Lillith 346 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 Kup'la sama sebi, sinoc u merkatoru. Da imam sta da citam drezdeci ispred supa novi sad, cekajuci da svi koji mogu prekoreda obave sta imaju, pa da i nas sabaniju puste da obavimo svoje. Quote Link to post Share on other sites
believer 368 Posted July 2, 2011 Report Share Posted July 2, 2011 kupila sebi Ävanture nevaljale devojcice",Mario Vargas Ljosa...isla u knjizaru da kupim makaze i listice za jamb pa reko`,mogla bi nesto i da citam..:smeh:,ne samo da se kockam a kupila sam i neke knjizice svom dvogodisnjem bratancu... Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted July 22, 2011 Report Share Posted July 22, 2011 Bila sam bas uzbudzena kad sam pre par meseci citala o ovoj knjizi, i jedva sam cekala da se pojavi da je kupim A ovu sam uzela zato sto se izuzetno lozim na te price o vampirosima i vukodlacima itakoto. A i, priznajem, kupila me kritika Nika Kejva Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted August 6, 2011 Author Report Share Posted August 6, 2011 Danas, tražeći poklon za drugaricu, naiđoh na drugu knjigu od Mjuriel Barberi - Poslastica i s obzirom koliko sam se oduševila 'Otmenošću ježa', pazarila sam ovaj naslov, a potom sam i sela u jedan lokal i natenane čitala knjigu Evo šta piše na koricama knjige: ''Poslastica, lirično podsećanje na jedan minuli život, himna najukusnijim obedima sladokusca svetskog glasa, istovremeno je i priča o tragičnosti čoveka koji, ležeći na samrtnoj postelji, otkriva da je na putu odrastanja zaboravio na iskonsko zadovoljstvo deteta u sebi i čaroliju istinske sreće.'' A moj prvi utisak o knjizi, s obzirom da su likovi poznati (isti kao i u ježu) i sam stil pisanja, lepe rečenice sa puno lepih misli koje me vraćaju da listam unatrag i ponovo iščitavam neke delove... I like it! believer and vesticara 2 Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted September 20, 2011 Report Share Posted September 20, 2011 (edited) Co'ek mi kupiJo. A kupiJo je i mene Zna koliko se lozim na Tolkina, al' ovo mu je vrJ. Edited September 20, 2011 by Starsica Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted October 22, 2011 Report Share Posted October 22, 2011 Da ne ustajem sad da uslikavam.. Dobila: - "Vampirska akademija I deo" od Risel Mid - "Slika Dorijana Greja" od Oskara Valjda Kupila: - "Vampirska akademija - Promrzlina" - "Vampirska akademija - Poljubac senke" - "Vampirska akademija - Obecanje krvi" - "Crvena kraljica" - Filipa Gregori Srce mi se cepa zato sto ce sajam knjiga proci bez mene :( Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted October 23, 2011 Report Share Posted October 23, 2011 Dobio od autora...Sjever nad bezdanom...Mirko Vukovic..:) Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 25, 2011 Report Share Posted October 25, 2011 Dobio "Milsovu kritiku društva organizovane neodgovornosti" od komšinice. Pročitao sam prvih par redaka, i mada me tema zanima, nisam imao volje za dalje. Ima zime, pročitaću je... Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Posto sam biJo na Sajmu juce, pocastila sam sebe sa dva kompleta. En Rajs - "Vampirske hronike" ("Intervju sa vampirom, "Vampir Lestat" i "Kraljica prokletih") Sarlejn Haris - "Prava krv" ("Mrtav do mraka", "Ziveti mrtav u Dalasu", "Klub mrtvih", "Za ceo svet mrtva"). Jbt, tek sad kontam da sve ima pridev "mrtav" u naslovu Mislim da u originalu ima 10 ili 12 knjiga, kod nas je prevedeno samo ova 4. Ovo cu dobiti, zahvaljujuci Guzi: Risel Mid - "Zov duha" i "Posljenja zrtva". Knjige dobijam iz Hrvatske jer kod nas jos nije prevedeno a mooooooooooram da ih procitam odma' sada odma'. Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted October 30, 2011 Report Share Posted October 30, 2011 Sa sajma donio...nesto kupio a vise toga dobio... Dragan Lukic - Taksi pozoriste...kupio Ranko Pavlovic - Jedna prica i druge price...dobio od autora Jovic Đurđević - Kalina i morski konjic...dobio od autora Jovo Čulić - Ruku pod ruku kroz brojeve i azbuku...dobio od autora Dejan Aleksić - Na primjer...kupio Igor Kolarov- CD sa nekim pricama - dobio od autora Ivan Klajn - Recnik jezickih nedoumica...kupio :) Quote Link to post Share on other sites
gresan 1,851 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Jedan je sajam knjiga..... Ova 4 naslova kupujem već ne znam koji put, jer ih uvek imam u rezervi kao poklone. Sve 4 knjige su odlične!!! Marta Rivera dela Kruz "Čovek koji je izmišljao priče" Antoaneta Mej "Žena Pontija Pilata" Irving Stoun "Žudnja za životom" Arijana Frenklin "Gospodarica smrti" Deretino izdanje od 4 zbirke priča Ive Andrića povodom 50 godina Nobelove nagrade. Najlepše besede književnika nobelovaca (sjajno štivo) Nikolo Amaniti "Dolazim po tebe i vodim te sa sobom" T.K.Bojl "Muzika na vodi" Ž.E.Agvaluza "Lični čudesnik" Miroslav Antić "Tu gde počinje nebo" (izbor Mikine poezije i slikarskih dela-savršeno izdanje!) I naravno... Matica srpska "Pravopis srpskog jezika" Pita me komšija.... kako od onolikog šareniša knjiga izaberem šta ću uzeti? Nešto po preporuci prijatelja, nešto po intuiciji, nešto jer mi se dopada autor kako piše, a imam i omiljenog izdavača-sednem sa njim i on mi preporuči jer zna moj ukus! Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 (edited) Stiglo pre sat vremena Narucila za rodjendan, ali je bilo nekih komplikejshn oko posiljke pa je stiglo tek danas. Jedva sam docek'o Kod nas je prevedeno samo ove tri knjige, cetvrti deo je izasao na prolece, kod nas tek treba da se prevede, peti deo sledece godine, a sesti tek 2014. godine. Ako ne prezivim smak sveta, roknucu se. Ali imam ovo, ja sam odusevljena Htela ja to jos na Sajmu da kupim, ali sam odlucila da je ipak pametnije da se pocastim za rodjendan, da mu se jednom i obradujem za promenu A kupila sam je zato sto sam procitala preporuku. "Dostojan naslednik knjiga o Hariju Poteru i Sumrak sage". Pa kako da ne uzmem? A da, a knjige su (ovde kaze trilogija, ali ja sad ne znam da li je trilogija ili nije, jer ima jos delova koji ce izaci, ne znam da li se nastavljaju): Trilogija "Instrumenti smrti" od Kasandre Kler ("Grad kostiju", "Grad pepela" i "Grad stakla"). Edited November 17, 2011 by Starsica Quote Link to post Share on other sites
vesticara 6,022 Posted November 17, 2011 Report Share Posted November 17, 2011 Drugarici kao poklon za rođendan. Quote Link to post Share on other sites
gOOzatEE 435 Posted December 25, 2011 Report Share Posted December 25, 2011 cuo sam kevu pre neki dan da prica o njoj i da je oce...ja jutros izasao da kupim kafu i reko aj da proverim dal ima i nadjem je na trafici...posto zena obozava Zarka Lausevica, dobila je ovo: Quote Link to post Share on other sites
