Idi na sadržaj

Izložbe, konkursi, takmičenja...


Preporučene poruke

316725_10150298457914159_246956979158_68

17 - 30. 11. otvaranje u 19h, Galerija Krug, Bečej

Pozivamo Vas da posetite izložbu grupe mladih umetnika, fotografa Marka Zamurovića i Marije Nikolić, vajara Stanislava Antonića i Luke Radojevića i slikara Milana Pantelića objedinjenih u sklopu umetničkog projekta Letnja Likovna Scena Bogatić.

Refoto

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Tema Fotoart - CANON foto konkursa: "RITAM GRADA"

Život u gradu i njegove čari su uvek privlačile ljude ka sebi. Mnogi koji žive u gradovima nikada ne bi menjali svoj stil i način života i otišli da žive u neku mirniju sredinu. Pokažite nam zašto volite da živite u gradu, dočarajte nam gradsku vrevu, naporne saobraćajne gužve, ulice, mesta koja posetioci ne bi trebalo da propuste... Osvrnite se i na zabavne sadržaje koje grad pruža, prikažite nam kafiće, restorane, muzeje, noćni život, šarenilo izloga. Nemojte zaboraviti i na gradski život... gradsko jutro i buđenje grada uz mirisnu kafu u omiljenom kafiću, šetnju parkom, užurbane prolaznike koji kasne na posao i starije ljude koji uživaju u večernjoj šetnji. Akcenat treba da bude na atmosferi, pa se nemojte fokusirati na fotografisanje same arhitekture ili vaših omiljenih gradskih pejzaža. Uključite i stanovnike i posetioce vašeg grada u fotografiju i dočarajte nam ritam grada.

Uz fotografiju, potrebno je u opisu napisati lokaciju gde je fotografisana (koji je grad u pitanju). Fotografije bez pomenutog opisa nećemo prihvatiti. Poželjno je napisati i komentar o tome kako je nastala fotografija koju postavljate ili neke zanimljivosti vezane za nju (tehničke ili druge prirode), ali nije obavezno. Nemojte postavljati fotografije koje nemaju minimum umetničkih zahteva ili fotografije koje nemaju minimum tehničkih zahteva (pravilan fokus, kompoziciju, ideju, kreativnu ili pravilnu ekspoziciju...), jer će biti odbijene. Molimo vas da vodite računa o temi konkursa.

Maksimalan broj fotografija po učesniku: 3

Postavljanje fotografija: 01.12.2011. do 21.12.2011.

Glasanje članova traje do: 27.12.2011.

Glasanje žirija i proglašenje pobednika: 29.12.2011.

http://www.fotoart.rs/konkurs/Opste/fotokonkurs.html

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

НОВИ САД - У Музеју савремене уметности Војводине (Дунавска 37) у Новом Саду вечерас се у 19 часова отвара изложба фотографија, односно, фотографских композиција Милча Манчевског, светски признатог и свакако најпознатијег македонског редитеља, под називом "Пет капи сна".

http://www.rtv.rs/sr_ci/vojvodina/novi-sad/izlozba-fotografija-milca-mancevskog_290396.html

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...
  • 1 mesec kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...

Otvoren foto konkurs "Noći muzeja"

Nagradni foto konkurs Noći muzeja "U ritmu sreće" počeo je danas.

Otvoren je za sve zainteresovane ljubitelje fotografije, amatere i profesionalce, bez obzira na prebivalište i godine starosti. Radovi koji prođu selekciju stručnog žirija, biće izloženi u "Noći muzeja" 19. maja u Novom Sadu, a autori najboljih fotografija biće nagrađeni. Prva nagrada je novčana i iznosi 30.000 dinara.

Jedan autor može da učestvuje sa najviše četiri fotografije. Potrebno je da ih dostavi u formatu A4, izrađene na foto-papiru ili odštampane kvalitetnom digitalnom štampom, na adresu: OTP banka Srbija a.d. Novi Sad, Bulevar oslobođenja 80, 21000 Novi Sad (sa obaveznom napomenom: Za foto-konkurs "Noći muzeja"). Uz svaku fotografiju, neophodno je poslati podatke o autoru (ime i prezime, adresa, telefon, mejl), kao i naziv fotografije i mesto na kojem je snimljena.

Konkurs je otvoren do 1. maja. Dodatne informacije na: novisad@nocmuzeja.rs ili 064/141-9235.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Evo nešto za šta nije potrebna kotizacija (ali takva je i nagrada - pohvala+katalog sa cd+izložba)

Fotokonkurs „Objektivom kroz svet oko nas 2012“

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da je Zavod za javno zdravlje Pančevo, dosledno prošlogodišnjoj zamisli da fotokonkurs "Objektivom kroz svet oko nas" postane tradicionalan, raspisao konkurs za 2012. godinu.

