Mia 6,075 Posted October 15, 2017 Report Share Posted October 15, 2017 Kostimografija je sjajna, kada su Nemanjići u pitanju. Ne smem da dajem prognoze, ali verujem da mogu kroz serijal mogu da nam dočaraju, kako je sve to izgledalo, što je isto bitan faktor. Quote Link to post Share on other sites
Malena 178 Posted October 18, 2017 Report Share Posted October 18, 2017 Hart of DixieCSI i Zlocinacki umovi.nekad uhvatim neku epizodu Modern Family Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Faramir 537 Posted October 31, 2017 Report Share Posted October 31, 2017 Možda je bolje da i ne pišem ništa na ovu temu ali ipak moram . Trenutno sam se vratio u 80-te godine prošlog veka i gledam ponovo seriju "Nepokoreni grad". Serija govori o velikoj i herojskoj borbi zagrebačkih komunista i ilegalaca u Zagrebu za vreme drugog svetskog rata. Šta da radim kad volim da vidim kako eleminišu ustaše Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted November 11, 2017 Report Share Posted November 11, 2017 "Balkanska mafija". Ko bi se nadao da Bugari mogu da napreve tako dobru seriju! Sjajnaaaaaaaa je... luminica 1 Quote Link to post Share on other sites
luminica 2,120 Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 I ja redovno pratim ,jeste sjajna. Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted December 3, 2017 Report Share Posted December 3, 2017 Počela V sezona Vikinga znači, prva epizoda od dobrih sat i po sad su u žiži sinovi Ragnara Lodbruka koji su se podelili i krenuli u osvajanja...Biće ovo dobra sezona, vidim već sad Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted December 30, 2017 Report Share Posted December 30, 2017 Gledam Vikinge Čekam da okače epizodu na net i onda natenane gledam i navijam mnooogo dobra serija S obzirom da sam bila u potrazi šta bih još mogla gledati,naišla sam na ovo čudo, sa vrrrlo sličnom/bliskom tematikomThe Last KingdomOstvarenje BBC-a, serija rađena po motivima Kornvelovog romana “The Saxon Stories” i priča o stvaranju/rađanju Engleske. Likovi koji se pojavljuju su iz istog doba kao i u Vikinzima.U seriji ima kraljeva, vikinga, raznih intriga, prevara, ubistava, borbe,... ma, sve po redu Za sad ima dve sezone po 8 epizoda, a mislim da sam videla u najavi i sezonu III Ko voli ovakve serije, za svaku preporuku Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted January 25, 2018 Author Report Share Posted January 25, 2018 Odgledao prvu epizodu serije The Fall (Pad) sa Džilian Anderson (Skali ) u glavnoj ulozi i dopala mi se. Serija. Neobično okruženje, radnja smeštena u Belfastu, ali izgleda da je u pitanju dobra mešavina politike, rata, kriminala i američkih forenzičkih serija. Definitivno gledam drugu epizodu. Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted January 25, 2018 Report Share Posted January 25, 2018 Knighfall - Pad vitezaOstajem pri sličnoj/bliskoj tematici Ova serija definitivno vredi da se pogleda...a tek je prva sezona Mia and Morpheus 2 Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted October 21, 2018 Report Share Posted October 21, 2018 Tamo u Niš (bre) nije bilo kablovske...pa se navukoh na seriju Pogrešan čovek. Hrvatsko srspka serija. Radnja se paralelno odvija u BG i ZG...Tema je odlična ali zato glumačka ekipa tako loše glumi da je to bruka ...no gledam i dalje, zanima me šta će se desiti na kraju Mia, Smucalica and Adrijan 3 Quote Link to post Share on other sites
