Idi na sadržaj

Amerikanci se povlače i sa KiM?


Preporučene poruke

Agencija NOA iz Tirane prenela je informaciju da SAD do kraja 2012. godine povlače svoje vojnike sa Kosova i Metohije. Prema istim izvorima biće zatvorena i baza Bondstil kod Uroševca, u kojoj je 1999. godine bilo čak 7.000 vojnika.

Sjedinjene Američke Države će do kraja godine povući vojnike sa Kosova, u sklopu opštih mera štednje u američkim oružanim snagama. Takve najave loše su primljene među nekim političarima i analitičarima. Predsednik Američko-albanske građanske lige Džo Diogardi i još nekoliko albanskih lobista razgovarali su o tom pitanju sa predsednikom Odbora za oružane snage u Predstavničkom domu Kongresa Bakom Mekeonom.

Zvaničnici Lige insistirali su da se povlačenje američkih vojnika odloži do reševanja situacije na severu Kosova, navodeći da su oni "jedina prava prepreka ekspanzionističkim ciljevima Srbije".

Ostatak vesti na Press Online: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/195821/Amerikanci+se+povla%C4%8De+sa+Kosova+i+Metohije.html

Ne znam koliko ima istine u ovome, posle Iraka povlačenje i sa KiM? Meni ne deluje realno, mada ko zna. Šta ostali misle o ovakvom potezu ako se zaista desi?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Juče čitam kako je odluka pogrešno protumačena, kako se neće povući svi vojnici ali da će biti smanjenja prisustva. U okviru tog smanjenja postoji mogućnost da zatvore i Bondstil. Navodno žele da se povuku u potpunosti, ali samo ako situacija bude stabilna i bezbedna - a nije.

Moram priznati da sam malo zbunjen ovakvim totalnim povlačenjem. Tražim neku skrivenu pozadinu odluke ali je za sad ne vidim. Uvod u podelu? Prepuštaju kormilo Nemačkoj, koju zabole i za Srbe i za Albance, a ne vidim ni neki naročit interes za četvrti rajh.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
×
×
  • Create New...