Idi na sadržaj

Korupcija, bolest društva, tradicija ili bolesna tradicija?


Preporučene poruke

Oni... Neko...

Ko bre?

Šta bi bilo, kad bi bilo...

Da ne bi bilo ''krivi smo mi, koji smo ćutali..''

Poznajući lik i delo g-dina Tijanića, verujem da ni gostovanje kod g-đe Miljković nije slučajno... već namerno...

da ne grešim dušu, zlonamerno, zarad dobijanja poena, koje ćemo mi, kao sitne ribe da plaćamo.

Mene zanima sledeće:

- pre neki dan sam na forumu pročitala da Aiko ovih dana ima mnogo posla oko administracije... (kraj godine je je l'?)

- da li je Aiko zbog toga doktor stomatologije? da bi radila administrativne poslove?

- ili da bi lečila pacijente?

- Nemam neko sjajno mišljenje o lekarima. Bat...

Zašto specijalista ukoliko ne prepiše lek, za koji ima dozvolu da ga prepiše i pod uslovom da ima dozvolu da ga prepiše,

ukoliko prepiše neki drugi lek koji je iz kategorije lekova za obaranje pritiska (konkretno) plaća po 10.000,00 din. po pakovanju leka?

Nije li to degradirajuće, nije li to omalovažavajuće?

Šta ako pacijent ne reaguje na lek, koji mu je, po dozvoli tamo nekog kurca od gore, prepisan?

Alo, bre...

Meni je malo muka od ovakvih likova, koji se pojave

malo tapkaju noGicama, podignu prašinu, posle izbora dobiju

mesto ambasadora i zabole ih baš i za korupciju i za nas (običnu boraniju).

Zašto je problem fokusiran samo na zdravstvo, čitav sistem je korumpiran

a mi se vrtimo u vrzinom kolu.

Dokle god smo ovakvi, kakvi smo, robovi straha, beznađa i tišine, i pre svega loši jedni prema drugima,

ne vidim nikakav boljitak.

Verujem da su interesi večiti.

Verujem da je sve ovo farsa.

Ende.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Slatka moja, ja mislim, il' je preciznije reći nadam se, da ovaj lik neće završiti u nekoj ambasadi. Ovako ne govori političar ili neko ko se nada nekoj "usluzi" od onih gore. A ako ne podržimo njega i njemu slične, nego ih unapred osudimo da su tu samo zbog magle, nikada se ništa i neće promeniti.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pojavio se tokom godina veliki broj onih koji su "govorili ono što niko drugi ne sme", ali su se pojavljivali tik pred izbore ili imali mnogo ličnih razloga da ne kažu baš sve, pa je njihov uticaj na smanjenje korupcije malo do umereno nikakav. Tako će biti i sa ovim likom. Kad je nešto sistemski ukorenjeno, ne može biti pojedinačnim akcijama iskorenjeno. To je kao kad pokušavate da se rešite korova na velikom imanju čupanjem jedne po jedne biljke - dok vi završite sa poslednjom, ona prva se uveliko vratila. A sistemskog rešenja nema na vidiku, niti ga vidim u skorije vreme.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Morf, dobra ti ova asocijacija sa korovom. I u pravu si sasvim. Ali... Da, ima i to famozno "ali". To je tačno u slučaju ako si sam, kao pojedinac ušao u njivu da čupkaš. Pa kako se onda rešiti korova? Jednostavno, postoje dva rešenja.

Prvi je hemija. Nekim totalom srediti sve što klija i hop, cup, nema korova. No, tim sistemom uništićemo i mnogo dobrog na njivi.

Drugi i mnogo bolji, zdraviji način je da svi zavrnemo rukave i počupamo korov koji nam je nadohvat ruke. Akcija može biti uspešna samo ako to svi odjednom uradimo, a ne da neki čupaju, a drugi sede na tribinama, navijaju i njupaju kokice. ( :plaz: )

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

RTS gledam dva tri puta godisnje i to samo i samo ujutro...kada se spremam na posao pa ovde neki lokalni tv preuzima RTS...posto oni pocinju prije sedam sati a nasim papcima sa tv je to...zaboga rano...pa da ne gledam...u stvari ne slusam u hodu... reprizu turskih serija prebacim na RTS...i gle cuda...neko jutro...ja cak i zastade...da bacim oko na gorepmenutog gospodina...koji mi oma zagolica bubnjice :uredu:...opa... vidi reko momcine sto ga veze...ma i sjedem ja malko...i imam sta cuti...chova...onako ljudski...narodski...objasnjava auditorijumu kako se igra ta igra...i ide odozgo na dole... :lol:

Reko nece se ovaj glave nanosati...i bas mi je drago da ga je jos neko primjetio...:uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Reko nece se ovaj glave nanosati...i bas mi je drago da ga je jos neko primjetio...:uredu:

Ono, što sam primetila jeste jučerašnja složena brzinska rečenica ministra zdravlja,

koji se elegantno ogradio od čitave priče, vezane za Ljubišu Milanovića.

Vreme će da pokaže da možda (je)sam ogrešNila dušu. :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Milanović: Tadić i Dinkić su tražili moju smenu

Ljubiša Milanović, specijalni savetnik ministra zdravlja za suzbijanje kriminala i korupcije, povukao se juče sa te funkcije.Milanović kaže da je odlasku prethodio razgovor sa ministrom zdravlja koji mu je rekao da je dobio direktivu sa vrha da ga skloni zbog nedavnog istupa u javnosti u kome je kritikovao rad tužilaštva.

