Idi na sadržaj

Odbojkaška reprezentacija Srbije


Preporučene poruke

Eh... kako sam mogla do sada da ne postavim ovu temu... moj omiljen sport koji rado gledam i pratim rezultate naših sjajnih momaka :uredu:

Malo u senci svih događaja ostaje početak Svetske lige za odbojkaše koji je počeo prošlog vikenda :ajde:

Naši plavi su u grupi sa Argentinom, Finskom i Portugalom.

Prošlog vikenda momci su gostovali u Argentini i dobili jedan meč sa 3:0, a drugi su izgubili sa istim rezultatom...

Ovaj vikend, tj večeras i sutra, u Pioniru dočekuju reprezentaciju Finske, gde su naši momci favoriti :ajde: Žao mi je što ne igraju makar jedan meč na Spensu, jer volim da ih gledam... ovako, navijam za naše momke i nadam se da će biti uspešni :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 sedmica kasnije...
  • Odgovori 101
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Pobednici  Svetske  lige!!Bravo   momci!!  Jos  jednom 'uaaaa'  za  glupa  pravila  zbog  kojih  ne  idemo  na  OI!

Pobeda! SMS konverzacija sa stricem: - Javi kako kraj - (dva sata kasnije) 3:0 lagano - za koga? -  Da smo izgubili napisao bih 0:3 - Šta je to, Svetska liga, jesmo sad prvaci? -  Pobeda u finalu S

Pa  zar je  to  fer?Bez  obzira  koja  je  ili  bi  reprezentacija  bila   ppobednik  svetske  lige,ti  bi  trebalo da  idu! Pa  zar  nije  u vaterpolu   tako,mi  smo  pobedili,ali  posto  smo  se  pl

Prošao je i treći vikend Svetske lige za odbojkaše i naši momci su opet prvu utakmicu izgubili, a drugu dobili :dry:

Prošli vikend sam se iznenadila, jer izgubiti kod kuće od Finaca je :wtf: jbt, nisam znala ni da umeju igrati odbojku... a u petak sam se nervirala i gledala više Stinga nego odbojku, nisam imala nerava za njim :lol:

A sinoć... sinoć sam sa mojim dečacima uživala na utakmici... atmosfera je bila prava, kao u ona stara vremena, kada su na terenu bili naši sjajni zlatni momci :uredu:

Odbojkaši se revanširali Portugalu

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Portugala sa 3:0 u setovima (26:24, 25:18, 29:27) u drugom meču trećeg vikenda Svetske lige.

‘Orlovi’ su se tako revanširali Portugalcima za poraz u petak u “Pioniru” i zabeležili treći trijumf, uz isto toliko poraza.

Sledećeg vikenda najbolji srpski odbojkaši gostuju selekciji Finske, a ti mečevi na programu su 17. i 18. juna u Tampereu.

Srpski odbojkaši ‘preslikali’ su prošli vikend, kada su prvo izgubili, a zatim ubedljivo trijumfovali nad Finskom. Pobedom protiv reprezentacije Portugalije naši odbojkaši zadržali su izgledne šanse da budu među dve najbolje ekipe u grupi i plasiraju se na završni turnir Svetske lige, koji će od 6. do 10. jula biti održan u poljskom Gdanjsku.

Izabranici selektora Igora Kolakovića uspeli su da limitiraju učinak Valdira Sekeire, koji je u susretu u Beogradu bio ubedljivo najbolji pojedinac sa 34 poena. Dobro se Srbija držala do sredine uvodnog seta i umesto da na drugi tehnički tajm-aut ode sa solidnom prednošću, ali usledio je nevoravatan pad i konfuzija u igri, koju su gosti iskoristili i osvojili šest vezanih poena.

Rastrčali su se Portugalci po terenu, imali su dve set lopte, ali je na servis došao Marko Podraščanin. Sa četiri vrhunska servisa preokrenuo je rezultat, a prvu priliku za osvajanje seta iskoristio je Dragan Stanković.

Nastavio je Stanković u dobrom ritmu, a činjenica da nisu iskoristili odličnu šansu da otvore meč u Novom Sadu poremetila je goste, pa je Srbija relativno lako stigla do vođstvo od 2-0 u setovima.

Dva tima su zamenili uloge u trećem setu, a kada su gosti u nekoliko navrata stekli opipljiviju prednost (7:3, 10:6 i 16:12), svi u sali pomislili su da naš državni tim neće lako doći do trijumfa.

Usledila je izmena na poziciji korektora, Tomislav Dokić je ušao umesto Saše Starovića, a Srbija je preko raspoloženih srednjih blokera Stankovića i Podraščanina izborila neizvesnu završnicu. Imali su Portugalci dve set lopte, ali se domaći nisu predavali do poslednjeg trenutka, što im je na kraju donelo maksimalnu pobedu.

Srbija: N. Kovačević 10, U. Kovačević, Janić, Vlado Petković 2, Stanković 12, Nikić 9, Dokić 3, Starović 13,Veljko Petković, Podraščanin 12, Rosić.

Portugal: Tešeira , Silva, Malveiro 7, Fereira, Violas 1, Fidalgo, Žoze 10, Valdir 9, Kruz 11, Santos, Gašpar 6, Lopes 5.

B92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pobeda Srbije u Finskoj

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je četvrtu pobedu u C grupi Svetske lige.

Srpski odbojkaši su u Tampereu pobedili domaću selekciju Finske sa 3:2 (25:20, 24:26, 25:17, 34:36, 15:11), a meče je oditgran u okviru četvrtog vikenda C grupe.

Sledeći meč Između Finske i Srvbije je na programu u subotu od 17.30 časova.

Seniori Srbije su u meču protiv Finske osvojili dva boda pošto su došli do pobede tek u taj-brejku.

Srbija je utakmicu odigrala u izmenjenom sastavu, pošto zbog lakše povrede leđa Miloš Nikić nije bio u timu. Ipak, Srbija je odlično odgirala prvi set i vodila u drugom, što je možda moglo i da odluči meč, a potom i u najdužem, četvrtom setu, imala čak šest meč lopti, koje nije iskoristila. Borbeni Finci su uspeli da se vrate u utakmicu, ali je ipak presudio kvalitet Srbije.

Od početka meča izabranici Igora Kolakovića su zaigrali borbeno, što im je donelo prednost, koju su uspešno čuvali do kraja seta za vođstvo od 1:0.

U drugom setu viđena je slična slika, s tim što su Finci sredinom seta uspeli da izjednače (12:12) i da nastavak učine rezultatski zanimljivijim. Imala je Srbija u više navrata dva poena prednosti (16:14, 19:17, 21:19, 23:21), ali su Finci u finišu napravili seriju od 4:0 za konačnih 25:23 i izjednačenje na 1:1 u setovima.

Treći set je, kao i prethodna dva, počeo prednošću Srbije, koja je imala rezultatsku prednost od starta, a na drugom tehničkom odmoru čak pet poena (16:11). Do kraja Srbija je rutinskom igrom povećala prednost za konačnih 25:17 i 2:1 u setovima.

Četvrti set je obeležila izjednačena igra. Igralo se poen za poen, ali je Srbija bila ta koja je imala konstantnu prednost od jednog, odnosno dva poena. Na drugom tehničkom tajm – autu bilo je 16:14 za Srbiju. Upravo posle odmora, Finska je sa tri vezana poena preokrenula rezultat, povela i vodila do 21:20. Tada je Srbija osvojila dva uzastopna poena i povela sa 22:21, da bi Finci uzvratili na isti način za 23:22 za Finsku. Imali su Finci dve set lopte, a potom Srbija šest meč lopti, koje nije iskoristila. Ponovo su Finci došli do prednosti i posle pravog maratona iskoristili šestu set loptu za 36:34, odnosno 2:2 u setovima.

U odlučujućem, petom setu vodila se velika borba za svaki poen. Vodila je Finska sa 8:7, a Srbija preokrenula na 9:8. Usledila je igra poen za poen, da bi Srbija na servis Podraščanina, ali i zahvaljujući fantastičnoj igri u odbrani od 11:11 stigla do tri vezane meč lopte (14:11). Iskoristili smo prvu za konačnih 3:2 i dva nova boda.

Meč je odigran u Ledenoj dvorani u Tampereu pred 3.050 gledalaca, a sudili su Todorov (Bugarska) i Van Gompel (Holandija).

Finska: Tervaporti, Esko 2, Sitala 2, Samuelvo, Hejtanen 6, Tominen, Sivula 1, Kunari 12, Miko Oivanen 37, Ssumov 12, Mati Oivanen 9, Lehtonen 1.

Srbija: Kovačević 15 , Janić 15, Vlado Petković 4, Terzić 4, Stanković 14, Samardžić, Rašić, Dokić, Starović 25, Veljko Petković, Podraščanin 18, Rosić.

B92

***

Posle onog napetog četvrtog seta, kada je propušteno toliko meč lopti, mislila sam da će momci pasti u igri... srećom, sve je ispalo ok i još jedna pobeda je zabeležena :uredu:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Pih!

Odbojkaši Srbije izgubili su u Tampereu od Finske rezultatom 3:2 (25:23, 25:23, 21:25, 20:25, 15:11), u drugoj utakmici četvrtog vikenda C grupe Svetske lige.

Nisam gledala, ali mi je sin rekao ''Mama, loši smo! Slabo smo igrali... nećemo mi stići u završnicu Lige :jok:''

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...

Miljković: „Šesto mesto realno“

Kapiten srpskih odbojkaša Ivan Miljković rekao je da je šesto mesto realan domet našeg tima na predstojećem Evropskom prvenstvu u Austriji i Češkoj.

Šampionat ’starog kontinenta’ počinje u petak i traje do 18. septembra, a Srbija se nalazi u grupi A sa Slovenijom, Turskom i Austrijom.

miljkovi.jpg

„Naš cilj nije osvajanje neke od medalja, jer nemamo argumenata za to. Nećemo da kažemo da ćemo uraditi najbolje što možemo, jer ne želimo da se krijemo iza takvih alibija. Ulazak u polufinale, ili osvajanje neke od medalje bilo bi ravno senzaciji“, rekao je Miljković.

Miljković je za reprezentaciju debitovao pre više od deset godina, a sada je, posle Nikole Grbića, red došao na njega da ponese kapitensku traku.

„Čast mi je što ću, posle Dejan Brđovića, Vladimira i Nikole Grbića, nositi kapitensku traku. Ekipa je potpuno drugačija od prethodnih generacija, ali potrudićemo se da igrom ostvarimo što bolji plasman“, rekao je Miljković.

Selektor srpskih odbojkaša Igor Kolaković složio se sa Miljkovićem da će put do plasmana četvrtfinala biti veoma težak.

„Moraćemo u kontinuitetu da igramo dobro, a u Svetskoj ligi smo pokazali da nismo u stanju da to uradimo. Idemo na Evropsko prvenstvo da doguramo što dalje. Moramo biti oprezni i motivisani, jer prethodni razultati nisu garant uspeha“, rekao je Kolaković, „Imamo nazgled laku grupu. Slovenija je najveći konkurent, dok u ovom trenutku nije moguće sagledati realne mogućnosti reprezentacije Turske. Domaćin Austrija će imati svoje ambicije i očekivanja“.

Kolaković je istakao da će naš tim u Austriji biti oslabljena neigranjem Bojana Janića, koji zbog povrede neće biti među putnicima.

Jedan od naiskusnijih u našem timu, Dragan Stanković istakao je da se nada prolasku u drugu fazu šampionata.

„Kvalitetniji smo od ekipa u grupi, ali to moramo da dokažemo na terenu. Izdanja u Svetskoj ligi treba da nam budu opomena. Postoji mogućnost i da se sa dva poraza plasiramo u četvrtfinale, ali onda bismo imali lošu atmosferu u timu i imali bismo jake protivnike u nastavku“, naglasio je Stanković.

b92

Izmenjeno od strane člana Smucalica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srbija bolja i od Slovenije

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju sa 3-1 u setovima (25:9, 25:23, 23:25, 25:22) u drugom kolu Evropskog prvenstva u Češkoj i Austriji.

Posle uvodne pobede nad Turskom, ekipa Igora Kolakovića trijumfom nad Slovenijom došla je nadomak direktnog plasmana u četvrtfinale.

U poslednjem kolu, u ponedeljak od 20 časova, Srbija se sastaje sa Austrijom, najslabijim rivalom u grupi.

U prvom setu Slovenci su pružili mali otpor našim odbojkašima pa su oni lako došli do vođstva od 1:0 u setovima pošto su prvi deo igre rešili sa 25:9.

Slovenija je u drugom setu zaigrala mnogo agresivnije, zadavala je mnogo muka srpskim odbojkašima, ali oni nisu dozvolili iznenađenje i dobili su ga sa 25:23, da bi Slovenci potom smanjili na 2:1. U poslednjem setu 'orlovi' su se konsolidovali posle male krize sredinom četvrtog seta i uspeli su da realizuju drugu meč loptu.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Srbija ubedljiva protiv Austrije

Odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i treću pobedu u grupnoj fazi Evropskog prvenstva i direktno se plasirala u četvrtfinale.

"Orlovi"su u Beču ostvarili najubedljiviju pobedu na šampionatu pošto su dobili nejakog domaćina Austriju sa 3:0 (25.16, 25:19, 25:16).

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Francuske i Turske u plejofu. To će verovatnu biti "trikolori" koji su u trećem kolu grupe C savladali Italiju sa 3:2.

U prva dva meča u Grupi A Srbija je izgubila samo jedan set, savladala je Tursku sa 3:0, a Sloveniju sa 3:1.

Četvrtfinale, 15. septembar:

16.00h Beč: Srbija – Francuska/Turska

15.00h Karlovi Vari: Rusija – Bugarska/Estonija

19.00h Beč: Italija – Slovenija/Finska

18.00h Karlovi Vari: Slovačka – Češka/Poljska

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Kapiten srpskih odbojkaša Ivan Miljković rekao je da je šesto mesto realan domet našeg tima na predstojećem Evropskom prvenstvu u Austriji i Češkoj.

:uzbud:

Srećom, Ivan se malko prevario :ok:

Naši momci su večeras nadigrali Francuze i u napetoj završnici su dobili meč sa 3:1 u setovima i izborili se za polufinale!

U polufinalu će se sastati sa Rusijom, koja je pobedila Bugarsku sa 3:1.

Duel Srbije i Rusije na programu je u subotu od 18 časova, dok se u prvom polufinalu, tri sata ranije, sastaju Italija i Poljska.

Šta reći drugo, sem bravo za naše momke i da ćemo navijati iz sve snage za njih :ajde: :ajde: :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

:uzbud: :uzbud: :uzbud:

Da li vi znate ko je šampion Evrope?!? SRBIJA!!!

Ovi momci su ispraćeni na prvenstvo bez neke pompe i tv komentarisanja. Svaki put su stavljeni ispod košarkaša :dry:

A ja i dalje tvrdim, ovi momci su naš ponos i dika i zaista im veliko hvala za ovaj današnji dan!

Igrali su borbeno, sa srcem i pored Miljkovića, Nikić me je potpuno osvojio svojom borbenošću i podizanjem atmosfere u timu i bodrenjem :uredu: Svaka ekipa mora imati takve igrače, koji će održavati ekipu u elementu.

A atmosfera u Beču je bila fantastična, naši ljudi koji žive tamo su stvarno bili odlični, pevali su i navijali svo vreme i napravili su atmosferu kao da se igra kod nas :uredu:

Sutra u 18h je doček naših zlatnih odbojkaša u Bg!

P.S. Treba li da napomenem da je Vanja Grbić bio u studiu i da sam ga pažljivo slušala :treptrep:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Samo da se zna :ajde:

Odbojkaši počeli pripreme za Japan

Srpski odbojkaši u ponedeljak su se okupili u beogradskom hotelu „M“ i tako počeli pripreme za Svetski kup u Japanu.

To takmičenje je prvo kvalifikaciono za Olimpijske igre u Londonu naredne godine, a biće održano od 20. novembra do 4. decembra.

Evropski šampioni biće kompletni u utorak, kada se pripremama priključe preostala četvorica igrača.

„Svetski kup je veliki izazov, pošto je to prvenstvo sveta u malom i to u dosta teškoj disciplini, koja je bliža maratonu nego odbojci, jer se igra 11 utakmica za 15 dana, a samo tri ekipe će se plasirati na Olimpijske igre“, rekao je Kolaković, „Naravno da je teško praviti prognoze, ali idemo u Japan sa velikom željom i nadom da ćemo se plasirati na Olimpijske igre. Ako to nemamo, ne treba ni da idemo. Suština je da imamo mnogo problema sa povredama i videćemo u narednim danima koliko će povredjeni i roviti igrači moći da nam pomognu“.

Po dogovoru sa trenerom Kolakovićem, Vlado Petković i Miloš Nikić će doputovati u Beograd u utorak, dok će se Mihajlo Mitić i Filip Vujić priključiti timu posle utakmice između Partizana i Crvene zvezde u okviru Wiener Städtische lige, koja se igra u utorak od 18 časova.

„Od utorka pa nadalje bićemo kompletni. U Beogradu ćemo se spremati bez utakmica, jer ćemo ih imati dovoljno u Japanu, gde najverovatnije polazimo 17. novembra“, rekao je Kolaković.

Evropske šampione na startu takmičenja u Nagoji očekuje duel sa Argentinom, a u tom gradu će igrati još i protiv Poljske i Irana. Potom sledi selidba u Osaku, gde će igrati protiv Japana i Kupe, u trećem kolu, u Mamamacuu, očekuju ih okršaji sa Rusijom, Italijom i Brazilom, dok će se u poslednjoj rundi, u Tokiju, sastati sa selekcijama Egipta, Kine i Sjedinjenih Država.

Selektor evropskih šampiona saopštio je spisak od 16 igrača koji će se pripremati za prvi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2012. u Londonu.

Na spisku su:

tehničari: Vlado Petković (Umbrija Volej), Mihajlo Mitić (Crvena zvezda) i Nikola Jovović (Fridrihshafen).

korektori: Ivan Miljković (Fenerbahče Istanbul) i Aleksandar Atanasijević (SKRA Belhatov).

libera: Nikola Rosić (Fridrihshafen) i Filip Vujić (Crvena zvezda).

blokeri: Dragan Stanković (Lube Maćerata), Marko Podraščanin (Lube Maćerata), Milan Rašić (Ach Volej Ljubljana) i Borislav Petrović (Poatije).

primači: Nikola Kovačević (Gubernija Njižni Novgorod), Miloš Nikić (Gabeka Palavolo), Miloš Terzić (Tur), Uroš Kovačević (Ach Volej Ljubljana) i Miloš Vemić (Fridrihshafen).

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 meseci kasnije...

Odbojkaši kreću iz Japana

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće na startu Svetske lige protiv selekcije Rusije 18. maja u Hamamacuu.

Novi Sad biti domaćin poslednjeg vikenda tog lukrativnog takmičenja, koje menja format u odnosu na prethodne godine.

Srbija se nalazi u A grupi zajedno sa reprezentacijama Rusije, Kube i Japana i odigraće 12 mečeva na četiri turnira.

Japanski Hamamacu ugostiće učesnike prvog turnira od 18. do 20. maja, posle čega sledi pauza za olimpijske kvalifikacije.

Domaćin drugog turnira je Kuba, a mesto odigravanja biće Dominkanska Republika od 15. do 17. juna.

Ruski Kalinjingrad ugostiće učesnike trećeg turnira od 22. do 24. juna, dok će se četvrti održati u Novom Sadu od 28. do 30. juna.

Na Finalnom turniru u Sofiji, od 4. do 8. jula, igraće šest reprezentacija: Bugarska kao organizator, pobednici grupa, kao i najbolja drugoplasirana selekcija.

Ukoliko Bugarska osvoji prvo mesto u D grupi, plasman u završnicu izboriće dve najbolje drugoplasirane selekcije.

Po pravilima Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB), plasman ekipa sa istim brojem bodova određuje se na osnovu broja pobeda, zatim set količnika i na kraju poen količnika.

Grupa A: Srbija, Rusija, Kuba, Japan.

Grupa B: Brazil, Poljska, Finska, Kanada.

Grupa C: Italija, SAD, Francuska, Južna Koreja.

Grupa D: Argentina, Bugarska, Nemačka, Portugalija.

Srbija ove godine učestvuje 15. put na takičenju Svetske lige. Od prvog nastupa 1997. godine osvojila je četiri puta srebrnu medalju i tri puta bronzu.

Korektor Srbije Ivan Miljković proglašen je četiri puta za najkorisnijg igrača takmičenja.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 godina kasnije...

Bez mnogo buke i pompe, naši odbojkaši su počeli takmičenje u Svetskoj ligi :)

Prošli vikend su u dva meča pobedili reprezentaciju Rusije,

a ovaj vikend gostuju u Sofiji.

U prvom susretu smo pobedili sa maksimalnih 3:0,

a trenutno je u toku drugi meč :ajde:

Oni su naši momci kojima ne treba mnogo reklame i pompe...

oni igraju :srce:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Izgubiše momci ovaj vikend oba meča od Amera,

ali je i činjenica da nikad ne umemo da igramo sa njima...

zašto? nemam pojma :beyond:

Prvu smo glatko izgubili, ali i to zahvaljujući prvom setu,

jer da smo realizovali makar jednu set loptu,

od pet (čini mi se) ko zna kako bi se meč nastavio...

Drugu smo ih sustigli posle 2:0, ali smo izgubili u petom setu

tako da posle ovog vikenda smo osvojili jedan bod

i sledeći vikend gostujemo braći Rusima :ajde:

Oba meča, i u petak i u subotu igraju se od 14h :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 4 sedmica kasnije...

Za naše momke je gotova Svetska liga

i sami smo krivi što nam je izmakla pobeda u poslednjem meču sa Amerima...

 

Ali, želim nešto drugo da podelim sa vama.

Prvo gostovanje Svetske lige u Novom Sadu, u meču protiv Bugara

moji dečaci su išli da gledaju i navijaju sa drugom i njegovim tatom.

Sasvim opremljeni rekvizitima su otišli:

zastave, kačketi i naravno vuvuzele :)

 

Moji su poneli vuvuzele koje su dobili iz Afrike sa prošlog SP,

a komšija je poneo jednu svoju vuvuzelu sa oznakama Srbije....

Na vratima im je redar rekao da to ne smeju uneti u salu, 

nego da ostave kod njih, pa kad krenu kući, čekaće ih...

I oni ostaviše i odoše u salu...

Po završetku meča, naravno - od vuvuzela ni traga ni glasa :ljutko:

Dečaci su bili očajni, došli su u suzama, bez obzira na pobedu,

a komšija je samo nemoćno odmahnuo glavom da nije mogao ništa da uradi...

 

Ja sam godinama išla na mečeve i Svetske lige i kad je Voša igrala evropska takmičenja

i nikada nisam prisustvovala divljanju na tribinama, a najmanje na odbojkaškim utakmicama.

Uostalom, to su tri dvanaestogodišnja dečaka... kojima je idol Atanasijević

i koji su samo hteli da podrže naše plave momke...

 

Pih!

Razočarana sam... :dry:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...
  • 1 mesec kasnije...

Pa misliiiim... sastavili su nam grupu :ajme:

Na 34. kongresu FIVB u Kaljariju održan je sastanak Saveta Svetske lige na kome su određeni sastavi grupa II i III divizije, kao i četiri nova člana, a odbojkaši Srbije dobili su protivnike.

Od 2015. godine u ovom takmičenju igraće 32 selekcije podeljene u tri divizije, a četiri nova člana su Crna Gora i Grčka, pobednik i finalista Evropske lige 2014, Kazahstan, trećeplasirani na Kupu Azije (AVC) i Egipat, pobednik Kupa Afričkih nacija.

Odbojkaši Srbije igraće u A grupi I divizije sa Brazilom, Italijom i Australijom (ukoliko ispuni uslove takmičenja). U B grupi I divizije igraće Rusija, Iran, SAD i Poljska.

Sistem takmičenja u Svetskoj ligi 2015. je isti kao ovogodišnji, pa će na finalnom turniru, od 22. do 26. jula igrati šest reprezentacija, po istoj formuli kao i ove godine.

