Smucalica 5,972 Posted May 21, 2015 Report Share Posted May 21, 2015 Jedini strip koji sam čitala za celo moje odrastanje je bio: Alan Ford vesticara, pleSachica and pufta 3 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted May 23, 2015 Report Share Posted May 23, 2015 Zabavnik,Decje novine,TikTak...neverovatno koliko sam stvrai naucila iz njih,neke i danas pamtim,izadju ponekad iz neke pregrade u mozgu,sto mladje generacije proprate pitanje da li smo to sve nekada ucili u skoli..bazooka zvake,mali cipiripi,kolinos zvake,kamene bombone..sekcije posle skole,valjda sam bila u svim mogucimrazna takmicenja,ono sta znas o saobracaju,skolske kvizove..bakine pofezne u subotnja jutra kad je ulica mirisala na njih..letnje raspuste kad smo ostajali napolju do kasne veceri,dok ne pocne sa kapija da se oreglasovi nasih majki..setnje s dedom,koji mi je davao uputstva kako i sta da nikad ne trpim u braku,iako sam imala 11 godina..bojao se da ce umreti dok ne porastem i da ce me baba i mama pokvariti a ne nauciti da se zastitim..voljeni deka..rolsue i spustanje niz trotoar u gomili..prvi jeimao zadatak da viceiupozori prolaznike da se spustamo.. vesticara and Smucalica 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted October 11, 2015 Report Share Posted October 11, 2015 Danas, zamirisala bundevarom celu kuću i setih se......moje bake, kuće u kojoj sam napravila prve korakei ono dvorište... i onda ovako, s jeseni... popodne, dok se igram na sokaku,baka iznosi na onom cvetnom tanjiru isečenu bundevaru za društvance iz sokaka...sreća, sreća, radost! ~ tako da na listu stvari koje sam volela dodajem i bakinu bundevaru Mia, vojo and luminica 3 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted October 6, 2019 Report Share Posted October 6, 2019 Danas sam je pravila,sa dosta cimeta ,takvu je mi volimo,i kod nas je zovu 'dulesnice'...al' to je to. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts