Idi na sadržaj

Preporučene poruke

ad6813a7336d458574dfa5d60a9787ac.png

Njegovo veličanstvo - Photoshop. Da li ga koristite i koliko mislite da znate da radite u photoshopu? Koliko vam koristi, koju verziju imate, šta valja i šta ne valja odnosno šta može bolje itd? Ako želite neko znanje da podelite sa nama u vezi rada u ovom izuzetno korisnom programčetu, izvol'te. Opet ako imate neko pitanje, postavite ovde možda neko ima odgovor.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Photoshop koristim s vremena na vreme, ali nisam nikakav naročit stručnjak za rad u njemu. Znam koristiti najosnovnije opcije, dovoljno da baratam dimenzijama i bojama sadržaja, simuliram neke jednostavnije oblike... ništa posebno. Inače, koristim Photoshop CS5, i s obzirom na to koliko umem da ga koristim, nisam primetio neke posebne probleme u radu s njim. :hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...

Knjiga za početnike, bazirana je uglavnom na rad sa fotografijom (S. Prudkov) dobra za učenje osnova PS-a:

Naučite fotografske tehnike koje će vam omogućiti da izvučete maksimum iz vaših fotografija!

U ovoj besplatnoj PDF knjizi o naprednim tehnikama obrade fotografija u Photoshopu CS4 ja ću vam pokazati kako da kreativno upotrebite alate i komande koje nudi ovaj vrhunski program za obradu fotografija.

Photoshop CS4 je program koji vam omogućuje da budete onoliko precizni ili onoliko inventivni koliko želite! U Photoshopu CS4 možete da uradite bukvalno sve, jedino ograničenje je vaša mašta i naravno, vaše znanje.

Da vam neznanje ne bi bilo prepreka u realizovanju ideja, preuzmite ovu besplatnu knjigu i saznaćete sve što vam je potrebno da se upustite u avanturu kreativne i napredne obrade fotografija.

Ova knjiga pokriva sledeće teme:

Raw fotografija

Naučite da koristite sve prednosti Raw formata kako biste i iz prividno neuspelih fotografija dobili savršeno eksponirane i upotrebljive fotografije.

Osnove

Upoznajte se sa Photoshopovim alatima, menijima i paletama. Naučite da se orijentišete u Photoshopovom radnom okruženju, kako biste u svakom trenutku znali gde se šta nalazi.

Selekcije

Ovladajte naprednim tehnikama kreiranja selekcija i moći ćete da obrađujete samo one delove fotografije kojima je obrada potrebna.

Retuširanje

Naučite da retuširate fotografije kao profesionalac, kako biste mogli da uklonite ili popravite bilo koji deo fotografije.

Maske

Maske vam omogućuju sa sakrijete ili prikažete bilo koji deo fotografije. Naučite kako se one koriste i moći ćete da ih upotrebite u vašim montažama i kreiranju raznih specijalnih efekata.

Rad sa bojom i bez boje

Naučite da pravite savršene crno-bele fotografije, da radite sa bojom i bez boje, da obojite crno-belu fotografiju, da promenite boje kolorne fotografije i tako dalje.

Izoštravanje

Naučite dve tehnike izoštravanja fotografija, kao i da selektivno izoštravate samo one delove fotografije kojima je izoštravanje potrebno.

Optimizacija

Saznajte kako se optimizuju fotografije koje želite da postavite na Internet. Naučite tehnike koje će vam omogućiti da istovremeno drastično smanjite fotografiju i sačuvate njen kvalitet.

Automatizacija

Naučite tehnike grupne obrade fotografija koje će vam omogućiti da sa nekoliko klika sa mišem i za vrlo kratko vreme korigujete veliki broj vaših fotografija. Takođete ćete naučiti kako da eksportujete sve vaše slojeve u posebne slike i kako da kreirate web galerije fotografija.

Sve tehnike u ovoj knjizi sam demonstrirao na mojim fotografijama, prikazavši korak po korak kako sam došao do krajnjeg rezultata. U ovoj knjizi sam opisao one tehnike i veštine obrade fotografija koje ja koristim u svakodnevnom radu.

Ako uspešno savladate lekcije u ovoj knjizi, imaćete svo znanje koje vam je potrebno da se uhvatite u koštac sa bilo kojim fotografskim izazovom pred kojim se nađete.

O autoru

Saša Prudkov je grafički i web dizajner koji radi u Photoshopu od verzije 4. Pored grafičkog i web dizajna, svoje izuzetno poznavanje Photoshopa maksimalno primenjuje i u obradi svojih fotografija, čiji jedan deo možete videti na njegovom web sajtu.

Link za DOWNLOAD: Photoshop CS4 - besplatno PDF izdanje za fotografe

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...
  • 2 godina kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...