Idi na sadržaj

Karudijan

Član
  • Broj poruka

    169
  • Datum registracije

  • Poslednja poseta

Reputation Activity

  1. Love
    Karudijan got a reaction from Orion Lady in Slike nasih malisana   
    Moj sin i ćerka pred spavanjac



    Oni su moj lek za sve probleme :uredu:
  2. Love
    Karudijan reagovao u Mia u Izbori   
    Glasaću, ali Tanja Bošković genijalna!!!
  3. Love
    Karudijan got a reaction from Mia in Izbori   
    Jedva čekam ponoć i izbornu tišinu.Da ovih narednih dana zaneme.Već su mi se zgadili sa kampanjom.Svi.
  4. Love
    Karudijan got a reaction from Duga 12 in A ... šta ti sada radiš?   
    Žena mi ostavila da spremim ručak.Ja zaboravio koliko soli,vegete,ovog,onog...šta kojim redom ide,koliko dugo čekati

    Ovo će biti ručak udri me do zore.
  5. Love
    Karudijan got a reaction from Mia in Trenutno slusam ...   
  6. Love
    Karudijan reagovao u Glisha u Ostavite poruku nekome, ko će je razumeti   
    :sapat:p'kad je ELA opasna seKSualka.. mnogo je.. previše je SexualCallinG (u prevodu: seKSoZovna..da ne kažem jebozovna, zbog dece na forumu)
    priČala sam ti o TomE

    a mi.. tuc_muc_buc_cuc_kuc_ruc_đuc_fuc
    nikako da uBodemo "p"
    pa (ni)ko nas fakinG (prevod: nežno voditi ljubav.. da ne kažem yebati, zbog dece na forumu)

    jebeNtiboTaniku
    ..i vrbinu sviRajku
  7. Love
    Karudijan got a reaction from ELA in A Vi, kako 'te?   
    A ima tu još koji piče noćne smene i nenaspavani su :zeva:
  8. Love
    Karudijan reagovao u Valter u Istina ili izazov!   
    Ma ja / kapiram da bi pre dogovorio sastanak sa Misel Obama nego nekom ,,nasom,, forumasicom

    ae istina :vez:
  9. Love
    Karudijan got a reaction from Mia in Kojim vrednostima učite decu?   
    Učim ih samo lepim stvarima...Nažalost, ponekad moram da im objasnim da nije sve tako lepo.Te im pojasnim i onu goru i tužniju stranu života.
    Ponekad se zapitam, gde sve ovo ide.Na šta mislim?Na neke nove generacije klinaca bez kulture vaspitanja.
  10. Love
    Karudijan reagovao u Mia u Dekoracija i farbanje jaja za Uskrs   
    DEKORACIJA I FARBANJE JAJA ZA USKRS

    Izvor: kucnecarolije.com

    Pre nego počnete da razvijate ideje o tome kako ćete ukrasiti ovogodišnje uskršnja jaja, podelite farbanje na dve vrste: farbanje ispražnjenih jaja i fabanje jaja koja će se kasnije koristiti u ishrani. Jaja koja će se koristiti za ishranu ne bi trebalo bojiti lakovima, sprejevima niti koristiti lepak. Nasuprot tome, jaja koja su ispražnjena i koja će služiti kao dekoracija za Uskrs možete ukrasiti najrazličitijim metodama.

    Da biste israznili jaje ptrebno je da iglom izbušite dve rupice, jednu na donjoj, jednu na gornjoj strani jajeta. Rupice treba da budu prečnika 2 do 3 mm. Kada napravite rupice, jaje stavite iznad činije i duvajući u gornju rupu sadržaj jajeta ćete izbaciti kroz donju rupu. Kada ispraznite jaje, ušpricajte vodu unutra kako biste isprali ljusku. Sadržaj koji ste izbacili iz jajeta možete upotrebiti za pripremu nekog jela, zato je važno da pre pražnjenja jajeta pripremite čistu posudu.

