Idi na sadržaj

Preporučene poruke

NFL: Ekipe čuvaju ključne igrače

Izvor: B92 | AK

Samo dan po okončanju “lokauta” NFL timovi su počeli da “grade” ekipe za sledeću sezonu. Tako su Kaubojsi, Čardžersi, Pantersi i Džetsi zadržali ključne igrače.

Sa druge strane, jedno od najzvučnijih imena, a verovatno najzvučniji kvorterbek koji je bio slobodan agent, Met Haslbek je posle deset godina napustio Sijetl Sihokse.

Haslbek će karijeru nastaviti u Tenesi Tajtensima koji su mu za tri godine ponudili 21 miliona dolara. Međutim, ovaj “transfer” još uvek nije ozvaničen jer ekipe tek od petka mogu da potpisuju slobodne agente, ali američki mediji bez reserve potvrđuju da je posao završen.

36-godišnji Haslbek je poslednjih deset godina igrao za Sihokse koje je 2006. godine doveo do Superboul meča. On je rekorder tima u bačenim jardima u jednoj utakmici (449), sezoni (3.966) i karijeri (29.134).

Haselbek je ranije ove godine odbio ponudu tima iz Sijetla, ali nije bio zadovoljan ponuđenim. Tako že karijeru nastaviti u Nešvilu.

Tajtensi su na ovogodišnjem draftu kao kao osmog pika “pokupili” kvorterbeka Džejka Lokeraali im je bio potreban jedan iskusan lider na terenu pošto je vetera Keri Kolins otišao u penziju. Tu je još uvek i Vins Jang koji nikako da postane konstantan, ali se očekuje da on neće nastaviti karijeru u Tenesiju.

Prošle sezone Haslbek je na 14 utakmica utakmica bacio 3.001 jard, uz 12 tačdauna i 17 presečenih dodavanja. Predvodio je Sihokse do neočekivanog ulaska u plejof gde su odmah šokirali sve eliminisavši branioca titule Nju Orleans Sejntse. U sledećoj rundi sui h savladali Čikago Bersi.

Sa druge strane, njegova zamena u Sijetlu trebalo bi da bude QB Minesota Vajkingsa Tarvaris Džekson koji bi trebalo da se sa Čarlijem Vajtharstom bori za mesto startnog dodavača.

Kaubojsi zadržali Frija, otpustili Vilijamsa

Dalas Kaubojsi uspeli su da zadrže Daga Frija, najzvučnije ime među slobodnim ofanzivnim linijašima. On je od teksaškog kluba dobio četvorogodišnji ugovor vredan 32 miliona dolara, od čeka 17 miliona garantovano.

Fri je prošle sezone dominirao na poziciji levog tekla, ključnom mestu u liniji mošto čuva “slepu stranu” kvorterbeka Tonija Roma. Sa druge strane Kaubojsi su otpustili vajd risivera, veteran Roja Vilijamsa.

26-godišnji sejfti Erik Vedl postoa je najplaćeniji sejfti u ligi jer je potpisao petogodišnji ugovor sa San Dijego Čardžersima vredan 40 miliona dolara, od čega je 19 miliona garantovano.

Vilijams ostaje u Pantersima, Holms sa Džetsima

Karolina Pantersi zadržali su važnu kariku u svom lancu, iskusnog raninbeka DeAnđela Vilijamsa, dok su Njujork Džetsi produžili ugovor sa “Pro Boul” hvatačem Santoniom Holmsom.

28-godišnji Vilijams je verovatno bio najtraženiji slobodan agent među raninbekovima, ali je odlučio da produži ugovor sa timom iz Šarlota na pet godina. Zaradiće 43 miliona dolara, od čega je 21 miliona garantovan.

Vilijams je prošle godine rano završio sezonu zbog povrede, ali su njegovi rezultati iz prethodne dve bili dovoljni da mu Karolina ponudi novi ugovor. 2008. godine je osvojio 1.515 jardi, a sledeće nešto manje, 1.117.

Pantersi su tako u prvih 36 sati otkako je završen “lokaut” rešili dva ključna problema, produžili ugovore sa Vilijamsom koji bi sa Džonatanom Stjuartom trebalo da predstavlja jedan od najboljih trkačkih tandem u ligi, ukoliko ostane zdrav, i talentovanim defanzivcem Čarlsom Džonsonom.

Ugovor sa bitnim igračem produžili su i Njujork Džetsi koji su zadržali sjajnog risivera Santonija Holmsa. Spekuliše se da će Holms dobiti petogodišnji ugovor od 50 miliona dolara (24 garantovano).

27-godišnji hvatač je do prošle sezone bio prvi risiver Pitsburg Stilersa sa kojima je osvojio Superboul, ali je prošlu godinu odigrao u Džetsima. Uhvatio je 52 lopte za 745 jardi, iako nije igrao u prve četiri nedelje zbog suspenzije.

Sledeći potez Džetsa trebalo bi da bude dogovor sa drugim risiverom, Brajlonom Edvardsom, ali je pitanje da li će “zeleni” imati dovoljno novca da zadrže i njega.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

NFL: Počelo je pobedom Pekersa

Izvor: B92

Nova NFL sezona počela je u četvrtak uveče pobedom Grin Bej Pekersa nad Nju Orlians Sejntsima 42:34.

