ELA 1,400 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Od citanja kog knjizevnog dela ste odustali? Verujem da je svako imao slucaj da mu knjiga 'ne lezi', makar bila preporucena, i bestseler. Za mene je to 'Autostoperski vodic kroz galaksiju' od Daglasa Adamsa ...pokusala u par navrata da je dovrsim, ali mi radnja nije bila dovoljno zanimljiva, i sve sam nesto ocekivala da cu doci do dela 'koji ce me uvuci', ali 'zalud utrosih vreme. :uzdise: Starsica 1 Quote Link to post Share on other sites
Starsica 757 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 (edited) Jako su retke knjige koje necu procitati, jer sam dosta probirljiva i ne citam sve sto mi padne pod ruku. Retko kad se oslonim na neciju preporuku, takodje nebitno da li je knjiga bestseler ili ne, meni to ne igra ulogu. A uostalom, poprilicna mi je uvreda po pisca ako nesto pocnem da citam pa ne zavrsim. E pa, ima nekolicina koje jesam uvredila "Sofijin svet" - Justejn Gordner. Probala, pokusavala, u par navrata iz pocetka pocinjala, nije mi islo. "Alhemicar" - Paolo Koeljo. Svi su mi ga preporucivali, pocev od mog psihijatra kad sam imala nekih 16 godina, kao, pronacicu se u knjizi. E pa.. Nisam se pronasla u tih par strana sto nisam ni razumela sta 'oce pisac da kaze. Takodje, uvredila sam i Hesea, samo ne znam sa kojom knjigom. Nikad mi nije lezao. Edit: Zaboravila sam da pomenem "120 dana Sodome" od markiza De Sada. Cak i meni, koja imam poprilicno visoke granice, bila je bljutava. Edited June 2, 2011 by Starsica Quote Link to post Share on other sites
Smucalica 5,972 Posted June 2, 2011 Report Share Posted June 2, 2011 Ja sam priličan svaštar po pitanju knjiga... neke mi se svide od prve stranice, neke pred kraj, a neke nikad... postoje i one kojima se rado vraćam i s vremena na vreme potražim neki deo, da se prisetim malko.... Jedina, ali stvarno jedina knjiga koju sam ostavila na 1/3 čitanja jeste Foknerova knjiga ''Svetlost u avgustu''. Imam je na polici, stoji i čeka neke bolje dane, obeležena je gde sam stala, sećam se i radnje i likova i sve... ali mi je bila priličan smor... nije da nisam pokušavala da joj se vratim... ali ne ide zašto? nemam pojma...:jok: Quote Link to post Share on other sites
GlorijaTreca 602 Posted October 4, 2012 Report Share Posted October 4, 2012 Nikako sebi ne mogu objasniti kako to da još uvek ne mogu preći petu stranu fantastične knjige prema opštem mišljenju "Knjiga o Milutinu", a čitanje sam započinjala najmanje 10 puta. Nešto kao zona sumraka. :nindza: Quote Link to post Share on other sites
Morpheus 5,112 Posted October 11, 2012 Report Share Posted October 11, 2012 Remek-delo svetske književnosti... Tihi Don - Mihail Šolohov Počeo sam samo jednom i dogurao do možda nekih stotinjak stranica, ali teškom mukom i zato što nisam imao šta drugo da radim na osmočasovnom putovanju autobusom. Početak je tu i tamo zanimljiv, ali kad pisac počne razvlačiti opise lica i tela svakog bogovetnog lika na kojeg naleti u knjizi, pa onda to začini dvostranim opisom opustošene ravnice na kojoj nema apsolutno ničega, dođe mi da se bacim kroz zatvoren prozor... ili da zaspem, šta prvo dođe. Žao mi je, Mihajlo, ali ja tu tvoju knjižurinu nikad neću pročitati do kraja. Smucalica 1 Quote Link to post Share on other sites
pleSachica 1,123 Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Dva puta sam počinjala i odustajala od Lejdi Hamilton od Aleksandra Dime. Eno je na polici i još uvijek stoji u njoj papirić kojim sam obilježila dokle sam stigla. Možda joj se nekad vratim i pokušam još jednom... Starsica 1 Quote Link to post Share on other sites
vojo 1,783 Posted December 3, 2012 Report Share Posted December 3, 2012 Bilo ih je dosta koje sam pocinjao i poslije desetak petnaest stranica ostavljao i nisam se trudio ni ime da im zapamtim... Ali...Zlocin i kaznu...zadnjih cini mi se...50-tak strana...nemam pojma kako ali je nisam zvarsio i nije mi vise padala pod ruku...i Sidarta od Hesea... nekih 20 tak stranica mi ostalo...i poslije nisam imao neku pretjeranu zelju da knjigu nabavljam i "docitam"...inace od Hesea mi je bio ubjediljivo najjaci njegov predgovor iz Stepskog vuka...kad opisuje neke svoje podstanarske dane...:) Quote Link to post Share on other sites
Lillith 346 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Nemogu da čitam Basaru. Svako desetljeće uzmem i hoću i počmem i nemogu. Posle 10 stranica moram da ostavim da me ne poludi skroz. Quote Link to post Share on other sites
Turkmenbashi 937 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Kafkin proces Dekameron nikada nisam prоčitao ceo, a hteo sam (morao da vrnem knjigu). Neki dan vidim u knjižari samo skupooo. Ne mog' se setim a ima još sigurno. Quote Link to post Share on other sites
gresan 1,851 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 One knjige koje započnem pa ostavim...njima ni naslov ne pamtim. Jednostavno, ako ne nadjem "nešto" u knjizi u prvih 50-60 strana, ostavljam je bez razmišljanja, a ona može da bude klasik ili bestseler koliko hoće! :kez: Quote Link to post Share on other sites
GlorijaTreca 602 Posted June 18, 2013 Report Share Posted June 18, 2013 Kažu da je početak najvažniji. Međutim, ima jako puno dobrih knjiga gde je početak nekako nejasan, puno likova, ništa ti nije jasno ali, kako odmičeš, interesovanje je sve veće i veće. Sećam se, kada sam prvi puta čitala "Idiota" početak mi je bio malo zakukuljen, a i bila sam prilično mlada . Što bi Kishon rekao - ti ruski pisci, likovi u knjigama min. pet imena i uvek se ispišu sva, bez izuzetka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts