Mia 6,075 Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Prvo i drugo je ok, treće i četvrto ne smem da čačkam Stičem dojam da će nešto da odleti u vazduh, budem li džbunjarila po biosu. :lol: Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 UpomooooooooooooooooC! Koristim Chrome. Pre neki dan je sistem ponudio da instaliram novu verziju necega sto redovno koristim. Ne secam se sta je to bilo ali cini mi se da je bio Adobe Flash Player, koji sam i do sada normalno imao i povremeno osvezavao. Ne znam da li sledeci dogadjaj zavisi od toga ali imam sledeci problem: Ne mogu kvalitetno da gledam/slusam spotove na Youtube. Muzika vibrira kao da se svakih desetinki sekundi zaustavlja na tren, i usporava, ubrzava ritam, toliko da ponekad ne mogu da prepoznam ni pesmu. Restart ne pomaze. Pomagajte, pomagajte, ne znam dokle cu izdrzati! :(:( Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted November 11, 2012 Report Share Posted November 11, 2012 Moguće je da je došlo do "sukoba" između flash player-a koji si ti instalirao i flash player-a koji se nalazi u Chrome-u. Pokušaj savet http://geekinfection.com/fix-youtube-lag-on-google-chrome/. Dakle, ukucaj chrome://plugins/ u adresnu liniju u Chrome-u i pritisni Enter i videćeš sliku kao na stranici koju sam okačio. Privremeno isključi Chromove flash player-e (prepoznaćeš ih po putanji), pa vidi da li se situacija popravila. Drugo što bih pokušao je deinstalacija flash player-a i ponovno instaliranje sa http://get.adobe.com/flashplayer/ Ili čak bez ponovnog instaliranja ako ne koristiš nijedan drugi browser... Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 Malopre mi se laptop ugasio sam od sebe (pretpostavljam da je zbog temperature) i kad sam ga upalila opet, klik desnim misem na pozadinu nije regularan. Imam ovo: Drugo, slike na desku mi se menjaju na svakih deset sekundi, tacnije, menjale su se. Kad odem na Personalize i podesavanja, ne mogu da odstikliram opciju da ih menja sam. Ne znam od kada, tek sad sam primetila. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 (edited) Meni taj desni klik deluje regularno, šta misliš da je problem? Nešto nedostaje ili ima viška? A za menjanje slika, možeš li da odabereš, tj. klikneš na samo jednu od ponuđenih? Tada bi se opcija shuffle isključila sama od sebe. Edit: Odnosno, drži taster Ctrl i odaberi dve ili više slika, opcija Shuffle će postati vidljiva i onda možeš da je uključiš/isključiš po želji. Edited January 30, 2013 by Morpheus Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Pa nije bilo opcije za menjanje slike posto ni shuffle nije radio Mada, ja kad sam malopre probala to sa Ctrl dugmetom, nije htelo. Definitivno moram da nosim laptop kod doktora. Sad radi, hvala ti :) Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted September 26, 2013 Report Share Posted September 26, 2013 Nije da je problem, ali danas mi brlja Youtube, na 10% linkova mi vraca sledeci tekst: 500 Internal Server Error Sorry, something went wrong. A team of highly trained monkeys has been dispatched to deal with this situation. If you see them, show them this information: eiW5lJE3MI6NBJQVf4odHL2W58z8CYCGoGRp7dFf9IXeV-JoeLC1Ov8huqT6 3Zg0099MeX1ARb9IDjmXTOvtBMhWEoMXz4z6R-J2Vn_c4PYTaqLF2plS6sr_ ZieZwRHpdT6qgZTxXysEBTTHCi-8wJT_Ls6tCOag6iFEYdMwq6SittxVTS1f Koristim chrome, juce se updejtovao, i XP. Ne verujem da je problem na mojoj masini, cisto me interesuje sta je to? Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 U toku mi je renistalacija na drugom kompu. Da li postoji neki dodatak koji bi omogućio da XP izgleda kao W7aero? Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Ako ti već mašina nije dovoljno jaka za Sedmicu, nemoj je opterećivati sa bilo kakvim dodacima i simulacijama aera. Samo ćeš je ugušiti. Ako postoje uopšte. :kez: Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Ima. idi ovde: http://www.deviantart.com/art/Windows-7-Complete-109505907 Skini zip fajl klikom na Download sa desne strane. Raspakuj zip negde, najbolje možda na Desktop. Idi u folder "Windows 7 Complete for XP", zatim u "Replacer" folder i pokreni CMD fajl koji se nalazi unutra. Prema uputstvu trebalo bi da zatim svaki pojedinačni fajl iz podfoldera prevučeš u novootvoreno CMD prozorče, prihvatiš par upozorenja sa Y i ENTER i kad sve završiš restartuješ komp. Ako želiš baš punu transformaciju, nakon restarta opet uz pomoć Replacera ubaciš i fajlove iz "Service pack" foldera. Lično nisam probao, a XP odavno nisam uopšte video. Pažljivo i polako postupaj! XP service pack 3 je obavezan, pre bilo čega apdejtuj Windows XP na SP3! Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 Hvala, drugari :skok: Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 imho: da je moja masina radije bi instalirao win 7 ako i ne gura aero :trt: Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Heeeeeeeeeeeeeeeeelp Laptop ne prestaje da se restartuje. Krene da pokrene windows i onda opet počne da se restartuje i tako u krug Šta da mu radim? :ufrci: Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Ako imaš instalacioni disk, ubaci ga, i pri restartu pritisni bilo koji taster kad ti zatraži. Dobićeš sivo prozorče, u njemu odaberi Use recovery tools that can help fix problems with Windows, pa onda Startup Repair. Možda uspe sam da reši problem. Ako ne, upiši koji Windows koristiš, koji je računar u pitanju i prikazuje li kakav tekstualni opis neke greške. :) Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Nemam disk. Pošto neće normalno da se pokrene, šta da izaberem: safe mode safe mode whit networking safe mode whit command prompt? Ili možda ništa od toga? Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 (edited) Safe mode bi pomogao samo ako imaš jasnu ideju nakon čega se to počelo događati, onda bi iz njega mogla ukloniti problematičan program ili šta god je prouzrokovalo problem. Ovako teško. Pokušaj ući u BIOS pritiskajući Del taster pri pokretanju računara pa naći i odabrati "Last known good configuration" - pritisni F10 nakon toga, Y i ENTER za restart. EDIT: u stvari, pokušaj obični Safe mode, ako butuje onda bi problem mogao da bude u registru. Ako uspeš ući u Safe mode, idi na Start - Run - ukucaj regedit - ENTER. Pronađi: HKEY_LOCAL_MACHINE/SYSTEM/CurrentControlSet/Control/CrashControl, i kreiraj desnim klikom u desnom delu prozora novi DWORD pod imenom AutoReboot, i vrednost stavi 0. Ako DWORD već postoji, samo se pobrini da vrednost promeniš na 0. Restart će te odvesti do onog strašnog "plavog ekrana smrti" sa kog bi trebalo da prepišeš sve što piše, onda bismo mogli znati šta je dovelo do reboot-a. Edited October 15, 2013 by Morpheus Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Uspjela sam ući u BIOS,ali ne vidim nigdje to Last..... Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 (edited) Ček da restartujem komp da vidim gde je to kod mene. To isto bi trebala dobiti kao opciju i kad pritisneš F8 nakon restarta, u crnom ekranu ispod onih safe mod-ova. :) Edited October 15, 2013 by Morpheus Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Izvini, ne znam zašto sam pomislio da se ta opcija standardno nalazi u BIOS-ima, kod mene je nema. Samo pritišći F8 pri restartu (moguće je da je i neki drugi taster, ali nisi dala model laptopa, pa ne znam, moguće i F12) i trebalo bi biti među opcijama. Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Asus K52F Namučih ja tebe rajo :) Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Ne brini za to, nego sam ja dosta za'rđao u poslednje vreme što se tiče tih petljancija po BIOS-ima i boot opcijama. Može biti bilo koji od F-ova, probaj sa F8, obično je on. Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 :uzbud: uspjela sam Hvala rajo i :kiss: Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 :jeee: :kiss: Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 (edited) Upravo zbog takvih i slicnih stvari potrebno je odstiklirati Automatically restart Control Panel > System > Advance system settings > Startup and Recovery > Settings I kada dodje do greske procitati event log (olaksa resavanje problema) :trt: Edited October 15, 2013 by neobarocco Quote Link to post Share on other sites
shumica 474 Posted October 15, 2013 Report Share Posted October 15, 2013 Csko sm jednom clnjicom i polil mi se kf u tstere. Hteo sm brzo d obrisem, p sm iscupo tster , i sd ne mogu d vrtim, nece d se klikne n mesto. Im li ncin d neki drugi tster podesim d mi rdi ko ? :( Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts