Turkmenbashi 937 Posted January 18, 2011 Report Share Posted January 18, 2011 Njegovo veličanstvo - Photoshop. Da li ga koristite i koliko mislite da znate da radite u photoshopu? Koliko vam koristi, koju verziju imate, šta valja i šta ne valja odnosno šta može bolje itd? Ako želite neko znanje da podelite sa nama u vezi rada u ovom izuzetno korisnom programčetu, izvol'te. Opet ako imate neko pitanje, postavite ovde možda neko ima odgovor. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted January 20, 2011 Report Share Posted January 20, 2011 Photoshop koristim s vremena na vreme, ali nisam nikakav naročit stručnjak za rad u njemu. Znam koristiti najosnovnije opcije, dovoljno da baratam dimenzijama i bojama sadržaja, simuliram neke jednostavnije oblike... ništa posebno. Inače, koristim Photoshop CS5, i s obzirom na to koliko umem da ga koristim, nisam primetio neke posebne probleme u radu s njim. :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted January 21, 2011 Report Share Posted January 21, 2011 Njegovo veličanstvo - Photoshop.... Pa sad...moje je The Foundry Nuke no da se vratimo temi, koristim ga skoro svakodnevno za neke standardne obrade fotografija ili za primremu mapa difuse, bump, normal, reflection, displacement itc... svi programi su mi u linear workflow za malo advance compositing tu je ipak Nuke Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted January 22, 2011 Author Report Share Posted January 22, 2011 Meni je alfa i omega za rad sa fotkama, a drugi do njega za rad sa RAW mi je Lightroom. Elem, konzumiram CS3 i koristim ga skoro pa isključivo za rad sa fotografijama. Što ga više provaljujem i učim, sve više sam svestan koliko malo znam A lepo kažu čovek se uči dok je živ :kez: Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted February 2, 2011 Report Share Posted February 2, 2011 a shtash, kad volim Turkmenbashi 1 Quote Link to post Share on other sites
Beckett 1 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 Joj ja sam iz dana u dan sve veci zaludjenik za PSom. Korisitim inace PS CS. A najvise volim da se igram sa sigovima valjda sto su male dimenzije i raznim obradama slika. Mada kad treba neku svoju da doteram, nece pa nece. :( Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted February 3, 2011 Report Share Posted February 3, 2011 nece pa nece....( sta te muci npr...pa da objasnimo... :trt: Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted February 23, 2011 Author Report Share Posted February 23, 2011 Knjiga za početnike, bazirana je uglavnom na rad sa fotografijom (S. Prudkov) dobra za učenje osnova PS-a: Naučite fotografske tehnike koje će vam omogućiti da izvučete maksimum iz vaših fotografija! U ovoj besplatnoj PDF knjizi o naprednim tehnikama obrade fotografija u Photoshopu CS4 ja ću vam pokazati kako da kreativno upotrebite alate i komande koje nudi ovaj vrhunski program za obradu fotografija. Photoshop CS4 je program koji vam omogućuje da budete onoliko precizni ili onoliko inventivni koliko želite! U Photoshopu CS4 možete da uradite bukvalno sve, jedino ograničenje je vaša mašta i naravno, vaše znanje. Da vam neznanje ne bi bilo prepreka u realizovanju ideja, preuzmite ovu besplatnu knjigu i saznaćete sve što vam je potrebno da se upustite u avanturu kreativne i napredne obrade fotografija. Ova knjiga pokriva sledeće teme: Raw fotografija Naučite da koristite sve prednosti Raw formata kako biste i iz prividno neuspelih fotografija dobili savršeno eksponirane i upotrebljive fotografije. Osnove Upoznajte se sa Photoshopovim alatima, menijima i paletama. Naučite da se orijentišete u Photoshopovom radnom okruženju, kako biste u svakom trenutku znali gde se šta nalazi. Selekcije Ovladajte naprednim tehnikama kreiranja selekcija i moći ćete da obrađujete samo one delove fotografije kojima je obrada potrebna. Retuširanje Naučite da retuširate fotografije kao profesionalac, kako biste mogli da uklonite ili popravite bilo koji deo fotografije. Maske Maske vam omogućuju sa sakrijete ili prikažete bilo koji deo fotografije. Naučite kako se one koriste i moći ćete da ih upotrebite u vašim montažama i kreiranju raznih specijalnih efekata. Rad sa bojom i bez boje Naučite da pravite savršene crno-bele fotografije, da radite sa bojom i bez boje, da obojite crno-belu fotografiju, da promenite boje kolorne fotografije i tako dalje. Izoštravanje Naučite dve tehnike izoštravanja fotografija, kao i da selektivno izoštravate samo one delove fotografije kojima je izoštravanje potrebno. Optimizacija Saznajte kako se optimizuju fotografije koje želite da postavite na Internet. Naučite tehnike koje će vam omogućiti da istovremeno drastično smanjite fotografiju i sačuvate njen kvalitet. Automatizacija Naučite tehnike grupne obrade fotografija koje će vam omogućiti da sa nekoliko klika sa mišem i za vrlo kratko vreme korigujete veliki broj vaših fotografija. Takođete ćete naučiti kako da eksportujete sve vaše slojeve u posebne slike i kako da kreirate web galerije fotografija. Sve tehnike u ovoj knjizi sam demonstrirao na mojim fotografijama, prikazavši korak po korak kako sam došao do krajnjeg rezultata. U ovoj knjizi sam opisao one tehnike i veštine obrade fotografija koje ja koristim u svakodnevnom radu. Ako uspešno savladate lekcije u ovoj knjizi, imaćete svo znanje koje vam je potrebno da se uhvatite u koštac sa bilo kojim fotografskim izazovom pred kojim se nađete. O autoru Saša Prudkov je grafički i web dizajner koji radi u Photoshopu od verzije 4. Pored grafičkog i web dizajna, svoje izuzetno poznavanje Photoshopa maksimalno primenjuje i u obradi svojih fotografija, čiji jedan deo možete videti na njegovom web sajtu. Link za DOWNLOAD: Photoshop CS4 - besplatno PDF izdanje za fotografe Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted March 22, 2012 Report Share Posted March 22, 2012 http://labs.adobe.com/downloads/photoshopcs6.html Turkmenbashi 1 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 Gde je kraj?!?! neobarocco 1 Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 9, 2014 Report Share Posted October 9, 2014 za mene je kraj kada predje sfe u cloud i neka srede prvo bagove u CS6! lice mi na nekoga. sve zapocnu, nista ne dovrse da ne bude zabune koristim trial verzije Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 Opa, prešlo se u oblake? Quote Link to post Share on other sites
neobarocco 1,125 Posted October 10, 2014 Report Share Posted October 10, 2014 nesto preko veze dobro su se setili preset moze da se sacuva, wohoo Turkmenbashi 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts