Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Od citanja kog knjizevnog dela ste odustali? Verujem da je svako imao slucaj da mu knjiga 'ne lezi', makar bila preporucena, i bestseler. Za mene je to 'Autostoperski vodic kroz galaksiju' od Daglasa Adamsa ...pokusala u par navrata da je dovrsim, ali mi radnja nije bila dovoljno zanimljiva, i sve sam nesto ocekivala da cu doci do dela 'koji ce me uvuci', ali 'zalud utrosih vreme. :uzdise:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Jako su retke knjige koje necu procitati, jer sam dosta probirljiva i ne citam sve sto mi padne pod ruku. Retko kad se oslonim na neciju preporuku, takodje nebitno da li je knjiga bestseler ili ne, meni to ne igra ulogu. A uostalom, poprilicna mi je uvreda po pisca ako nesto pocnem da citam pa ne zavrsim.

E pa, ima nekolicina koje jesam uvredila :kez:

"Sofijin svet" - Justejn Gordner. Probala, pokusavala, u par navrata iz pocetka pocinjala, nije mi islo.

"Alhemicar" - Paolo Koeljo. Svi su mi ga preporucivali, pocev od mog psihijatra kad sam imala nekih 16 godina, kao, pronacicu se u knjizi. E pa.. Nisam se pronasla u tih par strana sto nisam ni razumela sta 'oce pisac da kaze.

Takodje, uvredila sam i Hesea, samo ne znam sa kojom knjigom. Nikad mi nije lezao.

Edit: Zaboravila sam da pomenem "120 dana Sodome" od markiza De Sada. Cak i meni, koja imam poprilicno visoke granice, bila je bljutava.

Izmenjeno od strane člana Starsica
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam priličan svaštar po pitanju knjiga... neke mi se svide od prve stranice, neke pred kraj, a neke nikad... postoje i one kojima se rado vraćam i s vremena na vreme potražim neki deo, da se prisetim malko....

Jedina, ali stvarno jedina knjiga koju sam ostavila na 1/3 čitanja jeste Foknerova knjiga ''Svetlost u avgustu''. Imam je na polici, stoji i čeka neke bolje dane, obeležena je gde sam stala, sećam se i radnje i likova i sve... ali mi je bila priličan smor... nije da nisam pokušavala da joj se vratim... ali ne ide :beyond: zašto? nemam pojma...:jok:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Remek-delo svetske književnosti... Tihi Don - Mihail Šolohov

Počeo sam samo jednom i dogurao do možda nekih stotinjak stranica, ali teškom mukom i zato što nisam imao šta drugo da radim na osmočasovnom putovanju autobusom. Početak je tu i tamo zanimljiv, ali kad pisac počne razvlačiti opise lica i tela svakog bogovetnog lika na kojeg naleti u knjizi, pa onda to začini dvostranim opisom opustošene ravnice na kojoj nema apsolutno ničega, dođe mi da se bacim kroz zatvoren prozor... ili da zaspem, šta prvo dođe. Žao mi je, Mihajlo, ali ja tu tvoju knjižurinu nikad neću pročitati do kraja.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

Bilo ih je dosta koje sam pocinjao i poslije desetak petnaest stranica ostavljao i nisam se trudio ni ime da im zapamtim...:)

Ali...Zlocin i kaznu...zadnjih cini mi se...50-tak strana...nemam pojma kako ali je nisam zvarsio i nije mi vise padala pod ruku...i Sidarta od Hesea... nekih 20 tak stranica mi ostalo...i poslije nisam imao neku pretjeranu zelju da knjigu nabavljam i "docitam"...inace od Hesea mi je bio ubjediljivo najjaci njegov predgovor iz Stepskog vuka...kad opisuje neke svoje podstanarske dane...:)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 2 meseci kasnije...
  • 3 meseci kasnije...

Kažu da je početak najvažniji. Međutim, ima jako puno dobrih knjiga gde je početak nekako nejasan, puno likova, ništa ti nije jasno ali, kako odmičeš, interesovanje je sve veće i veće.

Sećam se, kada sam prvi puta čitala "Idiota" početak mi je bio malo zakukuljen, a i bila sam prilično mlada :kez:. Što bi Kishon rekao - ti ruski pisci, likovi u knjigama min. pet imena i uvek se ispišu sva, bez izuzetka.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...