Idi na sadržaj

[VATERPOLO] Vaterpolo reprezentacija Srbije


Preporučene poruke

Savić saopštio spisak igrača za SP

IZVOR. B92, TANJUG | ĐN

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je u sredu sastav koji će igrati na Svetskom prvenstvu u Barseloni.

U odnosu na ekipu koja je u Čeljabinsku osvojila Svetsku ligu nema Alekse Šaponjića i Nemanje Ubovića, a u tim su vraćeni standardni reprezentativci Andirja Prlainović i Duško Pijetlović.

Na spisku je 13 igrača: Branislav Mitrović, Dušan Mandić, Živko Gocić, Vanja Udovičić, Miloš Chuk, Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Milan Aleksić, Nikola Radjen, Filip Filipović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović i Gojko Pijetlović.

Svetsko prvenstvo na programu je od 19. jula do 4. avgusta u Barseloni, a Srbija će igrati u grupi C sa Mađarskom, Australijom i Kinom.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • Odgovori 61
  • Otvoreno
  • Poslednji odgovor

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Članovi sa najviše poruka u ovoj temi

Popularne poruke

Vaterpolisti su sinoć potopili i Francuze sa 16:8 nakon tri pobede u grupi, u subotu ih čeka osmina finala sa Slovacima. Utakmica počinje u 18.45   Inače, Dejanu Saviću uručena je nagrada za najbolje

Potopismo i Nemce sa 12:7   Sad slede mečevi: četvrtak 20.30 sa Mađarima subota 16.00 sa Hrvatskom ponedeljak 16.00  sa Španijom     Prvoplasirani timovi iz obe grupe,  biće slobodne u prv

Pobedaaaaaaaaa!

Srbija sigurna na startu

Srpski vaterpolisti pobedili su Australiju sa 10:7 (4:3, 2:0, 1:2, 3:2) u prvom kolu Svetskog prvenstva u Barseloni.

Kapiten Srbije Vanja Udovičić i Duško Pijetlović bili su trostruki strelci, dva pogotka postigao je Filip Filipović, a po jednom su se u strelce upisali Slobodan Nikić i Živko Gocić.

U narednom kolu, u sredu od 13.30, aktuelni vicešampioni sveta igraju sa selekcijom Mađarske. U poslednjem kolu sastaju se sa Kinom.

Bazen Bernat Pikornel. Gledalaca 600. Sudije: Borel (Španija), Stavridis (Grčka). igrač više: Srbija 9 (6), Australija 9 (2). Dva igrača više: Srbija 1 (1).

Srbija: B.Mitrović, Mandić, Gocić 1, Udovičić 3, Ćuk, D.Pijetlović 3, Nikić 1, Aleksić, Rađen, Filipović 2, Prlainović, S.Mitrović, G.Pijetlović. Selektor:Savić.

Australija: Denerlej,Kembel 1, M.Martin, Koteril, Pauer, Glikhrist, Roač 1, Janger 1, Svit 1, T.Martin 1, Hojden 1, Miler 1, Klark. Selektor: Fatović.

Bravo :ajde:

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Delfini maksimalni

U poslednjem, trećem kolu C grupe ekipa Dejana Savića savladala je selekciju Kine sa 16:9 (4:3, 4:2, 5:3, 3:1).

Srpski vaterpolisti će u osmini finala, u nedelju, igrati sa četvrtoplasiranim timom D grupe, a potencijalni rivali su Rumunija i Kazahstan.

Stefan Mitrović bio je najbolji sa četiri gola, dok su trostruki strelci bili Vanja Udovičić i Duško Pijetlović. Kod kineske selekcije Pan Ning postigao je dva gola.

Kinezi su bili konkurentni do sredine druge četvrtine kada su smanjili na 6:5 golom Lijanga. Od tog trenutka Mitrović, Pijetlović i Nikić prave seriju i Srbija je posle šest vezanih golova praktično rešila pitanje pobednika u finšu treće deonice (11:5).

Vaterpolisti Srbije su u poslednjoj deonici sigurno igrali i čuvali prednost, golovima Mitrovića, Pijetlovića i Miloša Ćuka, a kineski golman ih je dobrim odbranama sprečio da ostvare ubedljiviju pobedu.

b92

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

sutra :ajde:

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće u osmini finala prvenstva sveta u Barseloni protiv selekcije Rumunije koja je zauzela poslednje mesto u D grupi.

Susret osmine finala izmedju vaterpolista Srbije i Rumunije na programu je u nedelju od 17.30 sati.

Srbija je bila superiorna u C grupi s maksimalnim učinkom nakon što je u trećem kolu savladala Kinu sa 16:9, dok je Rumunija u poslednjem kolu izgubila od Nemačke sa 9:8 i pretrpela treći poraz zaredom.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima
  • 11 meseci kasnije...

Potopismo i Nemce sa 12:7 :ok:

 

Sad slede mečevi:

četvrtak 20.30 sa Mađarima

subota 16.00 sa Hrvatskom

ponedeljak 16.00  sa Španijom

 

:ajde:

 

Prvoplasirani timovi iz obe grupe,  biće slobodne u prvom kolu doigravanja,

dok će u četvrtfinale ići drugoplasirana, trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa iz obe grupe.

Link ka poruci
Podeli na drugim sajtovima

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.




×
×
  • Create New...