Idi na sadržaj

Verujete li u Boga i na koji način


Preporučene poruke

Верујем...али на који начин, на то питање немам одговор..

Уствари, имам одговор, али је вера толико интимна ствар и не може речима да се објасни, поготове не неком ко не верује..

Моја вера није у смислу да се само препустим Божијој вољи, па како буде..ја се борим, мислим, одлучујем, грешим, грешке исправљам и опет грешим..и тако учим..

Не сматрам да вера поништава науку, нити обрнуто..нисам искључива и не волим крајности..и не размишљам ко је створио свет..живим сада јер сада ми је то дато, а да ли ће бити и оног после, не знам..прихватам и да буде и да не буде..

Свој крст носим најбоље што знам и за све тешкоће кривим себе јер сам сама тако изабрала..само када је у питању Дора и њен проблем осећам се немоћно, а баш то боли највише..и тада, признајем, кривим Бога, али у дубини душе преиспитујем и себе и тражим своје грешке..колико сам само пута била љута на Њега до сада и колико сам се само пута захвалила и за најмању трунчицу наде у тренуцима безнађа..

Не оптерећујем се писаним молитвама, не трудим се да их учим напамет, јер их не осећам као своје..али се молим, тихо и у себи..за мене су молитве лек за душу и доносе олакшање и неку нову снагу за коју сам мислила да је више нећу имати..и онда опет могу даље и опет могу да се борим, да мислим, одлучујем, грешим, грешке исправљам и опет грешим....живим..

Има ли вере у вама и како она изгледа?

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Има ли вере у вама и како она изгледа?

Nema. Ja sam praktično biće, verujem u ono što mogu videti, osetiti, okusiti i što je na bilo koji način dokazano i potvrđeno. Postojanje Boga je za mene toliko iracionalna kategorija da nisam u stanju da razmišljam o tome bez da se nasmejem. Pritom mislim na Boga u Biblijskom smislu, kojeg današnja Crkva koristi za gomilanje novca i uticaja. S druge strane, potpuno razumem da neko u Njemu (u sasvim drugom smislu) pronalazi utehu i snagu da se probija kroz teške životne situacije. To je ljudski, prirodno.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Ja cu samo dodati da sebe smatram vernikom iako ne verujem u Boga, iz prostog razloga sto ja verujem samo u ono sto je priroda stvorila.

Ja vise postujem svakog coveka kao pojedinca, svaku zivotinju i biljku na ovom svetu vise nego tu teoriju da je nesto doslo sa neba i reklo ''eto to ce tako da bude''..

Da pojasnim samo ovo sto kazem da sam vernik, posto je vernik navodno samo onaj koji veruje u nesto sto se ne vidi a ipak pomaze, e pa eto ja verujem u Majku prirodu tako da eto :)

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 1 godinu kasnije...
  • 5 meseci kasnije...
  • 1 godinu kasnije...
  • 1 mesec kasnije...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...