Skoči na sadržžaj


Menjaj Kafanicu Kafanica

Dobrodošli na NS Portal! :)
neobarocco (22 November 2014 - 08:43 PM) cm-12-20141118-mako.zip :fijuk:
Morpheus (17 November 2014 - 10:45 AM) :kez:
neobarocco (17 November 2014 - 01:32 AM) repo init -u https://github.com/CyanogenMod/android -b cm-12.0 :trt:
neobarocco (15 November 2014 - 12:55 PM) :fijuk:
Morpheus (15 November 2014 - 12:48 PM) :roll:
neobarocco (13 November 2014 - 07:44 PM) :kez:
neobarocco (11 November 2014 - 08:47 PM) neradni je dan :liza:
vesticara (11 November 2014 - 08:30 PM) ......ja i dalje čekam!!!!
vesticara (11 November 2014 - 08:27 PM) ...čekam!!
vesticara (11 November 2014 - 08:25 PM) ae kad sme pronađi mi temu narodna verovanja...aeeeeeeeeeeeeeeeeee
neobarocco (11 November 2014 - 08:18 PM) sme :liza:
pufta (11 November 2014 - 08:04 PM) pa 'el sme neko da ti prigovori kad si tako neUrozna :ggg: saaamo ti otvaraj :)
vesticara (11 November 2014 - 08:02 PM) neko će morati da plati!! msm...pretražila sam ceo forum!! sad ću da otvorim temu i baš me briga ako je dAplikat! :hhh:
pufta (11 November 2014 - 08:01 PM) khm khm...i ko će sad da strada....da smiris neUrozu :ggg: :ggg:
pufta (11 November 2014 - 08:01 PM) pa kako ondaK nebi bila neUrozna....
vesticara (11 November 2014 - 07:58 PM) 4 sata ćamim ćekajući ...pfffft
pufta (11 November 2014 - 07:57 PM) koliko si sati čamila čekajući :ggg:
vesticara (11 November 2014 - 07:55 PM) neUrozna sam, neUrozna!!
pufta (11 November 2014 - 07:53 PM) e sad si kao nervozna zbog radi teme...aaajde molim te :ggg:
vesticara (11 November 2014 - 07:51 PM) E što me nervira kad na mogu da pronađem temu koja mi treba!! grrrrrrrrrrr

Fotografija
- - - - -

Kolaci!!!


14 odgovora na ovu temu

#1 OFFLINE   Kumica

Kumica

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 1634 poruka

Napisano 08 March 2011 - 12:21 PM

Ko jos moze njima da odoli :kez:
Dajte recepte i za brze i za spore kolace :lol:
Ja obecavam da cu svaki da probam :roll:
Okačena slika

Predstavljamo vam najbolji recept za Cheese Cake:

Potrebno:
Za koru
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 100 gr putera
- 150 ml mleka

Za krem
- 500 gr posnog sira – Ella mlekare Subotica
- 2 čaše kisele pavlake
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina
- 30 gr šećera od vanile
- 1 žumance

Za fil
- 1 kg voća, smrznuto ili sveže (višnje, jagode, kupine, borovnice)
- 200 gr šećera
- 30 gr želatina

Priprema

Okrugli pleh obložiti folijom. Umutiti plazma keks, puter i mleko. Obložite dno pleha.
Odvojeno umutite sir, pavlaku, šećer, vanilu i žumance. (Savetujemo da žumance pre toga obradite termički na pari). Želatin razmutite u 12 kašika vode, a kada se stvrdne zagrejte dok ne postane tečan. Pomešajte i želatin sa ostalim sastojcima. Krem preliti preko podloge od keksa.

U vruću šerpu staviti kilogram voća i 200 gr šećera. Dodati i želatin po istom postupku. Kada se malo ohladi sipati preko krema.
Držati u frižideru bar 4 sata i dobili ste vaš Cheese Cake, kao iz poslastičarnice.
Možete da probate i kućnu verziju bez želatina, koja neće izgledati tako profi ali će biti kremastija i sočnija. Prijatno.


Palac za identifikaciju...srednji prst za komunikaciju :srednji:


#2 OFFLINE   Smucalica

Smucalica

    Najgora

  • Moderators
  • 5821 poruka

Napisano 16 March 2011 - 02:53 PM

Evo jedan brz i lak za pripremu recept :)

Rolat od banana



Potrebno:

1 margarin
250 gr šećera
3 banane
2 jabuke
300 gr mlevenog keksa
50 gr čokolade
malo kokosa ili seckanih oraha

Priprema:
1 margarin i 250 gr šećera istopiti, dodati 1 izgnječenu bananu, 2 izrendane jabuke i 300 gr mlevenog keksa. Ako su jabuke krupnije ili imaju više soka, treba dodati još malo keksa da bi se napravila glatka masa. Na foliju u duguljastu tacnu se razvije smeša po dužini, stave se dve banane i roluje se. Odgore može da se stavi glazura od čokolade i pospe se sa malo kokosa :)

Ukoliko su jabuke pustile previše soka, malo ih ocedite pre nego što ih stavite u masu, pa nije potrebno dodavati keksa.

Okačena slika


***
Mašta je čarolija.
To je umeti videti vetar i čuti sneg kako pada...

#3 OFFLINE   Kumica

Kumica

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 1634 poruka

Napisano 16 March 2011 - 03:18 PM

Potrebno je:
2kg voca(jabuke,maline ili kupine)
6pudinga od vanile(a moze i sa ukusom slatke pavlake)
Pakovanje keksa(plazma,bevita,sta vec volite)da se prekrije dno posude u koju cete staviti kolac.
Slag za dekoraciju.
Ukoliko pravite sa jabukama onda jabuke ogulite i izrendate(drugo voce samo stavite u manju kolicinu vode)da se prokuva(zasladite po zelji)
Kad se voce skuva dodate puding i prelijete preko poredjanog keksa.Kada se ohladi dekorisete slagom i PRIJATNO

Palac za identifikaciju...srednji prst za komunikaciju :srednji:


#4 OFFLINE   Smucalica

Smucalica

    Najgora

  • Moderators
  • 5821 poruka

Napisano 26 March 2011 - 10:52 PM

Mafini sa voćem


Okačena slika


Potrebno:

3 jaja
7 kašika šećera
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
9 kašika brašna
3 kašike vode
šaka svežeg voća po želji (višnje, borovnice i sl.)


Jaja i šećer dobro izmutiti, dodati sve ostale sastojke i dobro promešati. U nauljene modle sipati 1/3 smese i odgore pobacati višnje ili voće po želji i staviti u zagrejanu rernu da se peče. Servirati sa istopljenom čokoladom odgore :njam:
  • Kumica se ovo sviđa.
***
Mašta je čarolija.
To je umeti videti vetar i čuti sneg kako pada...

#5 OFFLINE   Smucalica

Smucalica

    Najgora

  • Moderators
  • 5821 poruka

Napisano 26 March 2011 - 11:04 PM

Čokoladni mafini

Okačena slika


Potrebno:

2 šolje brašna
3 šolje šećera
2 kašike kakaa
2 šolje mleka
1 kašikica sode bikarbone
50 gr čokolade za kuvanje


sve sastojke umutiti i sipati u nauljene modle do 1/3 odgore nabacati naseckanu čokoladu za kuvanje i peći u prethodno zagrejanoj rerni. Služiti posuto prah šećerom ili topljenom čokoladom po ukusu :njam:
  • kompaj se ovo sviđa.
***
Mašta je čarolija.
To je umeti videti vetar i čuti sneg kako pada...

#6 OFFLINE   Starsica

Starsica

    Moderator

  • Moderators
  • 1487 poruka

Napisano 31 March 2011 - 09:46 PM

Steta sto nema "No copy/paste" teme, posto je ovo trademark recept 8)

LM, torta nema ime, ali je brutalna. Brzo i jako lako se pravi.

Brutalna torta

Potrebno:

Oko 600 gr mlevenog keksa
200 gr kikirikija
1 - 2 pomorandze (po ukusu)
300 ml soka od pomorandze ili jabuke, a ako ne, moze i mleko
jedan maragarin za kolace
200 gr secera u prahu
200 gr cokolade za kuvanje (crne cokolade)
Slag

Keks sameljete (mnogo je jeftinije tako nego da kupujete vec samleveni), kod kikirikija takodje jedan deo sameljete, jedan deo usitnite a preostali deo neka bude celo zrno. Jedan deo cokolade izrendati a drugi nacepkati na komadice. Pomorandzu iseckati na sitno.

Umute se margarin i secer u jednu masu, pa se polako dodaju ostali sastojci, nebitno kojim redosledom. Kad se dobije fil, razvije se u tepsiju, odgore se stavi slag i to je to. Treba da odlezi u frizideru pola sata - sat pre sluzenja i voila. Brzo, lako i jednostavno. A tek sto je dobro.. :balavi:

Edit: Sliak ce biti kad budem pravila next time :)

Aj, popela se zaba na bandeeeeeeruuuuu,
aj, popela se zaba na bandeeeruuu.
Aj, cese.. nogu.. o trofaznu ziiiicuuuu..
:kez:


#7 OFFLINE   Starsica

Starsica

    Moderator

  • Moderators
  • 1487 poruka

Napisano 05 April 2011 - 09:42 PM

Ovo je jos jedan trademark recept, zbrzala sam ga u nedelju za sat vremena sa onim sto imam u frizu. Ja cu ispisati otprilike sta i kako, posto sam imrpovizovala i verujem da necu uspeti da ponovim recept, a objasnicu i zasto..

Potrebno je:
oko 400 - 500 gr brasna
trecina margarina za kuvanje
mleko (odokativno za toliku kolicinu brasna, da bude kompaktna smesa, ja pojma nemam koliko treba :beyond: )
secer u prahu
cimet
prasak za pecivo
visnje
pekmez
kakao

E sad.. Kad sam uzela da mesim testo, maaaaalo sam se sjebala. Sipala sam brasno i otopljeni margarin, nalila mleko i pocela da gnjavim testo, medjutim, baka mi je u prolazu dobacila da komotno moze jos margarina, pa sam ja ostavila testo tako nedovrseno koje se stvrdnulo u medjuvremenu i kad sam ja dodala jos mleka i margarina posle dva minuta, bilo je jako tesko dovojiti ga, pa je baka pridosla i gnjavila ga umesto mene, pokusavala te moje gromuljice da razdvoji, i uspela je, donekle. Rezultat je bio da je testo bilo u komadima, zbog ne znam cega. Dakle, testo smo apsolvirali, samo sto pored toga u testo dodate i prasak za pecivo, secer i dosta cimeta.
E sad, jednu teglu pekmeza pomesate sa kakaom u prahu, tako da dobijete masu koja je gorkasta. Odokativno :beyond: Ako vam je jako gorko od kakaa, samo dodajte secer.
Na kraju, kakao - pekmez i visnje dodate u ono testo (kao testo) i mesate dok se ne sjedini. To samo bubnete u retnu da se zapece i to je to.
Slike nema. Nisam stigla da slikam, posto smo pojeli sve dok je bilo vrelo jbg.
Ako je neko skontao sta sam ja ovde napisala, to ce biti super :smeh:

Aj, popela se zaba na bandeeeeeeruuuuu,
aj, popela se zaba na bandeeeruuu.
Aj, cese.. nogu.. o trofaznu ziiiicuuuu..
:kez:


#8 OFFLINE   Starsica

Starsica

    Moderator

  • Moderators
  • 1487 poruka

Napisano 17 April 2011 - 03:11 PM

Potrebno je:
oko 400 - 500 gr brasna
trecina margarina za kuvanje
mleko (odokativno za toliku kolicinu brasna, da bude kompaktna smesa, ja pojma nemam koliko treba :beyond: )
secer u prahu
cimet
prasak za pecivo
visnje
pekmez
kakao


Aneks na ovo. Treba oko 600 - 700 grama brasna.
Posto sam rekla da ne znam kako sam napravila testo, ispravicu se. Uspela sam opet da ga sjebem isto kao i prosli put, pa sad znam postupak. Treba jednostavno staviti vise mleka. Znaci, samo testo, otopljen margarin i vise mleka. Treba da se lepi testo, da moze da, kad se stisne u saku, curi kroz prste i kad se sve pomesa (citava smesa), ne treba da bude tvrdo. Opet mi je uspeo koljac 8)

Aj, popela se zaba na bandeeeeeeruuuuu,
aj, popela se zaba na bandeeeruuu.
Aj, cese.. nogu.. o trofaznu ziiiicuuuu..
:kez:


#9 OFFLINE   Dana

Dana

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 596 poruka

Napisano 17 April 2011 - 04:46 PM

http://nsportal.info...4&thumb=1&stc=1
Sledeći put ima da budu samo tako al nešto mlogo brašna i pekmeza.Samo napred:mahanje:

Zakačene slike

  • 77712_tmb_114281625_clapping.gif


#10 OFFLINE   vesticara

vesticara

    Nešto sam 'tela...