Zanimljivost i kvalitet radova koje smo dobili 2011. uverili su nas da je ideja promocije zaštite i unapređenja životne sredine putem fotografije dobra i da je ovo pravi način da podstaknemo sugrađane da se aktivno uključe u aktivnosti očuvanja sredine u kojoj živimo.

Ideja nam je da ove godine podstaknemo pozitivno sagledavanje i proaktivan pristup te smo temu, u skladu sa ovogodišnjim sloganima Dana planete Zemlje i Svetskog dana životne sredine definisali kao "Čuvam Planenu, a ti?"

http://www.zjzpa.org.rs/joomla/index.php/168-fotokonkurs-objektivom-kroz-svet-oko-nas-2012

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

100naj.jpg

Povodom izlaska stotog broja, Refoto, časopis za kulturu fotografije poziva vas da učestvujete na konkursu pod nazivom "100 naj".

Očekujemo da iz svog opusa, postojećeg ali i onoga što možete snimiti tokom sledećih šest meseci, izaberete i pošaljete 10 fotografija kojima biste dodelili epitet "naj". Od svih pristiglih fotografija žiri će odabrati 100 najboljih, a mi ćemo napraviti jedinstvenu i, po mnogo ćemu, posebnu izložbu.

Nagrade: Dodatni stimulans vašem trudu, pored slave i diploma, predstavljaju nagrade: tri vaučera za kupovinu foto-opreme po vašoj želji u prodavnici ”OnOff” u Beogradu. Uz prvu nagradu najuspešniji autor dobija vaučer na 3.000, drugoplasirani na 2.000, a treća nagrada vredi 1.000 evra.

Učešće: Vaša obaveza je da sakupljate kupone koje ćemo objavljivati u ovom, i sledećih pet brojeva (zaključno s brojem 99) jer će vam za učešće biti neophodno pet kupona koji nose različite brojeve. Nakon izlaska Refoto časopisa broj 96 i kupona broj 5 konkurs je otvoren za prijem vaših fotografija.

Format: Primaju se isključivo kopije na papiru dimenzija 20x30 cm jer će te fotografije biti korišćene na žiriranju. Uz papirne kopije neophodno je poslati i CD na kome će iste fotografije biti snimljene u maksimalnom kvalitetu. Ukoliko učestvujete sa crno-belim fotografijama urađenim klasičnim mokrim postupkom, onda vam CD nije neophodan, a skeniranje ćemo obaviti u redakciji časopisa.

Adresa za slanje: Za ReFoto konkurs, Pčinjska 15a, 11000 Beograd.

http://www.refoto.rs/

- - - Updated - - -

STRENGHT IN NUMBERS – PHOTO/DESIGN COMPETITION

Rok: 30. 8.

To je mudrost za sva vremena. Dve glave su bolje od jedne. Nijedan čovek nije ostrvo. Suma je veća od jednog dela. Podeljeni ćemo pasti. Svi mi smo doživeli moć snage brojeva, i mi je prepoznajemo kada je vidimo.

Primaju se: fotografija, ilustracija ili dizajn.

Radovi se predaju nakon registracije on-lajn na: http://www.minispace.com/en_us/people/login/?location_url=/en_us/background/create/20/?country=en_us&competition=20.

Nagrade: prvo mesto: MacBoook Air, drugo mesto – iPad 16 GB, treće mesto – iPhone 4S 16 GB. Rad koji bude izglasan za najpopularniji – Diana Camera Deluxe Kit.

Učešće je besplatno.

ENERGISE

Rok: 31. 8.

Tema: ”Šta vas čini energičnim?”.

Format: jpeg, najmanje 1,5 Mb, 300 dpi.

Fotografije se šalju na adresu: sendmyphoto@glasgowsciencecentre.org sa opisom fotografije (do 50 karaktera).

Nagrade: 2 x mauntin bajk, ”Olympus” vodotporna kamera, iPod shuffle.

Učešće je besplatno.

12.MALMO INTERNATIONAL EXHIBITION OF PHOTOGRAPHIC ART 2012. ŠVEDSKA

Rok: 31. 8.

Patronat: FIAP, PSA, UPI.

Sekcije: kolor i monohrom.

Format: digitalni, jpeg, dimenzija 1.024 x 768 piksela, 300 dpi, do 1 MB veličine.

Fotografije se predaju on-lajn: www.ffim.se.

Kotizacija: 15 evra za jednu sekciju, 20 za dve.

Kontakt: nils.erik.jerlemar@profa.se.

