Idi na sadržaj

Volite li svoj posao?


Preporučene poruke

  • Odgovori 72
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Pre dve godine sam poceo da se bavim Industrijskim alpinizmom, ukazala mi se prilika koju sam odmah zgrabio i moram priznati da sam zadovoljan. Posao kao posao nije bas lak, velika je odgovornos i ima

Volim svoj posao. Zaista ga volim I radim ga zdušno, punim srcem i sa osmehom   Deca su nešto najlepše što može da se desi sa svim svojim radostima sa svim svojim biserima sa svojim postupcima

Čitam vas dvoje, šta pišete.. i jednostavno nemam komentar. Nemati komentar je samo po sebi i više nego dovoljno.  Čuvaj te mi se Posao, koji radim, ili koji sam radila.  Prošle nedelje mi

Zakačene slike

  • 3 sedmica kasnije...
  • 2 sedmica kasnije...
  • 1 mesec kasnije...
  • 3 meseci kasnije...
  • 7 meseci kasnije...

Mogu da radim svašta, i da mi ne bude strano. 
Šarenolika radna biografija može da zbuni poslodavca. 

Jedno je sigurno - isti poslodavac će da me arči dok ne padnem bukvalno. 
Tako da sada biram.. dok još mogu :lol:  svesna da će da ću da se dočepam novog posla, pre ili kasnije. 
I da.. ne bih mogla da radim posao koji ne volim. U svakom pronađem ''nešto lepo''. 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Devojčica sa autizmom dobila je uz pomoć interresorne komisije tablet za pomoć u radu.

Leeeeeeep tabled od 10'. 

Kvalitetan!!! 

Juče sam celo popodne  provela tražeći prigodne aplikacije za nju. 

Naravno sam ih našlaaaaaaaaa!! 

Sad sam napravila nalog na UniFi mreži kako bi mogao u vrtiću da bude na netu, jer neke od aplikacija traže konekciju. 

Za tu "akciju" sam "pozajmila" ćerkin nalog na SBB inernetu jer ja imam ADSL..

(Koja sam ja budala)...i pored svih (da ne lajem) s*anja koja se dešavaju u firmi i dalje  volim svoj posao.

 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...
  • 1 mesec kasnije...

Važim na poslu od onih, što kod pitanja  - ko će to da uradi?

:ces:  odgovor je:

pa da! Smuca je tu :blabla: 

Meni zaista nije teško i volim ovaj posao,

jer prvenstveno treba voleti ovo da bi radio valjano,

volim decu i sve što donose,

sa njima sam ja - potpuna ja,

aliiii... ova dokumentacija će me dotući, definitivno :dry: 

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 godina kasnije...

Ovih dana ga obožavam. Ovo, najnovija verzija firme za koju radim, je najdisfunkcionalnija porodica koju sam ikad video. :lol: Ljudi, ne možete da poverujete šta se ovde događa i koliko je sve neorganizovano, ne mogu ni da počnem da opisujem bez suza u očima. :lol: 

Negde u novembru sam počeo da radim za firmu X. Koja je, na osnovu prethodnih par meseci, primer organizovanog, planskog poslovanja u svojoj branši. Sve na svom mestu, zna se ko šta radi i zašto, u kojim rokovima, s kojim novcem... zapadni model. A onda je, negde oko nove godine, krenuo cirkus u kojem samo slonovi fale, sve ostalo imamo.

Umro je gazda firme X. Iza njega ostale supruga i ćerka iz prvog braka, obe šefice i ako smem da primetim pomalo sklone mafijaškim metodama ponašanja i poslovanja. Ali, organizovano i ne znam ništa što ne smem da znam... pa ne smeta. :roll: Prodale su posao, ili deo posla (do današnjeg dana je nejasno), firmi Y. Firma Y tek počinje svoj posao, nema iskusne kadrove, nema gotov softver, nema ustaljene kanale distribucije osnovnih sredstava i novca... jedva da ima funkcionalan posao pod svojim nogama.

1. U januaru su odneli frižider iz prethodnog lokala. Isplanirali od koga i kad će početi ponovo da naručuju piće... još uvek nije sređeno.

2. Početkom februara su došli u moj lokal, "namestili" softver za rad i otišli. Na moje pitanje kad da počnem da kucam u novom programu rekoše "pa možeš i odmah". Trajalo je par sati. Primećena greška u novom programu - vratite se na stari. Ispravljeno nakon par dana - može ponovo novi program.

3. Nismo imali štampač i nismo ga dobili narednih nekoliko sedmica. Štampanje tiketa nije podešeno dok kolega i ja to nismo sami uradili. Obračun tokova novca ne valja, računar ne sabira dobro, pa ga kolega i ja radimo ručno. JEDINI smo lokal u Srbiji koji nema manjak u odnosu na firmu. :lol: Liste smo dobijali sedam dana, pa onda mesec dana nismo, pa smo ih onda ponovo dobili.

4. Pre desetak dana se ispostavilo da firma Y firmi X nije plaćala zakup lokala i da štampariji Z nije plaćala liste - ostali smo i bez jednog i bez drugog i zabranjen nam je pristup lokalu firme X. Zakup nije plaćan jer je firma X preko noći ukrala jedan broj aparata iz lokala firme Y (imali su ključeve). Broj tužbi jednih prema drugima raste gotovo geometrijskom progresijom, koliko mogu da prosudim.

5. Prebačeni smo u novi lokal umesto, citiram, dvojice magaraca koji ništa nisu radili. Pošto u Windowsu vidim da je instaliran program za automatsko gašenje , pretpostavljam da ta dvojica bukvalno nisu ništa radila - da bi došli u lokal, podesili program da automatski ugasi komp na kraju radnog vremena i odlazili kući. Lokal nije brendiran, reklame nisu izlepljene, liste nemamo pa ih štampamo sami, ispred lokala prave kružni tok pa nam se lokal bukvalno trese pod nogama. Dobili smo potpuno nov bingo - prikaz na ekranu secka, a softver još nismo dobili - sutra moram sam da ga podesim - namolio sam tipa koji inače treba da ga podesi da mi kaže kako.

6. Prijavljeni smo. Osim što sam ja prijavljen na pogrešnu firmu pa je trajalo petnaest dana dok nisam dobio ugovor sa pravom firmom i ugovor o otkazu iz pogrešne firme (ne pitajte). :hhh: 

Ovo je tek početak. Dobro u ovom komičnom zlu je da su svi uključeni prepoznali da kolegu i mene valja čuvati na poslu jer smo oaza funkcionisanja u disfunkcionalnoj pustinji srpske poslovne klime. :beyond: 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

#2

1. Više nismo prijavljeni. Nakon što sam dobio ugovor sa firmom X, pa on prepravljen u ugovor sa agencijom, firma X je raskinula ugovor sa agencijom s kojom sam imao ugovor. :ajme: 

2. Nismo dobili platu za maj. Menadžer nam je iskopao po 10.000 do daljnjeg. U firmi X su toliko fantastično organizovani da su potrošili pare za plate na nešto drugo. Menadžer, u poluosvetničkoj misiji, planira da uzme pazar iz ostalih lokala da bi nama ilegalno isplatio plate. :lol: 

3. Vlasnik starog lokala (onog koji sam zatvorio u novembru popivši poslednje pivo), nudi posao sa njegovim saradnikom. Ako su gazdarice firme X "sklone mafijaškom načinu ponašanja i delovanja" ovaj je Don Korleone lično. Razmišljam da prihvatim. Ko ga jebe. Nemam mnogo opcija. :beyond: 

4. Sredio sam bingo. Potrošio tri dana na pokušaje da prokljuvim šta ne valja. Ja sam idiot. Ponosan jer sam uspeo. Lepo radi.

5. Lokal lepo proradio. Kolega i ja doneli mrvicu truda koja je bila potrebna.

... sutra je novi dan. Ne znam šta donosi. Nisam ni razočaran. Ako karma postoji, plaćam danak za nešto veliko.

 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 meseci kasnije...

