Idi na sadržaj

U Banjaluci se "na slepo" venčalo 17 Indijaca


Preporučene poruke

U Banjaluci se "na slepo" venčalo 17 Indijaca


Autor: mondo.ba

Za četiri godine 17 Indijaca se u matičnoj kancelariji u Vrbanji na neviđeno oženilo Ukrajinkama, Litvankama, Kazahstankama, a jedan od ovih brakova izazvao je međunarodni skandal.

 
vencanje.jpg
 
Nijedan od 17 mladoženja iz Indije nije nikad kročio u Banjaluku, niti stao pred matičara u Vrbanji.
Sa mladama, najčešće nemačkim državljakama, poreklom iz zemalja bivšeg SSSR-a ili Azije, koje takođe nemaju nikakve veze sa Banjalukom i BiH, brak su sklapali preko punomoćnika.
Svih 17 brakova je sklopio isti matičar, a na svim venčanjima pojavljuju se sudski tumač iz Banjaluke Mira Marinković i njen suprug Miroslav - i to kao prevodioci, punomoćnici, kumovi, ili čak u više uloga istovremeno.

Za ova bizarna venčanja javnost je prvi put saznala 2012.
Tada je minhenski Zidojče Cajtung objavio da su nemačku državljanku, koju su nazvali pseudonimom Ana, 2008. u Banjaluci bez njenog znanja i pristanka udali za Indijca.
Sudski veštak u Minhenu je utvrdio da je njen potpis bio falsifikovan, a "mlada" je dokazala da na dan venčanja nije bila u Vrbanji, nego na poslu u Nemačkoj.

Mediji u RS su tada preneli da je navodna Ana Banjalučanka, ali "Euroblic" saznaje da se ustvari radi o Ludmili Z. iz Kazahstana, državljanki Rusije i Nemačke, te da njen slučaj nije jedini.
Ona je priznala da je 2008. "tražila partnera preko ilegalnih agenata za upoznavanje", te da je zbog toga "jednoj čistačici na železničoj stanici u Minhenu dala svoj pasoš da ga iskopira"!
Da li je Ludmilin pasoš umesto u kopirnicu stigao pred matičara u Vrbanji, gdje se druga žena predstavila kao ona, i ko je organizovao ovo i slična vjnčanja? Na ova pitanja trebalo je da odgovori istraga, ali je ona završena pre nego što je počela.
"Matičar, koji je sklopio ovaj brak, 2013. je preminuo, pa istraga nije ni otvorena", kaže Mira Miletić iz Okružnog tužilaštva.
Sa istim obrazloženjem, slučaj je ekspresno zataškan i u Gradskoj upravi.
Dušan Čajić, koji je kao odbornik prisustvovao ovom venčanju, tvrdi da "nije primetio ništa neobično", iako je mladin prevodilac bila Mira Marinković, a mladoženjin punomoćnik njen suprug. Slična kombinacija ponavljana je više puta.


_________________________

:krsti:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...