Idi na sadržaj

Zanimljivi sajtovi


Preporučene poruke

  • 8 meseci kasnije...
  • Odgovori 53
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Samo za Morfa!!!   31

Razmišljah, iako su u pitanju fotografije, kao i istorija, mislim da link spada ovde, jer ipak je tehnologija ta koja nam daje fenomenalan, novi pogled na slike iz prošlosti.  Skrolujte, izaberite f

Meni su omanuli sasvim moja ulica ima šest kuća, a prva komšijska ulica je novogradnja, a oni stavili zgradu sa Sajmišta - danas sam je potražila i prepoznala grafit   Mislimmmm... ulicu mi ni t

Zakačene slike

Evo jednog (kako za koga) korisnog sajta. 

Građani Srbije i privredna društva mogu od danas na interenetu da provere da li se nalaze u Registru neplaćenih novčanih kazni i drugih novčanih iznosa, objavilo je Ministarstvo pravde.

 

Registar novčanih kazni je centralizovana elektronska baza u kojoj se čuvaju sve neplaćene novčane kazne, troškovi postupka i drugi novčani iznosi koji su izrečeni pravnosnažnom i izvršnom odlukom prekršajnog suda ili putem konačnog i izvršnog prekršajnog naloga.

Svi prekršajni sudovi su umreženi, a sistem je povezan i sa ostalim organima - Upravom za trezor, Upravom saobraćajne policije i Centralnim registrom obaveznog socijalnog osiguranja.

Ako kažnjena osoba delimično ili potpuno plati dugovani iznos ili se izrečena novčana kazna potpuno ili delimično zameni izvršenom kaznom zatvora ili radom u javnom interesu, nadležan sud je u skladu sa Zakonom o prekršajima obavezan da odmah izvrši brisanje podataka, odnosno upiše odgovarajuću promenu u registru.

Zakon o prekršajima nalaže da ako neko ima neplaćene kazne za određene prekršaje, neće biti u mogućnosti da dobije ili obnovi neka dokumenta, kao što su na primer vozačka ili saobraćajna dozvola.

 

Sve neplaćene kazne na novom sajtu

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 mesec kasnije...

http://www.whatismymovie.com

Tim iz Finske je napravio internet stranicu za koju tvrde da je "prvi opisni pretraživač za filmove" i obećavaju da rešavaju probleme sa kojima smo svi suočeni kada ne možemo da se setimo imena nekog filma.

Odsek Valosa, smešten na Univerzitetu Oulu u Finskoj, dobio je 640.000 dolara od investitora da napravi stranicu whatismymovie.com, odnosno opisni pretraživač za video snimke, koji omogućava "prirodna, preopširna i fleksibilna uputstva" za glasovnu funkciju filmskih usluga i zabavne platforme, na sličan način kao što Shazam funkcioniše za muziku. 

Tehnologija analizira video prenose u realnom vremenu i identifikuje više od hiljadu pojmova (mesta, predmete, ljude i slično) iz bilo kog video prenosa, koja omogućava automatizovano stvaranje scena na osnovu opisnih metapodataka. 

Samo ukucajte u pretraživač izraz i trebalo bi da se pojavi nekoliko predloga za vaš upit.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...