se deca moraju kontrolisati i proveravati šta rade na kompu, da li se kače na net, šta gledaju i dr.

I oni treba da znaju da ih kontrolišete, ali isto tako ne treba ni da im branite net, jer kada se nešto brani... tada je sigurno interesantnije za njih i primamljivije...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I oni treba da znaju da ih kontrolišete, ali isto tako ne treba ni da im branite net, jer kada se nešto brani... tada je sigurno interesantnije za njih i primamljivije...

:ok:

Nista ne branim, kontrolisem i moj sin zna da ja to radim i uopste nema nista protiv..u principu, moze da gleda sta god hoce, ali ne moze da komunicira s kim god hoce..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...