Nova sezona NFL lige počela je trijumfom aktuelnih šampiona koji su na svom "Lembo Fildu" savladali Nju Orlians Sejntse sa 42:34 i tako pokazali da će i ove godine biti u najužem krugu favorita za "Superboul" uz ekipe Njujork Džetsa, Nju Inglanda, Pitsburga...

Meč na čuvenom terenu u Viskonsinu, iako je obilovao poenima, rešen je bukvalno u poslednjem napadu, kada je odbrambena linija "Pekersa" zaustavila raning beka (rukija sa Alabame), Marka Ingrama, u pokušaju da uđe u end zonu Grin Beja i to sa samo jednog jarda...

Iako je meč rešen sjajnom reakcijom odbrane "Pekersa", meč su kako se i očekivalo, rešila dvojica kvoterbekova. Eron Rodžers je bacio za 312 jardi i tri "tačdauna", dok je Dru Briz, bio još bolji. Bacio je za čak 419 jardi i tri "tačdauna".

Ostali mečevi prvog vikenda igraju se u nedelju od 13 sati po lokalnom vremenu, nekoliko mečeva privlači ogromnu pažnju. Dva "lokalna" derbija između Pitsburg Stilersa i Baltimora, kao i KLivlenda i Sinsinatija (koji ove sezone neće biti važniji faktor u ligi). Derbi dana igraju u večernjem terminu, ("prajm tajmu"), Dalas Kaubojsi i Njujork Džetsi, dok se u čuvenoj "Monday night" utakmici prvog vikenda sastaju Nju Ingland i Majami.


Ovu nisam gledao, bilo mi prekasno, a i računao sam na to da će Pekersi pobediti. Počela sezona! :uzbud:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Vašington prejak za "divove" iz Njujorka

NS Portal | 01:20 12.09.2011.

U najinteresantnijem meču prvog kola NFL-a, Vašington Redskinsi su savladali Njujork Džajentse rezultatom 28:14. Grosman, izuzetno raspoloženi kvoterbek domaćeg tima, uspeo je baciti preko 300 jardi u toku meča. Najistaknutiji među hvatačima su bili Hajtauer i Dejvis, koji su bez problema prolazili kroz slabu odbranu gostiju iz "velike jabuke". Kvoterbek Ilaj Mening je imao jako loše veče uz nekoliko loših pasova i presecanja lopte, ali ni ostatak njegovog tima nije ostavio bolji utisak. U prvom poluvremenu borba je bila ravnopravna, dok su u drugom delu Redskinsi pokazali da se na njih mora ozbiljno računati u nastavku prvenstva.

Vašington Redskins - Njujork Džajents 28:14

U ostalim mečevima prvog kola postignuti su sledeći rezultati:

Grin Bej Pekers - Nju Orleans Seints 42:34

Hjuston Teksans - Indianapolis Kolts 34:7

Džeksonvil Jaguars - Tenesi Tajtans 16:14

Kansas Siti Čifs - Bafalo Bils 7:41

Čikago Bers - Atlanta Falkons 30:12

Tampa Bej Bakanirs - Detroit Lajons 20:27

Sent Luis Rems - Filadelfija Igls 13:31

Klivlend Brauns - Sinsinati Bengals 17:27

Baltimor Rejvens - Pitsburg Stilers 35:7

San Diego Čardžers - Minesota Vajkings 24:17

Arizona Kardinals - Karolina Panters 28:21

Filadelfija Fortinajners - Sijetl Sihoks 33:17

Noćas:

Njujork Džets - Dalas Kaubojs 27:24

Sutra:

Majami Dolfins - Nju Ingland Pejtriots 24:38

Denver Bronkos - Ouklend Rejders 20:23

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Nju Ingland bolji od San Diega

NS Portal | 01:20 19.09.2011.

U najinteresantnijem meču današnjeg programa, Nju Ingland Pejtriots su savladali ekipu Dan Dijego Čardžersa rezultatom 35:21. Ekipa Nju Inglanda je vodila tokom celog meča, ali su gosti iz San Dijega mogli izboriti i bolji rezultat. Veliki broj grešaka u fazi napada ih je sprečio u toj nameri. Patriote su na najbolji način iskoristile slabosti u odbrani rivala i ostvarile drugu pobedu u sezoni, čime su istakle kandidaturu za Superboul. U ostalim mečevima, ostvareni su sledeći rezultati:

Nju Ingland Pejtriots - San Dijego Čardžers 35:21

San Fransisko Fortinajners - Dalas Kaubojs 24:27

Denver Bronkos - Sinsinati Bengals 24:22

Detroit Lajons - Kansas Siti Čifs 48:3

Bafalo Bils - Ouklend Rejders 38:35

Tenesi Tajtans - Baltimor Rejvens 26:13

Njujork Džets - Džeksonvil Jaguars 32:3

Indianapolis Kolts - Klivlend Brauns 19:27

Vašington Redskins - Arizona Kardinals 22:21

Minesota Vajkings - Tampa Bej Bakanirs 20:24

Karolina Panters - Grin Bej Pekers 23:30

Nju Orleans Seints - Čikago Bers 30:13

Pitsburg Stilers - Sijetl Sihoks 24:0

Majami Dolfins - Hjuston Teksans 13:23

Ostali mečevi:

Atlanta Falkons - Filadelfija Igls

Njujork Džajents - Sent Luis Rems

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Triler u Bostonu

NS Portal | 02:11 17.10.2011.