Mia 6,075 Posted October 23, 2018 Report Share Posted October 23, 2018 @vesticara - verujem na reč znam samo da je muzika odlična Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted October 24, 2018 Report Share Posted October 24, 2018 U nedelju, na rts 1 počela je nova serija Koreni po romanu Dobrice Ćosića.Ovaj roman je početak sage o porodici Katić i za mene je to jedno kompleksno i vrlo upečatljivo delo.Prva epizoda sa odličnom glumačkom postavom i maestralnim Žarkom Lauševićem me je osvojila potpuno!Malo sam se brinula da ne zeznu jednu takvu priču, ali... dobro je! Od srca preporuke i za knjige i za seriju Mia and Adrijan 2 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted January 23, 2019 Report Share Posted January 23, 2019 Nisam vam pisala, ali nije kasno ni da gledate odloženo na HBO seriju Moja genijalna prijateljicaOvo je ekranizacija romana Elene Ferante, radi se o četiri knjige u kojima je opisanaposleratna Italija (Napulj) i dve devojčice, naizgled toliko različite, a povezane prijateljstvom i mnogim tajnama tokom odrastanja u predgrađu Napulja,koje se snalaze u rešavanju svojih problema, jedna drugu pomažu i neprestano se nadmeću...Knjige prate ove dve devojčice sve do zrelog doba, a za sad je snimljena prva sezona po priči prve knjigei prikazana je na HBO u 8 epizoda.Serija je divna, prikazana posleratna Italija, društvo, muzika tog vremena, a pri tome serija je italijanske produkcije, tako da uživate u autentičnosti... Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted January 31, 2019 Author Report Share Posted January 31, 2019 Sex Education (2019-)Ideja mi je bila glupa kad sam tek čuo za seriju, ali serija ima jako mnogo pozitivnih ocena pa sam odlučio da pogledam... obožavam je! Klinac (16 godina) je stidljiv, neprilagođen. Ima najboljeg drugara koji je gej, mamu koja je seksualni terapeut i nimfomanka, te školsku drugaricu "slabog morala" koja otkriva njegov talenat - pokupio je od majke sposobnost da ljudima reši probleme seksualne prirode. Mislim da je (ili će tek biti) zaljubljen u nju. Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted March 15, 2020 Report Share Posted March 15, 2020 Sinoć sam završila drugu sezonu ''Moje genijalne prijateljice'' i dalje sam očarana...Italijom, '60-tim - tom modom, muzikom... sam jezik (dobro, sve ovo trenutno baš i nije in )i onda vrtim redove iz druge knjige i to je to!S obzirom na trenutnu izolaciju, ko želi neka pogleda... lepa, teška na momente, a opet tako životna priča iz ne tako dalekog doba...I druga sezona ima čistu desetku od mene - čak jaču od prve sezone, jer je ovde scenografija malo upečatljivija Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted March 23, 2020 Author Report Share Posted March 23, 2020 Ne znam da li je baš "pratim" pošto ću je odgledati u trenutak i po, ali jedva sam čekao da se pojavi druga sezona Netfliks-ovog serijala Sex Education - skinuo i već odgledao tri od osam epizoda. Mia 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted April 13, 2020 Author Report Share Posted April 13, 2020 Počeo sam da pratim Westworld.... nisam siguran šta da mislim o seriji. Epizode su duge, po sat vremena. Godina je 2050...i neka, neimenovana korporacija je izgradila svet u kom "štampa" androide. Izgledaju kao ljudi, ali su 3D štampani i proizvod su mašte njihovih kreatora. Bogatim pojedincima se naplaćuje pristup ovom svetu, u kom mogu da rade šta god žele. Bukvalno, da ostvare svoje najmračnije želje, da ubiju, ukradu, siluju... šta god. Ovi androidi s kojima stupaju u kontakt ne mogu da ih povrede, ali oni njih mogu. Svaki put kad bude "ubijen", android biva resetovan na podrazumevana podešavanja, "zaboravlja" šta mu se dogodilo. Ali... dolazi do problema, deluje da androidi ipak "pamte" deo onoga što im se dogodilo u prethodnim verzijama programa koji im je ugrađen. Razvijaju svest? Poseduju želju za osvetom?Ne znam još uvek da li mi se serija dopada. Ali je zanimljivo, želim da saznam šta im se događa. Serija ima ekstremno visoke ocene na IMDB, skoro 9.0, nadam se da sam dovoljno inteligentan da shvatim zašto. Video sam samo tri epizode, valjda ćemi se ukazati. Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted April 14, 2020 Author Report Share Posted April 14, 2020 "What if I told you that none of your choices are your own? What if I told you I am here to set you free?" - Izgleda da su pozajmili par ideja iz Matrixa, postaje zanimljivo. Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted April 14, 2020 Report Share Posted April 14, 2020 Odgledala sam prve dve- tri epizode i pošto nisam fan takvih serija, odustala sam Trenutno gledam samo Ubice mog oca i kad uhvatim vremena dovršiću i Vikinge, mada mi je bledo izdanje poslednje sezone... nema Ragnara i Flokija, pa mi ne klize epizode kao pre...Inače, nemam baš puno volje za serijama i filmovima... radije gledam Hari Potera po n-ti put sa dečacima Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted April 17, 2020 Author Report Share Posted April 17, 2020 Odgledala sam prve dve- tri epizode i pošto nisam fan takvih serija, odustala sam Ja sam odgledao prvu sezonu i... postalo je zanimljivo. Samo što je priča toliko duboka i komplikovana da sam na kraju prve sezone čak i ja, koji volim da pokušavam da prokljuvim takve priče, morao da čitam opise epizoda da bih do kraja shvatio šta se tu dogodilo. Tema cele sezone je otprilike... da li domaćini treba da postanu svesni sebe samih i, ako treba, kako to uraditi? Šta je svest uopšte? Da li su patnja, sećanje i improvizacija dovoljni elementi, ili nešto nedostaje? Neodgovoreno pitanje je šta korporacija uopšte pokušava da uradi sa parkom. Definitivno gledam i drugu sezonu, sad me sve tu kopka. Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted May 22, 2020 Report Share Posted May 22, 2020 Ne znam da li ste ispratili seriju Tajkun, završila se pre neki dan prva sezona,jer su najavili snimanje druge sezone.E, tu je Dragan Bjelogrlić izvadio celu seriju! Još jednom zablistao, ovaj put kao moćni tajkun, čovek koji pomera i drži sve konce u rukama...Naravno, kraj su napravili da bude poput realne priče - za moćnike nema pravde, bar ne one od strane zakona, njima obično onaj od gore presudi.I da, za one koji treba da sude, koji su korumpirani i umešani u sve mutne poslove, ni za njih nema pravde, bar ne zakonske Negde se prepoznaje realnost i shvatiš na kraju da dalje nema... U svakom slučaju- dobra serija! Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 17, 2020 Author Report Share Posted July 17, 2020 Zvezdane staze: Pikard (Star Trek: Picard)Odgledao sam ceo serijal Zvezdanih staza (osim originalne serije koja me smorila nakon nekoliko epizoda) i uvek me vuče da pogledam sve novo što se pojavi u vezi njih. Čim sam video naslov znao sam da neću odoleti. Serija je u izdanju Amazona i prati život admirala Pikarda godinama nakon penzionisanja iz Zvezdane flote. Priča se naslanja na događaje iz Star Trek: The Next Generation i počinje kad se devojka koja je po svemu sudeći "ćerka" komandanta Date neočekivano pojavi u Pikardovom voćnjaku u Francuskoj. Pogledao sam samo prvu epizodu i sasvim je ok, definitivno gledam nastavak. Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted July 22, 2020 Author Report Share Posted July 22, 2020 Tu je i Sedma od Devet! Vama koji niste pratili Zvezdane staze to ne znači ništa, ali ja počinjem da obožavam ovu seriju. Adrijan 1 Quote Link to post Share on other sites
Adrijan 3,662 Posted July 23, 2020 Report Share Posted July 23, 2020 Tu je i Sedma od Devet! Vama koji niste pratili Zvezdane staze to ne znači ništa, ali ja počinjem da obožavam ovu seriju. Sad si me u potpunosti zainteresovao. Morpheus 1 Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 Navukla sam se na "Ubistva u Midsameru" Pronašla sam na tri različita kanala i uvek se nađe neko ubistvo za rešavanje Toliko gledam, da moram pronaći i knjige sa inspektorom Barnabijem da pročitam.. Morpheus and Adrijan 2 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts