Idi na sadržaj

Životinje koje volim


Preporučene poruke

Verujem da nema čoveka koji ne voli bar neku životinju. Iako sam im privržen (godinama sam bio član Društva za zaštitu životinja), moji kućni ljubimci su relativno malobrojni (zbog čestog seljakanja i nepostojanja uslova za kvalitetnu brigu o njima). Međutim, to mi nije smetalo da se interesujem za brojne životinje koje žive širom ove planete, kako za njihove vrste, tako i rase unutar neke vrste...

Jedna od najomiljenijih životinja mi je konj, a među njima je svakako najlepši arapski...

Arapski konj je najstarija pasmina i prihvaćen je kao preteča svih pasmina današnjih konja.

blackhorserunningingreekl9.jpg

Poreklo

Autohtona pasmina. Trke arapskih konja na arapskom poluotoku održavale su se najmanje 2000 godina prije Hrista. O tome svedoče umetnost i usmena predaja beduina koji su istorijski vezani uz 'pustinjskog konja'. Muslimanski osvajački pohodi su od sedmog veka proširili dominatnu genetiku arapskog konja po tada poznatom svetu. Zahvaljujući tome, arapski je konj postao bazični činioc svetskog konjarstva.

horserunningbeachsex4.jpg

Osobine

Arapski se konj smatra najlepšim od svih konja. Svojom jedinstvenom građom i pojavom ostavlja nezaboravan utisak. To je izvanredno izdržljiv i otporan konj, po temperamentu vatren, no istovremeno nežan i psihički stabilan. Njegova snaga i izdržljivost daju mu prednost pred ostalim pasminama u disciplinama kao što su trke izdržljivosti. Iako nije brz kao englesi punokrvni konj (koji je nastao na temelju arapskog konja) postoje i trke arapskih konja, kao i anglo - arabera, koje imaju svoje poklonike po celom svetu. Danas arapske konje drže konjari širom planete, a najviše ih ima u SAD. Svaka zemlja ima zasebnu evidenciju, autorisanu od World Arab Horse Organization (WAHO).

blackstallionrearingsng1.jpg

Kao što je poznato arapski konj se koristo u uzgoju velikog broja pasmina. Kao potpuno konsolidovana pasmina koristi se za ispravljanje nedostataka i oplemenjivanje karakteristika mnogih pasmina još i danas.

(Sakupio po netu Apolodor)

Koje vi životinje volite?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Lenjivac...zato sto je toliko spor i strpljiv

Mungos....vrlo hitar i brizan

Sharan....vrlo lep osecaj kada ga ulovish i pojedesh

Pas...vrlo veran :)

Vrabac i golb...zato sto su jako ljupki za posmatranje

Zmija....lezi a ide ;)

ii

Puh...vrlo zanimljive zivotinje,uvek imaju svog najveceg Puha,predvodinka ,koji prozivodi zvuke,kao kada covek kashlje

To je shto mogu izvodjiti,ali volim i sve ostale zivotinje...shto jesti,to posmatrati i negovati.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...
  • 4 sedmica kasnije...

Jedine životinje za koje mogu reći da ih baš baš volim su mačke. Često sam menjao mesta stanovanja i uvek se neposredno nakon dolaska u novu kuću i novi grad kući dovlačila jedna cica maca. Uvek su dočekivane s porcijom hrane i ostajale do kraja svog života ili našeg odlaska. :)

Znam da mnogi govore da su to prepredene životinje koje ostaju s nama samo dok ih hranimo i mazimo, ali moja iskustva su drugačija. Imaju one svoje faze kad ih ne treba dirati, ali su inače izuzetno lojalne i bistre životinje.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Veoma su mi interesantne i jos od malih nogu sam volela da ih posmatram..sto uzivo, sto na TV-u..nije postojala epizoda emisije "Opstanak" koju nisam pogledala, po vise puta..

Zivotinja koja me oduvek fascinirala je slon..ne znam ni sama zasto jer postoji toliko interesantnijih zivotinja..i kad god sam posecivala zooloski vrt, najvise sam se zadrzavala kod slonova..:)

Steta sto nemam vece dvoriste, garant bih nabavila jednog..:trep:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Ne bih nikada držao, ali volim da ih gledam i nekada da ih gnjavim kada se nađu u mom okruženju. Moji nikada nisu držali rasne pse, a ove inače slabo ko i drži kod nas, možda su mi zato toliko i simpatični :)

Basset Hound

basset_hound431x300.jpg

Slatki su mi zbog neverovatno klempavih ušiju i kratkih nogica, još onako debeljuškasti izgledaju mnogo smotano i dobroćudno :kez: žao mi siročića što imaju problema sa očima, kada im koža bukvalno prekrije oko da ne može ni da gleda na njega, primetio sam da malo i poružne kada omatore, više im se koža obesi, ali zato kada su mali su mnogo slatki. Još scene kada se sapliću gazeći sopstvene uši :lol: Osim njih