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 5613 poruka

Napisano 06 January 2012 - 02:42 PM

Dobro, ne spada baš u kategoriju kolača, ali ovo sam upravo napravila (po kuminoj želji) pa evo recepta. Inače jako je ukusna, nije sita i otužna.

BAKLAVA.



Sastojci:

  • 700 gr tankih kora
  • 300 gr oraha
  • 200 gr suvog grožđa

Preliv:
  • 6 jaja
  • 1 jogurtova čaša šećera
  • 1 jogurtova čaša ulja
  • 1 čaša jogurta
  • 1 prašak za pecivo

Sirup:
  • 800 gr šećera
  • 3 jogurtove čaše vode

Priprema:
Umutiti cela jaja sa šećerom, dodati jogurt, ulje, prašak za pecivo.
Prve tri kore slagati u tepsiju i naizmenično ih mazati samo ovim prelivom. (tri supene kašike)
Nakon te prve tri kore, svaku narednu koru mazati sa po 3 kašike preliva, posuti jednu šaku mlevenih oraha izmešanih sa suvim grožđem.
Ovo ponavljati sve dok ne ostanu poslednje tri kore.
Njih isto samo mazati prelivom i slagati.

Iseći ovako naslaganu baklavu u trouglove i peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Kada je pečena preko vruće baklave preliti sirup.
Sirup se pravi tako što se šećer i voda samo prokuvaju tek toliko da se šećer otopi. Ukoliko su vam se slepili trouglovi tokom pečenja, možete ih zaseći nožem da sirup lakše prođe između trouglova.
Ostaviti da se ohladi i onda to izgleda ovako:

Okačena slika

Prijatno!

Izmenio vesticara, 06 January 2012 - 02:50 PM.

  • Glisha se ovo sviđa.

Juče je prošlost, sutra je misterija, sadašnjost je jedino što imamo. connie_49.gif


#11 OFFLINE   Aiko

Aiko

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 2335 poruka

Napisano 15 February 2012 - 07:41 PM

Danas sam mozgala sta da napravim da se osladimo, pa iskopala stari, skoro zaboravljeni recept za strudlu sa korama za pitu..meni licno je sto puta lepsa od klasicne strudle, a mnogo lakse se pravi..

Ja je imam zapisano pod nazivom Somborska strudla

500g kora za pitu
4 jaja
1 casa od jogurta ulja
2 jogurta
1,5 casa od jogurta griza
2 case od jogurta secera
prasak za pecivo

Kao nadev visnje, sljive, jabuke, mak, rogac....
Ja sam pravila pola sa visnjama, pola sa jabukama sa cimetom..

Sve sastojke umutiti i ostaviti 10-15 mnin da griz nabubri..
Kore podeliti na 4 dela, po 4 kore..
Svaku koru premazemo sa nekoliko kasika fila, redjamo jednu na drugu a na poslednju, cetvrtu, po celoj kori stavimo nadev. Zatim urolamo strudlu, malo podvijemo krajeve da fil ne iscuri i stavimo u pleh za pecenje.
Na kraju sve strudle premazati sa ostatkom fila..
Peci na umerenoj temperaturi i gotove strudle posuti prah secerom..

Sluku nemam, moji sve izeli, a izgleda otprilike ovako..

Okačena slika
  • Goga i vojo se ovo sviđa
Ako problem ima resenje, zasto se neravirati?
Ako problem nema resenje, zasto se nervirati?

#12 OFFLINE   GlorijaTreca

GlorijaTreca

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 1806 poruka

Napisano 04 October 2012 - 11:15 AM

Okačena slika

U gomili svadbenih darova dobila sam otprilike dvadesetak vaga, sve sam poklonila osim jedne koju sam posle koristila za merenje mojih beba. :lol: Strašno me je nerviralo što se ljudi odmah late za vage a i ružne, nepraktične, ne znaš gde ćeš s njima a ne možeš ih okačiti o zid :lol:

Čim su bebe prešle kilažu koju vaga nije mogla podneti, vagu sam prosledila. Od tada je nemam a i ne treba mi, oslanjam se na empirijsko iskustvo i nikada ne omašim.