PETI MEĐUNARODNI FOTO-KONKURS ”SLIKA MOGA GRADA”

U organizaciji Centra za stručno usavršavanje Kikinda (CSU) u saradnji sa Švajcarskom Agencijom za razvoj i saradnju u Srbiji (SDC)

Rok: 1. 9.

Tema: Na fotografijama treba prikazati Vaš grad, selo, prirodne lepote, kude, škole, zgrade, spomenike... svet koji Vas okružuje.

Pravo učešća na konkursu imaju učenici osnovnih i srednjih škola iz celog sveta.

Format: Do 5 fotografija, pravilno potpisanih slati isključivo u elektronskom obliku na e-mail: fotoslika@gmail.com.

Konkurs možete pratiti i na facebook strani: Međunarodni foto-konkurs.

Najlepše fotografije biće objavljene na adresi www.csu.rs gde se mogu videti i rezultati sa pethodnih foto-konkursa.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Kulturni centar Kikinda u saradnji sa Kancelarijom za mlade opštine Kikinda raspisuje

foto-konkurs

SVET JE NAŠ!

Povodom Međunarodnog dana mladih, 12. avgusta, raspisuje se prvi foto-konkurs "SVET JE NAŠ!". Tema konkursa je prikazivanje i isticanje važnosti snage, energije i elana koje svaki mlad čovek nosi u sebi.

Uslovi konkursa:

- Pravo učešća imaju svi fotografi, bilo da se fotografijom bave profesionalno ili amaterski, sa teritorije Republike Srbije.

- Svaki učesnik može poslati do tri fotografije, u kolor ili crno-beloj tehnici

- Uz fotografiju treba dostaviti i lične podatke (puno lično ime i prezime, broj telefona, adresu)

- Svaka fotografija mora biti autorsko delo umetnika koji učestvuje na konkursu!

- Veličina duže strane slike ne sme biti manja od 3000 tačaka, u elektronskom formatu JPEG

- Fotografije se šalju isključivo u digitalnoj formi putem elektronske pošte na e-mail adresu kulturni.centar@kikinda.org.rs ili na optičkom disku klasičnom poštom na adresu Trg srpskih dobrovoljaca 23, 23300 Kikinda sa naznakom ZA FOTO-KONKURS - Krajnji rok za slanje fotografija je 7. avgust 2012.

Pobednike konkursa bira stručni žiri. Žiri će pri izboru najboljih fotografija u obzir uzimati originalnost, ideju, tehničke karakteristike i kreativnost. Nagrađeni i pohvaljeni radovi biće odštampani u tehnici digitalne štampe i izloženi na Gradskom trgu, na platou ispred Kulturnog centra na Dan mladih, 12. avgusta, a potom i u holu Kulturnog centra. Organizator je obezbedio nagradni fond za najbolje radove.

Više informacija u vezi sa konkursom možete dobiti svakog radnog dana, od 8 sati do 14 sati, na telefone 0230 22544 i 26240.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...

Grad kao trezor

Projekat VIĐENjA 2012: Socijalističko nasleđe i kultura sećanja u kadru savremenih viđenja. Grad kao trezor. je zamišljen i organizovan od strane Centra za muzeologiju i heritologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i udruženja Mreža za istraživanje viđenja.

http://www.arte.rs/sr/umetnici/-752/vesti/grad_kao_trezor-7627/

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...
  • 2 meseci kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...
  • 4 sedmica kasnije...
  • 1 mesec kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...

Fotokonkurs u Pančevu

Zavod za javno zdravlje Pančeva najavio je danas treći fotokonkursa i izložbu fotografija "Objektivom kroz svet oko nas" posvećenu Danu planete Zemlje i Svetskom danu zaštite životne sredine, koje organizuje kako bi promovisao ekologiju i očuvanje prirode.

Svi zainteresovani mogu da pošalju svoje fotografije o zaštiti životne sredine do 1. maja, a ovogodišnja tema je "Vetruška i gorocvet, za lepši svet!", koje su kao zaštićenje vrste, sivi soko i gospina vlas, odabrani kao sinonimni nezagađene prirode.

jutro-magla-izmaglica-vreme-vojvodina-ra

Izložba najboljih radova će biti otvorena od 25. maja do 10. juna u Kulturnom centru Pančeva.

Propozicije konkursa i prijavni list mogu se naći na sajtu Zavoda za javno zdravlje Pančevo www.zjzpa.org.rs i Fotosaveza Srbije www.fotoss.org, koji je suorganizator.

http://rtv.rs/sr_lat/vojvodina/pancevo/fotokonkurs-u-pancevu_383851.html

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...