Malena 178 Posted January 5, 2012 Report Share Posted January 5, 2012 Dobila - Godina prodje,dan nikad Od jedne divne osobe- tnx Smuco :kiss: Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Juče naručila preko neta, a maloprije mi je stigla. Elizabeth Gilbert - Jedi, moli, voli Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Dobio sam cetiri knjige...prekljuce...i poslije pola sata i ja ih poklonim...:lol: Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Poslala jednu knjigu od Lauševića i stigla na odredište Poslala jednu knjigu od Mike na drugu destinaciju i čekam odgovor Poklonila jednu od Lauševića, direktno na ruke A ja dobila jednu za ove praznike... i sinoć sam počela da je čitam... ''Kuća orhideja'' Lusinda Rajli :srce: Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted January 26, 2012 Author Report Share Posted January 26, 2012 Moja NS slatka mi je pre neki dan šapnula za novu knjižaru u gradu i da treba da je obiđem... Pošto sam imala jedan rođus, odlučila sam da ''zarazim'' sa mojim omiljenim piscem drugarku, pa sam joj kupila ''Lečenje Šopenhauerom'' od Irvin Jaloma, a dok sam razgledala knjige, našla sam i novu knjigu od njega ''Zvaću policiju'' i nisam odolela, nego sam je kupila Naravno, i dečaci su morali popuniti svoju biblioteku sa novim naslovom pustolovina Džeronimo Stiltona :uredu: Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 L. DZ. Smit - "Vampirski dnevnici - Lovci - Fantom". Osmi deo ovog serijala, tek izasao kod nas, jos dva se pisu.. Deveti u Americi izlazi za mesec dana valjda For d rekord, to je tinejdzerska knjizevnost, ali kad sam vec pocela da citam.. A i rekoh vec da obozavam serijale. Ovih dana mi stize jos 5 knjiga. Samo, sjebana mi je kamera, ne mogu da slikam nista, ovo nije isto :dry: Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted February 10, 2012 Report Share Posted February 10, 2012 Danas mi je stigao jos jedan paket Al' ne mogu da slikam svoje carstvo, pizdim zbog toga. Trilogija od Robin Hob, "Vidovnjaci" - "Krv kraljeva", "Kraljev ubica" i "Kraljevi zmajevi". Dvologija ( ) od Dena Simonsa, "Hiperion" i "Pad Hiperiona". Ovog momenta mi ostaje jos 7 knjiga na listi zelja :kez: Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted March 10, 2012 Author Report Share Posted March 10, 2012 Na salonu knjiga sam kupila ''Radoznalo vrapče'' od B. Crnčevića i ''Nisam ja slatka'' od Dž. Alena i nešto meni za posao ''Podučavanje dece sa poremećajima mentalnog zdravlja i učenja u redovnoj nastavi'' M. L. Kuli. A od direktora, ove godine smo dobili od J. Dučića ''O ženi o sreći o ljubavi'' :) Quote Link to post Share on other sites
believer 368 Posted March 14, 2012 Report Share Posted March 14, 2012 2666 - Roberta Bolanja (latino pisac ) sad,da sam pala u nesvest na prvim stranama od ushicenja - i nisam,,,,, mozda me kasnije uzme pod svoje..... Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted August 30, 2012 Author Report Share Posted August 30, 2012 Danas, šetajući po gradu, onako, bez nekog posebnog cilja, stigoh do jedne knjižare, ali samo onako da privirim šta ima, ne da kupujem I na jednoj polici osvanula moja omiljena, davno izgubljena i nikad prežaljena knjiga ''Koncert za 1001 bubanj'' od Mike Antića Nisam mogla da odolim... Sada je imam i ne dajem... nikome... :) Duga 12 1 Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Danas su mom Rablinu bili gostujući prodavci knjiga, pa sam iskoristila priliku da popunim kućnu biblioteku. Izbor i nije bio nešto, ali ipak sam pronašla nekoliko knjiga. Kupila sam: Jovan Dučić - Blago cara Radovana Otac Tadej - Kakve su ti misli takav ti je život Onore de Balzak - Čiča Gorio Oskar Vajld - Slika Dorijana Greja :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts