Idi na sadržaj

Čuvate li svoje zdravlje?


Preporučene poruke

Zivot u danasnjem vremenu je previse urban i stresan..zagadjenje sve vece, ishrana sve nezdravija, a mi sve bolesniji i gojazniji..

Razmisljate li vi o svom zdravlju dok ste zdravi ili ga se setite kad je vec naruseno?

Da li radite na preventivi i kako to izgleda?

Idete li redovno na sistematske preglede ili samo kada imate konkretan problem?

Meni licno, preventiva je broj jedan..jer posle kada vec pocnu da se javljaju problemi, obicno bude vec kasno..

Trudim se da se zdravo hranim, puno se krecem, vezbam..jednom godisnje uradim kontrolnu krvnu sliku i odem kod ginekologa i za sada je sve u najboljem redu..sta vise, zdrava sam k'o dren i pored ogromnih stresova koje imam poslednje cetiri godine..

I stalno mi je na pameti ona cuvena- Zdrav covek ima milion zelja, a bolestan samo jednu..i zaista je tako..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vidim niko nije zainteresovan da cuva zdravlje, posle ce vam biti djavo kriv, kad taj isti gospodin (djavo) dodje po svoje..bitno da ste se izjasnili da li se kupate u kadi ili se tusirate..:lol:

Ono sto takodje pomaze u jacanju imuniteta su pcelinji proizvodi..drage pcelice, toliko toga korisnog naprave, a mnogi zaboravljaju na te blagodeti..

Med, polen, propolis imam uvek u kuci i svi se kljukamo sa tim..

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ovih dana me nešto malo sustiglo.Krenem kod lekara a oni me pitaju ko ti je lekar.Znam da nemam svog lekara,pa iz topa ispalih taj i taj,au čoveće pa pa ta lekarka ne radi ovde već 15 godina,rekoh pa onda nemam svog lekara.Kod lekara nisam bio bar 25 godina.Čuvam se koliko mogu--po onoj narodnoj 'čuvaj se ,pa će te i Bog čuvati'. E a sad imam i svog lekara i iskontrolisao sam zasad;krv,mokraću,srce,pluća,prošao kod interniste,sve mi je ok.Još čekam da zakažem kod Fizijatra.

Ovo sam sve morao da prođem zbog bolova u vratnom delu kičme.Ustvari na ono što sam se žalio još nisam dobio odgovor.

Baš zato i ne idem kod lekara.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:jok:

Ne razmišljam o zdravlju na taj način da bi se preterano brinula i paničila za neke simptome. S obzirom na posao, sitne prehlade su redovna pojava i to je to.

Jedini doktori koje redovno posećujem na kontrole su moja zubarka i ginekolog. Ostale doktore i nemam tj nisam ni bila do sada...:beyond:

Čuvam svoje zdravlje tako što se trudim da se zdravo hranim, kuvam uglavnom zeleniše, i to probrane, koristim mnogo voća u ishrani i to je to... Uz to, redovno vežbam i za sada ove moje ''mere'' su dovoljne da mi je zdravlje sasvim :ok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

Razmisljate li vi o svom zdravlju dok ste zdravi ili ga se setite kad je vec naruseno?

Da li radite na preventivi i kako to izgleda?

Idete li redovno na sistematske preglede ili samo kada imate konkretan problem?

Bez obzira što u domaćoj apoteci imam: propolis, matični mleč... med u svim oblicima, polenov prah... ova godina mi je poprilično kilava :roll: verovatno zahvaljujući gomiletini antibiotika, koji mi jesu pomogli, ali su isto tako oborili imuno sistem...

Po savetu prijateljice i farmaceuta,

počela sam da uzimam kapsulice na bazi ajkulinog ulja.

Kažu da je i više nego delotvorno.

Obavezzni pregledi su ginekološki i zubarski, kao i Smuci,

sve ostale zaobilazim u širokom luku.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 5 meseci kasnije...
  • 1 godinu kasnije...

Pre par meseci sam prešao na malo zdraviji program ishrane.

Uvek sam težio ka tome da se makar malo ugojim, ali dok sam slušao savete tipa (jedi slanine, masti, pljeskavice i sve najkaloričnije moguće i ugojićeš se) nisam ništa uradio jer takav način je apsoluto pogrešan. Tačnije, tačan je ako se misli na gojenje u salo.

Salo je inače rezervoar u kojem nema hranljivih materija, a mišići su rezervoari veoma hranljivih materija. Od kako sam to primio k'znanju, nabacio sam 3 kile čiste mišićne mase.

Sad svaki dan imam 5 obroka, 3 glavna i dve užine, pije 3 litre vode dnevno, unosim kombinaciju vitamina svaki dan, omega 3 masne kiseline i biljna vlakna.

Osećam se bolje nego ikad, nema glavobolje, nema prehlade i pun sam energije. :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Čuvam se i za sada sam zdrava, Bogu hvala. Npr. sada osećam da me boli grlo dok gutam što znači da ću ga koliko ovog trenutka isprati čarobnim lekom. Lek: u čašu mlake vode sipati dve kašičice jabukovog sirćeta i time ispirati grlo a poslednji gutljaj popiti. Već nakon prvog ispiranja oseti se poboljšanje. Tako raditi na svakih sat vremena sve dok se grlo ne dovede u normalno stanje.

Inače vežbam, ne jedem puno, unosim što ispravniju hranu s tim što znam prekršiti pravilo jer čvarcima, švargli i slanini ne odolevam. Kako su to ipak retki trenuci, smatram da time ne narušavam svoju brigu o ishrani kao važnoj u održavanju zdravlja.

Uprkos raznoraznim uticajima uspevam da se mentalno čuvam uz pomoć muzike i druženja sa dobrim ljudima. Ako me neko baš iznervira što je neminovno, gledam da što pre prođe i uspevam jer sam takva po prirodi. Često se uz neku muziku rasplačem i ne marim, prepustim se do poslednje suze. Isto je i sa smehom i ne zaustavljam ga.

Izmenjeno od strane člana GlorijaTreca
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 godina kasnije...

Nisam ga bas cuvala.Nekako,nikako nemam vremena  od brige zbog tudjeg zdravlja.I znam da je to lose.A tesim se time sto mi je dobro,sto ume da bude zabluda.Evo,sad se opet brinem ,trenutno zbog zdravlja mm.Znate da sam pisala da je astmaticar i da je zbog gripa i nastalih komplikacija zavrsio u bolnici.Cetiri dana ,petog je bio 31.doktor nije hteo da ga pusti kuci,on je potpisao i izasao sam.I nimalo mi se to nije dopalo.Pogotovo sto mu je ultrazvuk pokkazao otecenu slezinu.Mirovao je kuci,danas je jedanaesti,on jos nije otisao kod doktora.Pratim ga i vidimbolne grimase,pritiskam i opominjem da su radni dani,da ode kod doktora..tekdanaspopodne cuh ga kako mrmlja'ipak cu morati da odem kod  doktora'.To je sve.Na potpitanja sta ga boli,sta oseca,samo odmahne ikaze'ma nista,ne brini',a ja vidim da moram da brinem.Ujutru ga pakujem i pravac doktor!

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...