Idi na sadržaj

Preporučene poruke

  • 2 godina kasnije...
  • 1 godinu kasnije...
  • 3 sedmica kasnije...

Vidim govore da je naša grupa jača od one druge. Ne vidim kako. Jeste, tu su SAD, ali ostali protivnici su svakako slabiji od svih timova iz grupe B osim Nigerije. Ovo će biti jedno gadno četvrtfinale koliko vidim. Samo zadržati ozbiljnost na visokom nivou, pošto smo već počeli sa standardnim preterivanjem u očekivanjima. Pomalo strahujem da nam se ne ponovi svetsko prvenstvo u fudbalu kad smo se nakon pobede nad Nemačkom već videli u polufinalu. Ovo je košarka, tu su stvari ipak malo drugačije nadam se.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...
  • 3 godina kasnije...

Ja ne bih menjao selektora. ALi šta ja znam, ja ne bih menjao ni Grbića. Ni Antića. Dao bih šansu dokazanim sportistima i stručnjacima da pokažu šta mogu da urade, ne bih ih šutnuo u dupe nakon prvog neuspeha.

Ono što bih menjao je mentalitet naroda koji na svoje sportiste spušta teret intergalaktičkih šampiona pre nego što su loptu propisno uzeli u ruke, a onda ih provlači kroz blato kad ne uspeju da dostignu vasionske visine na kojima on smatra da oni treba da budu. To bih menjao. Izbegavam sad da čitam i da gledam sve ovo što traje i sledi i nadam se samo da će Sale preživeti kao selektor.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jednom je Duda Ivkovic rekao ,bar mi se cini da je on,'za uspeh tima zasluzni su igraci,za neuspeh trener', Sasa Djordjevic treba bar da ponudi ostavku.I nisam ocekivala zlato,vec borbu,igru,zalaganje.Svega toga nije bilo.Nije bilo zara,zelje.Igraci kao da su imali maske na licu,u stvari nisu maske,njihova lica su i ocrtavala ono sto osecaju,zelju da se to odradi,odigra i kako bude.Jedinu borbenost i zalaganje videla sam kod Bogdanovica i Lucica.Sta stoji iza,neuigranost,nemanje kondicije ili ko zna sta drugo,nije bitno.I zasluzuju kritiku,imamo i pravo na to,nisu oni neki sveci u koje ne smes pipnuti pa ne sme rec da se kaze.Niti iza njih stoji niz uspeha pa ajde ,desava se. Nisu tu dosli kao autsajderi,oni su tu kao predstavnici zemlje koja ima dugu tradiciju igranja,dobrog igranja,jedno ime koje ima tezinu.I da,zasluzuju malo valjanja po blatu ,jer i svoj uspeh duguju renomeu i imenu i tradiciji i dobroj skoli kosarke koja stoji iza imena nase zemlje.Bilo gde kad dodjes i kad cuju da si kosarku ucio u Srbiji drugacije te gledaju. Uvek sam i u bilo kom sportu realna. Kad je neko bolji,bolji je.Od fudbalera ne ocekujem mnogo,a od odbojkasa da.Ocigledno je da Grbic nesto ne radi dobro.Dosta je to vremena i prilika,Nikola je legenda,najbolji tehnicar Evrope i sveta,ali dobar igrac ne znaci i dobar trener.Fali mu mozda temperamenta ili iskustva kako da u datom trenutku motivise,prodrma igrace.Smena ne znaci da nisi dobar,znaci samo da toj ekipi ne odgovaras.

Kako god ,bar je razbijena prethodna fama koja se odnosila na ono-eh kad bi jos dosli Bjelica,Jokic.....- skup poznatih imena ne znaci nista ako nisu tim.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Želju da se to odradi im je stvorila kompletna nacija. Svi ostali su poslali reprezentacije uz najbolje želje, mi smo poslali svetske prvake - gotovo, kraj - ima samo jedan meč, finale protiv Amera i to je to. To je potpuno nezdrav odnos prema sportu. Prvi put kad su već krunisani i dočekani svetski prvaci naleteli na nekoga ko ume da se lopta pa promašili par šuteva uvukla se nervoza, buđenje iz fantazije i mahnito jurenje rezultata - kraj. Ne kažem ja da Sale nije kriv, sigurno jeste jednim dobrim delom. Ali mi uz njega imamo srebra sa svetskog prvenstva, olimpijskih igara i evropskog prvenstva nakon decenije stagnacije na svim poljima. Ja mislim da mu dugujemo makar toliko da ga ne popljujemo nakon prvog malo lošijeg rezultata. Koji u stvari i nije loš rezultat. Ovo nije nikakva katastrofa. Među dvesta nacija čiji igrači se loptaju pod koševima mi smo minimalno osmi! Odakle nam ideja da je to katastrofa? Hajde da naredni put na svetsko prvenstvo pošaljemo košarkašku reprezentaciju, a ne nepogrešive vanzemaljce, gospodare univerzuma. Samo to. Odmah ćemo imati zdraviji odnos prema sportu i nećemo videti kao totalnu katastrofu sve što nije finale.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Svako ima pravo na svoje vidjenje.Moje je da pritisak nacije ovog puta i nije bio presudan.Nacija nesto i nije videla niti prisustvovala njihovim treninzima ili pripremama.Ono,pre bih rekla da priprema nije ni bilo,pre je bilo samo snimanja sto vise reklama za pojedine proizvode i sponzore. Slusala sam komentar Vlade Djurovica na poluvremenu utakmice koju smo dobili,onu s Portorikom.Ucinilo mi se da je nekako pesimistican,ali ih covek procitao za jedno poluvreme.Sve tacno sto je rekao.Ono malo sto dopire iz raznoraznih izvora sve to potvrdjuje.Igraci cija je sujeta dovela do toga da nema mi,da je kod pojedinaca bilo glavno gde igraju i ko su oni.Nema tu Morfe pritiska nacije zbog plasmana,kao sto rece onaj sto je danas komentarisao utakmicu protiv Ceha,njima je u glavi kako li ce na drustvenim mrezama biti ocenjeni.Kakva nacija,kakva zemlja koju predstavljaju,to im ni na kraj pameti nije.Skidam kapu i naklon do poda Bogrdanu Bogdanovicu,decku sa srcem,sa osmehom,sa zeljom u ocima!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Zao mi je sto Djordjevic odlazi na ovakav nacin.On to ne zasluzuje.Pre svega nije zasluzio da se igraci pod njegovom komandom tako odnose prema njemu.Veliki igrac,covek i sigurna sam ,bice i trener.Osecam da je nekako zloupotrebljen. Postovanje prema njemu sto je ,uprkos svemu sto se tamo desavalo,vodio ekipu bez ikakvih komentara osim vezanih za sport.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Zaista mi je žao što Đorđević odlazi...

Mislim da su mediji i masa izvršili takav pritisak da je čovek na kraju odlučio da se povuče sa mesta selektora. A nakon par godina slabih rezultata, Sale je vratio reprezentaciju na sam vrh, vratio nam veru u košarkaše i mislim da je napravio dobru atmosferu u ekipi. Bar je tako izgledalo. Ne znam šta će se u budućnosti dešavati. Celu naciju sad zanima ko je sledeći selektor i kako će se to odraziti na odziv igrača...

Pa, da sačekamo... :beyond: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...