U izuzetno uzbudljivom meču odigranom u Bostonu, ekipa Nju Ingland Pejtriotsa savladala je Dalas Kaubojse rezultatom 19:16. Obe ekipe igrale su veoma čvrstu odbranu, tako da ofanzivni timovi nisu mogli doći do punog izražaja. Nakon prilično izjednačenog i neizvesnog prvog poluvremena, ekipe su zaigrale nešto slabije, što je dovelo do nekoliko presečenih lopti. U konfuznoj igri bolje se snašla ekipa iz Dalasa i povela rezultatom 16:13, koliko je stajalo na semaforu samo dve minute pre kraja meča. A onda - sjajni Tom Brejdi! Kao mnogo puta do sad, hrabri kvoterbek Nju Inglanda je uzeo stvari u svoje ruke i sa nekoliko preciznih dodavanja izrešetao odbranu protivničke ekipe za konačnih 20:16. Rezultati svih mečeva:

Nju Ingland Pejtriots - Dalas Kaubojs 20:16

Njujork Džajents - Bafalo Bils 27:24

Sinsinati Bengals - Indijanapolis Kolts 27:17

Pitsburg Stilers - Džeksonvil Jaguars 17:13

Vašington Redskins - Filadelfija Igls 13:20

Detroit Lajons - San Fransisko Fortinajners 19:25

Grin Bej Pekers - Sent Luis Rems 24:3

Atlanta Falkons - Karolina Panters 31:17

Ouklend Rajders - Klivlend Brauns 24:17

Baltimor Rejvens - Hjuston Teksans 29:14

Tampa Bej Bakanirs - Nju Orleans Seints 26:20

Kasnije:

Čikago Bers - Minesota Vajkings 39:10 (Update)

Njujork Džets - Majami Dolfins

Tabele:

AFC East Team W L T Pct PF PA Net Pts TD Home Road Div Pct Conf Pct Non-Conf Streak Last 5

New England Patriots 4 1 0 .800 165 119 46 20 2-0 2-1 2-1 .667 4-1 .800 0-0 2W 4-1

Buffalo Bills 4 2 0 .667 188 147 41 23 3-0 1-2 1-0 1.000 3-1 .750 1-1 1L 3-2

New York Jets 2 3 0 .400 121 125 -4 14 2-0 0-3 0-1 .000 1-3 .250 1-0 3L 2-3

Miami Dolphins 0 4 0 .000 69 104 -35 6 0-2 0-2 0-1 .000 0-4 .000 0-0 4L 0-4

AFC North Team W L T Pct PF PA Net Pts TD Home Road Div Pct Conf Pct Non-Conf Streak Last 5

Baltimore Ravens 3 1 0 .750 119 57 62 13 2-0 1-1 1-0 1.000 2-1 .667 1-0 2W 3-1

Pittsburgh Steelers 4 2 0 .667 119 102 17 14 3-0 1-2 0-1 .000 3-2 .600 1-0 2W 4-1

Cincinnati Bengals 4 2 0 .667 137 111 26 14 2-1 2-1 1-0 1.000 4-1 .800 0-1 3W 3-2

Cleveland Browns 2 2 0 .500 74 93 -19 8 1-2 1-0 0-1 .000 2-2 .500 0-0 1L 2-2

AFC South Team W L T Pct PF PA Net Pts TD Home Road Div Pct Conf Pct Non-Conf Streak Last 5

Tennessee Titans 3 2 0 .600 105 94 11 12 2-0 1-2 0-1 .000 3-2 .600 0-0 1L 3-2

Houston Texans 3 2 0 .600 127 95 32 13 2-1 1-1 1-0 1.000 3-1 .750 0-1 1L 3-2

Jacksonville Jaguars 1 5 0 .167 72 132 -60 6 1-2 0-3 1-0 1.000 1-3 .250 0-2 5L 0-5

Indianapolis Colts 0 6 0 .000 104 163 -59 11 0-3 0-3 0-1 .000 0-5 .000 0-1 6L 0-5

AFC West Team W L T Pct PF PA Net Pts TD Home Road Div Pct Conf Pct Non-Conf Streak Last 5

San Diego Chargers 4 1 0 .800 120 109 11 12 3-0 1-1 2-0 1.000 3-1 .750 1-0 3W 4-1

Oakland Raiders 3 2 0 .600 136 133 3 15 1-1 2-1 1-0 1.000 3-2 .600 0-0 1W 3-2

Kansas City Chiefs 2 3 0 .400 77 150 -73 8 1-1 1-2 0-1 .000 1-2 .333 1-1 2W 2-3

Denver Broncos 1 4 0 .200 105 140 -35 13 1-2 0-2 0-2 .000 1-3 .250 0-1 3L 1-4

NFC East Team W L T Pct PF PA Net Pts TD Home Road Div Pct Conf Pct Non-Conf Streak Last 5

New York Giants 4 2 0 .667 154 147 7 20 2-1 2-1 1-1 .500 3-2 .600 1-0 1W 4-1

Washington Redskins 3 2 0 .600 96 83 13 10 2-1 1-1 1-2 .333 3-2 .600 0-0 1L 3-2

Dallas Cowboys 2 2 0 .500 99 101 -2 9 1-1 1-1 1-0 1.000 2-1 .667 0-1 1L 2-2

Philadelphia Eagles 2 4 0 .333 145 145 0 16 0-2 2-2 1-1 .500 2-3 .400 0-1 1W 1-4

NFC North Team W L T Pct PF PA Net Pts TD Home Road Div Pct Conf Pct Non-Conf Streak Last 5

Green Bay Packers 6 0 0 1.000 197 114 83 24 3-0 3-0 1-0 1.000 5-0 1.000 1-0 6W 5-0

Detroit Lions 5 1 0 .833 178 114 64 20 2-1 3-0 2-0 1.000 4-1 .800 1-0 1L 4-1

Chicago Bears 2 3 0 .400 107 122 -15 11 2-1 0-2 0-2 .000 2-3 .400 0-0 1L 2-3

Minnesota Vikings 1 4 0 .200 111 106 5 12 1-2 0-2 0-1 .000 1-2 .333 0-2 1W 1-4

NFC South Team W L T Pct PF PA Net Pts TD Home Road Div Pct Conf Pct Non-Conf Streak Last 5

New Orleans Saints 4 1 0 .800 157 125 32 17 2-0 2-1 1-0 1.000 2-1 .667 2-0 4W 4-1

Tampa Bay Buccaneers 3 2 0 .600 87 125 -38 9 2-1 1-1 1-0 1.000 2-2 .500 1-0 1L 3-2

Atlanta Falcons 3 3 0 .500 135 147 -12 16 2-1 1-2 1-1 .500 3-3 .500 0-0 1W 3-2

Carolina Panthers 1 5 0 .167 133 163 -30 15 1-2 0-3 0-2 .000 0-5 .000 1-0 3L 1-4

NFC West Team W L T Pct PF PA Net Pts TD Home Road Div Pct Conf Pct Non-Conf Streak Last 5

San Francisco 49ers 5 1 0 .833 167 97 70 18 2-1 3-0 1-0 1.000 4-1 .800 1-0 4W 4-1

Seattle Seahawks 2 3 0 .400 94 122 -28 11 1-1 1-2 1-1 .500 2-2 .500 0-1 1W 2-3

Arizona Cardinals 1 4 0 .200 96 121 -25 12 1-1 0-3 0-1 .000 1-4 .200 0-0 4L 1-4

St. Louis Rams 0 5 0 .000 49 137 -88 4 0-3 0-2 0-0 .000 0-4 .000 0-1 5L 0-5

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

NFL: Moćni Teksašani, sjajni Bersi

Izvor. B92 | AK

Deseti vikend NFL lige obeležili su poraz Baltimora u Sijetlu, ubedljiva igra timova iz Teksasa, te sjajna odbrana Čikaga.

Sijetl Sihoksi su neočekivano nadigrali Baltimor Rejvense 22:17, dok su Pitsburg Stilersi savladali Sinsinati Bengalse 24:17.

Kaubojsi su deklasirali Bilse 44:7, a Teksansi Bakanirse 37:9. Odbrane je predvodila Berse do 37:13 nad Lajonsima, 49ersi su savladali Džajantse 27:20, dok su Sejntsi posle produžetka pobedili Falkonse 26:23.

San Francisko više nije iznenađenje sezone, već ozbiljan kandidat za Superboul. 49ersi su izdržali napad Džajantsa u poslednjih 10 minuta i sa 27:20 ostvarili sedum uzastopnu, a ukupno osmu pobedu u sezoni, uz samo jedan poraz.

Aleks Smit je bacio 242 jarde uz po tačdaun i presečena pas, TD je uhvatio Vernon Dejvis, a jedan je istrčao Kendal Hanter. Ipak, SF je u trećoj četvrtini ostao bez najboljeg igrača Frenka Gora koji je povredio koleno. Ilaj Mening je bacio 311 jardi uz po dva tačdauna i intersepšna. Jedan TD je uhvatio Mario Meningem,a drugi povratnik na teren Hakim Niks.

Malo iznenađenje napravili su Kardinalsi koji su savladali Iglse u Filadelfiji 21:17. Dominirao je Leri Ficdžerald sa 146 jardi i dva tačdauna hvatanjem. Džon Skelton je bacio TD i Erliju Dusetu, a imao je i dva intersepšna uz 315 jardi. Iglsima nije pomogao ni TD Asante Samjuela posle intersepšna na prvom periodu, pošto je Majk Vik ponovo razočarao sa 128 jardi i dve presečene lopte pasom, te 79 istrčanih jardi bez poena. Raspoložen je bio samo Lišon Mekoj sa 81 jardom i TD trčanjem.

NFL, 10. vikend:

Atlanta Falkons – Nju Orleans Sejnts 23:26 OT

Sinsinati Bengals – Pitsburg Stilers 17:24

Klivlend Brauns – Sent Luis Rems 12:13

Dalas Kaubojs – Bafalo Bils 44:7

Indijanapolis Kolts – Džeksonvil Jaguars 3:17

Kanzas Siti Čifs – Denver Bronkos 10:17

Majami Dolfins – Vašington Redskins 20:9

Filadelfija Igls – Arizona Kardinals 17:21

Tampa Bej Bakanirs – Hjuston Teksans 9:37

Karolina Panters – Tenesi Tajtens 3:30

Sijetl Sihoks – Baltimor Rejvens 22:17

Čikago Bers – Detroit Lajons 37:13

San Francisko 49ers – Njujork Džajants 27:20

San Dijego Čardžers - Ouklend Rejders 17:24 (četvrtak)

Njujork Džets – Nju Ingland Petriots (noćas)

Grin Bej Pekers – Minesota Vajkings (uto, 02.30h)

Gledao sam 49erse protiv Džajentsa, to je bio lud meč. Celo poluvreme dosadno, nijedan tačdaun, a onda dva napada 49ersa i dva tačdauna za 14 razlike. I taman pomisliš da je gotovo kad Džajentsi naprave jedan tačdaun i umalo izjednače rezultat pred kraj. Obožavam ovaj sport.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Na ESPN America u Total TV. Imaju dva prenosa nedeljom, u 19:00 i u 22:15, i uvek biraju najzanimljivije mečeve kola. Nisam siguran da li rade petkom i ponedeljkom one noćne mečeve, to mi je ipak prekasno. Prenose radi i naša Arena sport, ali to imam samo u WebTV-u u užasnom kvalitetu. Neću prežaliti ona dva lika sa 3K, ali i ESPN je dovoljno blizu tom doživljaju.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

NFL: Hjuston prvi put u plejofu

Izvor. B92 | A. Kovačević

Hjuston Teksansi su prvi put u desetogodišnjoj istoriji tima izborili učešće u plejofu NFL-a, posle dramatične pobede u 14. nedelji.

Teksašani su savladali Sinsinati Bengalse 20:19, tačdaunom dve sekunde pre kraja. Mesto u plejofu obezbedili su i Nju Orleans Sejntsi, dok su na korak od toga Nju Ingland Petriotsi.

Sejntsi su pobedili Tenesi Tajtense 22:17 za desetu pobedu na Severu NFC-a, dok su Petriotsi nadigrali Vašington Redskinse 34:27 za 10. slavlje na Istoku AFC-a.

Hjuston je titulu u diviziji Jug AFC-a obezbedio dramatičnom pobedom u Sinsinatiju 20:19 i tako stigli prvi put do plejofa otkako su se 2002. godine uključili u NFL.

Ruki kvorterbek Ti Džej Jejts bio je ''mečviner'' za Teksašane sa tačdaun pasom od šest jardi za Kevina Voltera samo dve sekunde pre kraja meča. Konverzacija je Hjustonu donela sedmu uzastopnu pobedu kojim je postao treći tim u plejofu posle Grin Bej Pekersa i San Francisko 49ersa (oba tima obezbedila prošlog vikenda).

Jejts je meč završio sa 300 bačenih jardi (26/44) uz 2 tačdauna i presečenim pasom. Ben Tejt je istrčao 67, a Arijan Foster 42 jard (15 nošenja), dok je najviše uhvaćenih jardi imao Oven Denijels, tačno 100. Pored Voltera, TD je uhvatio još Džoel Drizen.

Osvajač Superboula od pre dve sezone Nju Orleans je petom uzastopnom pobedom stigao do plejofa zahvaljujući i porazu Čikago Bersa. Sejntse je do slavlja nad Tajtensima u Tenesiju predvodio Dru Bris (337 jardi) sa dva tačdauna u poslednjoj četvrtini, oba Markizu Kolstonu (105 jardi).

Kvorterbek Sejntsa je tako 40. uzastopnu utakmicu bacio bar jedan tačdaun, a bolji od njega u istoriji NFL-a je Džoni Junitas sa 47. Sa druge strane ponovo je podbacio Kris Džonson sa samo 23 istrčane jarde iz 11 nošenja. Nejt Vašington uhvatio je 130 uz TD.

Tim iz Lujzijane mesto u plejofu definitivno je obezbedila čudesna pobeda Denver Bronkosa nad Čikago Bersima od 13:10 posle produžetka.

Bronkosi su dva minuta pre kraja gubili 10:0, ali je u četvrtoj četvrtini ponovo briljirao Tim Tibou i ‘vaskrsao’ svoj tim. Tibou je u prva tri perioda kompletirao svega 3 od 16 pasova, a u četvrtoj čak 18 od 24. Bacio je tačdaun Demarijusu Tomasu dva minuta pre kraja, a onda omogućio Metu Prateru da fild golom sa čak 59 jardi donose produžetak.

Bersi su imali prvi napad u dodatnom periodu, ali je Merion Barber loše kontrolisao loptu i dozvolio rivalu da je ukrade. Osam minuta pre kraja Prater je dobio novu šansu za fild golo sa pola terena (51 jard), a i ovaj put je uspeo te doneo osmi trijumf Bronkosima kojom su ostali lideri divizije, ali posle debakla Ouklend Rejdersa u Grin Beju, sami su na toj poziciji.

Beta/AP

Aktuelni šampioni Pekersi zadržali su maksimalan učinak pregazivši Rejderse 46:16. Aron Rodžers je bacio 281 jard, dva tačdauna i intersepšn, a prva dva tačdauna u sezoni istrčao je Rajan Grent uz 85 jardi. Karson Palmer bacio je 245 jardi za Ouklend uz tačdaun i četiri intersepšna.

Svoje veče imao je Met Rajan koji je sa 320 jardi i četiri tačdauna predvodio Atlanta Falkonse do poede nad Karolina Pantersima od 31:23. Sjajan je bio kvorterbek Njujork Džetsa Mark Sančes sa 181 jardom, dva bačena tačdauna (Santonio Holms i Landenijen Tomlinson) i još dva istrčana. Džetsi su pobedili Kanzas Siti Čifse 37:10 i tako sačuvali nade za mesto u plejofu.

Beta/AP

Sa dve pobede ispred Džetsa u diviziji su Petriotsi koji su se mučili protiv Redskinsa u Vašingtonu da bi slavili 34:27. Ponovo je prvo ime bio Tom Brejdi sa 357 jardi i tri tačdauna, od čega dva Robu Gronkovskom. On je sa 15. tačdaunom u sezoni oborio record NFL-a u broju TD-a za tajt enda.

Baltimor Rejvensi nisu imali problema da savladaju Indijanapolis Koltse sa 24:10 i desetom pobedom sačuvaju prvo mesto u diviziji Sever AFC-a ispred najvećeg rivala Pitsburg Stilersa koji takođe imaju deset trijumfa ali slabiji međusobni duel.

NFL, 14. nedelja:

Baltimor Rejvens – Indijanapolis Kolts 24:10

Karolina Panters – Atlanta Falkons 23:31

Sinsinati Bengals – Hjuston Teksans 19:20

Detroit Lajons – Minesota Vajkings 34:28

Džeksonvil Jaguars – Tampa Bej Bakanirs 41:14

Majami Dolfins – Filadelfija Igls 10:26

Njujork Džets – Kanzas Siti Čifs 37:10

Tenesi Tajtens – Nju Orleans Sejnts 17:22

Vašington Redskins – Nju Ingland Petriots 27:34

Arizona Kardinals – San Francisko 49ers 21:19

Denver Bronkos – Čikago Bers 13:10 posle produžetka

Grin Bej Pekers – Ouklend Rejders 46:16

San Dijego Čardžers – Bafalo Bils 37:10

četvrtak Pitsburg Stilers – Klivlend Brauns 14:3

02.30h Dalas Kaubojs - Nujork Džajants

utorak, 02.30h:

Sijets Sihoks - Sent Luis Rems

NFC Istok

1. Dalas Kaubojs 7-5

2. Njujokr Džajants 6-6

3. Filadelfija Igls 5-8

4. Vašington Redskins 4-8

NFC Sever

1. Grin Bej Pekers 13-0

2. Detroit Lajons 8-5

3. Čikago Bers 7-6

4. Minesota Vajkings 2-11

NFC Jug

1. Nju Orleans Sejnts 10-3

2. Atlanta Falkons 8-5

3. Karolina Panters 4-9

4. Tampa Bej Bakanirs 4-9

NFC Zapad

1. San Francisko 49ers 10-3

2. Arizona Kardinals 6-7

3. Sijetl Sihoks 5- 7

4. Sent Luis Rems 2-10

AFC Istok

1. Nju Ingland Petriots 10-3

2. Njujork Džets 8-5

3. Bafalo Bils 5-8

4. Majami Dolfins 4-8

AFC Sever

1. Baltimor Rejvens 10-3

2. Pitsburg Stilers 10-3

3. Sinsinati Bengals 7-6

4. Klivlend Brauns 4-9

AFC Jug

1. Hjuston Teksans 10-3

2. Tenesi Tajtens 7-6

3. Džaksonvil Jaguars 4-9

4. Indijanapolis Kolts 0-13

AFC Zapad

1. Denver Bronkos 8-5

2. Ouklend Rejders 7-6

3. San Dijego Čardžers 6-7

4. Kanzas Siti Čifs 5-8

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

NFL: Poraz Pekersa, pobeda Koltsa!

Izvor. B92 | A. Kovačević

Zvanični šampioni NFL-a Grin Bej Pekersi ipak neće imati perfektan skor pred plejof ove sezone.

Tim iz Viskonsina neočekivano je poražen od Kanzas Siti Čifsa 19:14 u meču 15. vikenda koji je doneo još jednu senzaciju, prvu pobedu Indijanapolis Koltsa koji su sa 27:13 nadigrali Tenesi Tajtense.

Neočekivan poraz doživeli su i Njujork Džajantsi koje su sa ubedljivih 23:10 Vašington Redskinsi udaljili od plejofa. Sijetl je sa 38:14 razbio Čikago, dok je San Dijego bio ubedljiv protiv Baltimora 34:14.

Meč u Kanzasu doneo je ono što niko nije očekivao, prvi poraz moćnog Grin Beja. Ne, Pekersi nisu odmarali Arona Rodžersa i ostale zvezde, prvi tim je bio na terenu, i prvi put u sezoni nije poentirao u prvom poluvremenu.

Čifse je do najveće senzacije u sezoni predvodio novi kvorterbek Kajl Orton sa 299 jardi u svom prvom startu za tim. Interesantno je da Kanzas Siti nije postigao tačdaun sve do poslednjih pet minuta kada je Džeki Betl utrčao u endzonu za 19:7.

