Idi na sadržaj

KeS ili kartica?


Preporučene poruke

Pazarila danas u DIS-u, pa stala u red kod kase. Ispred mene par koji kupljeno pakuje u kese, i na kraju zena pruza platnu karticu kasirki. Provuce je ona kroy aparat, i konstatuje da 'nije prosla'. Zeni zapisti mobilni, procita poruku od banke, gde je obavestavaju da joj je skinuto 8ooo i nesto din, upravo ona suma koliko i glasi racun. Kasirka joj objasnjava da je to 'greska' banke ...namerna greska. Lm, banke na taj nacin rezervisu sredstva, i novac ce moci da koriste za dan-dva. Zena je bledo gleda i ne razume situaciju, ali joj ne preostaje nista drugo nego da karticu provuku jos jednom...za 'jos' osam hiljada. ..ovaj put uspesno. Napokon ja...'Vas racun je 3 hiljade i ...' ...izvadim novcanik i platim, i mirna srca isetam iz marketa. .......... Sta je vasem srcu milije: papir ili plastika? :strikeraj:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nikad kreditnu karticu ne bih koristio za plaćanje hrane u prodavnicama, za bilo kakav iznos. Na taj način praktično plaćam kamatu na svoje pare, a nikakvu direktnu korist nemam. Jedino ako korišću ne smatramo to što ne nosimo fizički novac sa sobom, ali to je notorna glupost. Plaćanje karticama ima smisla u situacijama kad kupujemo belu tehniku ili opremamo stan, pa odemo u radnju koja ima ugovor sa bankom. Tada celu kupovinu možemo obaviti daleko lakše, jer se račun deli na nekoliko rata bez kamate. Za svakodnevnu kupovinu u prodavnicama uvek mi je draži papirni novac.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vid sad mene.Pa ja klasika,samo keš.Ako imam imam ako nemam ni ne kupujem.:smeh::hhh::hhh:Eto došlo i to na red.Još me sestrić ubeđivao da plaćam račune preko neta,a neeeeeeeee,ma kakvi,idem sve starija i zatupanija,trebal da mi se nešto desi ,,,,,,sa kompj.mislim neće niko da popravi a moji računi.:jok:

Biće toga još ,sa plaćanjem.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Daš dinar da uđeš u kolo,a koliko treba dati da se uzađe iz njega...strašni sud,kamata na kamatu,pa kamata skoro ista kao i rata...i nema kraja cirkularnom ludilu.

Ja probala,davno već i Bog zaboravio,kad sam dinar nje potrošila,a plaćam i dalje,godinama,ono što sam davno potrošila,platila,a bome i pretplatila,redovno razume se,jer ako i zakasniš koji dan,sve se uredno naplati...i tako Erste k.kartica,ne nikako,osim ako nije za spas života :roll:.

A tek kako te saleću,da podigneš novu "plastiku" :roll:,jedva sam je skinula onomad,do te mere da sam zaurlala kroz osmeh,da ne želim novu plastiku,jer je stara istekla,jer ne želim više dinara s' nje da uzmem...nadam se nikad :osmeh:...više.

Dakle keš!(pod uslovom da ga se ima) :beyond:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Debitnu karticu koristim stalno. Ne razmišljam i tome da li imam ili nemam kod sebe para. Uvek znam sa kojim iznosim raspolažem i tako sam navikla na karticu da sam je poistovetila sa gotovinom. Imam i dve kreditne kartice, deviznu karticu, punomoć na suprugov račun i odlično se snalazim sa karticama. (kao nekada sa čekovima :lol: )....Kad mi je hitno trebo novac oni su bili tu da mi pomognu, sad mi ne preostaje ništa drugo nego da im se odužim i vratim pozajmljena sredstva. Nakon toga ću ugasiti kreditne kartice i zatvoriti krug.

Gospođi iz Eline priče će bez problema uz priloženi slip i račun iz prodavnice vratiti nazad dupliranu uplatu. Sve se to može regulisati. Imala sam i ja kojekakvih neobičnig situacija i sve regulisala.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

98,43% prometa obavim karticom. Mnogo je brže i efikasnije. Na primer pre par nedelja na putovanju do Francuske i nazad sam 21 put karticom platio putarinu. Verujte da sam time uštedeo barem 45 minuta.

Dešava mi se, posebno kada danima ne zavirim u pregrade buđelara, da se neprijatno iznenadim prazninom koju mi naprave mišice kod kuće.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nemam kesa uz sebe...skoro nikad :jok:

Od kako su me opeljesili i to posteno :dry: ne nosim kes i ne vozim se gradskim...

Jos mi je pandur rekao kako se nisam obrukala pred lopovima kad je cuo cifru koju sam imala kraj sebe....

Od tada ne nosim kes, samo karticu provlacim...i to radim vrrrlo strucno :roll: mnogo volim da ih koristim :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 godina kasnije...
  • 1 godinu kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...