Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Svi mi imamo omiljena cveca, ali postoje i cveca koje mrzimo i ne zelimo ni videti blizu naseg stana ili baste.

Prema kojoj vrsti cveca osecate izuzetnu antipatiju?

Ja, recimo nisam podnosio muskatle. kao dete, zbog izrazitog mirisa lisca. Danas ih volim cisto zato sto sam postao zadrti konzervatvac i postovalac starih vrednosti.:lol:

Ne volem ni daliju, jecu da je vidim u mojoj basti! Za sada! :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:lol:

A ja volim sve te zeleniše... i fikuse i bendžamine i puzavice i bambuse i samo njih gajim :uredu:

A ne mogu da kažem da neko cveće mrzim, ima nešto što manje volem od drugih cvetova i to je na mestu br 1 karanfil!!! Mislim da kada bi mi neko došao na vrata sa karanfilima, bila bih u stanju da ubijem s istim :dry: Ne volim ni ljiljane, ubija me njihov jak miris, ni orhideje, deluju mi previše snobovski sa onim posudicama sa vodom u buketima da ne uvenu...

Uopšte, od svih biljaka koje cvetaju, najvolem belu radu ili margaretu (zavisi ko kako to zove)... ali onu baštensku, sa dugim drškama i tako jednostavnim, a savršenim cvetom... To je za mene car svih cvetova :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja isto kao i moja komsinica (par postova ozgor) ne mrzim ni jedne ljude, ni zivotinje, ni biljke. Meni cak dodje zao tog nekog sto mi doneo karanfil, kontam ili nije imao para ili ukusa za bolje, ne mogu da se odlucim sta mi je potresnije od to dvoje.

Nisam volela preterano muskatle ali sada su mi recimo draze od petonija ako govorimo o tom zardinjerastom cvecu.. Hodnik mi je pun fikusa, sto benjamina sto klasicnog, dracena, difenbaxija, seflera i tog sobnog rastinja.. Prvi put u zivotu imam dovoljno veliku prostoriju sa mnogo sunca, zagrejanu zimi u kojoj biljke lepo napreduju.

Znate vec onaj zajeb u stanu, ako metnes na parapet dasku saksiju, ozdol ubi radijator zimi, ako odaljis od radijatora ukinuo si mu svetlos'.. Nema goreg smrta za cvet od stambenoga stana..

Ne mogu da se setim ni jedne biljke koju mrzim ali shumica je moj stari drug pa mi nece kazati da mu off-iram temu.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pored one lepe, slatke i simpatične puzavice :bljak: ne volim ni glog.

Moja sverkrva je imala neobičan ukus što se tiče biljaka. Glog je posadila na samoj krivini puta, uz živu ogradu, i to je sada ogromno drvo-preko 2 m visine. Guši mi živu ogradu, zaklanja borove, a bodeeeeeeeeeeeeeee da ti oči ispadnu. Naravno svaki put kad prolazim kolima maaaalko :fijuk: ogrebem auto...Mislim seckam ga ja, ali danas mi pao mrak na oči...Kad me krenulo sa testerom. Htela ja da upalim motornu testeru i do zemlje da cviknem celo drvo, ali muški ne da. Onda sam seckala i seckala i seckala....i SECKALA. Ono što je najgore bode da ti oči ispadnu. Sve ruke izgrebala. Morala sam da pazim da mi koja grana ne ostane ne travi jer bi se probušile gume na kolima, a mora se baš tuda proći. Razumem ja ženu, ona je boravila ovde od marta do oktobra i stalno ga potresivala, ali ja...posle par nedelja odsustva redovno izgrebem auto...:lol:

Dakle mrzim glog.

Dobro, lekovit je...ali je previše bodljikav :lol:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

a sto mrzite karanfile?

karanfili su tako retro!

ja bi mu pruzila priliku

Ae, nisam ni znala da su retro ...ali taj 'omraZeni karanfil' nisam videla sto godina - btw, kao da je zavera u pitanju. Mislim da su ga osudili na progonstvo zbog ebene osmomartovske simbolike :dry: .....steta, a i oni turski karanfili fino miriSu u basti :vez:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ne mogu reci da mrzim cvece, zasto bih ga mrzela..ali ga jednostavno ne volim..

U kuci nemam niti jedan cvetak, a ni u dvoristu..a tek sto ne volim da dobijam cvece, ufff..

Dis iz maj odgovor :ok: nemam potrebE da se mucam i kucam.. i okolo poTucam :lol:

Volim travu, volim zbunje, drvece..i volim mog zeku..:roll:

Volesmo i mi jednog malog zeku

koji nam je poj'o pola dvorišnih žbunova, drveća i stabala.. i kad je dostig'o Ginisovu rekordnu velichinu

dobijo je i ŠenGen i sve ostale pa-pa viZe :uredu: iz cuGa

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Mozda zato sto ih ima na svakom koraku o osmim martovima i ostalim danima zena i majaka pa im ne deluje da se potrudio. Karanfil je mozda simbol otaljavanja.

Slažem se... neko ko otaljava taj posao čestitanja 8. marta, najlakše mu je da kupi karanfil u onom celofančetu i da ga s osmehom dobaci svojoj dragani... ne volim ga i gotovs, ne miriši, nije lep na oko, kad se suši otpadaju one latice i ne mož' od njega napraviti lep buket...:jok:

Ali u ove karanfile ne spadaju turski, oni sitni što lepo mirišu i krase maminu bašticu :srce: njih volim i da vidim i da mirišim ali samo u bašti, ne volim da stoji u vazi i uvene s vremenom... nije mu to poenta...

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...