Prethodno je Rajan Skup pogodio četiri fild gola. Najbolji QB lige Rodžers meč je ipak završio sa tačdaunom i 235 jardi, a pas u endzoni je uhvatio Donald Drajver početkom drugog poluvremena za očekivani preokret posle 7:6.

Rodžers je uspeo i da istrči tačdaun, ali je samo ublažio poraz dva minuta pre kraja. Tako su Pekersi okončali svoju seriju od 19 uzastopnih pobeda u skoro tačno godinu dana.

Džajantsi su ponovo razočarali svoj navijače jer je u predgradžu “velike jabuke” dominirao Vašington. Redskinsi su brzo poveli sa 17:0 i najavili oproštaj Njujorčana od plejofa. Reks Grosman je bacio 185 jardi, tačdaun i dva intersepšna, ali je sa druge strane očajan bio Ilaj Mening sa 257 jardi i tri presečena pasa bez TD-a.

Derel Jang je istrčao, a Santana Mos ponovo uhvatio tačdauna, dok je do endzone za Džajantse stigao samo Ahmad Bredšo, ali tek 33 sekunde pre kraja meča.

Džajantsi ipak mogu do plejofa, ali u poslednje dve nedelje moraju da pobede gradskog rivala Džetse i direktnog konkurenta za prvo mesto u diviziji Istok NFC-a Dalas Kaubojse koji imaju pobedu više.

Prvu pobedu u sezoni bez Pejtona Meninga ostvarili su Indijanapolis Koltsi koji su sa 27:13 šokirali Tenesi Tajtense. Den Orlovski bacio je samo 82 i tačdaun, ali je Donald Braun istrčao 161 jard i TD za verovatno neviđeno slavlje navijača najgoreg tima u ligi.

Sa druge strane, Met Haslbek je bacio 223 jarde i dva intersepšna pre nego što ga je u timu Tajtensa koji su ispali iz borbe za plejof zamenio Džejk Loker. On je bacio 108 jardi i TD. Kris Džonson je iz 15 nošenja osvojio samo 55 jardi.

Tom Brejdi bacio je 320 jardi i dva tačdauna u pobedi Petriotsa nad Denverom 41:23. Deni Vudhed i Bendžarvus Gin Elis su istrčali po TD, dok je Aron Ernandes imao 129 jardi i uhvaćen TD.

Tim Tibou je bacio 194 jarde bez presečene lopte i tačdauna, ali je uspeo da istrči dva. Jedan je istrčao i Lens Bol, ali to je bilo sve od Bronkosa.

San Dijego je ušao u paklen ritam, a u 15. vikendu Čardžersi su razbili pretendenta na Superboul Baltimor Rejvense 34:14 i tako sačuvali nadu za plasman u plejof.

Filip Rivers je bacio 270 jardi i TD, dok je sjajan bio Rajan Metjuz sa 90 jardi i dva trčanja u endzonu. Jednom je to učinio i Majk Tolbert.

Sa druge strane, Džo Flako je bacio 226 jardi uz po dva tačdauna i intersepšn. Rej Rajs je ostao na samo 57 jardi trčanje, dok su po TD uhvatili Tori Smit i Ed Dikson.

Fenomenalno veče imao je Lišon Mekoj koji je u ubedljivom trijumfu Filadelfije na Džetsima istrčao 102 jarde i 3 tačdauna. Jedan je istrčao i Majkl Vik uz 274 bačene jarde i po TD i intersepšn.

NFL, 15. vikend:

Bafalo – Majami 23:30

Čikago – Sijetl 14:38

Indijanapolis – Tenesi 27:13

Kanzas Siti – Grin Bej 19:14

Sent Luis – Sinsinati 13:20

Minesota – Nju Orleans 20:42

Džajants – Vašington 10:23

Hjuston – Karolina 13:28

Tampa Bej – Dalas 15:31

Atlanta – Džeksonvil 41:14

Arizona –Klivlend 20:17

Filadelfija – Džets 45:19

Denver – Nju Ingland 23:41

Ouklend – Detroit 27:28

San Dijego – Baltimor 34:14

utorak 02:30h San Francisko – Pitsburg

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

NFL: Džajantsi izbacili šampiona!

Izvor. B92 | A. Kovačević

Superboul 2012. doneće novog NFL šampiona jer su prošlogodišnji pobednici Grin Bej Pekersi eliminisani.

Kao i pre četiri godine, Pekerse su u divizijskim duelima plejofa na "Lembo fildu" eliminisali Njujork Džajantsi, sada rezultatom 37:20. Oni će u finalu NFC-a igrati protiv San Francisko 49ersa.

U finalu AFC-a rival Nju Ingland Petriotsima biće Baltimor Rejvensi koji su očekivano bili bolji od Hjuston Teksansa sa 20:13.

Nedelja dana odmora očigledno nije odgovarala Pekersima koji, iako su igrali na svom “Lembo fildu“, nisi ličili na onaj tim iz regularnog dela sezone koji je bio nezaustavljiv.

Sa druge strane, Džajantsi su izgleda u pravo vreme ušli u šampionsku formu i fenomenalnom igrom ponovo u Grin Beju najavili juriš na Superboul.

Fenomenalnu partiju odigrao je Ilaj Mening koji je bacio 330 jardi (21/33) uz tri tačdauna i intersepšn, a posebno je briljirao na trećim daunima gde je od 11 situacija čak sedam puta osvajao novi napad za svoj tim.

Mening je sjajno kombinovao svojim napadom, a dva puta je u endzoni pronašao Hakima Niksa koji je skupio 165 jardi. Ovaj tandem je zaslužan i za potez meča kada je Niks između tri čuvara uhvatio "Hejl Meri" pas od 66 jardi. Jedini TD trčanjem postigao je Brendon Džejkobs koji je dva i po minuta pre kraja potvrdio četvrtu uzastopnu pobedu Džajantsa.

Sa druge strane Aron Rodžers i napad Pekersa nisu ličili na sebe. Rodžers je bacio 264 jardi uz dva tačdauna i intersepšn. Ofanzivci Pekersa su izgubili čak tri fambla, a tokom kompletnog regularnog dela sezone imali su svega šest.

Grin Bej nije uspeo da osvoji TD trčanjem, a najbolji u tom segmentu takođe je bio Rodžers sa 66 jardi. Pasove u endzoni uhvatili su Džon Kun i veteran Donald Drajver koji je osvojio najviše jardi pasom (66). Šampionima nisu pomogle ni greške sudija koje su u najmanje četiri navrata oštetile Džajantse (prim. aut).

U prvom meču u nedelju Rejvensi su posao protiv Teksansa odradili već u prvoj četvrtini kada su poveli sa 17:3. Ostatak meča ekipa Hjustona je odigrala perfektno u odbrani, ali treći kvorterbek tima Ti Džej Jejts nije uspeo da donese preokret.

On je bacio 184 jarde i tri intersepšna, koja su umnogome uticala na rezultat jer su maltene u sva tri napada Teksansi bili veoma blizu endzone. Dva je uhvatio fenomenalni Ed Rid.

Arijan Foster odigrao je sjajnu partiju, ali 132 istrčane jarde i TD samo su ublažili poraz Teksašana. Dobar je bio i Andre Džonson koji je uhvatio skoro polovinu pasova Jejtsa (osam za 111 jardi). Ipak, sva tri intersepšna došla su nakon dodavanja upućenih ka njemu.

Sa druge strane Džo Flako nije briljirao ali je bacio 176 jardi uz dva tačdauna u radnoj fazi meča. Rej Rajs je osvojio 60 jardi trčanjem, dok je 73 hvatanjem i TD imao Ankuan Boldin.

NFL, rezultati divizijskih duela:

subota:

San Francisko 49ers – Nju Orleans Sejnts 36:32

Nju Ingland Petriots – Denver Bronkos 45:10

nedelja:

Baltimor Rejvens – Hjuston Teksans 20:13

Grin Bej Pekers – Nhujork Džajants 20:37

Finale Nacionalne fudbalske konferencije (NFC): San Francisko 49ers – Njujork Džajants (ponedeljak, 00.30h)

Finale Američke fudbalske konferencije (AFC): Nju Ingland Petriots – Blatimor Rejvens (nedelja, 21.00h)

Superboul XLVI je na programu 5. februara 2012. godine pola sata nakon ponoći. Nacionalnu himnu SAD-a pevaće Keli Klarkson, dok će na poluvremenu nastup imati Madona. Meč se igra na “Lukas oil stadionu“ u Indijanapolisu. Reklama od 30 sekundi koštaće 3.5 miliona dolara.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 sedmica kasnije...

Superboul: Petriotsi žele revanš

Izvor. B92 | AK

U noći između nedelje i ponedeljka, tačno pola sata iza ponoći, na programu je Superboul XLVI, finalni meč NFL-a.

Pre četiri godine u Arizoni smo gledali fantastičan triler u režiji Njujork Džajantsa, učinili su da najdominantniji tim decenije Nju Ingland Petriotsi budu predmet šala na račun skora 18-1.

Dva rivala se ponovo sreću u Superboulu, a glavni akteri su isti. Ilaj Mening je za četiri godine iskusniji i pre svega bolji, a sa druge strane Tom Brejdi ima priliku da stane rame uz rame sa Džoom Montanom.

***

Za koga navijate?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Superbowl 46 Džajentsima

Izvor: NS Portal | 04:11 06.02.2012.

Ekipa Njujork Džajentsa je osvajač 46. Superbol-a. U uzbudljivom i neizvesnom meču protiv Nju Ingland Petriotsa, Džajentsi su imali više sreće. Na samom početku meča poveli su sa 9:0, da bi Tom Brejdi odličnim pasovima pred kraj prvog i početkom drugog poluvremena preokrenuo rezultat na 17:9. Činilo se da su Patriote uzele konce igre u svoje ruke i da će lako pobediti. Međutim, ekipa iz Njujorka se sa dva fild gola primakla na 17:15 i učinila meč izuzetno uzbudljivim. Dve ispuštene lopte Patriota na četiri minute pre kraja su dale šansu Džajentsima da preokrenu rezultat, što su oni i učinili minut pred kraj - 21:17. U očajničkom pokušaju da izbegnu poraz, Patriote su s nekoliko dugih dodavanja pokušale preći ceo teren. Završni pas nije uhvaćen u velikoj gužvi u end zoni Njujorčana, pa je pehar drugi put zaredom otišao u vitrine Njujork Džajentsa. Konačan rezultat 21:17.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...