Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • Odgovori 282
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

"Kako bi se čovjek radovao, kako bi se radovao u pravom, čistom smislu te riječi, treba za jedan trenutak opet postati dijete. Radost je stvar koju odrasli ne poznaju. Oni tom riječju nazivaju nešto s

I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i prolećem.

"Beware the fury of a patient man." - John Dryder   "Čuvaj se besa strpljivog čoveka." - Džon Drajder

  • 2 sedmica kasnije...

Uskoro, moje se opazanje pocelo meskoljiti i protezati kao pred budjenje i crvena signalna lampica predocavala mi je da se spokoj svakog momenta moze skrhati, kao kristalna casa koja ispadne iz ruke, ali se ne razleti u paramparcad, vec se samo okrnji. Casa postane neupotrebljiva i mora se baciti, ali onaj ko je ispustio predmet cini to nevoljno, izgleda mu da nije bas sve propalo, prinosi okrnjeno parce njegovom dotadasnjem lezistu kao da se ono moze zalepiti i ponovo sastaviti u upotrebljivu casu. Ljudski um suvise je spor da pojmi tako nagle i konacne gubitke kao sto su ispustanje case iz ruke, smrt bliznjih i budjenje iz lepih snova.

M. Mitrovic - Autoportret sa Milenom

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...
  • 4 sedmica kasnije...

''Ona ti je druže karakter kakvog nema,dodirni joj obraz i imaćeš želju biti čovjek,ona ti pogledom srce miluje. Znaš,ja svoje junake tražim samo u knjigama,ili u snovima. Ona je moj prvi junak baš tu gdje junaka nema. Ona ti je čovječe odboljela život samo tako,i sve poraze s' ramena zbacila kao da je to nešto najnormalnije,i svakog čovjeka prihvatila kao pojavu koja ima potrebe. Ona ti je druže vrsta kakvih više nema. I moja je, i volim je...''

Đ.B.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

‎"Ljubav je uvek nova. Svejedno je volimo li jedan, dva, deset puta u životu-uvek smo pred situacijom koju ne poznajemo. Ljubav nas može odvesti u pakao ili u raj, ali uvek nas nekuda odvede. Treba je prihvatiti, jer je ona hrana našeg postojanja. Ako je odbacimo, umrećemo od gladi, gledajući bremenite grane na stablu života, bez hrabrosti da ispružimo ruku i oberemo plodove. Treba ići za ljubavlju gde god ona bila, čak i kad to znači sate, dane, nedelje razočaranja i tuge. Jer, u času kad krenemo u susret ljubavi,i ona kreće u susret nama. I spasi nas."

P. Koeljo

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I, više nego dovoljno godina kasnije, možda nečija, možda proseda, možda bez ikoga, ti ćeš ugledati belog leptira na jorgovanu, i širom otvoriti prozore mameći ga da ti sobu opraši polenom i prolećem. A ulicom će prolaziti mali Cigan sa violom, videćeš samo drozdovo pero na šeširu kako promiče za šimširom, i začućeš Neku Staru Dobru Nepoznatu Pesmu, koju prvi put slušaš, a godinama je znaš...

I zaplakaćeš, istog časa...

I najzad shvatiti koliko sam te voleo...

- Đorđe Balašević "Jedan od onih života"

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

‎"Uskoro, znam, mene neće biti, uskratiće mi se slast da gledam nebo i pučinu, tama će biti svuda oko mene, kao što je sada svjetlo. Ko li će roviti ovu stopu zemlje što se zove mojom? Pa mislim kako je to zaista nevažno, ja ću umrijeti, a zemlja će ostati, vječna, i nije mi žao što ću otići, to je zakon, i čovjek može samo željeti da se njegovo izvršenje odgodi, a nikako da se ne dogodi, jer je ludo očekivati ono što je nemoguće. Ludo je i žaliti za tim."

M. Selimović

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

KAKO DA VOLIŠ ŽENU

Možda joj nećeš biti prvi muškarac, ni posljednji ili jedini. Voljela je prije tebe i možda će voljeti poslije. Ali ako te sada voli, zar je bilo šta drugo bitno? Ona nije savršena – ali nisi ni ti. I vas dvoje možda nikad nećete biti savršeni zajedno, ali ako te ona može nasmijati, natjerati te da se dvaput zamisliš, priznati da je ljudsko biće i da griješi, drži se nje i daj

joj najviše što možeš. Možda neće misliti o tebi svakog sekunda tokom dana, ali će ti dati dio sebe za koje zna da ga možeš slomiti – njeno srce. Zato nemoj da je povrijediš, nemoj da je mijenjaš, nemoj je analizirati i ne očekuj više nego što ona može dati. Smij se kad te čini srećnim, daj joj do znanja kad te izluđuje i neka ti nedostaje kad nije u blizini.

Bob Marli

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Iz odma' mi postao omiljen, jer tako i ja funkcionišem:

"Da budemo pomireni sa svima!

Da ne primamo uvrede k srcu. Pusti to, danas nas uvredi ovaj, sutra ko zna ko će. Mi stalno obraćamo pažnju na te uvrede,

a treba sve to da savladamo mirom. Da ne primamo k srcu.

I kad ne primamo k srcu, onda neprijatelj hoće da vređa, no ako se to odbije od nas,

to ne remeti naš unutrašnji mir, i posle vide ljudi:

vređaju, vređaju, pa na kraju dignu ruke."

(Otac Tadej)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

''No, najlakše je pričati o boljima od sebe, to je drevna zavera... Oni što te uopšte ne znaju najviše laju, a oni što te najbolje znaju najviše ćute... I lepo bi bilo da mogu bar ponekog da ćušnem preko usta, onako učiteljski, kad se najmanje nada, ali... Davno je Gospod prosvetlio onu barabu u meni, uzdržim se, taman posla... Dobro, opsujem tu i tamo, ali i u tom sam se izveštio, promrmljam samo... Te moje psovke pre liče na blagoslove nego na prostote...''

Đ.B.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

‎"Budite radosni kad god vam se za to ukaže prilika i kad god za to nalazite snage u sebi; jer trenuci čiste radosti vrede i znače više nego čitavi dani i meseci našeg života provedeni u mutnoj igri naših sitnih i krupnih strasti i prohteva. A minuti čiste radosti ostaju u nama zauvek, kao sjaj koji ništa ne može zamračiti."

I. Andrić

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

"Kad ptica prestane voljeti drugu pticu,ona joj ne kaže; "Odleti sada hiljadu milja daleko da nebi gledala ravnodušnost kako se gomila u mojim zjenicama...!"

Jer ptica nije troma kao čovjek; daljina je za nju lepršanje slatke svjetlosti koja raspiruje ljubav.

Ne kaže joj; "Sad se sakrij hiljadu stopa duboko ispod zemlje,da ne čujež kako pjevam u predvečerje nježnu uspavanku drugoj dragani koja leži sa kljunom u mome krilu...!"

Jer ptica nije površna kao čovjek; ona zna da se otkucaji srca pod zemljom propinju još snažnije, i umjesto umirujućih zvukova uspavanke cijela bi šuma morala slušati tutnjavu podzemlja koju je izbacio bol...

Zato ptica kad prestane voljeti drugu pticu,ona ostane pokraj nje da tu umre u samoci.

...A čovjek kad prestane voljeti drugog čovjeka, od stida i pomutnje ne zna što bi,i bježeći sve dalje od njega, ugnijezdi u svom srcu njegovu tugu.... "

Vesna Parun

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

I onda kada sam mislio da je pravo vreme da odem, da zaboravim i kada sam verovao da mi je svejedno, ona bi banula niotkud i sve bi počelo ponovo. Ne znam zašto me taj pogled toliko očaravao, a da budem iskren, nisam se preterano ni otimao kada je bila u mojoj blizini.

Sa srcem ne možeš kako želiš..

Đ.B.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

"Svaki poljubac potstiče drugi poljubac. Ah, onih prvih dana ljubavi kako prirodno poljupci niču. Kako se tesno, u svome obilju, utiskuju jedan za drugim, sve dok ljubavnicima ne postane teško izbrojiti poljupce što izmeniše ih u jednome satu, kao što je teško izbrojati cvetove na prolećnoj livadi."

M. Proust

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Уколико вам је пружена шанса да будете родитељ, посматрајте то са осећањем мистерије и поштовања. Будите срећни јер можете да гледате како се живот обнавља а ви имате шансу да помогнете другом бићу да узлети у богатства и мистерије живота. Глина од које је наш свет саздан, у једном се кратком тренутку налази у вашим рукама.

Кент Нербурн, Једноставне истине

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:stid2:

I zauvijek sam ostao gladan ljubavi i pažnje: niko me u životu nije mogao iznenaditi grubošću i uvijek sam je očekivao, a svako me mogao pridobiti pa i prevariti pitomošću, nježnošću, prijateljstvom, pa i kad bih se prevario, opet sam uvijek bio spreman da naletim na isti mamac.

M. Selimović

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
  • 1 mesec kasnije...

"Ne, neće se nikad javiti!" - govorio sam sad u sebi. "Pa ona i nema ruku, ne zna šta je pero ni hartija, ni ljudska misao ni ljudska reč; ona i ne sluti da postojim, ni ja ni moj svet iščekivanja. Ni nje same nema. Izgubio sam se tražeći j

e." - Tako sam govorio, ali sam u isti mah uviđao da time ni*šta nije razjašnjeno ni utvrđeno. Osećao sam samo bol u podlanici. I moja se misao po stoti put okre*tala i jurila u suprotnom pravcu.

"Nikad neće pisati? Ne postoji? A šta je to što me je probudilo, diglo i dovelo do ovog prozora? I šta mi, najposle, znamo šta sve postoji a šta ne? Dobro, neće i ne može pisati. Nikad. Ali kad bi su*tra osvanulo njeno pismo, sa porukama ..."

I. A.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

S tugom jednostavno treba umeti...

Tuga je kao starica koja prodaje karafile po kafanama, samo se uporno moraš praviti da je ne primećuješ, pa će se kad tad okrenuti i otići, i ako ti se u prvi mah čini da ce zauvek cvileti kraj stola...

I,pazi...

Pokloniš li joj samo mrvicu pažnje nece se smiriti dok ti ne uvali čitavu korpu...

I onda si gotov...

Jer Tuga nikada ne zaboravlja lica galantnih mušterija...

I nikada te više neće zaobići...

Đ.B.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...