    Ispražnjeno i oprano jaje nakon sušenja možete ukrašavati.



    Ovako ispražnjene ljuske možete dekorisati nanošenjem različitih nijansi lakova ili sprejeva. Na ovaj način možete iscrtavati najrazličitije motive, ali možete napraviti jednobojna zlatna ili srebrna jaja metalitziranim sprejem. Pored lakova, za iscrtavanje najrazličitijih motiva možete koristiti vodootporne flomastere. Flomasteri su praktični za iscrtavanje tankih linija ili motiva poput srca, cvetova ili ispisivanje imena.

    .

    Ukoliko ne želite da se poigrate samo bojama, prazna uskršnja jaja možete ukrasiti cirkonima, šljokicama, čipkom ili nalepnicama. Jednobojna uskršnja jaja će izgledati savršeno ako ih obavijete satenskom mašnom i dodate poneki biser ili cirkon. Neke od ovih ukrasa možete upotrebiti i na jajima koja će se koristiti za jelo, ali ukoliko je neophodno koristiti lepak, bolje je ukrasiti ispražnjeno jaje.



    Prazna uskršnja jaja možete ukrasiti perlicama koje ćete nanizati na strunu a zatim oblepiti jaje njima, ili tako što ćete umočiti jaje, odnosno ljusku u lepak a zatim ga jednostavno uvaljati u perlice. Na sličan način ljusku premazanu lepkom možete ukrasiti komfetama, semenjem ili kristalima.








    Čipku ili neki drugi motiv možete iskoristiti kao šablon po kome ćete ukrašavati jaja. Ukoliko ofarbate jednu ljusku crvenom bojom, kada se boja osuši pričvrstite čipku ili drugi šablon oko ljuske, zatim isprskajte zlatnim sprejem i uklonite čipku. Na ovaj način dobićete zlatno jaje sa šarom crvene čipke. Naravno izbor boja u potpunosti prepuštamo Vama.Još jedan način da ukrasite jednobojna uskršnja jaja jeste da iskoristite nalepnice kojih u vreme Uskrsa ima u izobilju. Takođe možete napraviti nalepnice od papira pa jajetu dodati zekine uši, ili iscrtajte mašne i cvetiće pa njih nalepite na ljusku.



    Prazna uskršnja jaja možete poređati u korpicu kao dekorativni motiv za vreme praznika, ali ih možete okačiti satenskom trakom kao ukrase koji će oplemeniti izgled doma ili dvorišta. Takođe možete kroz rupice koje ste ranije napravili za pražnjenje jaja provući tanku mekanu žicu ili strunu pa od lepo dekorisanih ljuski napraviti venac za vrata.Pored toga što prazna uskršnja jaja možete bojiti i dekorisati na mnogo načina ne vodeći računa o toksičnosti preparata, ovakva jaja će duži vremenski period poslužiti kao ukras doma, možda čak i za sledeći Uskrs.

    Još malo ideja za predstojeći praznik


  11. Love
    Karudijan got a reaction from Smucalica in Kojim vrednostima učite decu?   
    Učim ih samo lepim stvarima...Nažalost, ponekad moram da im objasnim da nije sve tako lepo.Te im pojasnim i onu goru i tužniju stranu života.
    Ponekad se zapitam, gde sve ovo ide.Na šta mislim?Na neke nove generacije klinaca bez kulture vaspitanja.
  12. Love
    Karudijan got a reaction from Mia in "Zasto ne pisete na forumu?"   
    I kod mene slična situacija.
    Mada tu su i porodično-poslovno-društvene obaveze,krenulo malo lepše vreme posle onih ledenih dana.
    Kad sam preko mobilnog ulogovan na forum,onda me baš i mrzi da pišem.Kuckam samo kratke poruke.Više volim da čitam vaše komentare

    P.S.

    A inače,zagotivio sam ovaj forum i neke članove i članice

    Jel sad OK?:kez:
  13. Love
    Karudijan got a reaction from Boginja in "Zasto ne pisete na forumu?"   
    I kod mene slična situacija.
    Mada tu su i porodično-poslovno-društvene obaveze,krenulo malo lepše vreme posle onih ledenih dana.
    Kad sam preko mobilnog ulogovan na forum,onda me baš i mrzi da pišem.Kuckam samo kratke poruke.Više volim da čitam vaše komentare

    P.S.

    A inače,zagotivio sam ovaj forum i neke članove i članice

    Jel sad OK?:kez:
  14. Love
    Karudijan got a reaction from Boginja in Kastracija za pedofile?   
    Kad bih počeo da pišem kako bih kažnjavao pedofile,bio bih odmah banovan.Tako da neću ništa napisati samo bih bio zato da im ga ocvikare :kez:
  15. Love
    Karudijan got a reaction from Smucalica in Trenutno slusam ...   
  16. Love
    Karudijan got a reaction from Lillith in Filmske novosti   
    Oskar: Trijumf nemog filma i Meril Strip


    Najviše nagrada Američke filmske akademije osvojili su filmovi “Hjugo” i “Umetnik”.





    Film Martina Skorsezea o dečaku koji živi na železničkoj stanici bio je nominovan u 11 kategorija. Osvojio je pet priznanja, i to za najbolju kameru, scenografiju, montažu i miks zvuka i vizuelne efekte.

    Nemi film “Umetnik” Mišela Aznavasijusa, o počecima Holivuda osvojio je najprestižniju nagradu večeri, Oskara za najbolji film, kao i statuete za kostim i originalnu muziku.

    U kategoriji najboljeg filma bili su nominovani još "Hjugo", "Ratni konj", "Formula uspeha", "Potomci", "Ponoć u Parizu", "Služavke", "Drvo života" i "Ekstremno glasno i izuzetno blizu".

    Nagrade su pripale i režiseru Aznavasijusu, kao i glavnom glumcu, Žanu Dužardenu. "Francuski Kluni" tako je potukao svog američkog konkurenta Džordža Klunija ("Potomci"), Demijana Bešira ("Bolji život"), Gerija Oldmana ("Tinker Tailor Soldier Spy") i Breda Pita ("Formula uspeha").

    Oskara za najbolju glavnu žensku ulogu osvojila je Meril Strip za “Gvozdenu ledi”, a taj film nagrađen je i u kategoriji šminke. U kategoriji glumica bile su nominovane još Mišel Vilijams ("Moja nedelja sa Merilin"), Glen Klouz ("Albert Nobls"), Viola Dejvis ("Služavke") i Runi Mara ("Muškarci koji mrze žene").






    Oskare za sporedne uloge osvojili su Kristofer Plamer (“Početnici”) i Oktavija Spenser (“Služavke”).

    Iranska porodična drama Ašgara Farhadija “Razvod” nagrađena je u kategoriji najboljeg filma van engleskog govornog područja, a za najbolji animirani film proglašen je “Rango”.

    Vudi Alen dobio je Oskara za najbolji originalni scenario za “Ponoć u Parizu”, dok su Aleksander Pejn, Nat Fakson i Džim Raš nagrađeni za adaptaciju scenarija “Potomci”.

    U ostalim kategorijama trijumfovali su filmovi “Muškarci koji mrze žene” (montaža), “Nepobeđeni” (dugometražni dokumentarni), “Saving face” (kratkometražni dokumentarni), i “Mapetovci” (originalna pesma, “Man or muppet”).

