Jump to content

KeS ili kartica?


Recommended Posts

Pazarila danas u DIS-u, pa stala u red kod kase. Ispred mene par koji kupljeno pakuje u kese, i na kraju zena pruza platnu karticu kasirki. Provuce je ona kroy aparat, i konstatuje da 'nije prosla'. Zeni zapisti mobilni, procita poruku od banke, gde je obavestavaju da joj je skinuto 8ooo i nesto din, upravo ona suma koliko i glasi racun. Kasirka joj objasnjava da je to 'greska' banke ...namerna greska. Lm, banke na taj nacin rezervisu sredstva, i novac ce moci da koriste za dan-dva. Zena je bledo gleda i ne razume situaciju, ali joj ne preostaje nista drugo nego da karticu provuku jos jednom...za 'jos' osam hiljada. ..ovaj put uspesno. Napokon ja...'Vas racun je 3 hiljade i ...' ...izvadim novcanik i platim, i mirna srca isetam iz marketa. .......... Sta je vasem srcu milije: papir ili plastika? :strikeraj:

Link to post
Share on other sites

Nikad kreditnu karticu ne bih koristio za plaćanje hrane u prodavnicama, za bilo kakav iznos. Na taj način praktično plaćam kamatu na svoje pare, a nikakvu direktnu korist nemam. Jedino ako korišću ne smatramo to što ne nosimo fizički novac sa sobom, ali to je notorna glupost. Plaćanje karticama ima smisla u situacijama kad kupujemo belu tehniku ili opremamo stan, pa odemo u radnju koja ima ugovor sa bankom. Tada celu kupovinu možemo obaviti daleko lakše, jer se račun deli na nekoliko rata bez kamate. Za svakodnevnu kupovinu u prodavnicama uvek mi je draži papirni novac.

Link to post
Share on other sites

Vid sad mene.Pa ja klasika,samo keš.Ako imam imam ako nemam ni ne kupujem.:smeh::hhh::hhh:Eto došlo i to na red.Još me sestrić ubeđivao da plaćam račune preko neta,a neeeeeeeee,ma kakvi,idem sve starija i zatupanija,trebal da mi se nešto desi ,,,,,,sa kompj.mislim neće niko da popravi a moji računi.:jok:

Biće toga još ,sa plaćanjem.

Link to post
Share on other sites

Daš dinar da uđeš u kolo,a koliko treba dati da se uzađe iz njega...strašni sud,kamata na kamatu,pa kamata skoro ista kao i rata...i nema kraja cirkularnom ludilu.

Ja probala,davno već i Bog zaboravio,kad sam dinar nje potrošila,a plaćam i dalje,godinama,ono što sam davno potrošila,platila,a bome i pretplatila,redovno razume se,jer ako i zakasniš koji dan,sve se uredno naplati...i tako Erste k.kartica,ne nikako,osim ako nije za spas života :roll:.

A tek kako te saleću,da podigneš novu "plastiku" :roll:,jedva sam je skinula onomad,do te mere da sam zaurlala kroz osmeh,da ne želim novu plastiku,jer je stara istekla,jer ne želim više dinara s' nje da uzmem...nadam se nikad :osmeh:...više.

Dakle keš!(pod uslovom da ga se ima) :beyond:

Link to post
Share on other sites

Debitnu karticu koristim stalno. Ne razmišljam i tome da li imam ili nemam kod sebe para. Uvek znam sa kojim iznosim raspolažem i tako sam navikla na karticu da sam je poistovetila sa gotovinom. Imam i dve kreditne kartice, deviznu karticu, punomoć na suprugov račun i odlično se snalazim sa karticama. (kao nekada sa čekovima :lol: )....Kad mi je hitno trebo novac oni su bili tu da mi pomognu, sad mi ne preostaje ništa drugo nego da im se odužim i vratim pozajmljena sredstva. Nakon toga ću ugasiti kreditne kartice i zatvoriti krug.

Gospođi iz Eline priče će bez problema uz priloženi slip i račun iz prodavnice vratiti nazad dupliranu uplatu. Sve se to može regulisati. Imala sam i ja kojekakvih neobičnig situacija i sve regulisala.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

98,43% prometa obavim karticom. Mnogo je brže i efikasnije. Na primer pre par nedelja na putovanju do Francuske i nazad sam 21 put karticom platio putarinu. Verujte da sam time uštedeo barem 45 minuta.

Dešava mi se, posebno kada danima ne zavirim u pregrade buđelara, da se neprijatno iznenadim prazninom koju mi naprave mišice kod kuće.

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...