Idi na sadržaj

Preporučene poruke

Od Nove godine B92 će promeniti ime u OTV.

 

 

Promenom imena okončaće se i promena koncepta televizije od informativne ka zabavnoj, započetoj nakon što je 2010. godine ova televizija iz ruke akcionara prešla u ruke inostranog vlasnika, Grka Stefanosa Papadopulusa.

 

Blic navodi da je jedan od poslednjih koraka u tom smeru i praktično skidanje emisije "Utisak nedelje" s programa. U B92 nisu želeli ni da potvrde ni da demantuju ove informacije. Vršilac dužnosti direktora Vladan Anđelković je kratko naveo da će ukoliko bude menjano ime o tome javnost biti obaveštena, a slično je  odgovorio i jedan od osnivača Veran Matić. Predsednik Regulatornog tela za elektronske medije Goran Karadžić kaže da ne postoji nikakva prepreka da B92 promeni ime u OTV, navodeći da je ranije Košava preimenovana u Hepi, a Foks u Prvu.

 

B92 inače već nekoliko meseci program emituje iz reportažnih kola jer je u toku preseljenje televizije u kompleks na autoputu gde se nalazi TV Prva, koja je u vlasništvu firme "Astonko", Grka Stefanosa Papadopulosa. B92 info koji se emituje preko kabla ime neće menjati i nastaviće rad, kao i Radio B92. Podsetimo, nedavno je pokrenuta i peticija za promenu imena B92 koju je potpisalo svega 1.500 ljudi.

 

U međuvremenu, u Srbiji od 30. oktobra počinje sa radom nova televizija pod imenom N1 koja će biti isključivo informativna. Iza ove televizije stoji Amerikanci.

 

----

Poslednji koliko-toliko normalan i ozbiljan medij u Srbiji je ovim de facto ugašen. Trećinu televizija čine totalni šarlatani, trećinu igraonice sumnjivih biznismena i trećinu sateliti obaveštajnih službi. Ne tvrdim da B92 nije bio jedno od prethodno troje, ali je imao solidan procenat sadržaja koji je ozbiljno istražen i profesionalno predočen javnosti.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Proš'o voz. Zinulo akcionarima dupe na pare, pa su prodali brend biznismenu koji ima svoju računicu u kojoj je najvažnija karika profit. I nema sada pravo niko da se žali na to. Hteli smo liberalizaciju i tržišnu ekonomiju. I to je to. 

Bajdvej, poslednjih meseci program B92 je više nego bljak, sa tendencijom da to bljak preraste u odvratnost. Dovoljan primer je famozni Bulevar. Ne sećam se kada sam gledao nešto toliko odvratno. Čak i ona Luda kuća sa Hepi televizije mi je razumljivija, normalno ne i gledljiva. Samo, za to sranje znam da je nameštaljka i gluma, a Bulevar ...  :bljak:

 

N1, koliko sam informisan, je CNN-ova ekspozitura, tako da ne očekujem ništa pozitivno od njih. 

A sad nešto veoma čudno iz mojih usta (tastature), do nedavno nezamislivo. Najkvalitetniji program u poslednje vreme pravi Pink!!! Od kako su raskrstili sa Grandom, krenuli su u pravom smeru sa produkcijom.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...