203382_ljubisa-milanovic-i-stankovic-01-

Ljubiša Milanović i Zoran Stanković

- Ministar Stanković dobio je direktivu sa vrha da me skloni. Stankoviću je direktivu iz kabineta predsednika Borisa Tadića preneo Mlađan Dinkić, a ministar je sve to preneo meni. Pod takvim okolnostima nisam hteo da radim. Spakovao sam se i sada čekam da oni koji su režirali moj odlazak napišu u rešenju zašto me smenuju - izjavio je juče za „Blic“ Milanović, koji namerava da uđe u politiku.

Ministar zdravlja Zoran Stanković negirao je juče za „Blic“ da je Milanović smenjen.

- Da je smenjen, morao bi da ima rešenje o smeni. Takođe, nismo dobili od njega zahtev za podnošenje ostavke. O odlasku i razduženju ništa ne znam, jer da se to desilo morao bi da se sačini zapisnik koji nema - rekao je „Blic” ministar Stanković. On, međutim, ne negira da je imao sastanak sa Milanovićem, ali su tu bili prisutni i svi njegovi pomoćnici.

U kabinetu predsednika Srbije Borisa Tadića za „Blic” kažu da su optužbe Ljubiše Milanovića apsolutno neistinite i da ih neće dalje komentarisati. Isti stav izneo je i predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.

- Prvo, niko na mene ne može da utiče, niti da mi govori šta da radim, to je svima poznato. Osim toga sa Tadićem se nisam video još od zajedničke posete „Fijatu“ u Kragujevcu - rekao je za naš list Dinkić.

izvor:blic

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da je dzaba zavrnuti rukave i vatati se u kolo ... pa vise nas krenuti

da iskorenjujemo korupciju ...ma koliko nas bilo .........miliona i plus jedan vise.

Stvar je u sistemu koji tako dobro funkcionise jer oni koji su na vrhu rade na tome da tako i ostane.

Korupcije ima svuda ...ali ako je ona najvisa tamo ...gore .....sasvim je razumljivo da

se nista promeniti nece.

Jer se tamo .....daleko... od sviju nas , najveca lova i obrce koju pojmit i ne mozemo.

Osam godina nije podnesen izvestaj o trosenju narodnih para ........

U skupstini nije podnesen taj zavrsni racun gde su potrosene pare poreskih obveznika....npr...

Pa zasto bi nesto menjali ?

Bilo koja vlast.

I kako ih na to prisiliti ?

Nikako.

Dodje druga ....i opet ce raditi isto.

A tako mislim jer je sve ostalo isto posle onih Zaboravljenih i Zaludnih

oktobarskih promena ...........

Otisli jedni a dosli drugi.

Ali mozda ce Toma i Velja promeniti sve ....:kez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Bivši specijalni savetnik za borbu protiv korupcije ministra zdravlja, gosp. Ljubiša Milanović i urednica web potala Zdravoskop, Zorica Marković, bili su gosti glavne urednice tv produkcije Svet plus INFO, Tanje Vidojević. Emisija je premijerno emitoivana u četvrtak, 29.decembra, 2011. godine, u 21.h

http://zdravoskop.rs/component/content/article/88-vesti6/545-u-zamci-sa-tanjom-vidojevi

Izmenjeno od strane člana Amia
pogresan link
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Преминула Верица Бараћ

После дуге и тешке болести преминула председница Савета Владе Србије за борбу против корупције Верица Бараћ.

Председница Савета Владе Србије за борбу против корупције Верица Бараћ умрла је после дуге и тешке болести. Покретала је бројне теме о корупцији и у јавности постала позната као један од најистрајнијих бораца против тог друштвеног зла.

verica20barac.jpg

Рођена је 14. јуна 1955. године у Мрчајевцима, код Чачка, где је завршила основну школу и гимназију, а у Београду је 1980. дипломирала на Правном факултету и положила правосудни испит.

Првих седам година радила је у "ПКБ-у Београд", а затим се вратила у Чачак, где је радила као правник у општинском комитету за урбанизам.

Од 1997. до 2000. била је јавни правобранилац општине Чачак. У време војне интервенције НАТО снага на СР Југославију јавно је протестовала против рата и режима Слободана Милошевића.

Била је један од лидера Грађанског парламента Чачка, а кад се он под јаким притисцима власти поцепао, основан је 2. септембра 1999. Грађански парламент Србије (ГПС), као асоцијација свих грађанских парламената удружених у заједничку борбу за демократске промене.

Верица Бараћ била је портпарол и председавајући ГПС-а од оснивања до маја 2003. После октобарских промена смењена је са места општинског правобраниоца, иако је општинска скупштина подржала извештај о раду те службе.

Била је повереник чачанске канцеларије Г 17 плус, која је у Чачку почела рад 17. априла 2000. За председника Савета за борбу против корупције Владе Србије, који је формиран у децембру 2001, изабрана је 23. маја 2003. године.

Добитница је Повеље за грађанску храброст "Драгољуб Стошић" за 2008, коју додељују Унија синдиката и Кућа правде Стразбур. Добитница је награде "Витез позива" за 2011. годину, коју невладина организација Лига експетара "Лекс", на светски дан људских права, додељује појединцима који су се истакли у својим професијама. Није била члан ниједне странке.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

"Već sama činjenica da ne postoji normalna komunikacija između dve državne institucije kao što su Agencija i Tužilaštvo ukazuje na to da nešto ozbiljno mora da se menja ako se zaista podržava borba protiv korupcije."

Šta reći.... KLIK

Agencija kudi i tuži.. Tužilaštvo brani i oslobađa :wacko:... ovoga nema ni u svinjcu ni u kokošinjcu. :hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...