Recept:

1. Napraviti obično kiselo testo :kez:
2. Pustiti ga da nekoliko puta naraste između svakog premesivanja (je l' se tako kaže?)
3. U mleko sa dodatkom šećera i vanile skuvati mleveni mak.
4. Posle poslednjeg dizanja, testo pustiti da predahne.
5. Mak neka bude mlakušast, gustina taman da se ne razliva
6. U zavisnosti od količine, odabrati odgovarajući pleh
7. Testo rukom odvojiti u onoliko jufki koliko pleh može da ih primi i u zavisnosti da li volite tanje ili deblje (ja ciljam sredinu)
8. Razviti jufke da budu tanke cca 1-1,3 cm
9. Preko razvijenog testa stavljati mak i nožem izravnati sve do samih rubova
10. Jufke poređati u podmazan pleh, malo zamastiti bokove, od gore premazati žumancima bez ikakvog dodatka masnoće ili mleka da bi površina bila sjajna kao lakirana i lepe boje terakote.
11. Peći uobičajeno :kez:
12. Kada porumeni gore i dole, štrudla je pečena
13. Prekriti je krpom i pustiti da se ohladi
14. Seći i jesti al' ne preterati. Jednom smo moja deca i ja preterali u jelu i prespavali celo popodne. :lol:

MOJ SAVET:

- Ne stavljati so u mleko sa kvascem dok kvasac "radi", dok se šećer podrazumeva
- Svi sastojci neka odstoje na kuhinjskoj temperaturi (neko kaže sobnoj kao da u sobi kuvam)
- Magični savet: da se kolač ne bi zalepio za dno pleha, namazati ga čvrstom masnoćom a zatim preliti hladnom vodom i dobro istresti.

Bon appetit! Okačena slika
  • Smucalica se ovo sviđa.
Oni koji nikada ne povlače svoje mišljenje, više vole sebe nego istinu. / Volter

#13 OFFLINE   Smucalica

Smucalica

    Najgora

  • Moderators
  • 5821 poruka

Napisano 14 October 2012 - 07:05 PM

Ledene kocke

Piškota:

5 žumanaca umutiti sa
5 kašika šećera,
dodati sneg od belanaca,
5 kašika brašna,
2 kašike kakaa
i prašak za pecivo.

Sve to umutiti i peći u podmazanom plehu na 180st.

Dok se piškota peče, u 1,5dl vode staviti 200gr šećera
i 1 vanil šećer, prokuvati i preliti piškotu čim se izvadi iz rerne.

Fil:

U 7dl mleka prokuvati 150gr šećera, 7 kašika brašna
i 2 kesice vanil šećera. Mešati dok se ne zgusne,
a zatim skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme umutiti jedan margarin.
Ohlađen fil pomešati sa margarinom i staviti preko ohlađene piškote.

Odgore glazura od 100gr čokolade za kuvanje.

Staviti u frižider da se stegne.
Servirati hladno :)
***
Mašta je čarolija.
To je umeti videti vetar i čuti sneg kako pada...

#14 OFFLINE   ELA

ELA

    Advanced Member

  • Members
  • ZnačkicaZnačkicaZnačkica
  • 3339 poruka

Napisano 14 October 2012 - 07:57 PM

Ledene kocke II

Sve isto kao kod Smuce, samo u fil dodati par kapi ekstrata od banane :lazy:

~ SoĆno, kobajagi voćno ~
(tako sam ga ja krstila)

3 jaja, 3 kašike šećera, 2 kaš brašna, 1 kaš kakaoa, pola praška za pecivo. Peku se 3 kore.
Sirup: 6 deci vode, 1o kaš šećera, 2 Step sokića sa ukusom maline. Prokuvati šećer i vodu, pa dodati step.
Fil: 25o g šlaga umutiti sa 1, 5 deci mleka. Posebno pomešati 2 kisele pavlake sa 2oo g šećera u prahu. Spojiti sa šlagom.
Filovanje: kora, prelivanje sokom, fil, itd.
Danas pravila, i nije lošO (ali ću za drugi put smanjiti šećer) ...ne zbog skupoće, već zbog dijabetesa, nedajbože :strikeraj:

#15 OFFLINE   Smucalica

Smucalica

    Najgora

  • Moderators
  • 5821 poruka

Napisano 14 October 2012 - 08:02 PM

Ledene kocke II

Sve isto kao kod Smuce, samo u fil dodati par kapi ekstrata od banane :lazy:


A ja sam odlučila da sledeći put dodam sok od limuna u taj beli fil, da im malko zakiselim :)
pošto ja ne smem da jedem, samo mutim,
onda eksperimentišem, a momci daju svoj sud o uspešnosti :uredu:
***
Mašta je čarolija.
To je umeti videti vetar i čuti sneg kako pada...



Odgovori na ovu temu



  


0 korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih korisnika