Interkontinentalna faza počinje je od 5. do 7. juna, a seniori Srbije će gostovati u Brazilu. U okviru II vikenda (12. - 14. jun) Srbija će gostovati u Italiji. Tokom III vikenda (19. - 21. jun), Srbija će dočekati Brazil, a zatim u okviru IV vikenda (26. - 28. jun) Australiju. Srbija će ugostiti Italiju od 3. do 5. jula u okviru V vikenda. Tokom poslednjeg, VI vikenda (10. - 12. jul), Srbija će gostovati u Australiji.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 3 meseci kasnije...

Od kako sam čula vest, razmišljam kako zaslužuje da bude objavljena i ovde :)

 

 

 

Nikola Grbić novi selektor odbojkaša Srbije!

 

nikola_zps6qu1wul2.jpg

 

 

Nikola Grbić, proslavljeni odbojkaški reprezentativac i kapiten reprzentacije, imenovan je za prvog trenera muške seniorske reprezentacije Srbije.

Promocija Nikole Grbića biće naknadno organizovana, u prvom slobodnom terminu, s obzirom na obaveze u klubu.

Nikola Grbić je prošle godine završio bogatu igračku karijeru, osvajanjem titule prvaka Rusije sa Zenitom iz Kazanja, a potom postao trener Sir Sejfti Peruđe, vicešampiona Italije.

Nikola Grbić je 1997. proglašen za najboljeg igrača Evrope, a 2013. je primljen u „Odbojkašku aleju slavnih“ u Miliču, u Poljskoj.

Karijeru je počeo u GIK Banatu iz Zrenjanina, a zatim je igrao u Vojvodini iz Novog Sada. Internacionalnu karijeru je počeo 1994. odlaskom u Gabeku iz Montikjarija, a zatim je igrao za Trako iz Katanije, pa ponovo za Gabeku iz Montikjarija, Alpitur Kuneo, Sisli Trevizo, Asistel Milano, Kopru iz Pjaćence, Itas Dijatek Trentino, Bre banku Lanuti Kuneo i Zenit iz Kazanja.

Osvojio je dve titule prvaka Italije (2008. – Trentino, 2010. – Kuneo), titulu prvaka Rusije (2014. – Zenit), tri Kupa Italije (1999. – Kuneo, 2000. – Sisli, 2011. – Kuneo), dve titule pobednik Lige šampiona (2000. – Sisli, 2009. – Trentino), dva Super Kupa Evrope (1997. – Gabeka, 1999. – Kuneo), titulu pobednika Kupa Kupova (1998. – Kuneo), pobednika Top Tims Kupa (2006. – Pjaćenca) i pobednika Kupa CEV (Kuneo).

Nikola Grbić je sa reprezentacijom osvojio 19 medalja od 1995. – 2010. Na Olimpijskim igrama je osvojio zlato (2000. – Sidnej) i bronzu (1996. - Atlanta), na Svetskim prvenstvima srebro (1998. – Tokio) i bronzu (2010. – Rim), na Evropskim prvenstvima zlato (2001. – Ostrava), srebro (1997. – Ajndhoven) i četiri bronze (1995. – Atina, 1999. – Beč, 2005. – Rim, 2007. – Moskva), u Svetskoj ligi četiri srebra (2003. – Madrid, 2005. – Beograd, 2008. – Rio de Žaneiro, 2009. – Beograd) i dve bronze (2002. – Belo Horzonte, 2004. – Rim), kao i tri bronzane medalje u Svetskom Kupu izazivača (1996.), Svetskom Kupu šampiona (2001.) i Svetskom Kupu (2003.).

Nikola Grbić je proglašen za najboljeg tehničara SP 2010. u Italiji, a pre toga je izabran u najbolju postavu SP 2002. u Argentini. Proglašen je za najboljeg servera Svetskog Kupa izazivača 1996. u Japanu, kao i za najboljeg tehničara Svetskog Kupa 2003. u Japanu. 2009. je proglašen za najboljeg tehničara Finalnog turnira Svetske lige u Beogradu. Na Prvenstvima Evrope, Nikola Grbić je četiri puta proglašavan za najboljeg tehničara: 1997. u Ajndhovenu, 2001. u Ostravi, 2003. u Berlinu i 2005. u Rimu.

 

izvor: Blic

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 7 meseci kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...