Plasim se da je saga zavrsena. :lol:

Nakon sto smo dobili onih deset hiljada za maj, dobili smo jos jednom deset hijlada, a ostatak uzeli sami iz kase. Uz menadzerov amin, ali on je bio stavljen pred svrsen cin po tom pitanju - nismo ga ni obavestili. :lol: Junsku platu nismo dobili uopste, ostali su mi duzni 38.000 dinara. Videvsi sta se zbiva, javio sam se na sve oglase svih kladionica koje sam video i nakon par dana imao zakazana tri razgovora za posao. Soccer, Brazil, MaxBet... odabrao sam MaxBet i mislim da se nisam prevario. Odmah sam prijavljen, na mesec pa na tri meseca, plata na racun u celosti i na vreme... mislim da odavde nece biti prica, ili bar ne tako dramaticnih kao pre. :lol:

Nakon sto se prasina slegla...
Firma X ima dva lokala u gradu i krece u obnovu starog posla. Bivsi kolega se vratio kod njih.
Firma Y je propala, juce je izgubila licencu za obavljanje delatnosti. Ima najava da ce isplatiti stare dugove, ne verujem i plate. Grupa kolega ih je tuzila.

Sutra treba da legne prva puna plata u MaxBetu... :lazy: Posluzice uglavnom da sustignem zakasnjenja po racunima, ali hej... bice i za mene nesto. :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 6 meseci kasnije...

Pre dve godine sam poceo da se bavim Industrijskim alpinizmom, ukazala mi se prilika koju sam odmah zgrabio i moram priznati da sam zadovoljan.

Posao kao posao nije bas lak, velika je odgovornos i ima dosta da se uci, jer svaki dan je novi izazov.

Posto 30 godina nisam izasao iz zemlje ovaj posao mi je omogucio i da putujem, pa sam u poslednje dve godine sedam puta bio u Gani.

Tako da sam se vozio avionom vec 26 puta, helihopterom 16 puta, radio na naftnoj platformi koja se nalazi 110km od obale, upoznao neke dobre ljude iz drugih zemalja, radio sa njima, naucio nesto novo itd.

Volim svoj posao.

 

crop_image[1].jpg

Izmenjeno od strane člana Mrak
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 7 meseci kasnije...

I moj se posao malo promenio usled svega ovoga... borimo se sa nervoznim ljudima, ratujemo zbog obaveze nošenja maski u lokalu. Imamo naredbu "odozgo" da ne dopustimo boravak takvim licima u lokalu i da odbijemo da ih uslužimo... a to često izaziva revolt. Malo pucamo po šavovima u nekim momentima, jer kad nešto ponoviš 50 puta u toku dana... fitilj se znatno skrati. :beyond: No, preguraćemo mi ovo i vratićemo se našim lepim poslovima. :osmeh:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Čitam vas dvoje, šta pišete.. i jednostavno nemam komentar. Nemati komentar je samo po sebi i više nego dovoljno. 
Čuvaj te mi se :zagrljaj:

Posao, koji radim, ili koji sam radila. 

Prošle nedelje mi nije bilo svejedno, kada sam odlazila, ali opet.. idemo.. život nije stao. 

Ono, što ne dozvoljavam je bahatost i bezobrazluk. Ne radi se više ni o svotama novca, već o nekome, kome sam izgleda stala na žulj. Tom ''nekome'' je prepušteno sve, tako da radi šta hoće, kako hoće. Ja nisam iz te priče. Ne želim da budem deo toga, pogotovo sada. Juče sam bila sk... danas, posle skuvanog ručka već idem na bolje. 
Sve se izokrenulo, moja ekipa se raspala trenutno, ali.. strpljen - spašen.. možda mi je učinjena usluga. 
Biću strpljiva. :andjeo:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 8 meseci kasnije...

Jeste, učinjena mi je usluga. 
Sada radim posao, koji volim jer sam fizički aktivna... samim tim izbacujem iz sebe mnogo toga. Zezam se sa šeficom, i govorim joj da ću ja njoj plaćati, zato što sam tu gde sam :lol:  
Mnogo žena je tu, mnogo hormona, ni trunka empatije, kolegijalnosti.. a ja sam tamo i ponosna sam na svaki korak, koji sam napravila.. jer mogu sada već da se osvrnem i nasmešim se samo. 

@Morpheus zna i hvala mu što mi je nesebična podrška, i na ovom polju. 
 

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...