Shar Pei

Shar-Pei-puppy-3-picture.jpg

Zbog svog i više nego karakterističnog izgleda :kez: do sada sam kod nas viđao (i gnjavio) samo kineske žute. Jako simpatični džukci, ali to čovek valjda stvarno mora da voli da bi ga držao, obzirom koliko su 'teški za održavanje' i da znaju da hrču kao mator čovek :lol: Osim njih, jako volim rotvajlere i za njih se može reći da bih tako nešto možda i držao da imam dvorište, boks, vreme, novac i sve ostalo što treba za jednoga psa. Mađarske kratkodlake vižle su isto nešto što ne može da mi se ne dopada. :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Baset Hound

Ne bih nikada držao, ali volim da ih gledam i nekada da ih gnjavim kada se nađu u mom okruženju. Moji nikada nisu držali rasne pse, a ove inače slabo ko i drži kod nas, možda su mi zato toliko i simpatični :)

)

imala sam zenku baseta.Usi im se vuku po zemlji i saplicu se o njih dok su mali,ali to su u stvari vrlo jaki psi,posebno ima je jak vrat,jer su jamari.

Divan pas.Nazalost,mog su ukrali iz dvorista i nikad ga nisam vise nasla.:(

imala sam citav zivot pse.Rasne,Jer sam u takvim stvarima,ne krijem,snob.

Moj favorit je Napuljski mastif. Nikad nisam imala divnije kuce od njega.On u stvari i nije kuce,on je clan nase porodice.Svi smo mi jednaki,samo je on jednakiji od nas.:lol:

Neapolitan_Mastiff.jpg

ovo nije nas.Mi nasem nismo sekli usi.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Zaljubljenik sam, i imala - dobermana ...i to je jedini pas koji mi je ulazio u stanbeni deo kuce ...msm, mogO je sta je hteo, i gde je hteo - izdresirao nas je 'po pEEsu', i bio je obozavan. (zenka). Pre nje, od rasnih sam imala sar planinca i vucjaka ........ Volim pse, a macke mi ne smetaju :strikeraj:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Macroglossum Stellatarum, golupka, golubic, sfingida leptir iz porodice ljiljaka.

Zna leteti i unazad, i kao dete sam pomislio da sam ugledao kolibrija. Cak sam gradio hipoteze, kako je mogao dospeti do nas...

Noćni leptir (?) koji je aktivan od jutra do sumraka i bez odmora lebdi iznad cveća hraneći se. Prednja krila su siva ili braon a zadnja narandžaste boje, mada se češće leptir može videti kao sivkasta mrlja koja lebdi iznad cveća. Leptir je velika selica i stiže u celu Evropu u toku leta. Odrasle jedinke hiberniraju ali retko mogu preživeti zimu severno od Alpa.

061007+Si%C3%B3fok+Kacsafark%C3%BA+szend

2c.jpg

9186716-hummingbird-hawk-moth-hovering-o

Pre nekoliko godina sam uzivao u njihovom posmatranju, kod zardinjere ispred Somborskog hotela. Navracale su jedno za drugim, satima... Vole te sitne cvetove nalik na lavandu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Volim ja sve životinje, ne volEm zmije...volim ja sve životinje, ne volEm pacove...

Volim ja sve životinje...al' najviše mačke!!!

7423_137681644291_848594291_2393965_8126

znaci,nikad ti i ja na zelenu granu...:(

radje bi drzala prase u stanu..

moja drugarica (iz detinjstva ,i obozavam je) je skoro uzela mace

pa,zavrsila sam s posetama njenom domu :(

taj strah koji ja osecam od malog maceta je neopisiv.....na ivici sam histerije svaki put kad se mace zaleti na krevet ili zavesu ..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Shar Pei

Shar-Pei-puppy-3-picture.jpg

Zbog svog i više nego karakterističnog izgleda :kez: do sada sam kod nas viđao (i gnjavio) samo kineske žute. Jako simpatični džukci, ali to čovek valjda stvarno mora da voli da bi ga držao, obzirom koliko su 'teški za održavanje' i da znaju da hrču kao mator čovek :lol:

Da hrcu,hrcu:uzbud:,ali su jako pametni i jako brzo ukapiraju sta se sme a sta ne!

Planiram da kupim plavu(sivu)zenku i da je parim sa Tagom...:kez:

dsc00311cz.jpg

Mezimce je dobilo davilicu :hahaha:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...
  • 2 godina kasnije...
  • 7 meseci kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...