Idi na sadržaj

  

5 glasova

  1. 1. Da li očekujete ocepljenje Škotske?

    • DA
      4
    • NE
      1


Preporučene poruke

Očekujem tesno "Za", poput crnogorskog. Što se tiče posledica... ostali separatistički pokreti će dobiti vetar u leđa, Španija, Belgija, Italija pre svih, možda i Velsu nešto slično padne na pamet. Proći će godine pre nego što budu u stanju da se izbore za neke referendume, ali će svakako intenzivirati napore u tom pravcu. Čak i ako još neko od njih uspe da se otcepi od matice, ne očekujem neke drastične posledice. Biće postepeno primljeni u sve međunarodne asocijacije i to je to. Možda bude natezanja po pitanju spoljnjeg duga, ne verujem da će iko pristati na presedan da novostvorena država kreće od nule.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam jutros glasovao za "ne". Nema to veze sa mojim željama, no mi je takva procena, da će ipak (tesna) većina ostaviti status kvo. A malopre naiđoh i na istomišljenika. 
 

Kvota na ostanak Škota u Ujedinjenom kraljevstvu je 1,21 a trenutno je najveća pojedinačna uplata čak 800.000 funti, što je više od milion evra.

izvor


 
:trt:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja bi da mogu, glasala za jedno veliko ZA.

Ovo  je Škotima poslednja šansa, da im se san dug mnooogo godina..ma šta godina-mnogo decenija, ostvari.

Osim toga, volela bi jako da se velikoj, demokratskoj, Britaniji vrati bumerang.. da domino efekat pokrenut kod nas stigne i do njih.

Oni su upravo glavni zaslužnici svega što je naša muka. 

Čitam samo kako su "demokratski" zabranili glasanje svim Škotima koji ne žive u Škotskoj (!???!!!).

Da smo mi onomad tako nešto samo glasno pomislili...dobili bi još koju bombu..ili neke nove sankcije.

Osim toga, koliko mi se čini Britanija je bila među prvim zemljama koje su priznale Kosovo. (možda grešim, ali tako nešto mi je sećanju..)

Sad je red da dožive taj osećaj! 

Jakooooooo navijam za Škotsku-JAKO!!!!

I znam da to nije dobro za svet i mir u svetu..i da može da prouzrukuje mnoge nevolje...ali tako se osećam pa sam morala i ja da kažem "koju" na politici  :kez:

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Meni je jaaaaaaaaako žao!!!
Dok su oni propustili životnu šansu o kojoj sanjaju decenijama, u Makedoniji su zato albanci iskoristili momenat "mrvtog ugla" i odradili što su zamislili..na žalost. 

...ali to nije tema.....Škoti lajali pa se za jezik ugrizli, a ovi (da ne pCujem) ćutali pa se osladili...( da opet ne pCujem!!)

Izmenjeno od strane člana vesticara
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Realno, u životu običnog Škota bi se malo šta promenilo, samo bi jedna elita smenila drugu. No, kako bilo, sami odlučuju. Pretpostavljam da ćemo u dogledno vreme videti još jedan referendum, kao u slučaju Kvebeka

 

Aaa pa vode oni jaaako racuna o Kvebeku. :kez: Cim se u vaduhu oseti bilo kakvo potezanje price o odvajanju odmah im "izlaze u susret" i ispunjavaju muzicke zelje. 

Njihov porez je manji nego u ostalim provincijama; engleski bi trebao da bude first language a ne francuski, a tamo je obrnuto...natucaju engleski :lol: (bar oni sa kojima smo mi bili u kontaktu)... i tako...svasta im se tolerise samo da ne talasaju previse. :kez:

Izmenjeno od strane člana Evilka
Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...