Idi na sadržaj

'Ljute rane junacke' iliti telesni oziljci


Preporučene poruke

Da li vas krasi poneki oziljak? Ima li on pricu? Kako ste ga zaradili? Da li vam je smetao toliko da ste pomisljali na estetsku korekciju? ............ Sem onih 'tackastih' od vakcina na ramenu, imam oziljak na unutrasnjoj strani levog lista ...od opekotine na auspuh ap-enca ...mislim da iz moje generacije nema nikog bez tog belega. 8) Na fejsu imam jedan oziljak od boginja (jbg, biO sam mali, ali nije hteo da me prodje :dry:) i jedan manji, na domalom prstu, od noza ... sigralo se dete iza maminih ledja. ............ Nisam se lomila, gips nosila, niti sam se tukla ...dakle, nista spesL. :strikeraj: A vi?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

nista nisam lomio, hvala Bogu...imam poveci oziljak na desnom listu sa spoljasnje strane...oko 4cm dugacak i oko pola cm sirok...odlagali smo neki lim stari i kako sam nosio dzak pored sebe tako sam zakacio nogu...imao sam one vojne pantalone na sebi, duplo platno...a rez je bio ko sa skalpelom da sam ga napravio...skontao sam da sam isecen tek kad sam osetio krv da mi curi niz nogu...za divno cudo me nisu usivali...

imam jos jedan na kaziprstu desne ruke...malko mi je prs' kriv pri vrhu kod nokta...kad sam bio klinac, zalomilo mi se grafit od patent olovke blizu nokta, zagnojilo se i odvedu oni mene kao da mi to samo malo secnu i da iscuri taj gnoj...medjutim, oni meni samo jodom premazu prst i iscupaju mi nokat na zivo...prvo makazama po duzini ga presece a onda jednu pa drugu polovinu....toliko sam vristao da mislim da su me culi u okolnom selu....keva je isamarala doktora posto niko ni meni ni njoj nije rekao sta ce mi raditi...uzasno iskustvo...

to bi bilo to kad smo kod oziljaka :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ožiljak? Šta je to ožiljak? :lol:

Čak ni sportske (i nesportske) povrede koje imam (kvrcnuto koleno na treningu pre par godina, čuknut nos - naleteo na navijače pogrešnog kluba u nezgodno vreme) nisu ostavile vidljiv trag u smislu ožiljka. Kod mene se to regeneriše s velikom preciznošću, sve zarasta brzo i lako.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Imam oziljaka...nekoliko...ali najveci je dug oko 20 cm na lijevoj strani...duzice...:uredu:

Zaradio sam ga na sankanju kao mali decak sa nekih 7-8 godina kada me je jedan frajer pokupio sankama kada sam se penjao uz brdo i zabio u bodljikavu zicu...:(

Nisam plakao..ali samo zato sto je iza pa nisam vidio sta mi se dogidilo sa duzicom...:kez:

sjecam se bolnice i doktora i sestara...i kopce kada su mi stavljali...i moga stida jer sam tada imao neke stramplice na sebi...:ufrci:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:lol: Puna sam ožiljaka kao da sam ljute bojeve bojevala. Inače sam bila mirno dete :fijuk: Jedino nisam ništa lomila...:kez:

*Na listu leve noge, ispod kolena-"trag" dužine 5 cm, od vožnje bicikla bez ruku, koji se završio tj. zaustavio u živoj ogradi kroz koju je prolazila bodljikava žica-da bolje stoji ona živica a i da komšije ne viRu! Da mama ne bi primetila, sama previla i sreća pa nije bilo problema....:lol: ali trag ostao..kad je mama videla-bilo kasno za šivenje.:fijuk:

*Desna slepoočnica-"trag" od razbijene glave o ivicu sanduka za posteljinu-jurila da uzmem jastuk za pod glavu i gledam Sandokana !! :lol: Da se to ne bi propustio nastavak, nisam dozvolila da sestra zove mamu i da me vode kod lekara na šivenje, a posle bilo kasno....:lol:

*Boginje? pih...rupica na sred obraza, ko vulkansko grotlo- Ona će mene da svrbi!!

*Palac na levoj ruci, zatvoren u vrata od kola, sečen nokat u korenu kada je krenulo da gnoji....ali sreća nije čupan, sam je otpao. Dan danas ima po sredini linija i zadebljanje.