    Svečanost je vodio američki komičar Bili Kristal, a među zvezdama koje su pobednicima predavale zlatne statuete bili su Tom Kruz, Hale Beri, Tom Henks, Anđelina Džoli, Kris Rok, Penelope Kruz, Bredli Kuper, Kameron Dijaz, Dženifer Lopez i Ema Stoun.
  17. Love
    Karudijan reagovao u Smucalica u Koje bi ste programe i emisije ukinuli?   
    Pored Pinka, ukinula bi i onaj nazovi dečiji kanal Ultra gde nema nijednog normalnog crtaća
    A emisije tipa Farme, Parova i sl. nemam ni komentar
    Neki dan sam videla da one emisije kod Sanje, Lee i Žike jošđ uvek postoje?!?
    Takođe i one beskrajne serije u 10000000 epizoda gde se svi izređaju bih bez problema ukinula...


    Tj. da se ja pitam, ostao bi sport (bilo koji), Fox life i crime i još pomalo emisija od Discovery kanala ili National Geographic :uredu:
  18. Love
    Karudijan got a reaction from Mia in Pitam te, pitam...   
    Ima ženski.Ima sve...Ću da budem na televiziji.

    Crveno ili belo vino?
  19. Love
    Karudijan got a reaction from Mia in A ... šta ti sada radiš?   
    Jutarnja kafa
  20. Love
    Karudijan got a reaction from Mia in Do kog ste zaključka danas došli?   
    Do kog ste danaszaključka došli?
    Razmisli pre nego što želiš nešto reći računajući na posledice
  21. Love
    Karudijan got a reaction from Mia in A Vi, kako 'te?   
    U nekoj off varijanti :blink:
  22. Love
    Karudijan got a reaction from Mia in Slike nasih malisana   
    Moj sin i ćerka pred spavanjac



    Oni su moj lek za sve probleme :uredu:
  23. Love
    Karudijan got a reaction from Aiko in Slike nasih malisana   
    Moj sin i ćerka pred spavanjac



    Oni su moj lek za sve probleme :uredu:
  24. Love
    Karudijan got a reaction from ELA in Gde je granica flerta?   
    Gde je granica flerta?


    Bezazleni flert može vam popraviti raspoloženje i ulepšati dan. Međutim, problem nastaje kada situacija izmakne van granice pristojnog.






    Svi mogu da prepoznaju flert kad ga vide. Osobe zadržavaju kontkat pogledom, blago se naginju jedna prema drugoj, dodiruju ruke ili ramena....

    Flertom osobe šalju poruku da ih sagovornik privlači.

    Takođe, u toku flerta raste uzbuđenje zbog neizvesnosti i pitanja “da li se i ja njoj/njemu sviđam?”.

    Međutim, tada u igru ulazi dvosmislenost kojom se osoba brani od mogućnosti da sagovornik ipak nije zainteresovan za nju.

    Ta dvosmislenost nosi i rizike. Nekada je flert toliko suptilan, da druga osoba uopšte ne može da doživi pravu poruku i na posletku gubi interesovanje.

    Takođe, to može biti moćno oružje za obmanjivanje, manipulaciju i lošu komunikaciju.

    Istraživanja su pokazala da se u takvim situacijama i muškarci i žene ponašaju sasvim različito i da muškarci često pomešaju žensku prijateljsku nastrojenost kao seksualnu zainteresovanost.

    Linija između flertovanja i tretiranja osobe kao seksualnog objekta nije uvek tako očigledna, kao ni linija između flerta i seksualnog uznemiravanja.

    Ako nekoga svedete samo na seksualne osobine, znajte da mu to neće laskati. Štaviše, vaše ponašanje neke osobe mogu sasvim drugačije doživeti.

    Stotine filmova, muzičkih spotova, reklama i romana pružaju nam uvid u to kako treba privlačiti seksualno interesovanje drugih ljudi.

    Međutim, kada je reč o tim tankim linijama između flerta, uznemiravanja, zavođenja i napada preporuke ne postoje.

    Da li vi možete postaviti granicu između flerta i uznemiravanja?
  25. Love
    Karudijan reagovao u pleSachica u Trenutno slusam ...   
×
×
  • Create New...