*Levi kažiprst-trag od košenja trave pre dve godine i moje čačkanje zaglavljenog noža...prstom naravno...:lol: Ona će meni da se guši i ne kosi travu!! :lol:

*Kriv mali i domali prst leve noge-pad sa višnje...et' sam' da još ovu granu oberem...:lol: Ali!!-nisam ništa slomila, samo prste noge prevrnula a greota da se poslednje drvo ne obere...malo se zaleđenim mesom ublažila bol, obula patiku, stegla nogu i ajmo na drvo opet!! :kez: ..prošlo posle mesec dana...

To su oni važniji tragovi života. One sitnije me mrzi da nabrajam...uglavnom ima se...može se..!! :bek:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nisam nista lomila, ali sam se dovodila blizu svega toga. :kez:

Na mekanom dijelu izmedju palca i kaziprsta lijeve ruke imam nepromjenjiv oziljak od baklje iz rata :kez: ...kad sam hvatala lanc pakete te zime...snijeg bio do guzice, Amerikanci nas spasavali s neba, ja sebi na stap stavila one gumene ambalaze od lanc paketa, zavezala okolo zicu...i tako sebi svijetlila put. Jbte, sad kad se toga sjetim, kao da je bilo u proslom vijeku. :lol: Elem, kapnulo, ostao oziljak, da pricam djeci kako sam ljute bojeve vodila.

Na desnoj nozi, na cjevanici oziljak od skejtborda...toliko je dubok bio da je i sada, godinama poslije lako napipati udubljenje u kosti kojeg prati udubljenje koze. "Dodaj mi moj skejtbord"...te mi ga dodade prijateljica...zazdila mi ga u nogu. :( Boool. :(

U prvom osnovne sam se depilirala cijela, onim obicnim brijacem, prijateljicinog tate...toliko sam po cjevanici stisnula...jedno cent i po koze nestao...krvi kao u prici...i oziljak.

Na glavi, oziljak negdje po sredini...baka hranila svinje, i kad je spustala kantu, ja se penjala, bila sam mala...par godinica, pokusala sam da vidim svinje, ona nije vidjela mene...zveknula me kantom, dugackom, teskom... :kez:

Ne znam sta bih jos navela...znam da ima toga jos, al ko ce se sjetiti...jednom sam hvatala kljuc ispod teeeskih debelih zeljeznih resetki, pale mi na ruku, svi mi nokti otpali, al nema oziljaka. Istu tu ruku mi je stara tetka pricepila fijatovim vratima... :beyond: ...ne dam se, jos uvijek obe ruke imam. :lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Imam oziljak na celu.sad se skoro i ne vidi.

Imala sam 5 godina i jurila se sa sestrom kroz verandu,omakla mi se noga na stepenik i baaam na glavu.

Gips sam nosila,zapravo longetu,jer cam pokidala ligamente na kolenu.

Zapravo nisam ja, :jok:vec jedan nespretnjakovic i bezobraznjakovic me gurnuo,pala nezgodno ...voda u koleno,otok,vadjenje vode,gips,terapije....jebo mi znanje.

Za ceo zivot.

I dan-danas mi otice koleno,boli na promene vremena....

Thats all.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kada sam imao tri godine pošao sam kod komšije u susedno dvorište, malo da izvidim situaciju i da se igram, a niko nije provalio, pošto je postojala kapija između dva dvorišta.

Imao je metalna vrata od podruma, probao sam da ih zatvorim i lepo su milupila na prs', malo su mi pocepala palac na dva dela, ali ništa što doktori nisu umeli da poprave tj ušiju,

Imam i jedan ožiljak na nadlaktici desne ruke kada sam se zaklonio od neke budale sa tupim sečivom, pre xy godina.

U ljute rane junačke ubrajam onaj ožiljak od bubulljica koji imam na levoj strani lica, jer sam sa istim tim bubuljicama vodio bespoštednu borbu nekoliko godina :pljuc:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Odakle da pocnem? :lol:

Prvi sam zadobila jos na rodjenju..bila sam karlicno postavljena i izasle mi prvo noge, pa kad me doktor povukao, zaglavila se glava i u tom cimanju su mi oderali kozu na guzi..i dan danas imam oziljak na istoj..a i drugi guz je stradao desetak godina kasnije, posle jednog veranja na vrh oraJa iz opklade..tako da mi je guzica kao da je na frontu bila..:lol:

Na ruci imam oziljak kad sam se zalepila za gornji grejac rerne i na stomaku imam oziljke od pegle..i imam jedan, jedva vidljiv, od carskog reza..

Na desnoj nozi imam oziljak od ujeda nekog insekta, dao se na zlo, pa mi ostala rupa..

Imam i dva oziljka od stakla iz vremena kad sam obozavala da hodam bosa po kanalima..

A imam i jedan od proslog leta, verala se bosa po stenama..

Na celu imam rupicu, od pracke..

Imam i jedan na potiljku, ali se ne vidi od kose..od pada niz kamene stepenice..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

jedan na donjem delu stomaka(sva sreća,pa ne moram da nosim kravatu na plaži.. ) dva malo višlje(sreća,pa neprimetni),jedan od šivenja na čelepenci,kad sam se sa 3 godine zakucala u metalni okvir za otirač leteći sa stepenica,i još jedan,od boginja,na čelepenci.Ko me ne vide-pomisliće da sam frik!:hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ni sama ne verujem, pa mi nećete verovati ni vi.. a istina je - bila sam nemirno dete. :blink:

Elem.. ožiljke (uglavnom) nemam (:neznam: imajoo ih verovatno oni koji su izazivali moje "nemire").. izUzev nekih neBitnih ožiljaka na podlaktici (i na poddoopetici :stid2:)

i veOma bitnih ožiljaka na duShi.. apropo moje naknadne nepreBolne tuge

koje mi ostavi vučJak

što me ujede. :(

MenE su čike doktori dalE vacKinu.. a njega su (ko psa) uBili. :(:(:(

Zezam se... ali tog psa sam tada, tako mala, (tako) mrtvog videla

i nikada ga nisam prebolela.

Da su me pitali, ja bi' mu taj ujed oprostila.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Imam mala dva identicna oziljka na oba kolena, sa iste strane. Naime, prvi je kada sam roknula niz stepenice, a drugi je kad je bilo bombardovanje, pa usred roshtiljanja, sam se zaletela kako bih uzela loptu valjda,roknem se i oderem se kao kreditna kartica. Imam jos jedan oziljak, to me znaju zezati da imam rupu u glavi. Naime kada se dobor zagledash, mozes videti tu kod slepoochnice malenu rupu... :kez: i to je to. E sad taj oziljak il shta je to vec nemam pojma odakle je,al pomaze pri filozofiji :smeh:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Zaboravila sam na jos dva (jbg, nisam se ispregledala pre otvaranja teme :stid2:). Prvi je na stomaku od operacije slepog crevceta ...nekad je bio 2 cm, sad je 4 cm ...'nemam pojma zasto :navodno: Drugi je na gleznju, i bogu hvala sto ga ima. Naime, isli smo u goste, i nepoznavajuci manire zitelja jedne zgrade, nagazim na poklopac sahte ...kako sam nagazila, sahta se otvori i propadnem desnom nogom. Malecki djetic poce od straha da place a ja da se smejem - Nije mi nista! (msm, videla sam sve zvezde, ali...). Lm, spasila me dobra kozna cizmica, inace bi me onaj teski poklopac odvojio od dragog mi i potrebnog stopala. Oziljak je mali, ali veciti potsetnik da zaobilazim sahte...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

ijaaaao bozZe, uMal da zaboravim

pa... 4c4282a1.gif

Ja i GoGo imamo "Klub 7" 65b36ef7.gifu okviru junačkog proJekta "Ljute rane" :uzbud::uzbud:

Time sharingom smo izVukle i zaDobile junačke ožiljke kao (lutrijske) zGoditke-doBitke, pod brojevima:

Ja - 17 i 27

GoGo - 37

i tu je ENDe!e552d6d6.gif

Nema više!

Gotovo!

Razlaz!

A to što niko (osim nas dve) nije shvatio... nema veze :lol: ... kogabriga (da ne kažem baš kogaboliqrac)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Posle operativnog uklanjanja tumora dojke i dobrog dela tkiva oko tumora, ostao je veoma "neugledan" oziljak na desnoj dojci. Prvih nekoliko godina bila sam "nesrecna" zbog unakazenog estetskog izgleda. Onda je taj oziljak prestao da mi "bode" oci i shvatila da sam srecna jer sam sacuvala dojku, kakva je takva je, ipak je imam! Tako... mogu da se isprsim i levom i desnom :lol:

Sva sreca :butkice:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 godina kasnije...

Nista  pposebno,oziljak od slepog  creva,par u  okolini kolena,onako,bele  straftice  koje se jace primete kad pocrnim,isto  i na  levom kaziprstu,posledica neopreznosti  pri  seckanju,..prelom  levog  zgloba,posledica one  katastrofalne poledice od  pre  neku  godinu ,uganuce skocnog  zgloba,ali,to  nije vidljivo..:nempojma:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...